Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Latvian parhaat palat

Tutustu Riian vanhaankaupunkiin, Itämeren rannalla sijaitsevan Liepājan historiaan ja nauti Jūrmalan pitkästä valkohiekkaisesta rannasta.

5 päivää alk. 1 295 € /hlö
Uutuus
  • 16.7.2021 - 20.7.2021 Varaa
  • 6.8.2021 - 10.8.2021 Varaa
  • Riika 1 yö
  • Liepāja 2 yötä
  • Jūrmala 1 yö

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Pienestä koostaan huolimatta Latvia yllättää monipuolisuudellaan. Tällä matkalla tutustumme Latvian mielenkiintoisimpiin kohteisiin, kulttuuriin ja makuihin omaa aikaa ja lepoa unohtamatta.

Matkamme alkaa pääkaupungista Riiasta, jonka katukuvaa hallitsevat keskiajan gotiikka ja hienostunut jugendtyyli. Tutustumme Unescon suojeleman vanhankaupungin nähtävyyksiin sekä kävellen että veneajelulla, pistäydymme markkinoille maistelemaan paikallisia herkkuja yhdessä ravintolakokin kanssa ja testaamme Riian kuuluisan yrttiliköörin, mustan balsamin.

Länsi-Latvian Liepājassa vierailemme Venäjän tsaari Aleksanteri III:n 1890-luvulla rakennuttamassa ja alun perin suljetussa Karostan sotilaskaupungissa, joka kylmän sodan aikana myös toimi Neuvostoliiton Baltian sotalaivaston keskeisenä tukikohtana. Liepājan Pyhän kolminaisuuden kirkossa pääsemme kuulemaan maailman suurimpia mekaanisia urkuja ja tapaamme paikallisia käsityöläisiä kaupungin käsityöläistalossa.

Ennen kotimatkaa pysähdymme vielä pittoreskiin Jūrmalan ranta- ja kylpyläkaupunkiin. Pääsemme nauttimaan Latvian kesäpääkaupungin rennosta tunnelmasta silmänkantamattomiin jatkuvalla valkohiekkaisella rannalla.       

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (joka päivä vähintään puolihoito)

Helsinki – Riika  
1. päivä, perjantai Lähtö Helsingistä (Air Baltic) klo 9.50 Riikaan, jonne saavumme klo 10.50. Teemme kentältä lähtiessämme pienen kiertoajelun Riikaa halkovan Väinäjoen länsirannalla ja syömme lounaan Ķīpsalan saaressa, josta on komeat maisemat Riian vanhaankaupunkiin. Lounaan jälkeen tutustumme kaupungin maisemiin veneajelulla. Paikannamme kaupungin tärkeimmät maamerkit ja pujahdamme sitten vanhaakaupunkia kiertävälle kapealle kanavalle. Matkamme varrelle jäävät monet puistot ja merkkirakennukset. Majoitumme keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Grand Poet by Semarah -hotelliin (★★★★★). Ennen tervetulopäivällistä pääsemme maistelemaan ”Latvian kansallisjuomaa”, Riian mustaa balsamia. Tämän aromikkaan yrttiliköörin reseptin kehitti apteekkari 1700-luvulla. (L, P)

Riika – Liepāja
2. päivä, lauantai Aamupäivällä on vapaa-aikaa. Ennen lounasta tutustumme Riian keskustorin antiin yhdessä paikallisen kokin kanssa torin tuotteita samalla maistellen. Tori perustettiin jo vuonna 1930 alun perin armeijan zeppeliinien halleihin ja täältä löytyvät omat myyntialueensa mm. vihanneksille, maitotuotteille, lihalle ja kalalle. Lounaan jälkeen teemme kävelykierroksen Unescon suojelemassa Riian vanhassakaupungissa. Riika on todellinen arkkitehtuurin helmi, jossa eri aikakausien rakennustyylit ovat sulautuneet kauniin harmoniseksi kokonaisuudeksi. Katukuvaa hallitsevat kapeat mukulakivikadut, keskiaikaiset goottikirkot sekä jugendtyyli. Käymme mm. goottityylisellä Mustapäiden talolla, joka valmistui alun perin vuonna 1334. Rakennus tuhoutui toisen maailmansodan pommituksissa ja rakennettiin uudestaan vanhojen piirustusten mukaan juhlistamaan Riian 800-vuotispäivää vuonna 2001. Myöhemmin iltapäivällä ajamme noin 3 tunnissa Itämeren rannalle Liepājaan. Majoitumme 2 yöksi keskustassa kanavan varrella sijaitsevaan ensimmäisen luokan Promenade-hotelliin (★★★★★) (A, L)     

Liepāja
3. päivä, sunnuntai Liepāja on Latvian kolmanneksi suurin kaupunki ja mielenkiintoinen sekoitus uutta ja vanhaa, historiallisia kirkkoja, puu- ja art nouveau -rakennuksia sekä aimo annos entistä neuvostoaikaa. Kaupunkia ympäröi vesi kahdelta puolelta; toiselta puolelta Itämeri ja toiselta Liepājajärvi ja sen puuterihiekkainen ranta on yksi Itämeren parhaimmista. Kaupungin maamerkki on vuonna 2015 avattu meripihkan värinen konserttitalo ja konserttitarjonta onkin Liepājassa laaja. Vierailemme aamulla ennen jumalanpalvelusta Liepājan Pyhän kolminaisuuden kirkossa, jonka mekaaniset urut ovat maailman suurimmat. Pääsemme kuulemaan urkujen soittoa ja nousemme ylös kellotorniin ihailemaan maisemia. Saatamme myös päästä seuraamaan vanhojen kirkonkellojen soittoa käsivoimin. Kirkolla on myös mielenkiintoinen yhteys Suomeen; täällä vihittiin jääkärilippu ja jääkärit vannoivat valansa Suomen hallitukselle 13.2.1918. Kierroksemme jatkuu kaupungin pohjoislaidalle Karostaan, jonka Venäjän tsaari Aleksanteri III rakennutti ulkomaailmalta suljetuksi sotilaskaupungiksi ja -linnoitukseksi. Tutustumme tämän erikoisen, hiljalleen rapistuvan, alueen historiaan ja nähtävyyksiin bunkkereineen, sotilasvankiloineen ja satama-altaineen. Lounaan jälkeen paikannamme vielä keskustan tärkeimmät nähtävyydet ja loppupäivä on vapaa. Rentoudu kaupungin hienolla rannalla tai tutustu keskustan liikkeiden tarjontaan. (A, L)   

Liepāja – Jūrmala 
4. päivä, maanantai
Aamulla vierailemme käsityöläisten talossa, jossa useiden eri käsityöläisalojen ammattilaista työskentelee omissa pienissä työpajoissansa. Seuraamme työskentelyä ja tämä on samalla myös hyvä paikka ostaa tuliaisia suoraan valmistajilta. Jätämme hyvästit Liepājalle ja lähdemme noin 3 tunnin ajomatkalle kohti Riianlahden rannalla sijaitsevaa Jūrmalaa. Matkan varrella syömme lounaan Skrundan kartanossa. Jūrmalassa majoitumme keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Jūrmala Spa -hotelliin (★★★★). Jūrmala tunnetaan kylpyläkaupunkina ja sen 26 km pitkä valkohiekkainen ranta, kaupunkia ympäröivät laajat mäntymetsät ja puuarkkitehtuuri tekevät siitä erityisen viehättävän. Iltapäivällä on aikaa tutustua Jūrmalaan omatoimisesti tai nauttia hotellin tarjoamista lisämaksullisista kylpyläpalveluista. Jäähyväispäivällinen. (A, L, P)

Jūrmala – Helsinki
5. päivä, tiistai Aamupäivä on vapaa ja huoneiden luovutuksen jälkeen syömme lounaan. Ennen kentälle lähtöä käymme vielä kahvilla palkitussa Lāčin leipomossa, jonka perinteisin menetelmin ja reseptein leivottu leipä on maankuulua. Pääsemme maistelemaan vastaleivottua leipää ja ehkä myös itse osallistumaan sen leivontaan. Lentomme (Air Baltic) lähtee klo 18.40 kohti Helsinkiä, jonne saavumme klo 19.40. (A, L)     

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista. 

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 235 e.

Tarkista passin tai virallisen henkilökortin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Matkalla kävellään paljon, joten matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 350 e.
Peruutusehdot:
Matkan erikoisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

  • viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
  • 60–36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään ennakkomaksu, 350 e/henkilö
  • 35–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 65% matkan hinnasta
  • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
  • alle 8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä