Hyppää pääsisältöön

Azorien kiertomatka

Azorien vehreä saaristo ihastuttaa upeilla maisemillaan, kraatterijärvillään, kuumilla lähteillään, vesiputouksillaan ja Picon viinitarhoilla.
9 päivää alk.3 190 €/hlö
  • 17.4.2018 - 26.4.2018 Täynnä
  • 18.9.2018 - 27.9.2018 Varaa
  • Lissabon 1 yö
  • Terceira 2 yötä
  • Faial 2 yötä
  • São Miguel 3 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Portugalille kuuluva Azorien yhdeksän tuliperäisen saaren ryhmä sijaitsee keskellä Atlanttia. Kiertomatkallamme tutustumme neljään saareen: Terceiraan, Faialiin, Picoon ja pääsaareen São Migueliin. Massaturismilta välttynyt vehreä saaristo on luonnonystävän paratiisi tulvillaan lukuisia kasvilajeja, upeita vuoristo- ja rannikkomaisemia, kraatterijärviä, kuumia lähteitä ja vesiputouksia. Myös Azorien historia on mielenkiintoinen.

Terceiralla tutustumme mm. Unescon suojelemaan saaren pääkaupunkiin Angra do Heroísmoon ja Algar do Carvãon laavatunneliin. Faialin Capelinhosissa 50-luvulla tapahtuneen valtavan tulivuorenpurkauksen jäljet ovat vieläkin selvästi havaittavissa. Käymme kokopäiväretkellä myös Picolla, jossa viiniä viljellään vulkaanisten kivimuurien ympäröimissä viinitarhoissa. Myös Picon viinitarhat kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin. São Miguelin saarella tutustumme saaren luontokohteisiin. Käymme mm. Lagoa da Furnaksen tuliperäisellä kraatterijärvellä ja nautimme tyypillisen cozido-lounaan. Näemme myös upeat Sete Cidadesin kaksoiskraatterijärvet ja tutustumme Euroopan ainoaan teeplantaasiin.

Matkan aluksi pysähdymme Portugalin pääkaupunkiin, vanhaan löytöretkeilijöiden Lissaboniin. Kaupungin tärkeimmät nähtävyydet tulevat tutuiksi ja päivällistä syömme perinteisen fado-laulun säestyksellä.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Joka päivä vähintään puolihoito)

Helsinki – Lissabon
1. päivä, tiistai Lento (TAP Portugal) Helsingistä Lissaboniin klo 7.00–9.55. Aloitamme kaupunkikierroksen heti saavuttuamme. Tajojoen varrelle seitsemälle kukkulalle rakennettu Lissabon on Euroopan vanhimpia pääkaupunkeja ja seutu oli tunnettu jo Julius Caesarin aikoina. Lissabonin keskusta on nimeltään Baixa. Tyypillistä Baixaa ovat kävelykadut ja pääaukio Rossio kahviloineen, liikkeineen ja ravintoloineen. Käymme Tajojoen rannalla sijaitsevalla Praça do Comércio -aukiolla sekä kapeiden mutkittelevien kujien valokuvauksellisessa Alfamassa, josta on upeat näkymät yli Lissabonin. Lounaan jälkeen jatkamme Mosteiro dos Jerónimos -luostariin ja Torre de Belém -linnakkeeseen. Molemmat Unescon maailmanperintökohteet liittyvät läheisesti Portugalin löytöretkikauteen. Myöhemmin iltapäivällä majoitumme hyvään keskitason Fontecruz Lisboa Autograph Collection -hotelliin (★★★★★). Päivällisellä nautimme kaihoisan fadon sävelistä. (L, P)

Lissabon – Terceira
2. päivä, keskiviikko Varhaisen aamiaisen jälkeen lennämme Azoreille Terceiran saarelle ja jatkamme bussilla saariston vanhimpaan kaupunkiin Angra do Heroísmoon, jonka historiallinen keskusta kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Kaupungin suojaisa satama oli muinoin tärkeä pysähdyspaikka uuden maailman rikkauksia vanhalle mantereelle laivattaessa. Merirosvoilta suojautuakseen laivat lähtivät Angrasta saattueissa kohti Eurooppaa. Tutustumme kaupungin nähtävyyksiin kävelykierroksella ja käymme satoja vuosia sitten perustetussa São Gonçalon nunnaluostarissa sekä jesuiitta-munkkien aikoinaan perustamassa palatsissa. Majoitumme 2 yöksi hyvään keskitason Terceira Mar -hotelliin (★★★★). Iltapäivällä on vapaata aikaa. (A, L)

Terceira
3. päivä, torstai Portugalin kielen sana “terceira” tarkoittaa kolmatta. Terceira löydettiin Azoreiden saarista kolmantena ja se on myös kolmanneksi suurin. Aamiaisen jälkeen teemme kokopäiväkierroksen saarella. Ajamme aluksi Monte Brasilin sammuneen tulivuoren laelle ihailemaan alla levittäytyvää kaunista näkymää Angraan ja merelle. Näemme idyllisiä kalastajayhteisöjä ja pikkukyliä kirkkoineen. Itärannikon suurimmasta asutuskeskuksesta Praia da Vitóriasta nousemme vuoristotietä ylös sisämaahan. Tasainen vihreä maisema jatkuu silmänkantamattomiin vanhojen kivimuurien ja hortensioiden koristelemana. Näemme myös Algar do Carvãon ikivanhan laavatunnelin. Laavavirran ylin kerros jähmettyi ensin kiinteäksi kiveksi samalla kun sisustan pois virrannut laava jätti jälkeensä tyhjän tunnelin. Myöhemmin jatkamme matkaa mustan vulkaanisen kiven muovaamille luonnon uima-altaille Biscoitosin kylään. Täällä meillä on myös uintimahdollisuus. Palaamme Angra do Heroísmoon iltapäivällä. (A, L)

Terceira – Faial
4. päivä, perjantai Aamulla lyhyt lento Faialin saarelle, joka oli muinoin sijaintinsa vuoksi tärkeä välietappi aikansa suurvaltojen laivoille. Saarikierroksella matkaamme aluksi saaren läntisimpään kolkkaan Capelinhosiin, Azorien viimeisimmän tulivuorenpurkauksen tapahtumapaikalle. Vuosina 1957–58 tapahtunut luonnonmullistus lisäsi saaren pinta-alaa kahdella neliökilometrillä. Lukuisat maanjäristykset ja tuhka tuhosivat suuren osan saaren länsiosaa pakottaen monet saarelaiset jättämään kotinsa. Teemme lyhyen kävelykierroksen ja vierailemme tulivuorenpurkauksesta kertovassa keskuksessa. Lounaan jälkeen jatkamme saaren korkeimmalle kohdalle Caldeiran kraatterille. Kirkkaalla säällä ylhäältä näkyy aina naapurisaari Picolle asti. Iltapäivällä saavumme saaren pääkaupunkiin Hortaan, jonka satamassa on Atlantin-purjehtijoiden tekemä persoonallinen taidenäyttely. Myytin mukaan purjehtijan täytyy tehdä maalaus sataman seinämään ennen lähtöään. Jos maalaus jää tekemättä, vene joutuu onnettomuuteen paluumatkallaan. Majoitumme Hortassa 2 yöksi hyvään keskitason Hotel do Canal -hotelliin (★★★★). (A, L)

Pico
5. päivä, lauantai Matkaamme laivalla puolisen tuntia naapuriin Picon saarelle. Se on saarista toiseksi suurin ja sen siluettia hallitsee yli 2300 metrin korkeuteen kohoava Ponta do Pico -tulivuori. Portugalilainen runoilija Raul Brandão on kutsunut Picoa mustaksi saareksi (Ilha Breta) mustan tuliperäisen maa-aineksen vuoksi, joka mahdollistaa laajamittaisen viininviljelyn. Unescon maailmanperintöön kuuluvat viinitarhat on ympäröity tuliperäisistä kivistä rakennetuilla muureilla, jotka suojaavat viljelyksiä tuulen kuljettamalta suolalta ja keräävät samalla lämpöä. Matkaamme satamasta saaren pohjoisosaan viinintuotannostaan tunnettuun Cachorron kylään. Myös valaanpyynti oli vuosisatoja tärkeä elinkeino Picolla aina vuoteen 1986, jolloin Portugali liittyi Euroopan yhteisöön ja valaanpyynti kiellettiin. Vierailemme vanhassa valaankäsittelytehtaassa, joka muistuttaa ristiriitoja aiheuttaneesta elinkeinosta. Tutustumme myös valaanpyytäjien museoon sekä viinimuseoon, ennen kuin palaamme Faialin saarelle. (A, L)   

Faial – São Miguel
6. päivä, sunnuntai Aamiaisen jälkeen lennämme São Miguelin saarelle 70 000 asukkaan Ponta Delgadaan. Se on Azorien suurin kaupunki sekä hallinnon ja kulttuurin keskus. Yli 500 vuotta vanha kaupunki koreilee hienoilla puistoilla ja historiallisilla kirkoilla. Myös museoita, ravintoloita ja pieniä putiikkeja löytyy kiitettävä määrä. Tutustumme kävelykierroksella kaupungin tärkeimpiin maamerkkeihin ja vierailemme mm. Nossa Senhora da Esperançan vanhassa barokkikirkossa ja Azorien kulttuuriperinnöstä kertovassa museossa. Majoitumme 3 yöksi ensimmäisen luokan Azor-hotelliin (★★★★★). Iltapäivällä on vapaa-aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Päivällisen syömme hotellissa. (A, P)

São Miguel
7. päivä, maanantai Teemme kokopäiväretken tuliperäiselle Furnaksen alueelle. Ensin vierailemme kuitenkin Euroopan ainoalla teeplantaasilla. Jatkamme saaren sisäosiin Pico de Ferroon, josta on upeat näkymät Lagoa das Furnaksen kraatterijärvelle ja sitä ympäröivään laaksoon. Käymme Terra Nostran kasvitieteellisessä puutarhassa, jossa näemme Azorien alkuperäisiä lajeja. Furnaksen alueella kiehuva vesi pulppuaa maan uumenista maanpinnalle. Maan lämpöä hyödynnetään muun muassa perinteisen cozido-ruoan valmistuksessa. Lihalla, makkaroilla, perunoilla ja vihanneksilla täytettyä cozido-pataa kypsytetään kuumassa maassa usean tunnin ajan. Cozido-lounaan jälkeen vierailemme kuumilla lähteillä. Monien mineraalivesialtaiden veden koostumus vaihtelee rikkipitoisesta kalkkipitoiseen. Meillä on myös uintimahdollisuus. Palaamme takaisin Ponta Delgadaan iltapäivällä. (A, L)

São Miguel
8. päivä, tiistai Lähdemme vuoristotietä pitkin kokopäiväretkelle kohti Sete Cidadesin eli seitsemän kaupungin kraatterilaaksoa. Viisi kilometriä leveää laaksoa hallitsevat kaksoisjärvet: sininen Lagoa Azul ja vihreä Lagoa Verde. Tarinan mukaan järvet saivat nimensä vihreäsilmäisen prinsessan ja sinisilmäisen paimenen rakkaustarinasta. Seitsemän kaupungin kuningas ei kuitenkaan hyväksynyt nuorukaisten rakkautta, jolloin paimenen ja prinsessan vuodattamat kyynelet peittivät kaupungit alleen kaksoisjärvenä. Teemme kevyen kävelykierroksen järvimaisemissa. Jatkamme matkaa edelleen ylös sisämaahan ja näemme saaren kenties kauneimman kraatterijärven, Lagoa do Fogon (”tulilaguuni”). Paluumatkalla käymme vielä keramiikkatehtaassa ja ananastilalla. Ponta Delgadassa syömme jäähyväispäivällisen. (A, L, P)

9. päivä, keskiviikko Aamiaisen jälkeen kuljetus Ponta Delgadan lentokentälle. Lentomme (TAP Portugal) lähtee klo 13.10 Lissaboniin, jossa syömme päivällisen ennen jatkolentoamme (TAP Portugal) Helsinkiin. (A, P)

10. päivä, torstai Saavumme Helsinkiin klo 6.00.

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 490 e, syyskuussa 570 e

Tarkistakaa passinne tai virallisen henkilökorttinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
- 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
- 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
- 34–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan kokonaishinnasta
- myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Voit olla kiinnostunut myös näistä