Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Makumatka Bordeaux'hon

Bordeaux'n matkalla nautit ranskalaisesta ruoasta, laatuviineistä, mielenkiintoisista nähtävyyksistä ja kauniista maisemista.

 

5 päivää alk. 2 170 € /hlö
Uutuus
 • 9.5.2020 - 13.5.2020 Varaa
 • 6.6.2020 - 10.6.2020 Varaa
 • Bordeaux 4 yötä
 • Saint-Emilionin viinialueet retki
 • Arcachonin niemimaa retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Bordeaux maalta ja mereltä

Matkamme Bordeaux’hon tarjoaa tilaisuuden nauttia hyvästä ruoasta, viinistä, mielenkiintoisista nähtävyyksistä sekä kauniista maisemista. Nyt hemmotellaankin sekä kehoa että sielua. Asumme hyvätasoisessa keskustahotellissa. Lounaat syömme ranskalaisittain bistrossa, merenrantaravintolassa tai viinitilalla – päivän ohjelman mukaan.

Bordeaux ympäristöineen tarjoaa paljon myös historiannälkäisille. Kaupungin Unescon maailmanperintökohde Port de la Lune sekä koko vanha keskusta huokuvat historiaa. Place de la Bourse peilialtaineen lienee kaupungin tunnetuin nähtävyys. Tutustumme viinialueiden aateliin kuuluvaan Saint-Emilioniin – Unescon maailmanperintökohde sekin – kokopäiväretkellä, ja maistelemme arvostettujen tilojen viinejä. Retki Arcachoniin vie meidät Atlantin rannalle ja ostereiden viljelijöiden maailmaan. Tunnelmallinen illallisristeily Bordeaux’ta halkovalla Garonnejoella sekä päivällinen perinteikkäässä Le Chapon Fin -ravintolassa täydentävät matkakokemuksen. Tervetuloa juhlistamaan alkavaa kesää Bordeaux’hon!

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=Lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen (Matkalla on puolihoito)

1. päivä, lauantai Lento (Finnair) Helsingistä klo 6.40 Bordeaux’hon, jonne saavumme klo 9.15. Keskipäivällä tutustumme kaupunkiin parin tunnin kävelykierroksella ja syömme kevyen lounaan. Iltapäivällä majoitumme ensimmäisen luokan Hôtel de Normandie -hotelliin (★★★★) kaupungin keskustaan. Tervetuloillallinen Garonnejoen-risteilyllä. (L, P)

Saint-Emilion: keskiaikainen kaupunki ja viinialueet
2. päivä, sunnuntai
Tutustumme kahteen Saint-Emilionin alueen viinitilaan. Ensimmäisellä maistelemme tilan viinejä ja syömme kevyen lounaan. Iltapäivällä vierailemme yhdellä Saint-Emilionin arvostetuimmista viinitiloista (Grand Cru Classé). Kierroksen aikana tulee tutuksi viininviljely sekä viinin valmistus ja kypsyttäminen sammioista tynnyreihin. Lopulta viini tietenkin päätyy maisteltavaksemme viinilaseihin. Jatkamme keskiaikaisen ilmeensä säilyttäneeseen Saint-Emilionin kylään. Kuljemme kapeita nupukivisiä kujia. Keskiaikainen kirkko – ja varsinkin sen maanalaiset osat sekä niihin liittyvä tarina – kertoo meille kylän kehittymisestä pyhiinvaelluskohteeksi. Iltapäivällä palaamme Bordeaux’hon. (A, RL)

Arcachon
3. päivä, maanantai
Tänään teemme kokopäiväretken Arcachonin niemimaalle Biskajanlahden rannalle. Arcachonin niemimaa sekä pohjoispuolelta työntyvä Cap Ferret’n pitkä niemi suojelevat Arcachonin lahtea Atlantin tyrskyiltä. Tässä suojaisassa lahdessa viljellään ostereita. Nousu- ja laskuvesi pitävät huolen, että maisema muuttuu alati. Mielenkiintoiseksi näkymän tekevät myös entisaikain osterinkasvattajien mökit keskellä lahtea Lintujen saaren läheisyydessä (l’île aux oiseaux). Teemme veneretken, jolla tutustumme osterinviljelyyn. Tietenkin pääsemme myös maistamaan tätä paikallista herkkua valkoviinin kera. Syömme rantaravintolassa lounaan, jonka jälkeen halukkailla on tilaisuus kiivetä Euroopan korkeimmalle dyynille. Sen laelta, 107 metrin korkeudesta avautuvat näkymät palkitsevat kapuamisen: pohjoisessa Arcachonin lahti ja Cap Ferret, suoraan lännessä sinisestä merestä nouseva, alati muotoaan muuttava Arguinin hiekkasärkkä sekä idässä laajat vihreät metsät. Iltapäivällä palaamme Bordeaux’hon. (A, L)

Bordeaux
4. päivä, tiistai
Tiistai on Bordeaux’ssa toripäivä. Matkaamme raitiovaunulla Capucins-kauppahallille, joka on kaupungin vanhimpia ja laajimpia. Täällä on tarjolla kaikkea kaloista kanoihin, kukista kakkuihin ja juureksista juustoihin. Kierroksen jälkeen voit halutessasi jäädä hallille lounaalle. Iltapäivällä on vapaata aikaa, jolloin voi vierailla esim. futuristisennäköisessä Cité du Vin -museossa. Museo esittelee laajasti kaikkea viiniin liittyvää. Museossa on käytössä audio-opastus, ja valittavina kielinä mm. englanti ja saksa (ei suomea). Jo museon arkkitehtuuri ja interaktiivinen näyttelytekniikka sekä näkymät kaupunkiin museon kahdeksannesta kerroksesta ovat näkemisen ja kokemisen arvoisia. Raitiovaunulippusi on voimassa koko päivän, joten kaupunkiin tutustuminen on vaivatonta myös omin päin. Jäähyväispäivällisen nautimme Le Chapon Fin -ravintolassa kävelymatkan päässä hotellistamme. (A, P)

5. päivä, keskiviikko Aamiaisen jälkeen kuljetus juna-asemalle, josta noin 3,5 tunnin TGV-junamatka Pariisin Charles de Gaullen lentokentälle. Klo 15.10–19.00 lento (Finnair) Helsinkiin.   

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 240 e.

Huom. Osassa retkikohteistamme kävellään paljon ja paikoin epätasaisella, joten matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Rautatieasemilla voi joutua kuljettamaan matkalaukkua pitkän matkan, jolloin kevyt pyörällinen laukku on kätevin. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 16.

Ennakkomaksu 450 e/hlö
Peruutusehdot B
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä