Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Kiova – pitkä viikonloppu

Ihastu Ukrainan pääkaupunkiin, kullattujen kupolien Kiovaan. Jännittävällä päiväretkellä näet myös Tšernobylin ja Prypjatin aavekaupungin.

4 päivää alk. 1 370 € /hlö
Uutuus
  • 26.8.2021 - 30.8.2021 Varaa
  • 9.9.2021 - 13.9.2021 Varaa
  • Kiova 4 yötä
  • Tšernobyl ja Prypjat retki
  • Mezhyhirya lisäretki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Kiovan matka vie meidät pitkäksi viikonlopuksi yhteen Euroopan suurimmista metropoleista. Tämä Dneprjoen rannalla sijaitseva Ukrainan pääkaupunki on yksi Itä-Euroopan vanhimmista kaupungeista ja sillä on värikäs historia. Länsimaiset vaikutteet ovat pikku hiljaa alkaneet saapua myös Kiovaan, mutta se on kuitenkin onnistunut oivallisesti säilyttämään slaavilaiset juurensa. Kiova on monipuolinen ja mitä mielenkiintoisin viikonloppukohde. Tutustumme kaupunkikierroksella tämän kullattujen kupoleiden kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Näemme sekä vanhaa että uutta Kiovaa ja vierailemme mm. Pecherska Lavran luostarialueella ja Pyhän Sofian kirkossa. Molemmat ovat Unescon suojelukohteita. Teemme pienen maisemaristeilyn Dneprillä kaupungin edustalla ja pääsemme tutustumaan ukrainalaisen herkun, varenikin, valmistamiseen.

Vuonna 1986 Kiovan lähellä sijaitsevassa Tšernobylin ydinvoimalaitoksessa tapahtui historian pahin ydinonnettomuus, joka johti laajojen alueiden evakuointiin ja ennennäkemättömään ympäristökatastrofiin. Tutustumme retkellä Tšernobyliin ja Prypjatin aavekaupunkiin, jotka sijaitsevat suljetulla alueella ydinvoimala-alueen läheisyydessä. Lisäksi voit halutessasi viettää kokonaisen päivän omatoimisesti Kiovaan tutustuen tai lähteä kanssamme lisäretkelle Dneprin rannalla sijaitsevaan Mezhyhiryaan, entisen presidentin Viktor Janukovytšin luksuskotiin.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen

Helsinki – Kiova
1. päivä, torstai Lähtö Helsingistä suoralla lennolla (Ukraine International Airlines) klo 15.05 Kiovaan, jonne saavumme klo 17.10. Majoitumme 4 yöksi kaupungin keskustaan hyvään keskitason Radisson Blu -hotelliin (★★★★). Tervetulopäivällinen. (P)

Kiova
2. päivä, perjantai Noin 3 miljoonan asukkaan Kiovan historia alkaa jo 800-luvun lopulta, jolloin legendan mukaan slaavilainen heimopäällikkö Kyi perusti kaupungin. Nykyisin Kiova on tärkeä tieteen, taiteen ja kulttuurin keskus. Sanotaan, että Kiovan halki voi kulkea puiden varjossa, minkä vuoksi sitä kutsutaankin vihreäksi kaupungiksi. Leveitä bulevardeja reunustavien hevoskastanjoiden välistä näkyy siellä täällä kirkkojen ja luostareiden kullattuina välkehtiviä kupoleita. Kiovan pääkatu Kreshatik suljetaan liikenteeltä viikonlopuiksi, jolloin se muuttuu suosituksi kävelykaduksi. Aamupäivällä tutustumme Kiovan keskustan päänähtävyyksiin kaupunkikierroksella. Kiovan monista kirkoista tunnetuimmat ovat Pyhän Sofian ja Pyhän Mikaelin kirkot, jotka ovat peräisin 1100-luvun taitteesta. Maidan Nezalezhnosti eli itsenäisyydenaukio on todistanut monia Ukrainan historian merkittäviä tapahtumia, kuten vuoden 2004 Oranssia vallankumousta ja 2014 helmikuun vallankumousta. Lounaalla nautimme ukrainalaisia erikoisuuksia, varenikeja, eli täytettyjä taikinanyyttejä. Saamme myös seurata niiden valmistusta ja ehkä kokeillakin sitä. Iltapäivällä tutustumme Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvaan Pecherska Lavran luostarialueeseen, johon kuuluu ortodoksikirkkoja, museoita ja katakombeja. (A, L)

Tšernobyl
3. päivä, lauantai 26.4.1986 suoritettiin Tšernobylin ydinlaitoksen reaktori 4:ssä turvallisuuskoetta, joka meni pahasti pieleen aiheuttaen historian vakavimman ydinonnettomuuden. Onnettomuuden seurauksena ydinvoimalaa ympäröiviltä alueilta evakuoitiin kymmeniätuhansia ihmisiä ja radioaktiivinen säteily levisi tuulen mukana ympäri Euroopan, myös Suomeen asti. Tšernobylin alue tulee pysymään ikuisesti asuinkelvottomana, mutta säteilytaso on laskenut siten, että siellä on nykyisin turvallista vierailla. Teemme kokopäiväretken Tšernobyliin, joka sijaitsee noin 2 tunnin ajomatkan päässä Kiovasta pohjoiseen. Ajamme Tšernobyliä ympäröivälle suljetulle turvallisuusvyöhykkeelle Dytyatkyn tarkastusaseman kautta ja jatkamme ydinvoimalan läheisyydessä sijaitsevaan Prypjatin aavekaupunkiin. Prypjatin kommunistinen mallikaupunki oli rakennettu ydinvoimalan työntekijöille ja perheille ja siellä asui onnettomuuden aikaan noin 50 000 asukasta. Tutustumme tämän luonnon valloittaman ja hiljalleen raunioituvan betonikaupungin nähtävyyksiin. Niistä vaikuttavimpia lienee huvipuisto, jota ei koskaan ehditty avaamaan. Onnettomuuden jälkeen joulukuussa 1986 reaktori 4:n päälle valmistui suojasarkofagi, joka korvattiin uudella vuonna 2016. Käymme lähimmillään noin 200 metrin etäisyydellä reaktorista. Vierailemme myös noin 20 km:n päässä ydinvoimalasta sijaitsevassa Tšernobylin pikkukaupungissa. Käymme mm. onnettomuuden aikana reaktorille komennettujen palomiesten muistomerkillä ja yhdellä Ukrainan harvoista, edelleen pystyssä olevista Lenin-patsaista. Syömme retken aikana yksinkertaisen lounaan. Kiovaan palaamme illalla. (A, L)

Kiova
4. päivä, sunnuntai Tänään on koko päivä aikaa tutustua Kiovaan omatoimisesti. Vaihtoehtoisesti voit lähteä noin 6 tunnin lisämaksulliselle retkelle Ukrainan entisen presidentin Viktor Janukovytšin luksuskotiin Mezhyhiryaan. Retkikohteemme sijaitsee Novi Petrivtsin kylässä Dneprin rannalla, vajaan tunnin ajomatkan päässä Kiovasta pohjoiseen. 140 hehtaarin tontilla sijaitsevan residenssin upea hirrestä rakennettu päärakennus on suomalaisen Honkarakenteen suunnittelema. Presidentti Janukovytš eli täällä ylellistä ja tuhlailevaa elämää kunnes helmikuussa 2014 pakeni kansannousua Venäjälle. Presidentin kodin tiluksiin kuului mm. golfrata, jahtisatama, ampumarata, eläintarha, vanhojen arvoautojen kokoelma ja jopa yksityiset metsästysmaat. Nykyisin Mezhyhirya toimii ”korruptiomuseona” muistuttamassa Ukrainan lähihistorian tapahtumista. Tutustumme Mezhyhiryan laajan alueen eri kohteisiin ja palaamme Kiovaan iltapäivällä. (Lisäretken hinta on 95 e sis. retkilounaan; ryhmän minimikoko retkellä on 9 henkilöä). Pyydämme ilmoittautumaan retkelle jo matkaa varatessasi, kuitenkin viimeistään 2 kuukautta ennen matkaa. Ennen jäähyväispäivällistä ajamme bussilla Dneprin rannalla sijaitsevaan Podilin kaupunginosaan, jossa nousemme laivaan ja teemme pienen maisemaristeilyn Dneprillä. (A, P)   

5. päivä, maanantai Varhain aamulla kuljetus kentälle. Aamiaisen otamme mukaan hotellista. Lentomme (Ukraine International Airlines) lähtee klo 9.30 kohti Helsinkiä, jonne saavumme klo 11.35. (A)

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 210 e.
Lisäretki: Mezhyhirya 95 e

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa.
Huom! Tšernobylin retkeä varten tarvitsemme värillisen passikopion matkalla käytettävästä passista mielellään jo varauksen yhteydessä tai viimeistään 2 kk ennen lähtöä. Tälle retkelle alaikäraja on 18 vuotta. Matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä.  Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Ennakkomaksu 350 e/hlö
Peruutusehdot:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

  • viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
  • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 350 e/henkilö
  • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 60% matkan hinnasta
  • 20–14 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
  • alle 14 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä