Upea auringonlasku Jurmalan rannalla Latviassa

Latvian parhaat palat

- kiertomatka Latviassa
5
päivää
alk. 1 295 €/hlö
Uutuus

Kokosimme Latvian parhaat palat yhdelle matkalle. Tutustu Riian vanhaankaupunkiin, Itämeren rannalla sijaitsevan Liepājan historiaan ja nauti Jūrmalan pitkästä valkohiekkaisesta rannasta.

Latvian parhaat palat viidessä päivässä

Matkareitti
Riika
1 yö
Liepāja
2 yötä
Jūrmala
1 yö

Latvian matkamme alkaa pääkaupungista Riiasta, jonka katukuvaa hallitsevat keskiajan gotiikka ja hienostunut jugendtyyli. Tutustumme Unescon suojeleman vanhankaupungin nähtävyyksiin sekä kävellen että veneajelulla, pistäydymme markkinoille maistelemaan paikallisia herkkuja yhdessä ravintolakokin kanssa ja testaamme Riian kuuluisan yrttiliköörin, mustan balsamin.

Länsi-Latvian Liepājassa vierailemme Venäjän tsaari Aleksanteri III:n 1890-luvulla rakennuttamassa ja alun perin suljetussa Karostan sotilaskaupungissa, joka kylmän sodan aikana myös toimi Neuvostoliiton Baltian sotalaivaston keskeisenä tukikohtana. Liepājan Pyhän kolminaisuuden kirkossa pääsemme kuulemaan maailman suurimpia mekaanisia urkuja ja tapaamme paikallisia käsityöläisiä kaupungin käsityöläistalossa.

Tutustu Latvian mielenkiintoisimpiin kohteisiin, kulttuuriin ja makuihin omaa aikaa ja lepoa unohtamatta

Ennen kotimatkaa pysähdymme vielä pittoreskiin Jūrmalan ranta- ja kylpyläkaupunkiin. Pääsemme nauttimaan Latvian kesäpääkaupungin rennosta tunnelmasta silmänkantamattomiin jatkuvalla valkohiekkaisella rannalla.      

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy suorat lennot, majoitus 2h huoneissa, puolihoito sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat, kuljetukset ja retket pääsymaksuineen sekä paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta 235 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

Vuoden 2022 matkat

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (joka päivä vähintään puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Riikan siluetti kuvattuna iltahämärässä
Helsinki – Riika

1. päivä, lauantai Lähtö Helsingistä (Air Baltic) klo 9.50 Riikaan, jonne saavumme klo 10.50. Teemme kentältä lähtiessämme pienen kiertoajelun Riikaa halkovan Väinäjoen länsirannalla ja syömme lounaan Ķīpsalan saaressa, josta on komeat maisemat Riian vanhaankaupunkiin. Lounaan jälkeen tutustumme kaupungin maisemiin veneajelulla. Paikannamme kaupungin tärkeimmät maamerkit ja pujahdamme sitten vanhaakaupunkia kiertävälle kapealle kanavalle. Matkamme varrelle jäävät monet puistot ja merkkirakennukset. Majoitumme keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Grand Poet by Semarah -hotelliin (★★★★★). Ennen tervetulopäivällistä pääsemme maistelemaan ”Latvian kansallisjuomaa”, Riian mustaa balsamia. Tämän aromikkaan yrttiliköörin reseptin kehitti apteekkari 1700-luvulla. (L, P)

Riikan keskustan aukion upeat rakennukset aurinkoisena päivänä Latviassa
Riika – Liepāja

2. päivä, sunnuntai Aamupäivällä on vapaa-aikaa. Ennen lounasta tutustumme Riian keskustorin antiin yhdessä paikallisen kokin kanssa torin tuotteita samalla maistellen. Tori perustettiin jo vuonna 1930 alun perin armeijan zeppeliinien halleihin ja täältä löytyvät omat myyntialueensa mm. vihanneksille, maitotuotteille, lihalle ja kalalle. Lounaan jälkeen teemme kävelykierroksen Unescon suojelemassa Riian vanhassakaupungissa. Riika on todellinen arkkitehtuurin helmi, jossa eri aikakausien rakennustyylit ovat sulautuneet kauniin harmoniseksi kokonaisuudeksi. Katukuvaa hallitsevat kapeat mukulakivikadut, keskiaikaiset goottikirkot sekä jugendtyyli. Käymme mm. goottityylisellä Mustapäiden talolla, joka valmistui alun perin vuonna 1334. Rakennus tuhoutui toisen maailmansodan pommituksissa ja rakennettiin uudestaan vanhojen piirustusten mukaan juhlistamaan Riian 800-vuotispäivää vuonna 2001. Myöhemmin iltapäivällä ajamme noin 3 tunnissa Itämeren rannalle Liepājaan. Majoitumme 2 yöksi keskustassa kanavan varrella sijaitsevaan ensimmäisen luokan Promenade-hotelliin (★★★★★) (A, L)     

Sorsia Liepajan kauniissa lampimaisemassa Latviassa
Liepāja

3. päivä, maanantai Liepāja on Latvian kolmanneksi suurin kaupunki ja mielenkiintoinen sekoitus uutta ja vanhaa, historiallisia kirkkoja, puu- ja art nouveau -rakennuksia sekä aimo annos entistä neuvostoaikaa. Kaupunkia ympäröi vesi kahdelta puolelta; toiselta puolelta Itämeri ja toiselta Liepājajärvi ja sen puuterihiekkainen ranta on yksi Itämeren parhaimmista. Kaupungin maamerkki on vuonna 2015 avattu meripihkan värinen konserttitalo ja konserttitarjonta onkin Liepājassa laaja. Vierailemme aamulla käsityöläisten talossa, jossa useiden eri käsityöläisalojen ammattilaista työskentelee omissa pienissä työpajoissansa. Seuraamme työskentelyä ja tämä on samalla myös hyvä paikka ostaa tuliaisia suoraan valmistajilta. Kierroksemme jatkuu kaupungin pohjoislaidalle Karostaan, jonka Venäjän tsaari Aleksanteri III rakennutti ulkomaailmalta suljetuksi sotilaskaupungiksi ja -linnoitukseksi. Tutustumme tämän erikoisen, hiljalleen rapistuvan, alueen historiaan ja nähtävyyksiin bunkkereineen, sotilasvankiloineen ja satama-altaineen. Lounaan jälkeen paikannamme vielä keskustan tärkeimmät nähtävyydet ja loppupäivä on vapaa. Rentoudu kaupungin hienolla rannalla tai tutustu keskustan liikkeiden tarjontaan. (A, L)

Rantalomahenkisesti aurinkotuoleja upealla Jurmalan rannalla Latviassa
Liepāja – Jūrmala

4. päivä, tiistai Käymme aamulla Liepājan Pyhän kolminaisuuden kirkossa, jonka mekaaniset urut ovat maailman suurimmat. Pääsemme kuulemaan urkujen soittoa ja nousemme ylös kellotorniin ihailemaan maisemia. Saatamme myös päästä seuraamaan vanhojen kirkonkellojen soittoa käsivoimin. Kirkolla on mielenkiintoinen yhteys Suomeen; täällä vihittiin jääkärilippu ja jääkärit vannoivat valansa Suomen hallitukselle 13.2.1918. Jätämme hyvästit Liepājalle ja lähdemme noin 3 tunnin ajomatkalle kohti Riianlahden rannalla sijaitsevaa Jūrmalaa. Matkan varrella syömme lounaan Skrundan kartanossa. Jūrmalassa majoitumme keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Jūrmala Spa -hotelliin (★★★★). Jūrmala tunnetaan kylpyläkaupunkina ja sen 26 km pitkä valkohiekkainen ranta, kaupunkia ympäröivät laajat mäntymetsät ja puuarkkitehtuuri tekevät siitä erityisen viehättävän. Iltapäivällä on aikaa tutustua Jūrmalaan omatoimisesti tai nauttia hotellin tarjoamista lisämaksullisista kylpyläpalveluista. Jäähyväispäivällinen. (A, L, P)

Tyyni rantamaisema Jurmalan rannalla Latviassa
Jūrmala – Helsinki

5. päivä, keskiviikko Aamupäivä on vapaa ja huoneiden luovutuksen jälkeen syömme lounaan. Ennen kentälle lähtöä käymme vielä kahvilla palkitussa Lāčin leipomossa, jonka perinteisin menetelmin ja reseptein leivottu leipä on maankuulua. Pääsemme maistelemaan vastaleivottua leipää ja ehkä myös itse osallistumaan sen leivontaan. Lentomme (Air Baltic) lähtee klo 18.40 kohti Helsinkiä, jonne saavumme klo 19.40. (A, L)     

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Latvian parhaat palat
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • puolihoito sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat 
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • lento- ja turistiverot ja muut viranomaismaksut 102 €
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Latvian parhaat palat

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 235 €.

Tarkista passin tai virallisen henkilökortin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Matkalla kävellään paljon, joten matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 350 €
Peruutusehdot:
Matkan erikoisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 60–36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään ennakkomaksu, 350 e/henkilö
 • 35–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 65% matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • alle 8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
5 päivää alk./hlö 1 295 €
 • 11.6.2022 - 15.6.2022
 • 9.7.2022 - 13.7.2022
  alk. 1 370€/hlö

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää Latvian parhaat palat -matkasta

Olympian Latvian matkat tehdään kesäaikaan, touko-syyskuun välillä. Lämpötilat ovat päivisin ajankohdasta riippuen noin + 15 - 25 C, yöllä on hieman viileämpää. Varsinaisia helteitä on harvoin. Varaa mukaan kesävaatteiden lisäksi jotain lämpimämpää iltoja ja ilmastoituja tiloja varten sekä kevyt sadevarustus.

Latviassa on valuuttana euro, joten rahaa ei tarvitse ennen matkaa vaihtaa. Luottokortit käyvät yleensä kaikkialla.

Matkalla on puolihoito, muutamina päivinä täysihoito. Kaupungeista on helppo löytää mieluisa ruokapaikka tai poiketa kahville ohjelman lomassa. Hintataso on hyvin edullinen. Jurmalassa on rantojen lisäksi mahdollista lisämaksullisiin kylpyläpalveluihin.

Latvian matkalla näet myös Unescon maailmanperintökohteen, Riian vanhankaupungin