Perinteiset joulumarkkinat Wien Itävalta

Matka Wienin ja Bratislavan joulutoreille

- joulutunnelmaa Tonavan varrella
3
päivää
Uutuus

Lähde joulutorimatkalle nauttimaan Keski-Euroopan joulutorien tunnelmasta. Koemme tällä matkalla kaksi helmeä: Wienin, jossa lähes jokaisella kaupunginosalla on oma joulutorinsa ja Bratislavan, jonka Vanhankaupungin keskusaukion markkinat täyttyvät suloisesta joulutunnelmasta.

Viikonloppumatka joulutoreille Wieniin ja Bratislavaan

Matkareitti
Wien
kävelykierros ja joulutorit
Bratislava
2 yötä
Burgenland
viinitilavierailu

Tonava yhdistää Wienin ja Bratislavan joten tutustumme kahteen jouluiseen Tonavan helmeen. Aluksi lennämme Wieniin, joka on yksi Keski-Euroopan kiehtovimmista kaupungeista, ja joulukuussa täynnä taianomaista joulun tunnelmaa. Joulutorien lisäksi kaupunki hurmaa ainutlaatuisella arkkitehtuurillaan, loisteliaimmilla palatseilla ja kahviloillaan.

Virittäydymme joulutunnelmaan joulumarkkinoiden alkulähteillä

Wienistä vain reilun tunnin ajomatkan päässä sijaitseva Slovakian pääkaupunki Bratislava on monelle meistä tuntemattomampi kaupunki. Kapeine kujineen, mahtipontisine kirkkoineen ja kauniine puistoineen se on kuitenkin ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Teemme kaupungissa kävelykierroksen ja jatkamme joulutorien tarjonnan ja tunnelman nauttimisesta Bratislavankin joulutoreilla.

Bratislavasta palaamme Itävallan puolelle, Burgenlandin viinialueelle ja tutustumme Weingut Willi Opitz -viinitilan toimintaan ja tuotantoon.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy suorat reittilennot, majoitus 2h huoneessa, puolihoito, ohjelmassa mainitut kuljetukset sekä retket ja kiertokäynnit pääsymaksuineen, palvelupalkkiot hotellissa sekä paljon muuta. Matkalla suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksun 1h huoneesta 100 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

8. – 10.12.2023

A=aamiainen, L=lounas
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Raatihuoneen torin joulumarkkinat Wien Itävalta

1. päivä, 08.12.2023 perjantai Finnairin lento lähtee Helsinki-Vantaan lentokentältä aamulla klo 09.25 ja Wieniin saavumme paikallista aikaa klo 10.55. Kentältä ajamme Wienin keskustaan ja teemme kävelykierroksen kaupungilla ja nautimme maukkaan lounaan.

Wienissä historia on läsnä kaikkialla, upeat rakennukset kertovat Itävallan suuruuden ajoista omaa kiehtovaa tarinaansa. Illan hämärtyessä kävelykaduilla tuhannet ja taas tuhannet jouluvalot kimaltavat jouluntaikaa kilpaa näyteikkunoiden joulukoristeiden kanssa. Joulutoreilla on Wienissä yli 700-vuotiset perinteet ja edelleen ne hurmaavat kauneudellaan. Valaistut puistot, höyryävä glühwein, koristellut piparkakut ja iloinen joulumusiikki kuuluvat Wienin joulunodotukseen, mutta jokaisella monista joulutoreista on myös omaleimaisensa tunnelma. Iltapäivällä on mukavasti aikaa käydä omaan tahtiin katsomassa lähikortteleiden joulutoreja, paikallisoppaalta saamme niistä hyvät vinkit.   

Illansuussa kokoonnumme ja lähdemme bussilla kohti Bratislavaa. Majoitumme seuraavat kaksi yötä hyvätasoisessa Falkensteiner–hotellissa (★★★★), joka sijaitsee vain muutaman askeleen päässä Bratislavan historiallisesta keskustasta. (L)

Joulutorinäkymä pääaukiolla Bratislava Slovakia
Bratislava

2. päivä, 09.12.2023 lauantai Rauhallisen aamiaisen jälkeen kokoonnumme hotellin aulaan ja lähdemme n. 1,5 tunnin mittaiselle opastetulle kävelykierrokselle vanhassa kaupungissa. Näemme Bratislavan tärkeimmät nähtävyydet mm. vanhan oopperatalon sekä kaupungin vanhat muurit ja upean Mikaelin portin. Lounaan nautimme Vanhassa kaupungissa.

Bratislava on yksi Euroopan nuorimmista pääkaupungeista. Kaupunkiin on helppo tutustua sen mukavan kompaktin kokonsa vuoksi. Kaupunkikuvaa hallitsee korkealle kukkulalle rakennettu mahtava Bratislavan linna. Vanhan kaupungin keskusaukion markkinat ja joulutori täyttyvät pikkuisista myyntikojuista, joissa myynnissä on jouluisten herkkujen ja kuuman juotavan lisäksi myös paikallisia käsitöitä. Saamme paikallisoppaalta vinkkejä omatoimiseen tutustumiseen tähän viehättävään kaupunkiin ja sen jouluiseen tunnelmaan. Aukiolta lähtee useita pikkuruisia kujia, jotka on koristeltu jouluasuun. Bratislavan joulutoreilla myös paikalliset käyvät lounailla ja tapaamassa ystäviään. (A, L)

Joulumarkkinoilla lämmintä punssia Wien Itävalta
Bratislava – Burgenland - Wien

3. päivä, 10.12.2023 sunnuntai Aamupäivällä nousemme bussiin suunnataksemme kohti Burgenlandia, joka on yksi Itävallan viinialueista. Vierailukohteemme on Weingut Willi Opitz. Willi on intohimoinen ja palkittu viinintuottaja, jonka viinitila sijaitsee Illmitzissä Neusiedl -järven rannalla. Willi elää ja työskentelee mottonsa mukaisesti: ”Elämä on liian lyhyt, jotta se kannattaisi tuhlata juomalla huonoa viiniä”. Willi Opitzin tilalla tuotetaan viiniä mm. McLarenin Formula1 –tallille ja onpa Willi julkaissut myös CD-levyn nimeltä ”Sounds of Wine”, levyn täynnä viinin käymisen ääntä.

Nautimme tilalla maistuvan lounaan ja saamme maistella tilan viittä eri viinilaatua.

Viinitilalta suuntaamme kohti Wienin lentokenttää, josta Finnairin lento kotimaahan lähtee klo 19.15. Helsinki-Vantaalle saavumme klo 22.45. (A, L)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Matka Wienin ja Bratislavan joulutoreille
 • suorat reittilennot Helsinki – Wien – Helsinki turistiluokassa
 • kaikki ohjelmassa mainitut kuljetukset Itävallassa ja Slovakiassa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainitussa tai vastaavassa hotellissa
 • ohjelmassa mainitut ruokailut (puolihoito)
 • ohjelmassa mainitut retket pääsymaksuineen, viininmaistajaiset
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 • palvelupalkkiot hotelleissa
 • juomarahat paikallisoppaalle ja bussinkuljettajalle   
 • suomalainen matkanjohtaja
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Matka Wienin ja Bratislavan joulutoreille

Lisämaksu 1h huoneesta on 100 €.

Tarkista passisi tai virallisen henkilökorttisi voimassaolo ja kunto ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Lentolippuja varten tarvitsemme matkustajien tarkat henkilötiedot, joiden tulee täsmätä passin/henkilökortin kanssa. Toimita meille värillinen kopio passin/henkilökortin kuvasivusta matkavarauksesi yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Kopion voit lähettää Omaloman kautta tai suojattuna sähköpostilla osoitteeseen passi(at)olympia.fi.

Päivien aikana on paljon kävelyä historiallisissa kohteissa ja osin hyvin epätasaisilla mukulakivikaduilla, joten osallistuminen edellyttää normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ryhmän minimikoko 15.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 400 €. Loppumaksu erääntyy 61 vrk ennen lähtöpäivää.

Peruutusehdot: Matkanerityisluonteen vuoksi sovelletaan normaallista poikkeavia peruutusehtoja.
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 150 €/hlö
 • 90 – 61 vrk ennen matkaa, pidätetään 250 €/hlö
 • 60 – 34 vrk ennen matkaa, pidätetään ennakkomaksu
 • 33 – 15 vrk ennen matkaa, pidätetään 800 €/hlö
 • 14 vrk ennen matkaa tai sen jälkeen, pidätetään 95% matkan kokonaishinnasta

 

Matkan hinta perustuu euroon.

Olympia Kaukomatkatoimisto varaa Yleisten matkapakettiehtojen kohdan 8. mukaisesti oikeuden matkapaketin hinnanmuutokseen verojen ja muiden julkisten maksujen, valuuttakurssien sekä polttoaineiden tai muiden energialähteiden hinnoista aiheutuvien kuljetuskustannusten muutosten nojalla.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
3 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää matkasta Wienin ja Bratislavan joulutoreille

Joulukuussa päivälämpötilat Itävallassa ja Slovakiassa vaihtelevat pikkupakkasesta muutamaan lämpöasteeseen. Suosittelemme, että pukeudut lämpimästi, unohtamatta lämpimiä käsineitä ja hyviä jalkineita. Kaupungissa kuljetaan paljon epätasaisilla mukulakivikaduilla.