Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Moldova - viikonloppumatka

Chisinaun tärkeimmät nähtävyydet, Orheiul Vechin luolaluostari ja Cricovan viinikellarit tulevat tutuiksi Moldovan viikonloppumatkalla

5 päivää alk. 1 180 € /hlö
 • 1.10.2020 - 5.10.2020 Varaa
 • 3.6.2021 - 7.6.2021

  Ilmoittaudu alustavasti tälle matkalle, p 09 696 2770 tai [email protected]

  Ennakkovaraa
 • 23.9.2021 - 27.9.2021

  Ilmoittaudu alustavasti tälle matkalle, p 09 696 2770 tai [email protected]

  Ennakkovaraa
 • Chisinau 4 yötä
 • Orheiul Vechi retki
 • Cricova retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

IDÄN JA LÄNNEN VÄLISSÄ

Pikkuruinen Moldova on yksi Euroopan kummallisimmista maista. Matkailijat ovat vasta viime vuosina löytäneet maan, eikä massaturismista ole tietoakaan. Moldovan tasavallan strateginen sijainti on tehnyt siitä historiassa sekä tärkeän kulkuväylän että sotatantereen Aasian ja Euroopan välillä. Maata ovat hallinneet vuoroin niin roomalaiset, hunnit, bulgaarit kuin myös ottomaanit ja Neuvostoliitto. Nykyinen Moldova ja siitä edelleen irtautunut Transnistria syntyivät Neuvostoliiton romahtamisen myötä. Transnistriassa on oma hallinto, valuutta, posti, armeija, passi- ja rajatarkastukset, mutta sitä ei ole yksikään maa tunnustanut itsenäiseksi valtioksi.

Kartalla Moldova muistuttaa rypäleterttua, ja viininviljely onkin ollut täällä kauan tärkeä elinkeino ja osa kulttuuria. Pääsemme maistelemaan paikallisia viinejä Cricovan viinikellareissa. Moldovalaiset ovat ystävällisiä ja maan kauniit maisemat ja perinteinen ruokakulttuuri tarjoavat elämyksiä. Tutustumme moldovalaisen keittiön salaisuuksiin pienessä Butucenin kylässä ja vierailemme upeiden maisemien keskellä ikivanhassa Orheiul Vechin luolaluostarissa. Majoitumme koko matkan ajaksi vihreistä puistoistaan tunnettuun pääkaupunkiin Chisinauhun ensimmäisen luokan hotelliin.  

Lokakuussa 2020 matkamme ajoittuu Chisinaun vuotuisten viinifestivaalien aikaan, jolloin pääsemme tutustumaan myös festivaalitarjontaan.

Matkaohjelma

1. - 5.10.2020 Vuoden 2021 matkat Tulosta matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Matkalla on puolihoito)

Helsinki – Chisinau
1. päivä, torstai Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 12.40 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Chisinauhun, jonne saavumme klo 20.55. Majoitumme 4 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Radisson Blu Leogrand -hotelliin (★★★★★) ja syömme tervetulopäivällisen. (P)

Orheiul Vechi ja Cricova
2. päivä, perjantai Teemme kokopäiväretken kaupungin pohjoispuolelle. Ajamme kumpuilevissa viinitarhojen reunustamissa maisemissa liikenteestä riippuen noin tunnissa Orheiul Vechin historialliselle ja arkeologiselle alueelle, joka on Moldovan tunnetuimpia nähtävyyksiä. Orheiul Vechi sijaitsee upealla luonnonkauniilla paikalla Rautjoen kallioisella harjanteella. Tutustumme alueen tärkeimpään nähtävyyteen, luolaluostariin. Ortodoksimunkit louhivat luostarin kallioon jo keskiajalla ja se pysyi asuttuna aina 1700-luvulle asti. Vuonna 1996 luostari kunnostettiin nykyasuunsa. Luostarilta avautuva maisema jokilaaksoon on henkeäsalpaavan kaunis. Tutustumme alueeseen jalkaisin, joten retkelle kannattaa varata hyvät kävelykengät. Vierailemme myös läheisessä kuvauksellisessa Butucenin pikkukylässä ja pääsemme kokeilemaan perinteistä moldovalaista ruoanlaittoa. Syömme myös lounaan Butucenissa. Moldova tunnetaan sekä viineistään että kuohuviineistään ja neuvostoaikoina Moldovaa kutsuttiin leikkisästi ”Neuvostoliiton viinitarhaksi”. Lounaan jälkeen tutustumme maan tunnetuimpiin viinikellareihin Cricovassa. Cricovan viinikellarit on louhittu kalkkikiveen ja niiden mikroilmasto soveltuu erinomaisesti viinin kypsytykseen ja säilytykseen. Sokkeloisilla viinikellariluolastoilla on pituutta kaiken kaikkiaan noin 120 km. Legendan mukaan vuonna 1966 Neuvostoliiton juhlittu kosmonauttisankari Juri Gagarin eksyi viinikellareihin ja löysi tiensä takaisin maan pinnalle vasta kahden päivän kuluttua – silloinkin avustettuna ja tuettuna. Tutustumme viinikellareihin ja pääsemme maistelemaan paikan kuuluisia viinejä. Cricovan viinejä on mahdollista ostaa myös paikan päältä kotiin viemisiksi. (A, L)   

Chisinau
3. päivä, lauantai Moldovalla on pitkä ja kenties hieman sekava historia. Maan menneisyys ja nykyajan vaikutteet juontuvat suurelta osin sen naapurimaista Ukrainasta ja Romaniasta. Moldova on yksi Euroopan pienimmistä valtioista. Maan erottaa Romaniasta rajajoki Prut, joka yhtyy Tonavaan lähellä sen Mustaanmereen laskevaa suistoa. Toinen tärkeä rajajoki on idempänä virtaava Dnestr, joka erottaa maan itänaapurista Ukrainasta. Vilkas ja monien vehreiden puistojen koristama pääkaupunki Chisinau sijaitsee Moldovan sydämessä aivan keskellä maata. Tutustumme parin tunnin kävelykierroksella kaupungin keskustan tärkeimpiin nähtävyyksiin. Näemme mm. kaupungin leveän pääkadun Stefan cel Maren hallintorakennuksineen, katedraalipuiston ja katedraalin, riemukaaren ja Tapani III Suuren muistomerkin. Päätämme kierroksen lounaaseen ja loppupäivä on vapaata vaikka vierailuun Chisinaun viinifestivaaleilla. Joka syksy sadonkorjuun päätteeksi moldovalaiset viinintuottajat ja -ystävät kokoontuvat Chisinaun keskustan viinifestivaaleille arvioimaan uuden sadon viinin makua ja laatua. Itse festivaalialueelle on vapaa pääsy ja tarjolla on maksua vastaan maisteltavaksi lukuisia viinejä, perinteistä ruokaa, kansanmusiikkia ja tanssia iloisen festivaalitunnelman merkeissä. (A, L)

Chisinau
4. päivä, sunnuntai Tänään meillä on koko päivä aikaa nauttia omatoimisesti Moldovan pääkaupungista. Chisinauhun on helppo tutustua kävellen, sillä etäisyydet ovat lyhyet ja hotellimme sijaitsee erinomaisella paikalla lähellä katedraalipuistoa. Kaupungin tärkeimmät nähtävyydet, ravintolat ja ostosmahdollisuudet ovat kävelyetäisyydellä. Tee vaikka kuten monet pääkaupunkilaiset ja lähde sunnuntaikävelylle keskustan puistoihin tai seuraa kiireettömästi ihmisvilinää jossakin kaupungin viehättävistä kahviloista. Chisinaun hintataso on suomalaisittain edullinen, joten tuliaisostosten tekemistäkään ei kannata unohtaa. Useat liikkeet ja tavaratalot ovat avoinna myös sunnuntaisin. Monet Chisinaussa vierailevat lähtevät myös päiväretkelle itsenäiseksi julistautuneeseen Transnistriaan. Transnistria on noin 200 km pitkä ja 20 km leveä Ukrainaan rajoittuva alue, joka käytännössä itsenäistyi Moldovasta yksipuolisesti. Yksikään maa ei kuitenkaan ole tunnustanut Transnistriaa. Alueen 130 000 asukkaan pääkaupunki Tiraspol Lenin-patsaineen ja panssarivaunuineen tarjoaa aikamatkan vanhan Neuvostoliiton kommunismin aikaan. Suomen Ulkoasiainministeriö ei kuitenkaan suosittele matkustamista Transnistriaan ja Olympia Kaukomatkatoimisto noudattaa samaa linjausta. Illalla syömme jäähyväispäivällisen. (A, P)

5. päivä, maanantai Varhaisen aamiaisen jälkeen kuljetus kentälle. Lentomme (Turkish Airlines) lähtee klo 10.15 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Helsinkiin, jonne saavumme klo 18.05. (A)

 

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

HUOM! Vuoden 2021 matkan ohjelma, hinnat ja matkaehdot julkaistaan syksyllä 2020. Voit jo nyt tehdä matkalle alustavan varauksen toimistostamme, p 09 696 2770 tai [email protected]

Alustavat matkapäivät: 3. - 7.6.2021 ja 23.9. - 27.9.2021
Alustava hinta-arvio 1.190 eur/henkilö (2h huoneessa), lisämaksu 1h huoneesta 160 eur. Hinnat täsmentyvät, kun matkan tiedot ja ohjelma vahvistuvat.

ALUSTAVA OHJELMA:

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Matkalla on puolihoito)

Helsinki – Chisinau
1. päivä, torstai Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 12.35 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Chisinauhun, jonne saavumme klo 20.25. Majoitumme 4 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Radisson Blu Leogrand -hotelliin (★★★★★) ja syömme tervetulopäivällisen. (P)

Chisinau
2. päivä, perjantai Moldovalla on pitkä ja kenties hieman sekava historia. Maan menneisyys ja nykyajan vaikutteet juontuvat suurelta osin sen naapurimaista Ukrainasta ja Romaniasta. Moldova on yksi Euroopan pienimmistä valtioista. Vilkas ja vehreiden puistojen koristama pääkaupunki Chisinau sijaitsee Moldovan sydämessä aivan keskellä maata. Tutustumme parin tunnin kävelykierroksella kaupungin keskustan tärkeimpiin nähtävyyksiin. Näemme mm. kaupungin leveän pääkadun Stefan cel Maren hallintorakennuksineen, katedraalipuiston ja katedraalin, riemukaaren ja Tapani III Suuren muistomerkin. Päätämme kierroksen lounaaseen ja loppupäivä on vapaata. (A, L)

Orheiul Vechi ja Cricova
3. päivä, lauantai Teemme kokopäiväretken kaupungin pohjoispuolelle. Ajamme viinitarhojen reunustamissa maisemissa liikenteestä riippuen noin tunnissa Orheiul Vechin historialliselle ja arkeologiselle alueelle, joka on Moldovan tunnetuimpia nähtävyyksiä. Orheiul Vechi sijaitsee upealla luonnonkauniilla paikalla Rautjoen kallioisella harjanteella. Tutustumme alueen tärkeimpään nähtävyyteen, luolaluostariin. Ortodoksimunkit louhivat luostarin kallioon jo keskiajalla ja se pysyi asuttuna aina 1700-luvulle asti. Vuonna 1996 luostari kunnostettiin nykyasuunsa. Tutustumme alueeseen jalkaisin, joten retkelle kannattaa varata hyvät kävelykengät. Vierailemme myös läheisessä kuvauksellisessa Butucenin pikkukylässä ja pääsemme kokeilemaan perinteistä moldovalaista ruoanlaittoa. Syömme myös lounaan Butucenissa.
Moldova tunnetaan viineistään ja neuvostoaikoina Moldovaa kutsuttiin leikkisästi ”Neuvostoliiton viinitarhaksi”. Lounaan jälkeen tutustumme maan tunnetuimpiin viinikellareihin Cricovassa. Cricovan viinikellarit on louhittu kalkkikiveen ja niiden mikroilmasto soveltuu erinomaisesti viinin kypsytykseen ja säilytykseen. Sokkeloisilla viinikellariluolastoilla on pituutta kaiken kaikkiaan noin 120 km. Legendan mukaan vuonna 1966 Neuvostoliiton juhlittu kosmonauttisankari Juri Gagarin eksyi viinikellareihin ja löysi tiensä takaisin maan pinnalle vasta kahden päivän kuluttua – silloinkin avustettuna ja tuettuna. Tutustumme viinikellareihin ja pääsemme maistelemaan paikan kuuluisia viinejä. Cricovan viinejä on mahdollista ostaa myös paikan päältä kotiin viemisiksi. (A, L)    

Chisinau
4. päivä, sunnuntai Tänään meillä on koko päivä aikaa nauttia omatoimisesti Moldovan pääkaupungista. Chisinauhun on helppo tutustua kävellen, sillä etäisyydet ovat lyhyet ja hotellimme sijaitsee erinomaisella paikalla lähellä katedraalipuistoa. Tee vaikka kuten monet pääkaupunkilaiset ja lähde sunnuntaikävelylle keskustan puistoihin tai seuraa kiireettömästi ihmisvilinää jossakin kaupungin viehättävistä kahviloista. Chisinaun hintataso on suomalaisittain edullinen, joten tuliaisostosten tekemistäkään ei kannata unohtaa. Useat liikkeet ja tavaratalot ovat avoinna myös sunnuntaisin. Monet Chisinaussa vierailevat lähtevät myös päiväretkelle itsenäiseksi julistautuneeseen Transnistriaan. Transnistria on noin 200 km pitkä ja 20 km leveä Ukrainaan rajoittuva alue, joka käytännössä itsenäistyi Moldovasta yksipuolisesti. Yksikään maa ei kuitenkaan ole tunnustanut Transnistriaa. Alueen 130 000 asukkaan pääkaupunki Tiraspol Lenin-patsaineen ja panssarivaunuineen tarjoaa aikamatkan vanhan Neuvostoliiton kommunismin aikaan. Suomen Ulkoasiainministeriö ei kuitenkaan suosittele matkustamista Transnistriaan ja Olympia Kaukomatkatoimisto noudattaa samaa linjausta. Illalla syömme jäähyväispäivällisen. (A, P)

5. päivä, maanantai Varhaisen aamiaisen jälkeen kuljetus kentälle. Lentomme (Turkish Airlines) lähtee klo 9.35 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Helsinkiin, jonne saavumme klo 17.15. (A)

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 170 e (2020)

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Ennakkomaksu 350 e/hlö
Peruutusehdot A
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 7–3 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 2 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.