Pyöräilijöitä kesäisessä maisemassa, jossa taustalla perinteisiä tuulimyllyjä

Hollanti - pyöräilyä ja risteily Etelä-Hollannissa

8
päivää
Uutuus

Lähde tutustumaan eteläiseen Hollantiin pyöräillen sekä risteillen alueen lukuisia jokia ja kanavia pitkin. Matkalla käymme mm Goudassa, Rotterdamissa ja tietysti Amsterdamissa. Pyöräilemme hyväkuntoisilla pyöräteillä ja nautimme laivalla hyvistä aterioista.

Risteily ja pyöräilymatka Etelä-Hollannissa, vaativuustaso 1,5 / 5 (helppo)

Majoitumme koko matkan ajan MS Normandie-jokilaivassa. Käytössämme olevat pyörät kulkevat mukana laivassa risteilyosuuksien ajan.

Matkareitti
Amsterdam
risteily alkaa
Haarlem
1 yö
Schoonhoven
1 yö
Gouda
retki
Rotterdam
2 yötä
Kinderdijk
retki
Schoonhoven
1 yö
Utrecht
1 yö
Amsteredam
1 yö, risteily päättyy

Etelä-Hollannin monimuotoiset kaupungit ja kylät kertovat ajasta, jolloin Hollanti oli yksi maailman suurimmista kauppamahdeista. Vaikuttavan historian lisäksi maasta tulevat monelle mieleen tulppaanit ja tuulimyllyt sekä hollannikkaiksi kutsutut puukengät.

Etelä-Hollannin aktiivimatkalla vierailemme pyöräilyn ja risteilyn lomassa useassa Etelä-Hollannin historiallisessa kaupungissa. Näemme Kinderdijkin kuuluisan tuulimyllyalueen, ihailemme Rotterdamin kekseliästä arkkitehtuuria ja Goudassa nautimme maukkaita juustoja ja vohveleita. Rotterdamissa ja Amsterdamissa ehdit hyvin myös omille retkille.

Pyöräilemme pääasiassa hyvin hoidetuilla pyöräteillä idyllisissä maalaismaisemissa ja tasaisessa maastossa.

Etelä-Hollannin matkalla risteilemme MS Normandie-aluksella. Laivalla mahtuu max 100 matkustajaa. Laivan hytit on remontoitu talvella 2020. 2h hytti on kooltaan noin 11 m2 ja niissä on kaksi erillistä sänkyä, suihku ja wc, tc, hiustenkuivaaja, tallelokero ja ilmastointi. Kaikki hytit ovat ikkunahyttejä mutta vain yläkannen hytin ikkunan voi avata. Yhden hengen hyttejä on vain muutamia ja ne sijaitsevat alemmalla kannella. Laivalla on myös ravintola salonkibaari sekä aurinkokansi. Pyörät kulkevat laivalla mukana.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h alakannen hytissä, täysihoito (lounaat retkieväinä), polkupyörä käyttöösi, palvelupalkkiot ja kantajamaksut laivalla sekä paljon muuta. Matkalla on mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksusta 2h hytti yläkannella tai 1h hytti alakannella (rajoitetusti).

Matkan hinta ja ehdot

Mistä tiedän, vastaako oma kuntotasoni matkan vaativuustasoa:
Pyöräily Etelä-Hollannissa on viisiportaisella asteikollamme tasolla helppo, 1,5 / 5. Nautit matkasta parhaiten jos olet harrastanut säännöllistä liikuntaa (jossa hikoilet ja hengästyt) 1–2 kertaa viikossa viimeisen puolen vuoden aikana. Pyöräily on sinulle tuttua, vaikka et olisikaan tehnyt pitkiä pyörälenkkejä. Olet pyöräillyt ainakin 10-20 kilometrin lenkkejä 2–3 kertaa viikossa viimeisen 3 kuukauden aikana.

Matkaohjelma

Tulossa kesälle 2022

A=aamiainen, RE=retkieväät, L=lounas, P=päivällinen

 

ALUSTAVA MATKAOHJELMA

Helsinki – Amsterdam – Haarlem

1. päivä, lauantai Lento Helsingistä (Finnair) klo 8.10 Amsterdamiin, jonne saavumme klo 9.45. Kuljetus laivalle, jonne jätämme matkatavaramme säilöön. Teemme lyhyen kävelykierroksen kansainvälisen Amsterdamin keskustassa. Kapeat kujat, kanavat ja kävelykadut tarjoavat runsaasti ostos- ja ruokailu­mah­dol­lisuuksia. Iltapäivällä majoitumme 7 yöksi MS Normandie -jokilaivaan, joka klo 17.00 suuntaa kohti Haarlemin kaupunkia. Tervetulopäivällinen laivalla. (P)

Haarlem – Zaandam - Schoonhove (pyöräilyä 25 km)

2. päivä, sunnuntai  Ennen lähtöä ensimmäiselle pyöräilyetapille halukkaat voivat tutustua Haarlemin viehättävään vanhaankaupunkiin tuulimyllyineen, kanavineen, nostosiltoineen ja putiikkeineen. Pyöriin tutustumisen ja säätöjen jälkeen suuntaamme kohti maaseutumaisemia helppoa ja tasaista päällystettyä reittiä. Matkalla kohti Zaandamia on mahdollista pysähtyä Zaanse Schans -ulkoilmamuseossa (sisäänpääsy lisämaksullinen), jossa esitellään kattavasti Hollannin historiaa, elintapoja ja rakennustyylejä. Iltapäivällä saavumme Zaandamiin, jossa laivamme odottaa ja kuljettaa meidät Schoonhoveniin. (A, RE, P)

Schoonhoven – Gouda – Rotterdam (pyöräilyä 40 km)

3. päivä, maanantai Aamiaisen jälkeen pyöräilemme n. 15 km päässä sijaitsevaan Goudan kaupunkiin. Täällä emme voi välttyä törmäämästä kaupungin nimikkotuotteeseen Gouda-juustoon, josta voi saada maistiaisia lukuisissa juustokaupoissa tai torikojuissa. Herkkusuita houkuttelevat myös Goudan siirappivohvelit, joiden sanotaan olevan parhaita maailmassa - ainakin, jos paikallisilta kysyy. Goudassa sijaitsee myös Hollannin pisin kirkko (123 m), jonka upeat lasimaalausikkunat ovat näkemisen arvoisia. Alkuiltapäivästä jatkamme matkaa määränpäähämme Rotterdamiin, joka sijaitsee n. 25 km päässä.  (A, RE, P)

Rotterdam (–Delft) (vapaa päivä tai pyöräilyä 30 - 40 km)

4. päivä, tiistai Tänään voit joko viettää vapaa päivän ja tutustua Rotterdamiin omatoimisesti tai tehdä pyöräretken matkanjohtajamme kanssa. Rotterdam on Alankomaiden toiseksi suurin kaupunki, jossa sijaitsee Euroopan suurin satama. Kaupunki on tunnettu erikoisesta ja kekseliäästä arkkitehtuuristaan, jota voi ihailla tai ihmetellä mm. rautatieasemalla ja Kijk Kubus -kuutiotalojen edustalla. Myös uusi kauppahalli Markthal on puolikaaren muotoisena maailman suurimpine kattomaalauksineen ainutlaatuinen. Taiteen ystäviä hemmotellaan Boijmans Van Beuningen -taidemuseossa tai Rotterdamin taidehallissa.
Päivän vapaaehtoinen pyöräretkemme suuntautuu Delftin kaupunkiin, joka on kuuluisa sinivalkoisista käsinmaalatuista posliiniastioistaan. Sympaattisen Delftin keskusta on pyhitetty kävelijöille ja pyöräilijöille ja sen kapeat kujat, kävelyteiden ja kauniiden talojen reunustamat kanavat vievät viihtymään ajassa taaksepäin. (A, RE, P)

Rotterdam – Kinderdijk - Schoonhoven (pyöräilyä 43 km)

5. päivä, keskiviikko Päivän pyöräretkemme suuntaa aluksi Kinderdijkin tuulimyllyalueelle, jonka 19 tuulimyllyä on rakennettu 1700-luvun loppupuolella alunperin säätelemään kanavien vesimäärää pumppaamalla liiat vedet varastoon tulvien ehkäisemiseksi. Ainutlaatuisuutensa ja historiansa vuoksi alue on valittu UNESCOn maailmanperintölistalle. Suurin osa myllyistä on asuttuja ja edelleen toiminnassa. Pyöräretkemme jatkuu Reinin Lek-jokea seuraillen kohti hopeasepistään ja lumoavasta vanhastakaupungistaan tunnettua Schoonhovenia, jossa jokilaivamme jo odottelee meitä. (A, RE, P)

Schoonhoven – Utrecht (pyöräilyä 42 km)

6. päivä, torstai
Aamiaisen jälkeen lähdemme pyöräilemään kohti Oudewaterin viehättävää pikkukaupunkia. Oudewater sai kaupunkioikeudet jo vuonna 1245 ja sen pitkä historia onkin läsnä lähes kaikkialla.  Kaupungin erikoisuus on ”Noitavaaka”-museo, jossa tarinan mukaan keskiajalla punnittiin noidiksi epäiltyjä ihmisiä. Jos painoa oli tarpeeksi, saattoi välttää roviolle päätymisen, koska sieluttomina noitien uskottiin painavan vähemmän kuin ihmisen. Iltapäivällä saavumme Utrechtin yliopistokaupunkiin, jonka mahtipontinen tuomiokirkko on yksi tunnetuimmista Alankomaissa. Ennen illallista on aikaa tutustua Utrechtin pikkukujiin, kahviloihin ja kanavanäkymiin kävellen. (A, RE, P)

Utrecht – Amsterdam (pyöräilyä 50 km)

7. päivä, perjantai  Viimeisen pyöräilypäivämme reitti seurailee mutkittelevan Vecht-joen kauniita maisemia. Lempinimellä ”Alankomaiden Loire” tunnetun Vecht-joen rannoilla on useita linnoja ja upeita kartanoita, joista osa on matkamme varrelle. Ennen jäähyväis­päivällistä on vielä aikaa tutustua Amsterdamin nähtävyyksiin tai osallistua lisämaksulliselle kanaaliristeilylle. (A, RE, P)

Amsterdam – Helsinki

8. päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen kuljetus Amsterdamin lentokentälle, josta klo 11.55–15.15 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

 

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Sähköpyörä

Sähköpyörä

Voit varata matkalle käyttöösi sähköpyörän. Vaikka maasto on pääosin tasaista saattaa vastatuuli tehdä pyöräilystä joinakin päivinä normaalia raskaampaa. Varaa sähköpyörä jo matkan varauksen yhteydessä tai viimeistään 2 kk ennen lähtöä, sähköpyöriä on saatavissa rajoitetusti.

100 €

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Hollanti - pyöräilyä ja risteily Etelä-Hollannissa
 • suorat reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen hyteissä laivan alakannella (yläkansi lisämaksusta)
 • täysihoito (ei 1. ja 8. matkapäivänä), lounaat retkieväitä
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut laivalla
 • polkupyörät käyttöön
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalaisen matkanjohtajan palvelut
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Hollanti - pyöräilyä ja risteily Etelä-Hollannissa

Yhden hengen hyttejä on rajallisesti, saatavuus ja hinta tarkistetaan kysyttäessä.

Ryhmän minimikoko 14. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Ennakkomaksu 350 euroa
Peruutusehdot B.
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
8 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-17. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää Pyöräilyä ja risteily Etelä-Hollannissa -matkasta

Etelä-Hollannin matkat teemme pääsääntöisesti touko-lokakuun välisenä aikana, ei ihan kuumimpaan kesäaikaan kuitenkaan. Lämpötilat matkojen aikaan on noin + 15-25 C, tuuli saattaa kuitenkin saada ilman toisinaan tuntumaan viileämmältä. Yleensä reiteillä pärjää pyöräilyhousuissa tai shortseissa ja pitkähihaisessa t-paidassa, mutta suosittelemme myös pitkälahkeisten, mielellään ihonmyötäisten housujen ja tuulenpitävän takin mukaan ottamista kaikkina retkipäivinä. Muita hyödyllisiä varusteita ovat esim. pyöräilyhanskat, satulan geelipehmuste, sadetakki tai -viitta, termospullo, eväsrasia sekä pikkureppu, johon voi pakata päiväretkien aikana tarvitsemansa henkilökohtaiset tavarat sekä retkieväät. Suosittelemme omaa pyöräilykypärää.

Pyöräilemme pääsääntöisesti hyväkuntoisilla ja päällystetyillä pyöräteillä, mutta ajoittain myös maantien reunassa. Jos opastettu reitti tuntuu lyhyeltä, voi pidempiä lenkkejä tehdä omatoimisesti. Tuulisina päivinä reitin vaativuustaso voi vastatuulessa nousta huomattavasti.

Pyörät ovat käsi- ja jalkajarrullisia 7-vaihteisia citypyöriä. Ilmoita pituutesi jo matkaa varatessasi. Varustukseen kuuluu pyörälaukku ja lukko. Tälle matkalle on myös mahdollisuus ennakkovarata sähköpyörä lisämaksusta (100 e).

Hyttien säilytystilat ovat rajalliset. Koska vaatteiden kuivausmahdollisuudet ovat rajalliset, suosittelemme teknisiä urheiluvaatteita jotka kuivuvat nopeasti.

Mistä tiedän, vastaako oma kuntotasoni matkan vaativuustasoa:

Pyöräilyt Etelä-Hollannin aktiivimatkalla ovat viisiportaisella asteikollamme  1,5 / 5 eli helppo. Nautit matkasta parhaiten jos
olet harrastanut säännöllistä liikuntaa (jossa hikoilet ja hengästyt) 1–2 kertaa viikossa viimeisen puolen vuoden aikana. Pyöräily on sinulle tuttua, vaikka et olisikaan tehnyt pitkiä pyörälenkkejä. Olet pyöräillyt ainakin 10 kilometrin lenkkejä 1–2 kertaa viikossa viimeisen 3 kuukauden aikana. Maaston puolesta Etelä-Hollanti asettuisi tasolle 1 mutta tuulen vuoksi pyöräily voi olla normaalia tasamaata haastavampaa.

Etelä-Hollannin matkalla näet nämä Unescon maailmanperintökohteet:

Amsterdamin kanavaverkosto 
Kinderdijkin tuulimyllyalue