Hyppää pääsisältöön

Eteläinen Australia

Näe aurinkoinen Perth, viehättävät Adelaide, Melbourne ja Canberra sekä koe Kangaroo Islandin villi luonto ja ihastu kauniin Sydneyn tunnelmaan

  • Perth 2 yötä
  • Adelaide 2+1 yötä
  • Kangaroo Island 2 yötä
  • Melbourne 2 yötä
  • Albury 1 yö
  • Canberra 1 yö
  • Sydney 2 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Australiassa riittää näkemistä useammallekin matkalle. Tällä matkalla keskitymme Eteläisen Australian kaupunkeihin ja luontoon. Aloitamme Länsi-Australiassa sijaitsevasta Perthistä, joka tunnetaan Australian aurinkoisimpana kaupunkina. Käymme myös Perthin kupeessa sijaitsevassa viehättävässä Fremantlen satamakaupungissa, jonka siirtomaatyyliset rakennukset henkivät historiaa. Vehreiden puistojen ympäröimä Adelaide on eläväinen kaupunki, jossa on erinomainen ravintolatarjonta. Täydellisen vastakohdan kaupunkien vilskeelle tarjoaa Kangaroo Island, jossa vietämme pari päivää tutustuen tähän ainutlaatuiseen luontokohteeseen ja sen kasveihin ja eläimistöön. Yarrajoen varrella sijaitsevassa Melbournessa leveät puiden varjostamat bulevardit tuovat ilmavuutta keskustan pilvenpiirtäjien keskelle.

Kolmen päivän bussimatkamme Melbournesta Sydneyyn alkaa tutustumisella 1850-luvun kultaryntäyksen historiaan. Matkan varrelle jää myös idyllisiä pikkukaupunkeja sekä Australian pääkaupunki Canberra, jonka lähellä sijaitsevalla merinolammas- ja karjatilalla vierailemme. Kierroksemme huipentuu luonnonsataman suulle syntyneeseen Sydneyyn, jonka kuuluisa oopperatalo ja Harbour Bridge -silta muodostavat yhden maailman kauneimmista kaupunkinäkymistä.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen

1. päivä, torstai Lähtö Helsingistä (Qatar Airways) klo 16.55 Dohan kautta (Qatar Airways) Perthiin.

Perth
2. päivä, perjantai
Saavumme Perthiin klo 18.25. Majoitumme 2 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Pan Pacific -hotelliin (★★★★).

Perth
3. päivä, lauantai
Aamiaisen jälkeen tutustumme Perthiin kiertoajelulla. Länsi-Australian osavaltion pääkaupunki Perth on rakennettu Swanjoen varrelle. Käymme mm. valtavan kokoisessa kaupunkipuistossa Kings Parkissa, josta on upeat näkymät joelle ja keskustan pilvenpiirtäjien muodostamaan siluettiin. Kiertoajelumme päättyy viehättävään Fremantlen satamakaupunkiin, josta lähdemme tervetulolounasristeilylle. Risteilyn jälkeen kuljetus takaisin hotelliin. (A, L)

Perth – Adelaide
4. päivä, sunnuntai
Iltapäivällä meillä on vajaan kolmen tunnin lento Adelaideen, Etelä-Australian osavaltion viehättävään pääkaupunkiin. Mustista joutsenistaan tunnetun Torrensjoen rannalla sijaitseva Adelaide on miljoonasta asukkaastaan huolimatta säilyttänyt pikkukaupunkimaisen tunnelmansa. Viehätystä lisäävät australialaisittain vanhat rakennukset ja kirkot sekä North Terrace -bulevardi gallerioineen ja museoineen. Majoitumme 2 yöksi kaupungin keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Stamford Plaza -hotelliin (★★★★★). (A)

Adelaide
5. päivä, maanantai
Aamiaisen jälkeen lähdemme kaupunkikiertoajelulle, jonka aikana mm. tutustumme aboriginaalien maailmankäsitykseen Tandanyan taidemuseossa. Retken päätteeksi syömme lounaan merellisessä Glenelgin kaupunginosassa. (A, L)

Adelaide – Kangaroo Island
6. päivä, tiistai
Lennämme heti aamusta puolessa tunnissa Kangaroo Islandille. Ihmiset tulivat tälle saarelle pysyvästi vasta 1800-luvulla, jolloin saaren asujaimiston muodostivat valaanpyytäjät, lampaankasvattajat ja mantereelta karanneet rangaistusvangit. Tutustumme kokopäiväretkillämme saareen, jonka pinta-alasta yli 30 % on luonnonsuojelualuetta. Aluskasvillisuus on säilytetty pitämällä mm. jänikset poissa saarelta. Monia saaren eläimistä, kuten nokkasiilejä ja opossumeja, voi nähdä vain pimeän aikaan. Saaren rannoilla asustaa vuodenajasta riippuen mm. merileijonia, eri hyljelajeja ja pingviinejä. Emu Ridgen eukalyptusöljytislaamolla tutustumme koalojen ravintoon eukalyptukseen ja sen moniin käyttötapoihin. Syömme päivällisen tislaamolla. Majoitumme 2 yöksi keskitason Aurora Ozone -hotelliin (★★★★). (A, L, P)

Kangaroo Island
7. päivä, keskiviikko
Aamiaisen jälkeen käymme saaren länsiosassa Flinders Chasen kansallispuistossa, jonka kauniit akasia- ja eukalyptusmetsiköt ja ruohikot tarjoavat suojan lukuisille koaloille, emuille ja kenguruille. Eteläisen Intian valtameren ajoittain viileätkin puhurit ja niiden mukanaan tuomat aallot ovat muovanneet saaren luontoa monin tavoin. Admiral Arch- ja Remarkable Rocks -kivimuodostelmat kertovat luonnonvoimien vuosituhantisesta työstä. Puoliltapäivin syömme lounaan. Ennen kuin palaamme hotelliin päivälliselle, näemme lintunäytöksen ja käymme Seal Bayssä katsomassa pelottomia hylkeitä. (A, L, P)

Kangaroo Island – Adelaide
8. päivä, torstai
Lennämme aamulla takaisin Adelaideen. Vierailemme monipuolisessa ja värikkäässä kauppahallissa haistelemassa ja maistelemassa paikallisia herkkuja. Majoitumme jo tuttuun Stamford Plaza -hotelliin. (A)

Adelaide – Melbourne
9. päivä, perjantai
Aamulla aikaisin kuljetus lentokentälle, josta lento Victorian osavaltion pääkaupunkiin  Melbourneen. Kaupunkikuvaa hallitsevat modernien pilvenpiirtäjien lisäksi viktoriaaniset rakennukset ja paikoitellen tunnelma on hyvin eurooppalainen. Maan toiseksi suurin kaupunki on Australian johtava kulttuuri- ja finanssikaupunki, joka tunnetaan myös mm. formula- ja tenniskisoistaan. Lyhyen kiertoajelun ja lounaan jälkeen majoitumme kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan InterContinental The Rialto -hotelliin (★★★★★). (A, L)

Melbourne
10. päivä, lauantai
Vapaapäivä. Kaupunkiin voi tutustua omatoimisesti esimerkiksi raitiovaunuajelulla St. Kildan merenrantakaupunginosaan. Iltaa voi viettää mukavasti Southgaten alueella, joka sijaitsee kaupunkia halkovan Yarrajoen rannalla. Rannan läheisyydessä sijaitsee Federation Squaren taidekeskus ja Victorian osavaltion kulttuurikeskus, jonka esiintymislavoilla on usein ohjelmaa. Tarjolla on myös kansainvälisiä lisäretkiä joko Phillip Islandille katsomaan pingviinejä (hinta 120 e) tai Great Ocean Roadille – kauniille näköalatielle (hinta 100 e). (A)

Melbourne – Albury
11. päivä, sunnuntai
Aamiaisen jälkeen suuntaamme bussilla kohti maaseutua. Melbournen takamailla elettiin 1850-luvulla kultaryntäyksen aikaa. Meidänkin reitillemme osuu paikkoja, joilla on paikkansa kullankaivuun historiassa. Yksi niistä on Bendigon kaupunki, jossa vuosina 1850–1900 kaivettiin enemmän kultaa kuin missään muualla koko maailmassa. Käymme tutustumiskierroksella kultakaivoksessa. Lounastauon jälkeen matkamme jatkuu Alburyyn, joka sijaitsee Australian pisimmän joen, Murrayjoen pohjoispuolella Uuden Etelä-Walesin osavaltion puolella. Majoitumme keskitason Quality on Olive -hotelliin (★★★★). (A, L)

Albury – Canberra
12. päivä, maanantai
Aamiaisen jälkeen matkamme jatkuu kohti Australian pääkaupunkia Canberraa. Puoliltapäivin saavumme Canberran lähellä sijaitsevalle maatilalle, jossa syömme lounaan. Näemme myös lampaiden keritsemistä sekä lammaskoiria työssään. Canberra rakennettiin viime vuosisadan alussa ikään kuin kompromissina Melbournen ja Sydneyn väliin, koska osavaltioiden parlamentit eivät päässeet yksimielisyyteen siitä, kumpi kaupunki olisi uuden liittovaltion oikeutettu pääkaupunki. Canberran asemakaavasta käydyssä kilpailussa 1911 Eliel Saarisen monumentaaliset luonnokset hävisivät niukasti amerikkalaisen Walter Burley Griffinin kaupunkisuunnitelmalle. Majoitumme ensimmäisen luokan Crowne Plaza -hotelliin (★★★★). (A, L)

Canberra – Sydney
13. päivä, tiistai
Aamulla teemme Canberrassa kaupunkikierroksen, jonka jälkeen lähdemme kohti itärannikkoa. Lounastauon jälkeen jatkamme matkaa Sydneyyn, joka on ansainnut maineensa yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. Maisemaa hallitsee suuri luonnonsatama, jonka rannoilla kohoavat keskustan puhdaslinjaiset pilvenpiirtäjät ja esikaupunkialueiden viehättävät omakotitalot puutarhoineen. Kiertoajelullamme näemme mm. The Rocksin, Kings Crossin ja Chinatownin kaupunginosat sekä tietenkin maailmankuulun oopperatalon ja ikonisen Harbour Bridge -sillan. Majoitumme 2 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Harbour Marriott -hotelliin (★★★★★). (A, L)

Sydney
14. päivä, keskiviikko
Vapaapäivä. Sydneyn kansainvälisestä tunnelmasta voi nauttia mm. katukahviloissa ja erinomaisissa ravintoloissa tai satamaristeilyllä. Halukkaat voivat myös osallistua kansainvälisille retkille lisämaksusta. Tarjolla on koko päivän retki Blue Mountains -vuoristoon (hinta 200 e sis. lounaan) tai Hunter Valleyn viinilaaksoon (hinta 180 e sis. lounaan). (A)

Sydney
15. päivä, torstai
Tänään on vielä aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti ja tehdä viime hetken tuliaisostoksia. Huoneet saamme pitää jäähyväispäivälliseen asti. Päivällisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 22.10 lento (Qatar Airways) Dohan kautta (Qatar Airways) Helsinkiin. (A, P)

16. päivä, perjantai Saavumme Helsinkiin klo 13.20.

Hotellien tähtiluokitukset, ks. s. 15. Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

LISÄMAKSULLISET RETKET
Lisämaksulliset retket ovat kansainvälisiä ja englanniksi opastettuja. Pyydämme ilmoittautumaan lisäretkille jo matkaa varatessanne, kuitenkin viimeistään 3 kk ennen lähtöä.
Huom! Sydneyssa ja Melbournessa vain yksi vapaapäivä joten vain yksi lisäretki/kaupunki!

Phillip Island (Melbourne)
Kokopäivän retki (n. 12 h) Phillip Islandille. Retken aikana vieraillaan mm. koaloiden suojelukeskuksessa ja katsellaan auringonlaskun aikaan satojen pienten pingviinien marssia merestä kotipesiinsä. Paluu takaisin Melbourneen on noin keskiyöllä. Hinta 120 e/hlö sisältäen lounaan.

Great Ocean Road (Melbourne)
Koko päivän retki (n. 12 h) Great Ocean Road –maisemareitille. Matkan varrella pysähdytään useita kertoja kuvaamaan upeita maisemia ja mm. kuuluisaa 12 apostolia-kivimuodostelmaa. Retken aikana nähdään myös Australian korkeimpia eukalyptuspuita ja vanhin majakka, Cape Otway Lighthouse. Hinta 100 e/hlö sisältäen lounaan

Blue Mountains (Sydney)
Kokopäivän retki (10 h) Blue Mountains -vuoristoon. Matkalla pysähdytään Featherdalen eläinpuistossa, jossa on mahdollista nähdä mm. kenguruita, vallabeja, koalia ja nokkasiilejä. Sieltä noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä sijaitsevalla Blue Mountainsin alueella käydään mm. useilla eri näköalapaikoilla ja myös kasvitieteellisessä puutarhassa. Hinta 200 e/hlö sisältäen lounaan

Hunter Valley (Sydney)
Kokopäivän retki (10 h) Hunter Valleyn viinilaaksoon. Matkalla Australian vanhimmalle ja tunnetuimmalle viinialueelle vieraillaan myös eläinpuistossa, jossa nähdään maalle tyypillisiä eläimiä. Hunter Valleyssa käydään kahdella eri tilalla viininmaistajaisissa sekä nautitaan lounas. Paluumatkalla pysähdytään myös Hunterin kylässä, jossa mahdollisuus ostoksiin pikku putiikeissa. Hinta 180 e/hlö sisältäen lounaan ja viininmaistajaiset.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 1.620 e
Huom! Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen huoneesta.

Lisäretket:
Pyydämme ilmoittautumaan lisäretkille jo matkaa varatessanne, kuitenkin viimeistään 3 kk ennen lähtöä. Retket on lyhyesti selostettu matkaohjelman lopussa. Huom! Sydneyssa ja Melbournessa vain yksi vapaapäivä joten vain yksi lisäretki/kaupunki!

Australiaan tarvitaan viisumi, jonka hankimme puolestanne. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 450 e/hlö
Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
- 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
- 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
- 34–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
- myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 5.5.2017 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Yleisiä Valmismatkaehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Eteläinen Australia: Vinkkejä ja suosituksia

Milloin on paras aika matkustaa?
Australian mantereella sääolot vaihtelevat alueittain. Pohjoisosa on trooppinen vuoden ympäri ja sateet ajoittuvat meidän talvikuukausillemme. Vastaavasti etelässä sateet tulevat yleensä touko-elokuussa, jolloin on myös viileämpää. Olympian matkat tehdään meidän talvemme aikaan, jolloin eteläisellä pallonpuoliskolla on kesä. Australiassa päivälämpötilat ovat silloin 22–30 ºC . Tähän aikaan myös sademäärät ovat alimmillaan suurimmassa osassa Oseaniaa.

Mitä matkalle mukaan?
Henkilökohtaisten matkatavaroidensa lisäksi jokainen tarvitsee matkalle ehjän passin, jonka tulee olla voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen. Australiaan tarvitaan viisumi, jonka Olympia hankkii puolestanne.

Australialaiset pukeutuvat melko rennosti. Mukaan kannattaa pakata mukavia retkivaatteita. Kerrospukeutuminen on suositeltavaa, aamut ja illat voivat olla viileitä. Retkivaatteiden lisäksi riittää, kun mukana on yksi siistimpi asu. Australian dollareita vaihdetaan Suomessa ja luottokortit hyväksytään yleisesti. Noin viisi viikkoa ennen matkaa lähetämme kaikille matkustajillemme toimintaohjeet, joihin olemme keränneet tietoa mm. matkalla tarvittavista valuutoista, matkatavaroista, rokotuksista sekä säätiloista.

