Hyppää pääsisältöön

Moskova ja Volgan risteily

Moskova, "kultaisen renkaan" Uglitch, Jaroslavl ja Kostroma sekä Nizhny Novgorod, Kazan, Samara, Volgograd ja Donin Rostov tutustuttavat alueen historiaan.
13 päivää alk.2 870 €/hlö
 • 2.5.2018 - 14.5.2018 Varaa
 • 11.9.2018 - 24.9.2018 Varaa
 • Moskova 1 yö / 10 yön risteily alkaa tai päättyy
 • Uglitch retki
 • Jaroslavl retki
 • Kostroma retki
 • Nizhny Novgorod retki
 • Tsheboksary retki (v. 2018)
 • Kazan retki
 • Samara retki
 • Volgograd retki
 • Donin Rostov 1 yö / 10 yön risteily alkaa tai päättyy

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

”Volga, Volga, äiti armas” lauletaan tunnetussa kansanlaulussa ja toisessa laulussa jokea kutsutaan pyhäksi. Venäjän arojen ja historiallisten kaupunkien läpi majesteetillisena virtaavalla Volgalla on aina ollut keskeinen ja rakas sija venäläisten sydämissä. Samalla se on suurelta osin purjehduskelpoisena muodostanut yhdessä Dneprin kanssa jo vuosituhansia vanhan kauppareittien verkoston Venäjän sisällä ja myös osana suurempaa maailmankauppaa. Moskova puolestaan on 1110-luvulta saakka ollut todellinen vallan keskus, vaikka maan pääkaupunki on välillä sijainnut muuallakin, kuten Kiovassa, Novgorodissa ja Pietarissa. Maailman suurimman valtakunnan päätökset tehdään tänäänkin Punaisen torin kupeessa, Moskovan mahtavassa Kremlissä.

Moskovaan tutustumisesta alkaa risteilymme MS Stravinskilla Volgalle, Venäjän sydämeen. Matkamme alussa vierailemme neljässä vanhassa kaupungissa, Uglitchissa, Kostromassa, Jaroslavlissa ja Nizhny Novgorodissa, ja näemme niiden ainutlaatuista kulttuuriperintöä, loisteliaasti koristeltuja kirkkoja ja luostareita. Kazan on Tatarstanin alueen keskus, islamin ja kristinuskon ikivanha kohtaamispaikka, jonka Iivana Julma valtasi tataareilta. Samara ja Volgograd (entinen Stalingrad) kertovat uudemmasta, Neuvostoliiton aikaisesta historiasta – kuljemme Stalinin jalanjäljissä. Risteilymme päätepiste on Asovanmeren rannalla kasakoiden kotiseutuna tunnetussa Donin Rostovissa.

Toukokuussa risteilemme Donin Rostovista Moskovaan ja syyskuussa Moskovasta Donin Rostoviin. Tutustumiskohteet ovat molemmilla matkoilla samat mutta päinvastaisessa järjestyksessä.

Matkaohjelma

2.–14.5.2018 11.–24.9.2018 Tulosta matkaohjelma

A=aamiainen, L=Lounas, RL = retkilounas, P=päivällinen (Risteilyllä on täysihoito)

1. päivä, keskiviikko 2.5. Lento (Aeroflot) Helsingistä klo 13.25 Moskovan kautta (Aeroflot) Donin Rostoviin, jonne saavumme klo 19.05. Kuljetus risteilylaivallemme MS Stravinskille (★★★★). Majoitumme ylimmälle hyttikannelle kahden hengen Junior Suite -hytteihin (n. 16 m²). Risteilyaluksella on neljä matkustajakantta, ylimpänä aurinkokansi. Matkustajapaikkoja on 190. Laivassa on kaksi ravintolaa ja baaria, matkamuistomyymälä, luku-, TV- ja luentosali, kauneussalonki ja lääkärin vastaanotto. Hyteissä on avattava ikkuna, wc ja suihku, TV, ilmastointi, pieni jääkaappi ja tallelokero. Päivittäin laivalla tarjoillaan aamiaisen lisäksi kaksi ateriaa. Laivalla on myös tietoiskuja ja viihdeohjelmaa. (P)

Donin Rostov
2. päivä, torstai 3.5.
Risteilymme alkaa Rostovista Donjoen varrelta. Yli miljoonan asukkaan kaupunki sijaitsee Donin suistossa 46 kilometrin päässä Asovanmerestä. Venäjällä Rostov lasketaan kuuluvaksi Kaukasukseen. Kaupungin historia liittyy Pietari Suuren ja Katariina Suuren etelään suuntautuneeseen laajenemispolitiikkaan ja Rostov onkin yksi Venäjän vanhimmista kaupungeista: 1700-luvun puolivälissä alueelle perustettiin tulliasema ja uusi linnoitus nimettiin pyhimys Dimitri Rostovilaisen mukaan. Ortodoksiset kirkot ilmestyivät venäläisten mukana. Rostov tunnetaan myös kasakoiden kotikaupunkina. Mihail Šolohov sai Nobelin kirjallisuuden palkinnon näihin maisemiin sijoittuvilla romaaneillaan Hiljaa virtaa Don ja Aron raivaajat. Nykyään Rostov on Etelä-Venäjän tärkein teollisuuskaupunki, mutta alue on myös erittäin hedelmällistä, joten maanviljelyskin kukoistaa. Ohjelmaamme kuuluu kiertoajelu kaupungissa. (A, L, P)

Risteillen
3. päivä, perjantai 4.5.
Tämän päivän vietämme risteillen Donjoella ja laivan omasta ohjelmasta nauttien. (A, L, P)

Volgograd
4. päivä, lauantai 5.5.
Laivamme saapuu tänään Volgan rannalle Volgogradiin, joka tunnetaan paremmin vanhalla nimellä Stalingrad Neuvostoliiton kommunistisen puolueen pääsihteerin Josif Stalinin mukaan. Toisen maailmansodan kuuluisassa Stalingradin taistelussa (elokuusta 1942 helmikuuhun 1943) kaupunki tuhoutui täysin ja 1,5 miljoonaa ihmistä menetti henkensä. Jälleenrakentamisen vuosina pystytettiin mm. Mamajev Kurgan -kukkulan vaikuttavat muistomerkit. Kukkulan koskettavin monumentti on lähes sata metriä korkea Äiti synnyinmaa -patsas. Tutustumme kaupunkiin kiertoajelullamme. (A, L, P)

Risteillen
5. päivä, sunnuntai 6.5.
Tänään nautimme risteillen Volgan maisemista. Joki on Euroopan pisin ja runsasvetisin. Matkaa Volgan syntysijoilta Moskovan luoteispuolen Valdain kukkuloilta Kaspianmerelle kertyy 3 688 kilometriä. (A, L, P)

Samara
6. päivä, maanantai 7.5.
Samaraa luonnehditaan kaupungiksi, missä voi aistia todellisen Venäjän sielun. Paljon vanhaa venäläistä on säilynyt, vaikka se onkin tänään esikaupunkeineen yli 2,5 miljoonan asukkaan metropoli. Venäläiset perustivat Samaran saatuaan alueen vallatuksi mongoleilta 1500-luvulla. Toisessa maailmansodassa se toimi Neuvostoliiton varapääkaupunkina ja tunnettiin Kuibyshevin nimellä. Josif Stalinia varten rakennettiin paikallisen koulun kellarikerrokseen salainen bunkkeri. Tutustumme kaupunkiin kiertoajelulla. (A, L, P)

Kazan
7. päivä, tiistai 8.5.
Tatarstanin tasavallan pääkaupunki Kazan on yksi Venäjän federaation suurimmista kaupungeista ja tataarikulttuuri kukoistaa siellä edelleen. Kristinusko ja islam ovat eläneet rinnakkain sovussa jo monia satoja vuosia ja Kazanissa nähdäänkin useita kirkkoja ja moskeijoita vierekkäin. Tunnetuin katedraaleista on kremlin alueella sijaitseva 1500-luvulla rakennettu Ilmestyksen kirkko. Historiallinen keskusta nousi Unescon maailmanperintölistalle vuonna 2000. Kaupungin maamerkki on tataariprinsessan nimeä kantava Soyembikan torni. Prinsessa vältti avioitumisen Iivana Julman kanssa heittäytymällä alas 59-metrisestä tornista. Tutustumme kaupunkiin kiertoajelulla. (A, L, P)

