Pyhan-Vasillin-katedraali-Moskova-Venaja-Olympia

Moskova ja Volgan risteily

- matkaa Moskovasta Kaspianmeren äärelle
14
päivää

Nauti Volgan maisemista mukavasti risteillen. Moskovan lisäksi tutustumme jokaiseen pysähdyspaikkaan, retkeilemme yhtä päivää lukuunottamatta kaikkina risteilypäivinä. Retkillä myös mm tsaarien, tataarien ja tshuvassejen historia sekä Venäjän monipuolinen kulttuuri tulevat monin tavoin tutuksi.

Moskova ja 10 yön risteily Volgalla

Risteilemme Volgalla MS Crucelake -aluksella. Laiva on uudistettu 2018-2020. Laivassa on kaksi ravintolaa ja baari, matkamuistomyymälä, TV- ja luentosali, sauna ja aurinkokansi. Hyttejä laivalla on 133, matkustajia noin 200.

Matkareitti
Moskova
2 yötä (laivalla), 10 yön risteily alkaa
Uglitch
retki
Jaroslav
retki
Kostroma
retki
Nizhny Novgorod
retki
Tsheboksary
retki
Kazan
retki
Samara
retki
Saratov
retki
Volgograd
retki
Astrahan
1 yö (laivalla), risteily päättyy

”Volga, Volga, äiti armas” lauletaan tunnetussa kansanlaulussa ja toisessa laulussa jokea kutsutaan pyhäksi. Venäjän arojen ja historiallisten kaupunkien läpi majesteetillisena virtaavalla Volgalla on aina ollut keskeinen ja rakas sija venäläisten sydämissä. Samalla se on suurelta osin purjehduskelpoisena muodostanut yhdessä Dneprin kanssa jo vuosituhansia vanhan kauppareittien verkoston Venäjän sisällä ja myös osana suurempaa maailmankauppaa. Moskova puolestaan on 1110-luvulta saakka ollut todellinen vallan keskus, vaikka maan pääkaupunki on välillä sijainnut muuallakin, kuten Kiovassa, Novgorodissa ja Pietarissa. Maailman suurimman valtakunnan päätökset tehdään tänäänkin Punaisen torin kupeessa, Moskovan mahtavassa Kremlissä.

Risteilemme Volgan upeissa maisemissa ja tutustumme mielenkiintoisiin kohteisiin

Moskovaan tutustumisesta alkaa risteilymme MS Crucelakella Volgalle, Venäjän sydämeen. Matkamme alussa vierailemme kolmessa vanhassa kaupungissa, Uglitchissa, Jaroslavlissa ja Nizhny Novgorodissa, ja näemme niiden ainutlaatuista kulttuuriperintöä, loisteliaasti koristeltuja kirkkoja ja luostareita. Kazan on Tatarstanin alueen keskus, islamin ja kristinuskon ikivanha kohtaamispaikka, jonka Iivana Julma valtasi tataareilta. Samara ja Volgograd (entinen Stalingrad) kertovat uudemmasta, Neuvostoliiton aikaisesta historiasta – kuljemme Stalinin jalanjäljissä. Risteilymme päättyy historialliseen Astrahaniin Kaspianmeren eksoottisella suistoalueella.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h deluxe-hyteissä ylimmällä hyttikannella, täysihoito-ateriat, ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket, laivan ohjelma, palvelupalkkiot ja kantajamaksut laivalla sekä paljon muuta. Matkalla on mukana suomalainen matkanjohtajamme. Rajoitetusti saatavissa myös 1h hyttejä tai 2h hytti yhden käyttöön.

Matkan hinta ja ehdot

Volgan risteilyllä on täysihoito-ateriat, alkaen ensimmäisen matkapäivän päivällisestä, paluupäivänä saamme retkiaamiaisen mukaan laivalta. Laivan aterioilla hintaan sisältyy vesi, kahvi ja tee. Illallisella näiden lisäksi lasi viiniä tai mehua tai vodkasnapsi.

Matkaohjelma

16. - 29.9.2022

Matkan hinta, ohjelma ja ehdot julkaistaan noin 10kk ennen lähtöä. Voit kuitenkin jo nyt tehdä ennakkovarauksen matkalle "varaa"-linkistä avautuvalla ennakkovarauslomakkeella tai soittamalla meille (09 696 2770)

A=aamiainen, L=Lounas P=päivällinen  (Risteilyllä on täysihoito)

ALUSTAVA MATKAOHJELMA

Punainen-tori-Moskova-Venaja
Helsinki - Moskova

1. päivä, perjantai 16.9. Lento (Aeroflot) Helsingistä Moskovaan. Kuljetus risteilylaivallemme MS Crucelakelle (★★★★) Moskovan jokisatamaan. Majoitumme ylimmälle hyttikannelle kahden hengen ikkunallisiin Deluxe-hytteihin (n. 14 m²).  Lisämaksusta voit varata parvekkeellisen Deluxe-hytin (n. 16 m²) tai Junior Suite -hytin (18-21 m²), siinäkin on parveke.  Risteilyaluksella on viisi matkustajakantta, ylimpänä aurinkokansi. Matkustajapaikkoja on noin 200. Laivassa on kaksi ravintolaa ja baari, matkamuistomyymälä, TV- ja luentosali. Hyteissä on kaksi sänkyä, yhdessä tai erikseen oman valinnan mukaan, wc ja suihku, hiustenkuivaaja, TV ja radio, ilmastointi ja pieni jääkaappi. Tallelokero on kahden hengen hyteissä.  Päivittäin laivalla tarjoillaan aamiaisen lisäksi kaksi ateriaa. Laivalla on myös luentoja ja viihdeohjelmaa. (P)

Kremli-Moskova-Venaja
Moskova

2. päivä, lauantai 17.9. Teemme kiertoajelun Moskovassa. Kaupunki ja sen puinen pieni kreml mainitaan historiassa ensimmäisen kerran vuonna 1147. Venäjän valloittaneet mongolit onnistuttiin ajamaan maasta ja myös ortodoksisen kirkon johto siirtyi Bysantin kukistuttua Moskovaan, joten jo 1400-luvun lopulla Moskovan suuriruhtinaskuntaa voitiin pitää ensimmäisen kerran todellisena suurvaltana. Kiertoajelulla näemme mm. Novodevitšin nunnaluostarin, Punaisen torin ja Pyhän Vasilin katedraalin, Bolšoi-teatterin ja GUMin tavaratalon. Kaupungilla nautitun lounaan jälkeen meillä on vapaa-aikaa Arbatin alueella, jossa on kauppoja, kahviloita ja ravintoloita. (A, L, P) 

Moderni-Moskova-Venaja
Moskova

3. päivä, sunnuntai 18.9. Tänään tutustumme Tetrakovin galleriaan. Aikaa jää myös laivamme tarjoamiin lisämaksullisiin retkiin. Illalla alkaa risteilymme Volgalla. (A, L, P)

Ipatievskyn-luostari-Kostroma-Venaja
Uglitch

4. päivä, maanantai 19.9. Uglitch on yksi Venäjän vanhimmista ja kauneimmista kaupungeista. Samoin kuin seuraavan päivän vierailukohteet Jaroslavl ja Kostroma, Uglitch kuuluu Venäjän kultaiseen renkaaseen.” Kun Kiovan suurruhtinaskunta hajosi tuhat vuotta sitten hallitsijasuvun keskinäisiin riitoihin ja mongolien sekä tataarien hyökkäyksiin, sen mahtisuvut muuttivat pohjoiseen ja alkoivat kaunistaa uusia asuinkaupunkejaan ja tehdä niistä ”kultaisia”. Kaupungeista löytyy vieläkin 11001700-lukujen aikaisia arkkitehtuurin rakennusmuistomerkkejä kuten kremlejä, luostareita ja kirkkoja tyypillisine sipulikupoleineen ja kellotorneineen. Tutustumme Uglitchiin kävelykierroksella, jonka aikana näemme mm. perintöprinssi Dimitrille omistetun katedraalin. Säveltäjä Modest Musorgskin kuuluisa ooppera Boris Godunov kertoo lapsena surmatun Dimitrin tarinaa 400 vuoden takaa. (A, L, P)

