Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Montenegro – unelma Adrianmeren vuoristossa

Tämä matka ei juuri nyt ole ohjelmassamme. Katso muut Euroopan matkamme täältä.

  • Kotor 1+1 yötä
  • Petrovac 2 yötä
  • Skutarijärven kansallispuisto retki
  • Biogradska Goran kansallispuisto retki
  • Žabljak 1 yö
  • Durmitorin kansallispuisto retki
  • Dubrovnik retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Montenegro, ”Musta vuori”, on pieni Adrianmereen yltävä Balkanin valtio vaihtelevine maisemineen, Venetsian mieleen tuovine palatseineen ja Kreikan pikkukylien kaltaisine viihtyisine pysähdyspaikkoineen. Dinaariset vuoret kuvastuvat kristallinkirkkaisiin järviin ja syvät kanjonit ja laaksot houkuttelevat vaeltajia. Ilmasto on välimerellinen. Montenegron historiaa on leimannut jatkuva tasapainottelu kahden rintaman välillä: roomalaiset ja Bysantti, kristinusko ja islam, Jugoslavian suureen kommunistiseen perheeseen kuuluminen ja itsenäistymisen synnytystuskat. Etninen monimuotoisuus on tuonut niin maan historiaan kuin kulttuuriinkin omat mielenkiintoiset, joskus tummatkin sävynsä.

Adrianmeren rannikolle syntyneet Kotorin ja Petrovacin kaltaiset kaupungit, kymmenet kirkot ja luostarit kertovat yhteyksistä läntiseen, kristittyyn maailmaan. Unesco on ottanut perintöluetteloonsa Kotorinlahden, Euroopan eteläisimmän vuonon. Montenegron ja Albanian rajalla sijaitsevassa Skutarijärven kansallispuistossa luonto esiintyy vielä välimerellisen vihreänä sypresseineen ja palmuineen, mutta matkatessamme syvemmälle sisämaahan vuoriston kalkkikivihuiput ja alpiiniset niityt saavat vallan. Pohjoisen luonto esiintyy upeimmillaan Unescon suojelemassa Durmitorin kansallispuistossa.

Passin tulee olla voimassa vielä 3 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Matkalla on mahdollisuus uida, joten uima-asu kannattaa ottaa mukaan. Montenegrossa valuuttana on euro, Dubrovnikissa Kroatian kuna. Toukokuussa voi vuoristossa olla vielä viileää, joten lämpimiä vaatteita tulee olla mukana. Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi-verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Montenegro – unelma Adrianmeren vuoristossa: Vinkkejä ja suosituksia

Hyvä tietää matkasta
Tällä matkalla kävelemme paljon, myös luonnossa. Biogradska Gorassa teemme 3 km mittaisen kävelylenkin (n. 1 tunti) keskiaikaisessa metsässä. Reitti on luontopolkua, joten siinä on epätasaista maastoa ja ajoittain puiden juuria. Mustajärvellä teemme sään salliessa 5 km mittaisen lenkin järvien rantoja seuraillen (n. 2 tuntia). Molemmilta retkiltä voi halutessaan jäädä pois, sillä palaamme aina samaan paikkaan. Suosittelemme mukaan kenkiä, joissa on vahva pohjakuviointi ja jotka mielellään tukevat myös nilkkaa (niiden ei kuitenkaan tarvitse olla vaelluskengät). Sää vuoristossa on vaihteleva ja sade saattaa alkaa kesken kävelyn. Lämpötilat vuoristossa (korkeus merenpinnasta n. 2000 m) voivat keväällä ja syksyllä laskea lähelle nollaa. Kaikissa majoituksissa ei ole hissiä.

Linkkejä Unescon maailmanperintökohteisiin:

Montenegro
Natural and Culturo-Historical Region of Kotor
Durmitor National Park

Kroatia
Old City of Dubrovnik

Voit olla kiinnostunut myös näistä