Hyppää pääsisältöön

Etelä-Korea ja Japani

Soul, Panmunjom, Silla-dynastian Gyeongju ja Japanin miljoonakaupungit sekä Kotohiran temppelit tutustuttavat perinteisiin ja moderneihin kulttuureihin.

  • Soul 3 yötä
  • Gyeongju 2 yötä
  • Busan 2 yötä
  • Fukuoka 1 yö
  • Hiroshima 1 yö
  • Kotohira 1 yö
  • Kioto 3 yötä
  • Tokio 2 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Kiinan ja Japanin välissä sijaitseva Korean niemimaa on ollut silta, jota pitkin uskonnot, kielen ja kulttuurin ilmiöt sekä arkkitehtuuri ovat kulkeneet Japaniin. Vahvasta kiinalaisvaikutuksesta huolimatta niin Koreaan kuin Japaniinkin on muodostunut omaleimainen itäaasialainen kulttuurinsa. On traagista, että Korean niemimaan poikki kulkee tänä päivänä yksi maailman tiukimmin vartioiduista rajoista. Se erottaa toisistaan pohjoisen kommunistista ja etelän kapitalistista järjestelmää ja samalla jakaa kahtia Korean etnisesti ja kielellisesti yhtenäisen kansan.

Etelä-Koreasta on tullut muutamassa vuosikymmenessä yksi maailman vauraimmista maista. Kehityksen suuntaa voi ymmärtää vertaamalla sitä Japanin yhteiskunnan muutoksiin. Molemmissa maissa modernisoituminen on tapahtunut säilyttäen myös perinteisiä arvoja ja rakenteita. Sekä Etelä-Koreassa että Japanissa ikivanhat tavat ja traditiot yhdistyvät tämän päivän pilvenpiirtäjien ja huipputeknologian maailmaan. Etelä-Korean suurin kaupunki Soul on intensiivisesti elävä metropoli. Tutustumme myös historialliseen Gyeongjuun, entiseen Silla-dynastian pääkaupunkiin, jonka nähtävyyksistä monet ovat Unescon maailmanperintökohteita. Merellinen Busanin rannikkokaupunki elää muun muassa laivanrakennuksesta.

Busanista ylitämme Korean salmen noin kolmessa tunnissa ja saavumme Japanin eteläisimmälle pääsaarelle Kyushulle. Japanilla on kahdet kasvot, yhtä aikaa perinteiset ja modernit. Kiertomatkamme kuljettaa meitä suuriin kaupunkeihin ja uinuviin kyliin, betonisten pilvenpiirtäjien keskelle ja Shikokun saarella sijaitsevan kylpylän lämpimiin vesiin, luotijunan kyytiin ja historian poluille seuraamaan valkoisiin pukeutuneiden pyhiinvaeltajien jalanjälkiä. Keisarillisen Kioton kujien kätköissä töihinsä kiirehtivät geishat ja buddhalaistemppeleiden verkkaiset seremoniat tutustuttavat meidät shoguneiden ja samuraiden Japaniin.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen (Useimpina päivinä puolihoito)

1. päivä, keskiviikko Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 17.30 suoralla lennolla Souliin.

Soul
2. päivä, torstai
Saavumme Souliin klo 8.20. Jo matkalla lentokentältä hotelliin teemme tutustumiskierroksen 12 miljoonan asukkaan vilkkaassa suurkaupungissa. Majoitumme 3 yöksi ensimmäisen luokan Lotte-hotelliin (★★★★★). Illalla vierailemme Namsan Seoul -tornissa, josta avautuvat näkymät valomeressä kylpevään kaupunkiin. Tervetulopäivällinen. (L, P)

Soul
3. päivä, perjantai
Soul on sekoitus uutta ja vanhaa. Kauppakatujen vilinästä voi poiketa vuosisatoja vanhoihin palatseihin ja temppeleihin. Aamupäivän kohteemme on Joseon-dynastian 1300-luvulla rakennuttama Gyeongbokgungin palatsi. Läheisessä kansanperinteen museossa perehdymme maan historiaan ja perinteisiin. Poikkeamme myös Namdaemunin markkinoilla. (A, L)

Panmunjom
4. päivä, lauantai Koko päivän retkemme suuntautuu Koreoiden väliselle raja-alueelle Panmunjomiin. Näemme historialliset paikat, joissa Korean sodan (1950–53) aseleposopimuksista neuvoteltiin – lopullista rauhansopimusta ei vieläkään ole saatu aikaan. Näemme Etelä- ja Pohjois-Korean välille perustetun demilitarisoidun vyöhykkeen, jota YK:n ja Pohjois-Korean joukot valvovat omilla puolillaan aselepolinjaa. (A, L)

Soul – Gyeongju
5. päivä, sunnuntai Aamulla lähdemme neljän tunnin bussimatkalle Gyeongjuun, joka oli Silla-dynastian pääkaupunki yli 1000 vuoden ajan. Gyeongjusta on löydetty huomattava veistoksia, hautoja ja temppeleitä käsittävä buddhalaisen taiteen keskittymä. Lounaan jälkeen aloitamme alueeseen tutustumisen Tumuli-puistosta. Sen korkeiden ruohopäällysteisten kumpujen alle on haudattu yli 20 Silla-dynastian merkkihenkilöä. Tutustumme myös Gyeongjun kansallismuseoon. Iltapäivällä majoitumme 2 yöksi Bomunjärven suositulla hotellialueella sijaitsevaan hyvään keskitason Hyundai-hotelliin (★★★★). (A, L, P)

Gyeongju
6. päivä, maanantai
Tänään ohjelmassamme on kaksi 700-luvun mestariteosta Silla-dynastian kaudelta. Seokguramin luolapyhätön aarre on lootuksenlehdellä istuvaa Buddhaa esittävä 3,5-metrinen patsas. Korean tärkeimpänä historiallisena nähtävyytenä pidetty Bulguksan temppeli taas on päässyt Unescon kulttuurikohteiden listalle ainutlaatuisten puukoristelujensa ja maalaustensa ansiosta. (A, L, P)

Gyeongju – Busan
7. päivä, tiistai Aamiaisen jälkeen matkamme jatkuu Busaniin, jonne saavuttuamme syömme lounaan ja majoitumme 2 yöksi suositulla Haeundaen ranta-alueella sijaitsevaan keskitason Busan Grand -hotelliin (★★★★). (A, L)

Busan
8. päivä, keskiviikko Noin 4 miljoonan asukkaan Busan (aik. Pusan) on Korean tärkein satamakaupunki. Aloitamme kaupunkiin tutustumisen jylhistä rantamaisemistaan tunnetusta ja hyvin hoidetusta Taejongdae-puistosta. Käymme myös Korean suurimmilla kalamarkkinoilla, Jagalchi Marketilla, ja läheisellä International Marketilla. Näemme myös YK:n hautausmaan, jossa monet Korean sodassa menehtyneet sotilaat lepäävät. (A, P)

Busan – Fukuoka
9. päivä, torstai Aamulla ylitämme nopealla lautalla Korean ja Japanin välisen salmen noin kolmessa tunnissa. Kansainvälinen Fukuoka on 1,5 miljoonan asukkaan moderni satamakaupunki ja se on kautta historian toiminut Japanin porttina ulos. Edo-kaudella (1603–1867) nykyisen Fukuokan alueella oli Nakagawajoen erottamana kaksi erillistä kaupunkia: itse Fukuokassa asui paikallishallitsija muurien ympäröimässä linnassaan ja joen vastarannalla Hakatassa kauppiaat ja käsityöläiset. Kaupunginmuseossa tutustumme Fukuokan historiaa ja nykypäivää esittelevään näyttelyyn. Majoitumme ensimmäisen luokan Hilton Fukuoka Sea Hawk -hotelliin (★★★★). (A, L)

Fukuoka – Hiroshima
10. päivä, perjantai Aamulla lähdemme shinkansen-luotijunalla (n. 1 t) Hiroshimaan, josta jatkamme bussilla ja lautalla läheiselle Miyajima-saarelle. Saarella sijaitsevan shinto-pyhäkön merestä nouseva oranssinvärinen torii-portti on yksi Japanin kauneimmista ja kuvatuimmista. Vierailemme Hiroshiman Rauhan puistossa, joka on omistettu atomipommin uhreille ja tutustumme siellä myös koskettavaan Rauhan museoon. Majoitumme ensimmäisen luokan Grand Prince -hotelliin (★★★★). (A, L)

Hiroshima – Takamatsu – Kotohira
11. päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen lähdemme vajaan tunnin junamatkalle Okayamaan. Ylitämme bussilla yhden Japanin kuuluisimmista siltarakennelmista, joka yhdistää Honshun pääsaaren Shikokun saareen. Yli 13 kilometrin mittainen Seto-Ohashi-rakennelma koostuu useista yksittäisistä silloista ja ylittää viisi pienehköä saarta. Shikokulla ensimmäinen pysähdyspaikkamme on kaunis Ritsurin-puutarha Takamatsussa. Iltapäivällä majoitumme Kotohira Grand -hotelliin, joka on perinteinen japanilainen onsen ryokan. (A, RL, P)

Kotohira – Kioto
12. päivä, sunnuntai Japanin vanhin kabuki-teatteri, Kanamaruza, on aamun vierailukohteemme. Jatkamme bussilla (265 km, n. 4 tuntia) kohti Kiotoa. Maailman pisin (n. 4 km) riippusilta Akashi Kaikyo vie meidät Shikokulta Honshun pääsaarelle. Illansuussa saavumme Kiotoon. Kioto rakennettiin Kiinassa kukoistaneen Tang-dynastian pääkaupungin mallin mukaisesti vuorten ympäröimään Kamojoen laaksoon. Kaupungin yli tuhatvuotinen historia maan pääkaupunkina alkoi keisari Kammun siirryttyä Narasta silloiseen Heiankyohon (nykyinen Kioto) vuonna 794. Kioton historialliset monumentit ovat ansainneet paikkansa Unescon maailmanperintöluettelossa. Majoitumme 3 yöksi hyvään keskitason hotelliin. (A, L)

Kioto
13. päivä, maanantai Kioton eteläpuolella sijaitseva Fushimi Inari on vaurauden ja runsaan sadon pääpyhäkkö. Päätemppeliltä alkaa Fushimi Inarin tunnetuin osuus: kirkkaanpunaiset torii-portit ja lukemattomat kettupatsaat johdattelevat kävijän yhä pidemmälle metsäisten rinteiden halki. Tänään tutustumme myös saken valmistusmenetelmiin ja voimme maistella jaloa perinnejuomaa. 1100-luvun lopulla rakennettu vaikuttava Sanjusangendo hämmästyttää lukemattomilla kultaisilla bodhisattva-patsaillaan. Illalla mainosvalot houkuttelevat tutkimaan Pontochon huvialuetta ja geisha-kortteleita. (A, L)

Kioto
14. päivä, tiistai Vapaapäivä. Tänään voi levätä tai tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Kiotossa on lukuisten temppeleiden ja pyhäköiden lisäksi mm. useita laadukkaita tavarataloja ja houkuttelevia kauppakujia. Illalla on mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle retkelle, joka vie hienostuneelle päivälliselle maikon eli geishaoppilaan kanssa. Pyydämme ilmoittautumaan retkelle jo matkaa varatessanne. Retken hinta on 145 e sisältäen japanilaisen kaiseki-aterian. (A)

Kioto – Tokio
15. päivä, keskiviikko Matkustamme luotijunalla (n. 3 t) Tokioon. Yli 13 miljoonan asukkaan Tokion – Itäisen pääkaupungin – kasvu alkoi vuonna 1603, kun Tokugawa-klaani siirsi sotilashallintonsa samuraineen silloiseen Edoon. Vuonna 1868 keisarikin muutti Tokioon, josta tuli silloin myös maan virallinen pääkaupunki. Puolen päivän kiertoajelulla pysähdymme keisarillisen palatsialueen aukiolle. Nykyinen keisari Akihito on krysanteemivaltaistuimen 125:s haltija. Vierailemme Uenon kaupunginosassa sijaitsevassa Kansallismu­seossa, jonka gallerioissa on suuret kokoelmat perinteistä japanilaista taidetta. Majoitumme 2 yöksi ensimmäisen luokan Keio Plaza -hotelliin (★★★★). (A, RL)

Tokio
16. päivä, torstai Vapaapäivä. Tokiossa on nähtävää ja koettavaa yllin kyllin – vanhaa japanilaista kulttuuria ja modernia teknologiaa rinta rinnan. Kävelymatkan päässä hotellistamme on useita hyvin varustettuja tavarataloja. Metrolla voi mennä ostoksille esim. Akihabaran elektroniikka-alueelle tai Kappabashin astiakadulle. Länsimaisen taiteen museossa voi ihailla mm. Gauguinin, Renoirin ja Cézannen teoksia. Harajukussa on Takeshita-dori-ostoskatu, jonka var­rella on erikoisvaateliikkeitä erityisesti nuorisolle ja yksi Tokion suurimmista ”100 jenin kaupoista”. Illalla kokoonnumme jäähyväispäivälliselle. (A, P)

17. päivä, perjantai Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 11.00–15.20 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

 

Hotellien tähtiluokitukset, ks. 15. Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 1.480 e.

Passin tulee olla voimassa vielä 2 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Busan – Fukuoka lauttamatkaa varten tarvitsemme passin numeron ja viimeisen voimassaoloajan jo varauksen yhteydessä tai viimeistään 2kk ennen matkaa.

Useassa kohteessa on paljon portaita ja korkeuseroja. Japanissa suuret matkalaukut eivät mahdu junaan, vaan matkalaukuille on erillinen kuljetus. Junassa matkustetaan matkakassin tai repun kanssa. Japanissa hotellihuoneet ovat pieniä. Kotohiran kylpylähotellissa nukutaan futonpatjoilla, jotka pedataan yöksi tatamimatoilla päällystetylle lattialle.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille

Ennakkomaksu 350 e/hlö
Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
- 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
- 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
- 34–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
- myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 5.5.2017 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua

Etelä-Korea ja Japani: Vinkkejä ja suosituksia

Milloin on paras aika matkustaa? Sakura vai momiji – kevään kirsikankukat vai syksyn värit?

Japanin kevätaika maalis-huhtikuun taitteessa kirsikkapuiden kukkiessa, on suosituin ajankohta matkustaa Japaniin. Kirsikkarintaman etenemistä etelästä pohjoiseen seurataan ennusteissa tarkasti. Vuodet eivät ole Japanissakaan veljeksiä, joten kukintojen ajankohta vaihtelee. Paikkakuntia matkareitillä on kuitenkin useita ja aina jossain vaaleanpunainen kukkapaljous odottaa ihailijoitaan ja heidän kameroitaan. Ylenpalttisen runsas mutta nopeasti kuihtuva kirsikankukkapaljous on japanilaisille ollut vuosisatoja filosofian ja runouden ehtymätön lähde. Lukuisat ovat ne tankat ja haikut, joissa kirsikankukat esiintyvät. Rouva Ise, tuhat kaksisataa vuotta sitten eläneen keisari Udan puolison hovinainen, vertaa leijailevia terälehtiä lumihiutaleisiin: ”Sataa kirsikan kukkaslunta ja lumen kirsikankukkaa…”. 
Matkailijoita on Japanissa syksyllä yleensä vähemmän kuin keväällä. Loka- ja marraskuussa ilmanala on kuitenkin vierailulle otollinen – päivät ovat lämpimiä ja vähäsateisia. Japanissa aurinko hellii vielä joulukuussakin lämpötilan pysytellessä päivisin mm. Kiotossa yli 10 asteessa. Syksyn viilenevät yöt tuovat marraskuuhun luonnon hehkuvan värinäytelmän, momijin. Vaahterat, neidonhiuspuut (gingko) ja hevoskastanjat koristautuvat punaisen ja keltaisen eri sävyihin. Matkalainen voi nauttia syksyn kauneudesta vaikkapa puistoissa, puutarhoissa tai temppeleissä. Puiden ja pensaiden väriloistoa täydentävät syksyn kimonokankaiden monet sävyt.

Voit olla kiinnostunut myös näistä