Tsheboksary
8. päivä, keskiviikko 9.5.
Tsheboksary on Tshuvassian tasavallan puolen miljoonan asukkaan pääkaupunki. Tshuvasseja asuu pääasiassa Volgan varren tasavalloissa. Asutusta alueella on ollut jo 1400-luvulta saakka. 1500-luvulla Tshuvassia liittyi Venäjään. Tshuvassien enemmistö on hyväksynyt ortodoksisen uskonnon, vaikka islamin vaikutus on ollut alueella suurta. Maaseudulla seurataan vielä muinaisia luonnonuskontoon liittyviä tapoja. Tulen, veden ja auringon sekä kotihenkien muistaminen ovat osa tshuvassien uskontomaailmaa. Erityismaininnan ansaitsee alueen olut. Humalaa kasvaa kaikkialla sekä villinä että jalostettuna. Asiantuntijoiden mielestä tshuvassilaisessa humalassa on aivan erityinen aromi. Kasvi on kuvattu myös tasavallan vaakunassa. Tutustumme kaupunkiin kiertoajelulla. (A, L, P)

Nizhny Novgorod
9. päivä, torstai 10.5.
Volgan ja sen sivujoen Okan yhtymäkohdassa sijaitseva Nizhny Novgorod on tänään yli 1,25 miljoonan asukkaan kaupunki. Venäläiset itse kutsuvat sitä Volgan pääkaupungiksi. Se on ollut perustamisestaan vuodesta 1221 asti myös merkittävä kaupan keskus. Vanhan sanonnan mukaan Pietari on Venäjän pää, Moskova sydän ja Nizhny Novgorod lompakko. Vuodesta 1932 vuoteen 1990 kaupunki tunnettiin Gorkyna, koska kirjailija Maksim Gorki syntyi täällä. Myös ydinfyysikko, toisinajattelija Andrei Saharov karkotettiin asumaan Gorkyyn 1980-luvulla. Punatiilinen kreml 1500-luvulta sekä lukuisat kirkot ja luostarit kuuluvat Nizhny Novgorodin nähtävyyksiin. Teemme kaupungissa kiertoajelun. (A, L, P)

Jaroslavl ja Kostroma
10. päivä, perjantai 11.5.
Kiovan prinssi Jaroslavin mukaan nimetyn kaupungin vanhat rakennukset 1500–1800-luvuilta ovat säilyneet hyvin, ja historiallinen keskusta kymmenine sipulikupoleineen onkin Unescon maailmanperintökohde. Puinen kreml ja sen luostari paloivat 1500-luvun alussa, minkä jälkeen paikalle rakennettiin nykyinen Spaso-Preobraženski eli Vapahtajan kirkastumisen luostari. Vierailemme päivän aikana myös Kostromassa. Kostroma on tunnettu 1600-luvulta lähtien varakkaiden kauppamiesten kartanoista ja sen Ipatievskyn luostarissa viihtyivät myös Romanov-suvun tsaarit ensimmäisestä viimeiseen eli Nikolai II:een. Pyhän Kolminaisuuden katedraalin ikonostaasit ovat erityisen kauniit. (A, L, P)

Uglitch
11. päivä, lauantai 12.5.
Uglitch on yksi Venäjän vanhimmista ja kauneimmista kaupungeista. Samoin kuin edellisen päivän vierailukohteet Jaroslavl ja Kostroma, Uglitch kuuluu Venäjän ”kultaiseen renkaaseen.” Kun Kiovan suurruhtinaskunta hajosi tuhat vuotta sitten hallitsijasuvun keskinäisiin riitoihin ja mongolien sekä tataarien hyökkäyksiin, sen mahtisuvut muuttivat pohjoiseen ja alkoivat kaunistaa uusia asuinkaupunkejaan ja tehdä niistä ”kultaisia”. Kaupungeista löytyy vieläkin 1100–1700-lukujen aikaisia arkkitehtuurin rakennusmuistomerkkejä kuten kremlejä, luostareita ja kirkkoja tyypillisine sipulikupoleineen ja kellotorneineen. Tutustumme Uglitchiin kävelykierroksella, jonka aikana näemme mm. perintöprinssi Dimitrille omistetun katedraalin. Säveltäjä Modest Musorgskin kuuluisa ooppera Boris Godunov kertoo lapsena surmatun Dimitrin tarinaa 400 vuoden takaa. (A, L, P)

Moskova
12. päivä, sunnuntai 13.5.
Teemme kiertoajelun Moskovassa. Kaupunki ja sen puinen pieni kreml mainitaan historiassa ensimmäisen kerran vuonna 1147. Venäjän valloittaneet mongolit onnistuttiin ajamaan maasta ja myös ortodoksisen kirkon johto siirtyi Bysantin kukistuttua Moskovaan, joten jo 1400-luvun lopulla Moskovan suuriruhtinaskuntaa voitiin pitää ensimmäisen kerran todellisena suurvaltana. Kiertoajelulla näemme mm. Punaisen torin ja Pyhän Vasilin katedraalin, Bolšoi-teatterin ja GUMin tavaratalon sekä teemme kävelyretken Kremlin alueella. (A, RL, P)

Moskova – Helsinki
13. päivä, maanantai 14.5.
Aamupäivällä jätämme risteilyaluksemme. Meillä on vielä keskipäivällä aikaa tutustua Moskovaan ja sen nähtävyyksiin. Iltapäivällä kuljetus lentokentälle, josta klo 18.20 lento (Aeroflot) Helsinkiin, jonne saavumme klo 20.05. (A)

A=aamiainen, L=Lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen (Risteilyllä on täysihoito)
Huom! Paluupäivä on muuttunut esitteen tiedoista. Paluu Helsinkiin 24.9. (muutos 13.2.2018)

1. päivä, tiistai 11.9. Lento (Aeroflot) Helsingistä klo 13.25–15.05 Moskovaan. Kuljetus risteilylaivallemme MS Stravinskille (★★★★). Majoitumme ylimmälle hyttikannelle kahden hengen Junior Suite -hytteihin (n. 16 m²). Risteilyaluksella on neljä matkustajakantta, ylimpänä aurinkokansi. Matkustajapaikkoja on 190. Laivassa on kaksi ravintolaa ja baaria, matkamuistomyymälä, luku-, TV- ja luentosali, kauneussalonki ja lääkärin vastaanotto. Hyteissä on avattava ikkuna, wc ja suihku, TV, ilmastointi, pieni jääkaappi ja tallelokero. Päivittäin laivalla tarjoillaan aamiaisen lisäksi kaksi ateriaa. Laivalla on myös tietoiskuja ja viihdeohjelmaa. (P)

Moskova
2. päivä, keskiviikko 12.9.
Teemme kiertoajelun Moskovassa. Kaupunki ja sen puinen pieni kreml mainitaan historiassa ensimmäisen kerran vuonna 1147. Venäjän valloittaneet mongolit onnistuttiin ajamaan maasta ja myös ortodoksisen kirkon johto siirtyi Bysantin kukistuttua Moskovaan, joten jo 1400-luvun lopulla Moskovan suuriruhtinaskuntaa voitiin pitää ensimmäisen kerran todellisena suurvaltana. Kiertoajelulla näemme mm. Punaisen torin ja Pyhän Vasilin katedraalin, Bolšoi-teatterin ja GUMin tavaratalon sekä teemme kävelyretken Kremlin alueella. Illalla alkaa risteilymme Volgalla. (A, RL, P)

Uglitch
3. päivä, torstai 13.9.
Uglitch on yksi Venäjän vanhimmista ja kauneimmista kaupungeista. Samoin kuin seuraavan päivän vierailukohteet Jaroslavl ja Kostroma, Uglitch kuuluu Venäjän ”kultaiseen renkaaseen.” Kun Kiovan suuriruhtinaskunta hajosi tuhat vuotta sitten hallitsijasuvun keskinäisiin riitoihin ja mongolien sekä tataarien hyökkäyksiin, sen mahtisuvut muuttivat pohjoiseen ja alkoivat kaunistaa uusia asuinkaupunkejaan ja tehdä niistä ”kultaisia”. Kaupungeista löytyy vieläkin 1100–1700-lukujen aikaisia arkkitehtuurin rakennusmuistomerkkejä kuten kremlejä, luostareita ja kirkkoja tyypillisine sipulikupoleineen ja kellotorneineen. Tutustumme Uglitchiin kävelykierroksella, jonka aikana näemme mm. perintöprinssi Dimitrille omistetun katedraalin. Säveltäjä Modest Musorgskin kuuluisa ooppera Boris Godunov kertoo lapsena surmatun Dimitrin tarinaa 400 vuoden takaa. (A, L, P)

Jaroslavl ja Kostroma
4. päivä, perjantai 14.9.
Kiovan prinssi Jaroslavin mukaan nimetyn kaupungin vanhat rakennukset 1500–1800-luvuilta ovat säilyneet hyvin, ja historiallinen keskusta kymmenine sipulikupoleineen onkin Unescon maailmanperintökohde. Puinen kreml ja sen luostari paloivat 1500-luvun alussa, minkä jälkeen paikalle rakennettiin nykyinen Spaso-Preobraženski eli Vapahtajan kirkastumisen luostari. Vierailemme päivän aikana myös Kostromassa. Kostroma on tunnettu 1600-luvulta lähtien varakkaiden kauppamiesten kartanoista ja sen Ipatievskyn luostarissa viihtyivät myös Romanov-suvun tsaarit ensimmäisestä viimeiseen eli Nikolai II:een. Pyhän Kolminaisuuden katedraalin ikonostaasit ovat erityisen kauniit. (A, L, P)

Nizhny Novgorod   
5. päivä, lauantai 15.9.
Volgan ja sen sivujoen Okan yhtymäkohdassa sijaitseva Nizhny Novgorod on tänään yli 1,25 miljoonan asukkaan kaupunki. Venäläiset itse kutsuvat sitä Volgan pääkaupungiksi. Se on ollut perustamisestaan vuodesta 1221 asti myös merkittävä kaupan keskus. Vanhan sanonnan mukaan Pietari on Venäjän pää, Moskova sydän ja Nizhny Novgorod lompakko. Vuodesta 1932 vuoteen 1990 kaupunki tunnettiin Gorkyna, koska kirjailija Maksim Gorki syntyi täällä. Myös ydinfyysikko, toisinajattelija Andrei Saharov karkotettiin asumaan Gorkyyn 1980-luvulla. Punatiilinen kreml 1500-luvulta sekä lukuisat kirkot ja luostarit kuuluvat Nizhny Novgorodin nähtävyyksiin. Teemme kaupungissa kiertoajelun. (A, L, P)

Tsheboksary
6. päivä, sunnuntai 16.9.
Tsheboksary on Tshuvassian tasavallan puolen miljoonan asukkaan pääkaupunki. Tshuvasseja asuu pääasiassa Volgan varren tasavalloissa. Asutusta alueella on ollut jo 1400-luvulta saakka. 1500-luvulla Tshuvassia liittyi Venäjään. Tshuvassien enemmistö on hyväksynyt ortodoksisen uskonnon, vaikka islamin vaikutus on ollut alueella suurta. Maaseudulla seurataan vielä muinaisia luonnonuskontoon liittyviä tapoja. Tulen, veden ja auringon sekä kotihenkien muistaminen ovat osa tshuvassien uskontomaailmaa. Erityismaininnan ansaitsee alueen olut. Humalaa kasvaa kaikkialla sekä villinä että jalostettuna. Asiantuntijoiden mielestä tshuvassilaisessa humalassa on aivan erityinen aromi. Kasvi on kuvattu myös tasavallan vaakunassa. Tutustumme kaupunkiin kiertoajelulla. (A, L, P)

Kazan
7. päivä, maanantai 17.9.
Tatarstanin tasavallan pääkaupunki Kazan on yksi Venäjän federaation suurimmista kaupungeista ja tataarikulttuuri kukoistaa siellä edelleen. Kristinusko ja islam ovat eläneet rinnakkain sovussa jo monia satoja vuosia ja Kazanissa nähdäänkin useita kirkkoja ja moskeijoita vierekkäin. Tunnetuin katedraaleista on kremlin alueella sijaitseva 1500-luvulla rakennettu Ilmestyksen kirkko. Historiallinen keskusta nousi Unescon maailmanperintölistalle vuonna 2000. Kaupungin maamerkki on tataariprinsessan nimeä kantava Soyembikan torni. Prinsessa vältti avioitumisen Iivana Julman kanssa heittäytymällä alas 59-metrisestä tornista. Tutustumme kaupunkiin kiertoajelulla. (A, L, P)

Samara
8. päivä, tiistai 18.9.
Samaraa luonnehditaan kaupungiksi, missä voi aistia todellisen Venäjän sielun. Paljon vanhaa venäläistä on säilynyt, vaikka se onkin tänään esikaupunkeineen yli 2,5 miljoonan asukkaan metropoli. Venäläiset perustivat Samaran saatuaan alueen vallatuksi mongoleilta 1500-luvulla. Toisessa maailmansodassa se toimi Neuvostoliiton varapääkaupunkina ja tunnettiin Kuibyshevin nimellä. Josif Stalinia varten rakennettiin paikallisen koulun kellarikerrokseen salainen bunkkeri. Tutustumme kaupunkiin kiertoajelulla. (A, L, P)

Risteillen
9. päivä, keskiviikko 19.9.
Tänään nautimme risteillen Volgan maisemista. Joki on Euroopan pisin ja runsasvetisin. Matkaa Volgan syntysijoilta Moskovan luoteispuolen Valdain kukkuloilta Kaspianmerelle kertyy 3 688 kilometriä. (A, L, P)

Volgograd
10. päivä, torstai 20.9.
Laivamme saapuu tänään Volgogradiin, joka tunnetaan paremmin vanhalla nimellä Stalingrad Neuvostoliiton kommunistisen puolueen pääsihteerin Josif Stalinin mukaan. Toisen maailmansodan kuuluisassa Stalingradin taistelussa (elokuusta 1942 helmikuuhun 1943) kaupunki tuhoutui täysin ja 1,5 miljoonaa ihmistä menetti henkensä. Jälleenrakentamisen vuosina pystytettiin mm. Mamajev Kurgan -kukkulan vaikuttavat muistomerkit. Kukkulan koskettavin monumentti on lähes sata metriä korkea Äiti synnyinmaa -patsas. Tutustumme kaupunkiin kiertoajelullamme. (A, L, P)

Risteillen
11. päivä, perjantai 21.9.
Tämän päivän vietämme jälleen risteillen ja laivan omasta ohjelmasta nauttien. (A, L, P)

Donin Rostov
12.-13. päivä, la-su 22.-23.9.
Risteilymme päättyy Donjoen varrelle Rostoviin, jonne laivamme saapuu lauantaina iltapäivällä. Majoitumme edelleen laivalla ja vietämme Rostovissa vielä sunnuntain, jolloin ohjelmaamme kuuluu kiertoajelu kaupungissa. Yli miljoonan asukkaan kaupunki sijaitsee Donin suistossa 46 kilometrin päässä Asovanmerestä. Venäjällä Rostov lasketaan kuuluvaksi Kaukasukseen. Kaupungin historia liittyy Pietari Suuren ja Katariina Suuren etelään suuntautuneeseen laajenemispolitiikkaan ja Rostov onkin yksi Venäjän vanhimmista kaupungeista: 1700-luvun puolivälissä alueelle perustettiin tulliasema ja uusi linnoitus nimettiin pyhimys Dimitri Rostovilaisen mukaan. Ortodoksiset kirkot ilmestyivät venäläisten mukana. Rostov tunnetaan myös kasakoiden kotikaupunkina. Mihail Šolohov sai Nobelin kirjallisuuden palkinnon näihin maisemiin sijoittuvilla romaaneillaan Hiljaa virtaa Don ja Aron raivaajat. Nykyään Rostov on Etelä-Venäjän tärkein teollisuuskaupunki, mutta alue on myös erittäin hedelmällistä, joten maanviljelyskin kukoistaa. (2xA, 2xL, 2xP)

Donin Rostov – Helsinki
14. päivä, maanantai 24.9.
Kuljetus lentokentälle, josta klo 5.50 lento (Aeroflot) Moskovan kautta (Aeroflot) Helsinkiin, jonne saavumme klo 12.35.

Matkan perushinta (2.870 e/henkilö) Junior Suite -hytissä, ylimmällä kannella, hytin koko n. 16m2
Varattavissa myös muutamia Suite -hyttejä (3.070 e/henkilö), ylimmällä kannella, hytin koko n. 30m2   
(vain 2.5. lähtevällä matkalla)

Lisämaksu yhden hengen hytistä 660 e (3.530 e), ylimmällä kannella, Premium-hytti, n. 11 m2

Matkalla tarvitaan Venäjän viisumi. Viisumin hankintaa varten pyydämme passinne ja vakuutustodistuksenne toimistoomme n. 4 viikkoa ennen matkaa. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Passissa on oltava vähintään yksi kokonainen tyhjä aukeama viisumitarraa varten. Venäjälle matkustettaessa matkavakuutus on pakollinen ja se tarkistetaan viisumia anottaessa. Vakuutuksen tulee kattaa matkasairauden hoitokustannukset ilman ylärajaa sekä tarvittaessa myös kotiinkuljetuksen. Omasta vakuutusyhtiöstään tulee pyytää viisumia varten ns. virallinen vakuutustodistus, joka liitetään viisumianomukseen.

Huom. Osassa retkikohteistamme kävellään paljon, joten matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin. Ryhmän minimikoko 16. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 450 e/hlö

Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
- 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
- 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
- 34–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
- myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 5.5.2017 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Voit olla kiinnostunut myös näistä