Kievin-kaunis-kaupunki-Ukraina-Olympia

Kiova - pitkä viikonloppu

- Ukrainan pääkaupunki ja Tsernobyl
5
päivää
alk. 1 350 €/hlö
Uutuus

Matkusta pitkäksi viikonlopuksi Ukrainan pääkaupunkiin, kullattujen kupolien Kiovaan. Matkalla pääset myös Tšernobyliin ja Prypjatin aavekaupunkiin.

Pitkä viikonloppu yhdessä Euroopan suurimmista metropoleista, Kiovassa

Matkareitti
Kiova
4 yötä
Tšernobyl ja Prypjat
retki
Mezhyhirya
lisäretki

Dneprjoen rannalla sijaitseva Ukrainan pääkaupunki Kiova on yksi Itä-Euroopan vanhimmista kaupungeista ja sillä on värikäs historia. Länsimaiset vaikutteet ovat pikkuhiljaa alkaneet saapua myös Kiovaan, mutta se on kuitenkin onnistunut oivallisesti säilyttämään slaavilaiset juurensa. Kiova on monipuolinen ja mitä mielenkiintoisin viikonloppukohde. Tutustumme kaupunkikierroksella tämän kullattujen kupoleiden kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Näemme sekä vanhaa että uutta Kiovaa ja vierailemme mm. Pecherska Lavran luostarialueella ja Pyhän Sofian kirkossa. Molemmat ovat Unescon suojelukohteita.

Teemme pienen maisemaristeilyn Dneprillä kaupungin edustalla ja pääsemme tutustumaan ukrainalaisen herkun, varenikin, valmistamiseen.

Vuonna 1986 Kiovan lähellä sijaitsevassa Tšernobylin ydinvoimalaitoksessa tapahtui historian pahin ydinonnettomuus, joka johti laajojen alueiden evakuointiin ja ennennäkemättömään ympäristökatastrofiin. Tutustumme retkellä Tšernobyliin ja Prypjatin aavekaupunkiin, jotka sijaitsevat suljetulla alueella ydinvoimala-alueen läheisyydessä. Lisäksi voit halutessasi viettää kokonaisen päivän omatoimisesti Kiovaan tutustuen tai lähteä kanssamme lisäretkelle Dneprin rannalla sijaitsevaan Mezhyhiryaan, entisen presidentin Viktor Janukovytšin luksuskotiin.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneessa, aamiaiset ja muut ohjelmassa mainitut ateriat, kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, palvelupalkkiot hotellissa sekä paljon muuta. Matkalla suomalainen matkanjohtaja. Lisämaksu 1h huoneesta alk. 190 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

Vuoden 2022 matkat

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen
Helsinki – Kiova

1. päivä, torstai  Lähtö Helsingistä (Air Baltic) klo 09.50 Riian kautta (Air Baltic) Kiovaan, jonne saavumme klo 14.40. Majoitumme 4 yöksi kaupungin keskustaan hyvään keskitason Radisson Blu -hotelliin (★★★★). Tervetulopäivällinen. (P)

Upea-Pecherska-Lavra luostari-Kiova-Ukraina
Kiova

2. päivä, perjantai Noin 3 miljoonan asukkaan Kiovan historia alkaa jo 800-luvun lopulta, jolloin legendan mukaan slaavilainen heimopäällikkö Kyi perusti kaupungin. Nykyisin Kiova on tärkeä tieteen, taiteen ja kulttuurin keskus. Sanotaan, että Kiovan halki voi kulkea puiden varjossa, minkä vuoksi sitä kutsutaankin vihreäksi kaupungiksi. Leveitä bulevardeja reunustavien hevoskastanjoiden välistä näkyy siellä täällä kirkkojen ja luostareiden kullattuina välkehtiviä kupoleita. Kiovan pääkatu Kreshatik suljetaan liikenteeltä viikonlopuiksi, jolloin se muuttuu suosituksi kävelykaduksi. Aamupäivällä tutustumme Kiovan keskustan päänähtävyyksiin kaupunkikierroksella. Kiovan monista kirkoista tunnetuimmat ovat Pyhän Sofian ja Pyhän Mikaelin kirkot, jotka ovat peräisin 1100-luvun taitteesta. Maidan Nezalezhnosti eli itsenäisyydenaukio on todistanut monia Ukrainan historian merkittäviä tapahtumia, kuten vuoden 2004 Oranssia vallankumousta ja 2014 helmikuun vallankumousta. Lounaalla nautimme ukrainalaisia erikoisuuksia, varenikeja, eli täytettyjä taikinanyyttejä. Saamme myös seurata niiden valmistusta ja ehkä kokeillakin sitä. Iltapäivällä tutustumme Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvaan Pecherska Lavran luostarialueeseen, johon kuuluu ortodoksikirkkoja, museoita ja katakombeja. (A, L)

Tsernobyl-Ukraina
Tšernobyl

3. päivä, lauantai 26.4.1986 suoritettiin Tšernobylin ydinlaitoksen reaktori 4:ssä turvallisuuskoetta, joka meni pahasti pieleen aiheuttaen historian vakavimman ydinonnettomuuden. Onnettomuuden seurauksena ydinvoimalaa ympäröiviltä alueilta evakuoitiin kymmeniätuhansia ihmisiä ja radioaktiivinen säteily levisi tuulen mukana ympäri Euroopan, myös Suomeen asti. Tšernobylin alue tulee pysymään ikuisesti asuinkelvottomana, mutta säteilytaso on laskenut siten, että siellä on nykyisin turvallista vierailla. Teemme kokopäiväretken Tšernobyliin, joka sijaitsee noin 2 tunnin ajomatkan päässä Kiovasta pohjoiseen. Ajamme Tšernobyliä ympäröivälle suljetulle turvallisuusvyöhykkeelle Dytyatkyn tarkastusaseman kautta ja jatkamme ydinvoimalan läheisyydessä sijaitsevaan Prypjatin aavekaupunkiin. Prypjatin kommunistinen mallikaupunki oli rakennettu ydinvoimalan työntekijöille ja perheille ja siellä asui onnettomuuden aikaan noin 50 000 asukasta. Tutustumme tämän luonnon valloittaman ja hiljalleen raunioituvan betonikaupungin nähtävyyksiin. Niistä vaikuttavimpia lienee huvipuisto, jota ei koskaan ehditty avaamaan. Onnettomuuden jälkeen joulukuussa 1986 reaktori 4:n päälle valmistui suojasarkofagi, joka korvattiin uudella vuonna 2016. Käymme lähimmillään noin 200 metrin etäisyydellä reaktorista. Vierailemme myös noin 20 km:n päässä ydinvoimalasta sijaitsevassa Tšernobylin pikkukaupungissa. Käymme mm. onnettomuuden aikana reaktorille komennettujen palomiesten muistomerkillä ja yhdellä Ukrainan harvoista, edelleen pystyssä olevista Lenin-patsaista. Syömme retken aikana yksinkertaisen lounaan. Kiovaan palaamme illalla. (A, L)

Kiovan-kaupunkikuvaa-Ukraina
Kiova

4. päivä, sunnuntai Tänään on koko päivä aikaa tutustua Kiovaan omatoimisesti. Vaihtoehtoisesti voit lähteä noin 6 tunnin lisämaksulliselle retkelle Ukrainan entisen presidentin Viktor Janukovytšin luksuskotiin Mezhyhiryaan.

Ennen jäähyväispäivällistä ajamme bussilla Dneprin rannalla sijaitsevaan Podilin kaupunginosaan, jossa nousemme laivaan ja teemme pienen maisemaristeilyn Dneprillä. (A, P)   

lento

5. päivä, maanantai Aamulla on vielä vapaa-aikaa. Kuljetus lentokentälle lähtee puolen päivän maissa ja lentomme (Air Baltic) lähtee klo 15.25 Riian kautta (Air Baltic) kohti Helsinkiä, jonne saavumme klo 19.40. (A) 

 

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Viktor-Janukovytšin-luksuskoti-Mezhyhiryaan-Novi-Petrivtsin-kyla-Ukraina

Mezhyhirya

Mezhyhirya

4. päivä, sunnuntai Vapaapäivänä voit lähteä noin 6 tunnin lisämaksulliselle retkelle Ukrainan entisen presidentin Viktor Janukovytšin luksuskotiin Mezhyhiryaan. Retkikohteemme sijaitsee Novi Petrivtsin kylässä Dneprin rannalla, vajaan tunnin ajomatkan päässä Kiovasta pohjoiseen. 140 hehtaarin tontilla sijaitsevan residenssin upea hirrestä rakennettu päärakennus on suomalaisen Honkarakenteen suunnittelema. Presidentti Janukovytš eli täällä ylellistä ja tuhlailevaa elämää kunnes helmikuussa 2014 pakeni kansannousua Venäjälle. Presidentin kodin tiluksiin kuului mm. golfrata, jahtisatama, ampumarata, eläintarha, vanhojen arvoautojen kokoelma ja jopa yksityiset metsästysmaat. Nykyisin Mezhyhirya toimii ”korruptiomuseona” muistuttamassa Ukrainan lähihistorian tapahtumista. Tutustumme Mezhyhiryan laajan alueen eri kohteisiin ja palaamme Kiovaan iltapäivällä. 

Ryhmän minimikoko retkellä on 9 henkilöä. Pyydämme ilmoittautumaan retkelle jo matkaa varatessasi, kuitenkin viimeistään 2 kuukautta ennen matkaa.

95 € (sis retkilounaan)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Kiova - pitkä viikonloppu
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainitussa tai vastaavassa hotellissa
 • aamiaiset sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat 
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotellissa
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut 123 €, syyskuun lähdöllä 155 €
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Kiova - pitkä viikonloppu

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 190 €.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa.
Huom! Tšernobylin retkeä varten tarvitsemme värillisen passikopion matkalla käytettävästä passista mielellään jo varauksen yhteydessä tai viimeistään 2 kk ennen lähtöä. Tälle retkelle alaikäraja on 18 vuotta. Matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä.  Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Ennakkomaksu 350 €
Peruutusehdot:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 350 e/henkilö
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 60% matkan hinnasta
 • 20–14 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • alle 14 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
5 päivää alk./hlö 1 350 €
 • 30.6.2022 - 4.7.2022
 • 15.9.2022 - 19.9.2022
  alk. 1 390€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää Kiovan matkasta

Kiovassa on kesällä kuuma, päivisin noin + 25 C ja  vielä syyskuussakin päivälämpötilat noin + 15 C, öisin kuitenkin enää vain noin + 5 C. Varaa mukaan ajankohtaan sopivat vaatteet ja esim sateen- ja tuulenpitävä takki. Matkaohjelmaan sisältyy kävelyä, joten mukavat kävelykengät tai lenkkitossut on syytä ottaa mukaan. Ukraina on ortodoksinen maa, joten paljastavien tai olkavarret paljaaksi jättävien vaatteiden käyttöä on hyvä välttää varsinkin kirkoissa/luostareissa vierailtaessa.

Ukrainan valuutta on hryvnia (UAH). Sitä ei vaihdeta Suomessa, joten suosittelemme ottamaan matkalle mukaan euroja. Yleisimmät luottokortit käyvät hotellissa ja suurimmissa liikkeissä sekä ravintoloissa. Käteistä käytetään kuitenkin edelleen yleisemmin. Hintataso on Kiovassakin vielä hyvin alhainen.

Tutustu Irmeli Revon kirjoittamaan blogiin täältä.