Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Etelä-Afrikan safari ja Kapkaupunki kesällä

Lähde matkalle Etelä-Afrikan talveen kesäkuussa. Nauti lämpimistä päivistä, näe eläimet safariajoilla myös veneellä ja koe Kapkaupunki.

Uutuus
 • Durban 1 yö
 • Bayala 2 yötä
 • St. Lucia 1 yö
 • Kapkaupunki 4 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Etelä-Afrikka on upea ja monipuolinen matkakohde ympäri vuoden. Koska maa sijaitsee eteläisellä pallonpuoliskolla, ovat vuodenajat päinvastaiset kuin meillä mutta aikaeroa ei ole. Kesäkuussa siellä on talvi, joka ei kuitenkaan tarkoita paksuja toppasaappaita ja untuvatakkia. Etelä-Afrikan talvi tarjoaa lämpimiä päiviä, viileitä öitä ja tällä matkalla jännittäviä safariajoja sekä autoilla että veneellä.

Matkamme alkaa itärannikolta Durbanista. Täältä jatkamme Bayala - safarikohteeseemme, jossa on hyvä mahdollisuus nähdä Afrikan ’Big 5’ eli norsu, puhveli, leopardi, leijona ja sarvikuono. Safariautot vaihdamme veneeseen kun siirrymme St. Lucian kylään ja virtahepojen maille. Teemme veneretken St. Luciajärvellä iSimangaliso Wetland -puistossa. Puisto järvineen ja kosteikkoineen kuuluu Unescon maailmanperintölistalle. Tämä on harvoja paikkoja maailmassa, jossa voi nähdä virtahevot, krokotiilit ja hait samassa vesistössä.

Matkan päätteeksi lennämme viihtyisään Kapkaupunkiin ja suurella todennäköisyydellä Pöytävuori näyttäytyy salaperäiseen pöytäliinaansa kietoutuneena. Kapkaupungin syke kiehtoo matkailijaa – se kannattaa kokea.

Matkalle on mahdollista varata lennot business-luokkaan (Helsinki-Doha-Durban/Kapkaupunki-Doha-Helsinki). Lisämaksu alk 1.860 e. Paikkoja rajoitetusti.

 

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen

1. päivä, sunnuntai Lähtö Helsingistä (Qatar Airways) klo 23.20 Dohan kautta (Qatar Airways) Durbaniin, Etelä-Afrikkaan.

Durban
2. päivä, maanantai
Saavumme klo 17.10 Durbaniin. Kulttuurillisesti monimuotoinen satamakaupunki on saanut vaikutteita niin Afrikasta, Aasiasta kuin Euroopastakin. Kaupungin rento elämäntyyli, pitkät hiekkarannat ja lämmin sää houkuttelevat matkailijoita. Majoitumme Intian valtameren rannalle keskitason The Capital Pearl Umhlanga -hotelliin (★★★★). Tervetulopäivällinen. (P)

Durban – Bayala
3. päivä, tiistai
Aamulla lähdemme Durbanista koilliseen reilun 3 tunnin bussimatkalle kohti Munyawana suojelualuetta. Perille saavuttuamme nautimme kevyen lounaan ja majoitumme 2 yöksi keskitason Bayala Lodgeen (★★★★). Iltapäivällä teemme ensimmäisen safariajon. Tämä yksityinen suojelualue on osa suurempaa suojelualueiden kokonaisuutta, joka jakaa myös rajan kuuluisan iSimangaliso Wetland -puiston kanssa. Nähdäänköhän leijona tai isosarvikuono jo ensimmäisellä safariajolla? Jännittävää. Ajolle kannattaa ottaa mukaan lämmin pusero ja tuulenpitävä takki, sillä safariajot tehdään avoautoilla. Päivällinen nautitaan lodgessa. (A, L, P)

Bayala
4. päivä, keskiviikko Päivämme alkaa auringon noustessa, jolloin lähdemme varhaisaamun puistoajolle. Tänään teemme kaksi safariajoa, aamulla ja iltapäivällä, jolloin eläimet ovat aktiivisimmillaan. Aamun ajolle kannattaa laittaa pipo päähän ja käsineet käteen lämpimän ja tuulenpitävän takin lisäksi. Keskipäivällä, kevyen lounaan jälkeen on hyvinkin mahdollista nauttia uima-altaalla talviauringon lämmöstä ja rentoutua. Tämän päivän tavoite on bongata Afrikan ’Big 5’: norsu, puhveli, leopardi, leijona ja sarvikuono. Alueen isosarvikuonot ovat usein sarvettomia. Sarvet ovat sahattu puistonvartijoiden toimesta, jotta eläimet eivät houkuttelisi salametsästäjiä ja säilyisivät hengissä. Illalla nautimme päivällisen lodgessa. (A, L, P)

Bayala – St. Lucia
5. päivä, torstai
Varhain aamulla teemme vielä safariajon, jonka jälkeen syömme aamiaisen lodgessa. Aamupäivällä ajamme noin 1,5 tuntia vierailulle zulujen kulttuurikylään St. Lucian läheisyyteen. Tutustumme zulujen perinteisiin ja tapoihin. St. Lucian kylässä majoitumme 1 yöksi keskitason St. Lucia Forest Lodgeen (★★★★). Järven eteläpäässä sijaitseva kylä on matkailijan portti Unsecon maailmanperintökohteeseen iSimangaliso Wetland -puistoon. Intian valtameren ja järven erottaa korkeat hiekkadyynit toisistaan. Järven vesi on murtovettä, merivesi pääsee sekoittumaan makeavetiseen järveen kanavan kautta. Kanava mahdollistaa myös merenelävien kuten haiden ja rauskujen pääsyn järvelle, virtahepojen ja krokotiilien elinalueille. Nämä erikoispiirteet tekevät St. Luciajärvestä poikkeuksellisen ja kokemuksen arvoisen. Myöhemmin iltapäivällä lähdemme risteilylle. Tarkkailemme järven elämää auringon laskiessa. Päivällinen lodgessa. (A, P)

St. Lucia – Kapkaupunki
6. päivä, perjantai Aamupäivällä ajamme takaisin Durbaniin. Iltapäivällä 2 tunnin lento Kapkaupunkiin, jossa majoitumme 4 yöksi hyvään keskitason Commodore-hotelliin (★★★★). Hotelli sijaitsee aivan lähellä Waterfrontin aluetta, josta on muodostunut Kapkaupungin keskus lukuisine kauppoineen ja ravintoloineen. (A, P)

Kapkaupunki
7. päivä, lauantai Hollantilaiset perustivat ensimmäisen siirtokunnan suojaisaan Table Bayn lahteen vuonna 1652. Intian kauppareiteillä purjehtivat laivat saivat näin tärkeän ruoka- ja vesivarastojen täydennyspaikan pitkillä matkoillaan. Tällä paikalla sijaitsee nykyisin Kapkaupunki, yksi maailman kauneimmista kaupungeista. Aloitamme kaupunkiin tutustumisen nousemalla kaapelihissillä Pöytävuorelle (huom. säävaraus). Tämän jälkeen teemme lyhyen kiertoajelun, jonka jälkeen meillä on kattava kuva tästä kauniista kaupungista. Iltapäivä on vapaa. (A)

Kapkaupunki
8. – 9. päivä, su-ma Vapaata. Waterfrontin alue tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet vapaapäivien viettoon. Näinä päivinä on mahdollisuus tehdä myös retkiä ryhmässä tai omatoimisesti. Matkanjohtaja auttaa retkikohteiden valinnassa. Maanantaina nautimme jäähyväispäivällisen. (2xA, 1xP)

Muutamia retkivaihtoehtoja Kapkaupungissa:
Robben Islandin retkeä lukuun ottamatta retkille ilmoittaudutaan paikan päällä ja ne maksetaan paikallisessa valuutassa. Retket ovat englanninkielisiä.

 • Kokopäiväretki Hyväntoivonniemelle – Retkellä päästään ihailemaan Hyväntoivonniemen kaunista ja ainutlaatuista luontoa. Simon’s Townin Bolders -rannalla käväisemme seuraamassa pingviiniyhdyskunnan puuhia lähietäisyydeltä. Hinta n 100 euroa.
 • Puolipäiväretki Kapmaan viinialueille - Alueen ilmasto ja maaperä ovat ihanteellisia viinin viljelylle. Etelä-afrikkalaiset viinit tunnetaankin ympäri maailman. Vierailemme viinitilalla, jossa opimme viineistä ja saamme myös maistiaisia. Hinta n 70 euroa.
 • Puolenpäivän vaellusretki Hyväntoivonniemellä - Alueella on useita kauniita vaellusreittejä. Maasto on vaihtelevaa ja välillä hieman vaativaakin. Retkelle osallistuminen edellyttää hyvää peruskuntoa ja liikuntakykyä. Suositellaan vaelluskenkiä. Hinta n 150 euroa.
 • Sunnuntaiaamupäivän kulttuuriretki paikallisten asuinalueelle - Tutustutaan asuinalueeseen ja kuullaan apartheidin vuosista. Varmasti mieliinpainuvin kokemus on vierailu paikallisessa kirkossa, kun gospel-musiikin ilo ja riemu tempaavat jokaisen mukaansa. Hinta n 70 euroa.
 • Puolipäiväretki Robben Islandin -vankilasaarelle - Retkellä tutustutaan saareen sekä vankilaan, jossa mm. Nelson Mandela oli vangittuna lähes 18 vuotta. Tälle retkelle tulee ilmoittautua jo matkaa varatessa. Retkikohde on suosittu ja paikkoja on rajoitetusti. Hinta 50 euroa.

10. päivä, tiistai Aamulla kuljetus lentokentälle, josta klo 12.25 lento (Qatar Airways) Dohan kautta (Qatar Airways) Suomeen. (A)

11. päivä, keskiviikko Saavumme Helsinkiin klo 07.05

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

 

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 560 e

Lisäretki: Robben Island 50 e. Robben Islandin retkeä lukuun ottamatta retkille ilmoittaudutaan paikan päällä ja ne maksetaan paikallisessa valuutassa. Retket ovat englanninkielisiä.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja siinä tulee olla 1 tyhjä aukeama. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
St. Lucian alueella on hyvin pieni malarian riski. Hyttysiltä suojautuminen riittää.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 450 e.
Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 6.10.2020 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä