Kaunis Retiro-puisto Madrid Espanja Olympia Kaukomatkat

Kulttuurimatka Madridiin

- Madrid, El Escorial, Kaatuneiden laakso ja Toledo
5
päivää
Uutuus

Madrid on erinomainen kohde kulttuurista kiinnostuneelle matkailijalle. Tutustumme Madridin lisäksi myös kaupungin ympäristöön nauttien maisemista, upeasta arkkitehtuurista, maailmanluokan taidekokoelmista ja tietysti herkullisista espanjalaisista aterioista. Lokakuisessa Espanjassa nautit vielä myös lämpimistä päivistä.

Pitkä viikonloppu Madridissa

Matkareitti
Madrid
4 yötä
El Escorial ja Kaatuneiden laakso
retki
Toledo
retki

Espanjan pääkaupunki Madrid on loistava matkakohde kulttuurin ja hyvän ruuan ystävälle. Iberian niemimaan keskellä sijaitsevan kaupungin vilkkaat aukiot ovat täynnä baareja ja tapaspaikkoja, joista on vaikea valita mieleistään. Majoitumme koko matkan ajan Madridin keskustassa, tutustumme kaupunkiin mutta myös sen ympäristöön matkan hintaan sisältyvillä retkillä. Madridissa ohjelmaan kuuluu myös vierailu Prado-museossa, joka tunnetaan maailmanluokan taidekokoelmistaan.

Tällä matkalla taide ja kulttuuri ovat vahvasti läsnä

Teemme Madridista kokopäiväretken, jolla tutustumme lyhyen bussimatkan päässä on El Escorialiin, vaikuttavaan luostarikompleksiin sekä monumentaaliseen Kaatuneiden laaksoon. Toinen retkikohteemme on Toledo, jossa eri uskontokuntien yhteiselo toi muinoin vaurautta ja hyvinvointia. Matkan hintaan sisältyy lounaat kolmena päivänä ja pääset näin nauttimaan mm. espanjalaisista tapaksista.

Sunnuntaina syömme päivällisen flamencoa kuunnellen

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy suorat lennot Madridiin ja takaisin, majoitus 2h huoneessa, ohjelmassa mainitut ateriat, kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, suomalaisen matkanjohtajamme opastamina sekä paljon muuta. Lisämaksu 1h huoneesta alk. 420 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

12. – 16.10.2023

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Gran Via, Madrid, Espanja
Helsinki – Madrid

1. päivä, torstai 12.10. Lento (Finnair) Helsingistä Madridiin klo 16.50–20.15. Bussikuljetus keskustaan, jossa majoitumme 4 yöksi sijaitsevaan ensimmäisen luokan Catalonia Atocha -hotelliin (★★★★).

Madridin tunnelmaa
Madrid

2. päivä, perjantai 13.10. Aamiaisen jälkeen tutustumme kiertoajelulla Espanjan pääkaupunkiin Madridiin, joka on Euroopan johtavia kulttuurikaupunkeja. Madridia määrittää kaksi valtaväylää: Gran Via ja Paseo de la Castellana. Niiden varrella ovat monet kaupungin maamerkeistä. Plaza Mayor -aukiota reunustavat monet ravintolat sekä kahvilat ja Puerta del Sol -aukiolta löytyy Madridin symboli, karhua ja mansikkapuuta esittävä veistos. Kaupunkikierroksella näemme keskustan tärkeimmät monumentit, pääkadut ja aukiot. Lounaaksi nautimme monenlaisia pikkunaposteltavia eli tapaksia espanjalaiseen tapaan.

Iltapäivällä vierailemme Prado-museossa, jonka kokoelmiin kuuluu lukematon määrä vanhojen mestareiden tauluja ja veistoksia. Pradoa pidetään yhtenä maailman merkittävimmistä museoista. Illalla on vapaa-aikaa omille retkille. (A, L)

San Lorenzon luostari, El Escorial, Espanja
El Escorial ja Kaatuneiden laakso

3. päivä, lauantai 14.10. Retkeilemme koko päivän Madridin ulkopuolella. Ajamme ensin El Escorial-luostariin, joka on Unescon maailmanperintökohde. Luostarin lisäksi rakennuskokonaisuuteen kuuluu myös kirjasto, museo ja palatsi. Merkittävä osa Habsburg- ja Bourbon-sukujen kuninkaista on haudattu El Escorialiin. Rakennuskokonaisuuden uumenissa on kaikkiaan yli 4000 huonetta ja mittaamattoman arvokas kokoelma Tizianon, Velázquezin, Tintoretton ja monien muiden taiteilijoiden maalauksia.

Lounaan jälkeen jatkamme Kaatuneiden laaksoon, joka rakennettiin sisällissodan uhrien muistoksi. Mahtipontiseen monumenttiin kuuluu mm. kaariholvien ympäröimä aukio ja kallioon louhittu maanalainen kirkko sekä kukkulan laella kohoava 150-metrinen kiviristi. Kaatuneiden laakso jakaa voimakkaasti espanjalaisten mielipiteitä edelleenkin, olihan Francisco Francon hauta täällä vuoteen 2019 asti. Lounas retkellä. (A, L)

Pittoreski Toledo, Espanja
Toledo

4. päivä, sunnuntai 15.10. Vajaan tunnin bussimatkan päässä Madridista etelään sijaitsee kukkulalle rakennettu Toledo. Alcazarin linna ja sen neljä korkeaa tornia ovat Toledon näkyvin maamerkki. Santo Tomé-kirkko tunnetaan El Grecon kuuluisasta maalauksesta ”Kreivi Orgazin hautajaiset”. Toledo kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin historiallisen taustansa ja merkittävän arkkitehtuurinsa ansiosta. Käsityöperinteet ovat aina olleet kunnia-asia Toledolle. Erityisesti veitsiä ja miekkoja on kaupungissa taottu vuosisatojen ajan, mikä näkyy myös katukuvassa.

Lounaan syömme retkellä ja Madridiin palattuamme syömme päivällisen flamencon tahteja kuunnellen. (A, L, P)

lento

5. päivä, maanantai 16.10. Aamiaisen jälkeen bussikuljetus Madridin kentälle, josta klo 10.15–15.25 lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Kulttuurimatka Madridiin
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainitussa tai vastaavassa hotelleissa
 • puolihoito, sunnuntaina täysihoito
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Kulttuurimatka Madridiin

Lisämaksu 1h huoneesta 420 €.

Tarkista passin/henkilökortin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Ryhmän minimikoko 15. Ohjelmassa on paljon kävelyä ja jyrkkiä portaita, joten edellytämme normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 550 €. Loppumaksu erääntyy 35 vrk ennen lähtöä.

Peruutusehdot B: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 €/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Yleisiä Valmismatkaehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

 

Olympian yleiset matkaehdot
5 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

 

Hyvä tietää kulttuurimatkasta Madridiin

Madridin matka tehdään lokakuussa, jolloin päivät ovat vielä lämpimiä mutta kesän kuumuus on jo ohitse. Lämpötilat ovat päivisin noin + 15 – 20 C, yöllä noin + 10C. Sateita ei yleensä juuri ole mutta mukaan kannattaa varata esim. kevyt sadetakki tai vastaava, kaiken varalta. Madridin matkalla kävellään paljon joten mukavat kengät, esim lenkkitossut tai vastaavat, ovat tärkein matkavaruste.

Matkan kohteista Toledo kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin

Katso myös muut Espanjan matkamme