Tulumin-rauniot-Meksiko

Kiertomatka Meksikossa ja Perussa

- mayoja ja inkoja
15
päivää
Uutuus

Matka mayojen ja inkojen maailmaan. Mayojen korkeakulttuuri kukoisti mm. nykyisen Meksikon alueella, josta todistavat nykyisin lukuisat hienot rauniokaupungit. Inkat puolestaan perustivat Andien vuoristoon oman imperiuminsa, jonka sydänalueet sijaitsevat nykyisen Perun alueella. Lähde tutustumaan mayojen Mexico Cityyn, Teotihuacaniin, Meridaan, Uxmaliin ja Chichén Itzáan sekä inkojen Cuscoon ja Machu Picchuun. Meksikossa nautit myös päivistä Karibianmeren rannalla Play del Carmenissa.

Kiertomatkalla Meksikossa ja Perussa näet mayojen ja inkojen upeimmat kohteet samalla matkalla

Matkareitti
Mexico City
3 yötä
Teotihuacan
retki
Merida
2 yötä
Uxmal ja Kabah
retki
Chichén Itzá
retki
Playa del Carmen
2 yötä
Lima
1 yö
Pisac
retki
Urubamba
2 yötä
Machu Picchu
retki
Cusco
2 yötä
Lima
1 yö

Kiertomatka alkaa Meksikon modernista pääkaupungista Mexico Citystä. Kaupungin keskusaukiolla Zócalolla kohtaavat niin muinaisen asteekkien Tenochtitlanin kaupungin historia kuin Espanjan siirtomaa-aikakin. Kaupungin ulkopuolella kohoavat puolestaan Teotihuacanin massiiviset pyramidit, jotka kertovat joskus muinoin eläneestä, lähes tuntemattomasta kansasta. Siirtomaatyylinen Merida on miellyttävä pysähdyspaikka, josta on lyhyt matka Jukatanin niemimaan mayakulttuurin upeisiin kohteisiin Uxmaliin, Kabahiin ja Chichén Itzáan. Uxmal tunnetaan parhaiten ns. Taikurin pyramidista.  Chichén Itzá on Jukatanin parhaiten säilynyt muinainen mayakaupunki, joka oli kaupallisen ja uskonnollisen elämän keskus aina 1200-luvulle asti.

Matkan puolivälissä rentoudumme hetken Play del Carmenissa turkoosin Karibianmeren puuterinvalkoisilla hiekkarannoilla

Perun lumihuippuiset Andit, aava rannikkotasanko ja vuosituhantinen historia tekevät maasta yhden Etelä-Amerikan kiinnostavimmista. Pääkaupungin Liman kultamuseossa pääsemme tutustumaan inkojen kulta-aarteisiin. Inkojen muinainen värikäs pääkaupunki Cusco huokuu vuosisatojen takaista historiaa, johon ovat vaikuttaneet myös espanjalaiset valloittajat. Kiertomatkamme huipentuu vierailuun mystisessä Machu Picchussa, jossa tutustumme inkojen mestarillisiin rakennusratkaisuihin Huayana Picchu -vuoren juurella.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneessa, useimpina päivinä puolihoito, ohjelman mukaiset retket ja kiertokäynnit pääsymaksuineen, viranomaismaksut ja paljon muuta. Matkalla aina mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta 1 350 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Kiertomatka Meksikossa ja Perussa
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • aamiaiset sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat (useimpina päivinä puolihoito)
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • lento- ja turistiverot ja muut viranomaismaksut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Kiertomatka Meksikossa ja Perussa

Lisämaksu yhden hengen huoneesta

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessa ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Meksikon sisäistä lentoa varten tarvitsemme kopion matkalla käytettävästä passista mielellään jo varauksen yhteydessä. Meksikossa ja Etelä-Amerikassa lentoyhtiöt voivat muuttaa aikataulujaan hyvin lyhyellä varoitusajalla, joten pidätämme oikeuden muutoksiin. Tutustu Väli- ja Etelä-Amerikan-matkojen erityisehtoihin (olympia.fi). Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Oleskelu korkealla vuoristossa (Cusco n. 3300 m) ohuessa ilmassa edellyttää hyvää terveydentilaa. Suosittelemme keskustelua lääkärin kanssa ennen matkalle ilmoittautumista. Ohut ilma saattaa aiheuttaa oireita, kuten päänsärkyä, pahoinvointia, vatsavaivoja yms. Kehotamme myös tarkistamaan matkavakuutuksesi kattavuuden mm. mahdollisen vuoristotaudin osalta. Matkalla kävellään paljon, joten edellytämme normaalia liikuntakykyä. Paikallinen bakteerikanta poikkeaa suomalaisesta, joten erilaiset vatsaoireet ovat yleisiä. Kehotamme huolehtimaan käsihygieniasta.

Ennakkomaksu 650 e/hlö.  Loppumaksu erääntyy 46 vrk ennen matkan alkua.
Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. Kehotamme matkustajiamme ottamaan matkavakuutuksen ja tarkistamaan sen peruutusturvakohdan.
Peruutusajankohta                      Peruutuskulut

 • viim. 91 vrk ennen matkaa              150 e
 • 90–75 vrk ennen matkaa                250 e
 • 74–46 vrk ennen matkaa                650 e
 • 45–21 vrk ennen matkaa         50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkaa           75 % matkan hinnasta
 • alle 8 vrk ennen matkaa          95 % matkan hinnasta

 

Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
15 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-17. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää kiertomatkasta Meksikossa ja Perussa

Kiertomatkalla Meksikossa ja Perussa tutustut tunnetuimpiin Väli- ja Etelä-Amerikan alueella kukoistaneisiin varhaisisiin sivilisaatioihin, mayoihin ja inkoihin. Mexico Cityssä näet myös mm Frida Kahlon taidetta esittelevän museon Sinisessä talossa ja Kansallispalatsissa Diego Riveran maalaamat frestkot ja Limassa loistavan kultamuseon. Meksikon osuuden lopussa nautimme rantalomasta Karibianmeren rannalla Playa del Carmenissa.

Matkan aikana oleskellaan myös korkealla vuoristossa (Cusco n. 3300 m) ohuessa ilmassa ja tämä edellyttää hyvää terveydentilaa. Suosittelemme keskustelua lääkärin kanssa ennen matkalle ilmoittautumista. Ohut ilma saattaa aiheuttaa oireita, kuten päänsärkyä, pahoinvointia, vatsavaivoja yms. Kehotamme myös tarkistamaan matkavakuutuksesi kattavuuden mm. mahdollisen vuoristotaudin osalta. Matkalla kävellään paljon, joten edellytämme normaalia liikuntakykyä.

Katso kaikki kiertomatkat Kaikki Perun matkat