Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Klassinen musiikkimatka; George Enescu -festivaali Bukarestissa

Koe klassisen musiikin Enescu-festivaalin tunnelma kolmessa konsertissa sekä tutustu Bukarestin nähtävyyksiin ja romanialaiseen keittiöön

4 päivää alk.1 580 €/hlö
  • 30.8.2019 - 3.9.2019 Varaa
  • 13.9.2019 - 17.9.2019 Varaa
  • Bukarest 4 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Joka toinen vuosi klassisen musiikin ystävät kokoontuvat Romanian pääkaupunkiin Bukarestiin korkeatasoisen ja monipuolisen ohjelman houkuttelemina. Liki 4 viikon ajan Bukarestin oopperatalo, juhlasalit ja pienemmät näyttämöt tarjoavat ohjelmaa aamupäivästä alkaen aina keskiyön konsertteihin. Filharmonikot mm. Berliinistä ja Oslosta, sinfoniaorkesteri Lontoosta, kamarimusiikkiesitykset sekä monet muut tyylilajit tempaisevat meidät musiikin pauloihin. Tapahtuma levittäytyy myös kaupungin puistoihin ja bulevardeille, joten matka Bukarestiin Enescu-festivaalin aikaan on ainutlaatuinen kokemus myös konserttisalien ulkopuolella. 

Musiikin lisäksi tutustumme Bukarestin nähtävyyksiin sekä tietenkin romanialaisen keittiön antimiin. Kommunistisen kauden rakennuksistaan tunnettu kaupunki ihastuttaa myös Belle Époque -tyylisellä arkkitehtuurillaan. Laajalti kunnostettu Bukarest hurmaakin kävijänsä siistinä, vilkkaana, nuorekkaana ja edelleen nopeasti kehittyvänä kaupunkina. Matkan hintaan sisältyy 3 konserttilippua (eri konsertit elo- ja syyskuun matkoilla).

Matkaohjelma

30.8. - 3.9.2019 13.-17.9.2019 Tulosta matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Matkalla on puolihoito)

Helsinki – Bukarest
1. päivä, perjantai 30.8.
Lähtö Helsingistä (BlueAir) klo 14.10 Romanian pääkaupunkiin Bukarestiin, jonne saavumme klo 17.00. Majoitumme 4 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan InterContinental-hotelliin (★★★★★). Käymme iltakävelyllä vanhassakaupungissa, joka on viime vuosien aikana merkittävästi kohentanut ilmettään. Päivällisen syömme paikallisesta tunnelmasta nauttien. (A, P)

Bukarest
2. päivä, lauantai 31.8.
Bukarestia kutsutaan myös lempinimellä ”Balkanin Pariisi”. Leveät bulevardit ja niitä reunustavat laajat puistot muistuttavat melkoisesti läntistä esikuvaansa. Mielikuvaa vahvistavat myös koristeellinen arkkitehtuuri sekä Bukarestin oma riemukaari. Kaupungin tunnetuin nähtävyys on parlamenttitalo. Sitä pidetään yleisesti maailman toiseksi suurimpana rakennuksena Pentagonin jälkeen. Tutustumme tähän Ceausescun rakennuttamaan palatsiin opastetulla kierroksella. Myöhäisen lounaan jälkeen meillä on vapaata aikaa. Illan konsertissa Berliinin filharmonikot johdattavat meidät mm. Beethovenin musiikin syövereihin ylikapellimestari Kirill Petrenkon johdolla ”George Enescun” filharmonisen kuoron siivittämänä. (A, L)

Bukarest
3. päivä, sunnuntai 1.9. Aamiaisen jälkeen jatkamme tutustumista Bukarestiin. Kaupunkilaisten tärkeimpiä virkistysalueita on Herastrau-puisto, jossa tutustumme kylämuseoon. Näemme perinteisiä puutaloja, kirkkoja ja tuulimyllyjä. Kierroksemme jatkuu Nicolae Ceausescun merkeissä. Käymme katsomassa vasta hiljattain yleisölle avattua palatsia, jossa hän asui viimeiset 25 elinvuottansa vaimonsa Elenan kanssa. Sen ylenpalttinen sisustus on miltei hämmentävää; kultaa ja koristeellisuutta ei totisesti ole säästelty. Kuvioidut silkkitapetit koristavat seiniä ja raskaat kristallikruunut valaisevat huoneita, joissa Ceausescun perhe eli yltäkylläisyydessä samaan aikaan kun kansa kärsi ruokatavaroiden ja polttoaineen niukkuudesta.

Illan konsertti vie meidät sopraano Diana Damraun sekä Suomessakin vuonna 2018 esiintyneen harpisti Xavier de Maistren johdolla mm. Enescun, Mendelssohnin ja Rahmaninovin sävelten pariin. Vaikuttavan esityksen jälkeen menemme päivälliselle. (A, P)

Bukarest
4. päivä, maanantai 2.9. Tänään on aikaa tutustua omin päin kävelymatkan päässä hotellistamme sijaitsevaan vanhaankaupunkiin. Pienet galleriat, kirkot ja lukuisat kahvilat ovat mukavia vierailukohteita. Vielä ennen illan konserttia syömme aikaisen päivällisen. Lontoon sinfoniaorkesteria johtaa Gianandrea Noseda, pianon ääressä taituroi Musiikkitalossakin esiintynyt Denis Matsuev. Esiripun sulkeuduttua voimme palata hotelliin joko bussilla tai kävellen, matkaa on vain noin kilometrin verran. (A, P)

5. päivä, tiistai 3.9. Otamme hotellista aamiaisen mukaan ja lähdemme jo varhain kentälle. Lentomme (BlueAir) lähtee klo 8.15 Helsinkiin, jonne saavumme klo 11.10. (A)

KONSERTTITIEDOT: Huom. Konserttiohjelma sitoumuksetta, oikeudet muutoksiin pidätetään.

Lauantai 31.8.
Great Orchestras series
Grand Palace Hall klo 19.30

BERLINER PHILHARMONIKER
KIRILL PETRENKO ylikapellimestari
CHOIR OF THE “GEORGE ENESCU” PHILHARMONIC
ION IOSIF PRUNNER kuoronjohtaja
MARLIS PETERSEN sopraano
ELISABETH KULMAN mezzosopraano
BENJAMIN BRUNS tenori
KWANGCHUL YOUN basso

  Enescu – Rapsodia nro 2 D-duuri
  Beethoven – 9. sinfonia D-molli, op. 125

Sunnuntai 1.9.
Recitals and chamber music series
Romanian Athenaeum klo 16.30

Resitaalikonsertti
DIANA DAMRAU sopraano
XAVIER DE MAISTRE harppu

Maanantai 2.9.
Great orchestras series
Grand Palace Hall klo 20.00

LONDON SYMPHONY ORCHESTRA
GIANANDREA NOSEDA kapellimestari
DENIS MATSUEV piano

  Rimski-Korsakov – Kitej preludi
  Prokofjev – pianokonsertto nro 2 G-molli pianolle ja orkesterille
  Šostakovitš – 6. sinfonia B-molli, op. 54

 

 

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Matkalla on puolihoito)

Helsinki – Bukarest
1. päivä, perjantai 13.9.
Lähtö Helsingistä (BlueAir) klo 14.10 Romanian pääkaupunkiin Bukarestiin, jonne saavumme klo 17.00. Majoitumme 4 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan InterContinental-hotelliin (★★★★★). Käymme iltakävelyllä vanhassakaupungissa, joka on viime vuosien aikana merkittävästi kohentanut ilmettään. Päivällisen syömme paikallisesta tunnelmasta nauttien. (A, P)

Bukarest
2. päivä, lauantai 14.9.
Bukarestia kutsutaan myös lempinimellä ”Balkanin Pariisi”. Leveät bulevardit ja niitä reunustavat laajat puistot muistuttavat melkoisesti läntistä esikuvaansa. Mielikuvaa vahvistavat myös koristeellinen arkkitehtuuri sekä Bukarestin oma riemukaari. Kaupungin tunnetuin nähtävyys on parlamenttitalo. Sitä pidetään yleisesti maailman toiseksi suurimpana rakennuksena Pentagonin jälkeen. Tutustumme tähän Ceausescun rakennuttamaan palatsiin opastetulla kierroksella. Myöhäisen lounaan jälkeen meillä on vapaata aikaa. Illan konsertissa Oslon filharmonikot johdattavat meidät kapellimestari Vasily Petrenkon johdolla mm. Straussin ja Enescun musiikin syövereihin. (A, L)

Bukarest
3. päivä, sunnuntai 15.9.
Aamiaisen jälkeen jatkamme tutustumista Bukarestiin. Kaupunkilaisten tärkeimpiä virkistysalueita on Herastrau-puisto, jossa tutustumme kylämuseoon. Näemme perinteisiä puutaloja, kirkkoja ja tuulimyllyjä. Kierroksemme jatkuu Nicolae Ceausescun merkeissä. Käymme katsomassa vasta hiljattain yleisölle avattua palatsia, jossa hän asui viimeiset 25 elinvuottansa vaimonsa Elenan kanssa. Sen ylenpalttinen sisustus on miltei hämmentävää; kultaa ja koristeellisuutta ei totisesti ole säästelty. Kuvioidut silkkitapetit koristavat seiniä ja raskaat kristallikruunut valaisevat huoneita, joissa Ceausescun perhe eli yltäkylläisyydessä samaan aikaan kun kansa kärsi ruokatavaroiden ja polttoaineen niukkuudesta.

Illan konsertti vie meidät viulisti Renaud Capuconin, kapellimestari Tiberiu Soaren sekä Liegen kuninkaallisen filharmonisen kuoron siivittämänä mm. Enescun ja Prokofjevin sävelten pariin. Vaikuttavan esityksen jälkeen menemme päivälliselle. (A, P)

Bukarest
4. päivä, maanantai 16.9.
Tänään on aikaa tutustua omin päin kävelymatkan päässä hotellistamme sijaitsevaan vanhaankaupunkiin. Pienet galleriat, kirkot ja lukuisat kahvilat ovat mukavia vierailukohteita. Vielä ennen illan konserttia syömme aikaisen päivällisen. Maggio Musicale Fiorentinon orkesteri ja kuoro tarjoilevat meille Verdin Requiemin kapellimestari Fabio Luisin johdolla. Esiripun sulkeuduttua voimme palata hotelliin joko bussilla tai kävellen, matkaa on vain noin kilometrin verran. (A, P)

5. päivä, tiistai 17.9.
Otamme hotellista aamiaisen mukaan ja lähdemme jo varhain kentälle. Lentomme (BlueAir) lähtee klo 8.15 Helsinkiin, jonne saavumme klo 11.10. (A)

KONSERTTITIEDOT: Huom. Konserttiohjelma sitoumuksetta, oikeudet muutoksiin pidätetään.
Lauantai 14.9.

Great orchestras series
Grand Palace Hall klo 19.30    
OSLO PHILHARMONIC ORCHESTRA
VASILY PETRENKO kapellimestari
JOHANNES MOSER sello

  Strauss – Don Juan, op. 20, sinfoninen runo
  Enescu – Sinfonia Concertante sellolle ja orkesterille, op. 8, B-molli
  Strauss – Ein Heldenleben, op. 40, sinfoninen runo

Sunnuntai 15.9.
Recitals and chamber music series
Romanian Athenaeum klo 16.30
Resitaalikonsertti
ORCHESTRE PHILHARMONIQUE ROYAL DE LIEGE
TIBERIU SOARE kapellimestari
RENAUD CAPUCON viulu

  Enescu – Orkesterisarja nro 2, op. 20, C-duuri (1915)
  Bartók – Konsertto viululle ja orkesterille nro 2, Sz 112
  Prokofjev – Sinfonia nro 5 B-duuri, op. 100

Maanantai 16.9.
Great orchestras series
Grand Palace Hall klo 20.00
ORCHESTRA AND CHOIR OF THE “MAGGIO  MUSICALE  FIORENTINO”
FABIO LUISI kapellimestari
ANJA HARTEROS sopraano
VERONICA SIMEONI mezzosopraano
PIERO PRETTI tenori
RICCARDO ZANELLATO basso

  Verdi – Requiem

    

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 220 e

Tarkistakaa passinne tai virallisen henkilökorttinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa.

Matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Minimimatkustajamäärä 15.
BlueAirin lennoilla tarjoilu on maksullista.

Ennakkomaksu 350 e/hlö.
Matkan hinnoittelu perustuu euroon.
Peruutusehdot A:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
7–3 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
2 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja

Voit olla kiinnostunut myös näistä