Jaroslavl-Venaja-Olympia
Jaroslavl ja Kostroma

5. päivä, tiistai 20.9. Kiovan prinssi Jaroslavin mukaan nimetyn kaupungin vanhat rakennukset 1500–1800-luvuilta ovat säilyneet hyvin, ja historiallinen keskusta kymmenine sipulikupoleineen onkin Unescon maailmanperintökohde. Puinen kreml ja sen luostari paloivat 1500-luvun alussa, minkä jälkeen paikalle rakennettiin nykyinen Spaso-Preobraženski eli Vapahtajan kirkastumisen luostari. Vierailemme päivän aikana myös Kostromassa, jonne ajamme Jaroslavlista bussilla. Kostroma on tunnettu 1600-luvulta lähtien varakkaiden kauppamiesten kartanoista ja sen Ipatievskyn luostarissa viihtyivät myös Romanov-suvun tsaarit ensimmäisestä viimeiseen eli Nikolai II:een. Pyhän Kolminaisuuden katedraalin ikonostaasit ovat erityisen kauniit. (A, L, P)

Nizhny-Novgorod-kaupunkikuvaa-Venaja
Nizhny Novgorod

6. päivä, keskiviikko 21.9. Volgan ja sen sivujoen Okan yhtymäkohdassa sijaitseva Nizhny Novgorod on tänään yli 1,25 miljoonan asukkaan kaupunki. Venäläiset itse kutsuvat sitä Volgan pääkaupungiksi. Se on ollut perustamisestaan vuodesta 1221 asti myös merkittävä kaupan keskus. Vanhan sanonnan mukaan Pietari on Venäjän pää, Moskova sydän ja Nizhny Novgorod lompakko. Vuodesta 1932 vuoteen 1990 kaupunki tunnettiin Gorkyna, koska kirjailija Maksim Gorki syntyi täällä. Myös ydinfyysikko, toisinajattelija Andrei Saharov karkotettiin asumaan Gorkyyn 1980-luvulla. Punatiilinen kreml 1500-luvulta sekä lukuisat kirkot ja luostarit kuuluvat Nizhny Novgorodin nähtävyyksiin. Teemme kaupungissa kiertoajelun. (A, L, P)

Tsheboksary-Tshuvassian-tasavalta
Tsheboksary

7. päivä, torstai 22.9. Tsheboksary on Tshuvassian tasavallan puolen miljoonan asukkaan pääkaupunki. Tshuvasseja asuu pääasiassa Volgan varren tasavalloissa. Asutusta alueella on ollut jo 1400-luvulta saakka. 1500-luvulla Tshuvassia liittyi Venäjään. Tshuvassien enemmistö on ortodokseja vaikka maaseudulla perinteet pohjautuvat muinaiseen luonnonuskontoon. Tulen, veden ja auringon sekä kotihenkien muistaminen ovat osa tshuvassien uskontomaailmaa. Erikoisen maininnan ansaitsee olut. Humalaa kasvaa kaikkialla tasavallassa sekä villinä että jalostettuna. Ammatti-ihmisten mielestä tshuvassilaisessa humalassa on aivan erityinen aromi. Kasvi on kuvattu jopa Tshuvassian tasavallan vaakunassa. Kiertoajelulla tutustumme kaupunkiin. (A, L, P)

Kazanin-kaupunki-Tatarstan-Venaja
Kazan

8. päivä, perjantai 23.9. Tatarstanin tasavallan pääkaupunki Kazan on yksi Venäjän federaation suurimmista kaupungeista ja tataarikulttuuri kukoistaa siellä edelleen. Kristinusko ja islam ovat eläneet rinnakkain sovussa jo monia satoja vuosia ja Kazanissa nähdäänkin useita kirkkoja ja moskeijoita vierekkäin. Tunnetuin katedraaleista on kremlin alueella sijaitseva 1500-luvulla rakennettu Ilmestyksen kirkko. Historiallinen keskusta nousi Unescon maailmanperintölistalle vuonna 2000. Kaupungin maamerkki on tataariprinsessan nimeä kantava Soyembikan torni. Prinsessa vältti avioitumisen Iivana Julman kanssa heittäytymällä alas 59-metrisestä tornista. Tutustumme kaupunkiin kiertoajelulla. (A, L, P)