Karanteenimääräykset
Koska Australia ja Uusi-Seelanti ovat olleet miljoonia vuosia eristyksissä muusta maailmasta, ei siellä esiinny monille muille maille tyypillisiä eläin- ja kasvisairauksia. Molemmissa maissa noudatetaan erittäin tarkkoja karanteeni­mää­räyk­siä, joiden mukaan mm. elintarvikkeiden ja kasvien maahantuonti on ehdottomasti kielletty. Tarkemmat karanteeniohjeet saatte toimintaohjeiden mukana.

Rokotteet, lääkkeet ja turvallisuus
Australiassa hygienia on pohjoiseurooppalaista tasoa ja hyvät sairaanhoitopalvelut. Matkailijan perusrokotukset ovat jäykkäkouristus- ja kurkkumätä­ro­ko­tus ja tarvittaessa MPR-rokotus. Suosittelemme yleisesti myös A(B)hepatiittirokotusta. Tarkempia tietoja rokotuksista saa esim. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi. Ottakaa huomioon matkojen pituudet, sekä mahdolliset lentojen ja laukkujen viivästymiset ja pakatkaa käsimatkatavaroihin koko matkan ajan tarvitsemanne lääkitys. Matkakohteena Australia on turvallinen, mutta yleisiä turvallisuuteen liittyviä suosituksia on hyvä noudattaa. Esimerkiksi taskuvarkaita on  Sydneyssä siinä missä Helsingissäkin ja yöllä yksin liikkumista tulisi välttää. Vesijohtovesi on Australiassa pääsääntöisesti juomakelpoista.

Pitkät lennot ja aikaerorasitus
Siirryttäessä usean aikavyöhykkeen yli elimistön vuorokausirytmi häiriintyy paikallisen ajan ja oman sisäisen kellon ollessa ristiriidassa. Tällöin syntyy tyypillisiä rasitusoireita, joita ovat mm. väsymys ja unettomuus, vatsaoireet, päänsärky, ärtyneisyys sekä fyysisen että psyykkisen suorituskyvyn lasku. Elimistö pystyy siirtämään sisäistä kelloa n. 2 tuntia vuorokaudessa. Aikaerorasitusta (jet lag) voi näillä itään päin suuntautuvilla matkoilla vähentää jo ennen lentomatkaa aikaistamalla nukkumaanmeno- ja heräämisaikoja. Pitkille lentomatkoille suosittelemme lentosukkia ja väljiä vaatteita. Turvallisuussyistä unilääkkeitä ei pidä käyttää lennon aikana; ne saattavat jopa hidastaa elimistön totuttautumista uuteen aikavyöhykkeeseen.

Ruokailut
Matkoillamme tarjottava runsas aamiainen on hyvä aloitus päivälle. Australiassa ei ole täysi- tai puolihoitoa, sillä varsinkin suurkaupungeissa on paljon erilaisia ja erihintaisia ravintoloita, joita on mukava kokeilla omin päin tai matkanjohtajan opastuksella.

Hintataso ja palvelut
Australiassa hintataso on lähes sama kuin Suomessa. Hotellitaso on melko hyvä mutta ei aina aivan eurooppalaista tasoa. Muut matkailijan tarvitsemat palvelut ovat erinomaisia. Paikalliset ihmiset ovat hyvin palvelualttiita ja ystävällisiä. 

Juomarahat
Olympian ryhmässä on helppo matkustaa. Ei tarvitse miettiä ainaista kysymystä juomarahojen suuruudesta. Matkojemme hintaan sisältyvät juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille. Olympian matkanjohtaja hoitaa nämä maksut. On hyvä muistaa, että esim. parin viikon matkalla juomarahoista kertyy jo sievoinen summa.

Linkkejä Unescon maailmanperintökohteisiin:
Royal Exhibition Building and Carlton Gardens
Sydney Opera House
Greater Blue Mountains Area

Kaikki Australian matkat löydät täältä

Voit olla kiinnostunut myös näistä