Luostari-Samara-Venaja.
Samara

9. päivä, lauantai 24.9. Samaraa luonnehditaan kaupungiksi, missä voi aistia todellisen Venäjän sielun. Paljon vanhaa venäläistä on säilynyt, vaikka se onkin tänään esikaupunkeineen yli 2,5 miljoonan asukkaan metropoli. Venäläiset perustivat Samaran saatuaan alueen vallatuksi mongoleilta 1500-luvulla. Toisessa maailmansodassa se toimi Neuvostoliiton varapääkaupunkina ja tunnettiin Kuibyshevin nimellä. Josif Stalinia varten rakennettiin paikallisen koulun kellarikerrokseen salainen bunkkeri. Tutustumme kaupunkiin kiertoajelulla. (A, L, P)

Saratov-Volgan-risteily
Saratov

10. päivä, sunnuntai 25.9. Volgan suurkaupungin Saratovin perusti Iivana Julma 1590 linnoitukseksi Kubanin kasakoita vastaan. Kaupunki sijaitsi aluksi Volgan itärannalla ja siitä kehittyi 1800-luvulla tärkeä satamakaupunki höyrylaivaliikenteen alettua ja Moskovan-Astrahanin radan valmistuttua. Ennen toista maailmansotaa kaupungissa asui noin 10 000 volgansaksalaista, mutta sodan aikana heidät karkotettiin Siperiaan ja Keski-Aasiaan. Saratov on kosmonautti Juri Gagarinin kotikaupunki. Se on tunnettu kauniista puistoistaan, lukuisista kirkoistaan sekä Kirovin pitkästä kävelykadusta. Teemme lyhyen kiertoajelun Saratovissa. (A, L, P)

Aiti-synnyinmaa-patsas-Volgograd-Venaja
Volgograd

11. päivä, maanantai 26.9. Laivamme saapuu tänään Volgogradiin, joka tunnetaan paremmin vanhalla nimellä Stalingrad, Neuvostoliiton kommunistisen puolueen pääsihteerin Josif Stalinin mukaan. Toisen maailmansodan kuuluisassa Stalingradin taistelussa (elokuusta 1942 helmikuuhun 1943) kaupunki tuhoutui täysin ja 1,5 miljoonaa ihmistä menetti henkensä. Jälleenrakentamisen vuosina pystytettiin mm. Mamajev Kurgan -kukkulan vaikuttavat muistomerkit ja sotatoimista kertova museo. Kukkulan koskettavin monumentti on lähes sata metriä korkea Äiti synnyinmaa -patsas. Tutustumme kaupunkiin kiertoajelullamme. (A, L, P)

Volgan-risteilyalus-Venaja
Risteillen

12. päivä, tiistai 27.9. Tämän päivän vietämme risteillen ja laivan omasta ohjelmasta nauttien. (A, L, P)

Astrahan-Venäjä
Astrahan

13. päivä, keskiviikko 28.9. Risteilymme päättyy Astrahaniin. Puolen miljoonan asukkaan kaupunki sijaitsee Volgan suistossa, noin 100 kilometriä Kaspianmerestä. Useat turkkilais-tataarilaiset heimot asuttivat Astrahanin aluetta 400-luvulta lähtien. Mongolit valloittivat sen 1200-luvulla osaksi suurta Kultaisen Ordan valtakuntaansa.  Vuonna 1395 Timur Lenk tuhosi kaupungin, mutta se rakennettiin uudelleen Astrahanin kaanikunnan pääkaupungiksi. Sen asukkaista suurin osa oli tataareja ja mongoleiden jälkeläisiä, nogaita. Ohjelmaamme kuuluu kiertoajelu kaupungissa. Läksiäispäivällinen. (A, L, P)

lento
Astrahan – Helsinki

14. päivä, torstai 29.9. Kuljetus lentokentälle, josta lento Moskovan kautta (Aeroflot) Suomeen. (RA)

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Parvekkeellinen hytti tai Junior Suite

Parvekkeellinen hytti tai Junior Suite

Matkan perushintaan sisältyy majoitus ikkunallisessa, kahden hengen hytissä ylimmällä hyttikannella, hytin koko on noin 14 m2.

Laivalla on myös parvekkeellisiä 2h hyttejä. Näiden sijainti on myös ylimmällä hyttikannella, hytin koko on noin 16 m2.

Junior Suite -hyteissä on myös parveke, sijaitsevat ylimmällä hyttikannella, kooltaan Junior suitet ovat 18-21 m2.
 

Lisämaksut tarkentuvat noin 10kk ennen lähtöä

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Moskova ja Volgan risteily
 • reittilennot turistiluokassa 
 • majoitus ylimmällä hyttikannella 2 hengen ikkunallisessa Deluxe-hytissä ohjelmassa mainitulla tai vastaavalla laivalla
 • täysihoito risteilyllä*
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • laivalla luentoja, konsertteja, musiikkiesityksiä
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut laivalla
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut ja viisumikulut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto

 

*Täysihoito: laivan aterioilla sisältyy vesi, kahvi ja tee. Illallisella näiden lisäksi lasi viiniä tai mehua tai vodkasnapsi.

Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Moskova ja Volgan risteily

HUOM! Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun 1h hytistä (tai 2h hytistä yhden henkilön käyttöön).

Lisämaksu kahden hengen hytistä yhden matkustajan käyttöön on n 2.000 euroa, varaus- ja hyttiluokasta riippuen. Hinta ja saatavuus tarkistetaan pyydettäessä.

Matkan perushinta on ylimmän hyttikannen ikkunallisessa Deluxe-hytissä, hytin koko n. 14m2
Lisämaksu ylimmän hyttikannen parvekkeellisesta Deluxe-hytistä, hytin koko n 16m2.
Lisämaksu ylimmän hyttikannen parvekkeellisesta Junior Suite -hytistä, hytin koko n 18-21m2
 

Matkalle tarvitset Venäjän viisumin. Lähetämme tarkan ohjeistuksen viisumin hankinnasta hyvissä ajoin ennen matkan alkua. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Huom. Osassa retkikohteista kävellään paljon, joten matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Retkien aikataulu määräytyy laivan aikataulun mukaisesti. Kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin. Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Matkan maksu- ja peruutusehdot julkaistaan noin 10kk ennen lähtöä, samalla kun matkan hinta ja tarkistettu ohjelma.


Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
14 päivää
 • 16.9.2022 - 29.9.2022
  Ennakkovarattavissa

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää Moskova ja risteily Volgalla -matkasta

Matkan ajankohta syyskuussa on ilmaston puolesta hyvä aika risteilylle. Päivisin on lämmintä, noin + 15-20 C eikä yölläkään tule kylmä. Suosittelemme kerrospukeutumista retkille. Myös tuuleen ja sateeseen kannattaa varautua (sateen/tuulen pitävä takki). Iltaisin ja aamuisin on viileää ja siksi on hyvä ottaa mukaan esim. fleece /villatakki tai kevyt takki. Iltaisin laivalla suositellaan siistiä pukeutumista.  Päivisin retkien aikana kävellään paljon epätasaisessa maastossa, joten hyvät kävelykengät/vapaa-ajan kengät ovat tarpeen. Kirkoissa tulee kaikilla vierailijoilla polvien ja olkapäitten olla peitettyinä. Ei siis shortseja eikä hihattomia paitoja.

Hyteissä on kaksi sänkyä, yhdessä tai erikseen oman valinnan mukaan, wc ja suihku, hiustenkuivaaja, TV ja radio, ilmastointi ja pieni jääkaappi. Tallelokero on kahden hengen hyteissä. Laivalla ei ole hissiä.

Majoitumme ylimmälle hyttikannelle kahden hengen ikkunallisiin Deluxe-hytteihin (n. 14 m²). 
Lisämaksusta voit varata parvekkeellisen Deluxe-hytin (n. 16 m²) tai parvekkeellisen Junior Suite -hytin (18-21 m²)

Risteilyaluksella on viisi matkustajakantta, ylimpänä aurinkokansi. Matkustajapaikkoja on noin 200. Laivassa on kaksi ravintolaa ja baari, matkamuistomyymälä, TV- ja luentosali.   Päivittäin laivalla tarjoillaan aamiaisen lisäksi kaksi ateriaa. Laivalla on myös luentoja ja viihdeohjelmaa.

Linkit matkalla nähtäviin Unescon maailmanperintökohteisiin:
Kremlin and Red Square, Moscow
Historical Centre of the City of Yaroslavl
Historic and Architectural Complex of the Kazan Kremlin

Katso kaikki jokiristeilyt