Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Moskova ja Volgan risteily

Tutustu Moskovaan ja nauti Volgan maisemista mukavasti risteillen. Näet mm Jaroslavlin ja Kostroman, Nizhny Novgorodin, Tatarstanin Kazanin sekä Samaran.

14 päivää alk. 3 690 € /hlö
 • 15.9.2021 - 28.9.2021 Varaa
 • Moskova 2 yötä (laivalla), 10 yön risteily alkaa
 • Uglitch retki
 • Jaroslavl retki
 • Kostroma retki
 • Nizhny Novgorod retki
 • Tsheboksary retki
 • Kazan retki
 • Samara retki
 • Saratov retki
 • Volgograd retki
 • Astrahan 1 yö (laivalla), risteily päättyy

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

”Volga, Volga, äiti armas” lauletaan tunnetussa kansanlaulussa ja toisessa laulussa jokea kutsutaan pyhäksi. Venäjän arojen ja historiallisten kaupunkien läpi majesteetillisena virtaavalla Volgalla on aina ollut keskeinen ja rakas sija venäläisten sydämissä. Samalla se on suurelta osin purjehduskelpoisena muodostanut yhdessä Dneprin kanssa jo vuosituhansia vanhan kauppareittien verkoston Venäjän sisällä ja myös osana suurempaa maailmankauppaa. Moskova puolestaan on 1110-luvulta saakka ollut todellinen vallan keskus, vaikka maan pääkaupunki on välillä sijainnut muuallakin, kuten Kiovassa, Novgorodissa ja Pietarissa. Maailman suurimman valtakunnan päätökset tehdään tänäänkin Punaisen torin kupeessa, Moskovan mahtavassa Kremlissä.

Moskovaan tutustumisesta alkaa risteilymme MS Crucelakella Volgalle, Venäjän sydämeen. Matkamme alussa vierailemme kolmessa vanhassa kaupungissa, Uglitchissa, Jaroslavlissa ja Nizhny Novgorodissa, ja näemme niiden ainutlaatuista kulttuuriperintöä, loisteliaasti koristeltuja kirkkoja ja luostareita. Kazan on Tatarstanin alueen keskus, islamin ja kristinuskon ikivanha kohtaamispaikka, jonka Iivana Julma valtasi tataareilta. Samara ja Volgograd (entinen Stalingrad) kertovat uudemmasta, Neuvostoliiton aikaisesta historiasta – kuljemme Stalinin jalanjäljissä. Risteilymme päättyy historialliseen Astrahaniin Kaspianmeren eksoottisella suistoalueella.

 

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=Lounas P=päivällinen  (Risteilyllä on täysihoito)
HUOM! *Täysihoito: laivan aterioilla hintaan sisältyy vesi, kahvi ja tee. Illallisella näiden lisäksi lasi viiniä tai mehua tai vodkasnapsi.

1. päivä, keskiviikko 15.9. Lento (Aeroflot) Helsingistä klo 11.20.–13.05 Moskovaan. Kuljetus risteilylaivallemme MS Crucelakelle (★★★★) Moskovan jokisatamaan. Majoitumme ylimmälle hyttikannelle kahden hengen ikkunallisiin Deluxe-hytteihin (n. 14 m²).  Lisämaksusta voit varata parvekkeellisen Deluxe-hytin (n. 16 m²) tai Junior Suite -hytin (18-21 m²), siinäkin on parveke.  Risteilyaluksella on viisi matkustajakantta, ylimpänä aurinkokansi. Matkustajapaikkoja on noin 200. Laivassa on kaksi ravintolaa ja baari, matkamuistomyymälä, TV- ja luentosali. Hyteissä on kaksi sänkyä, yhdessä tai erikseen oman valinnan mukaan, wc ja suihku, hiustenkuivaaja, TV ja radio, ilmastointi ja pieni jääkaappi. Tallelokero on kahden hengen hyteissä.  Päivittäin laivalla tarjoillaan aamiaisen lisäksi kaksi ateriaa. Laivalla on myös luentoja ja viihdeohjelmaa. (P)

Moskova
2. päivä, torstai 16.9.
Teemme kiertoajelun Moskovassa. Kaupunki ja sen puinen pieni kreml mainitaan historiassa ensimmäisen kerran vuonna 1147. Venäjän valloittaneet mongolit onnistuttiin ajamaan maasta ja myös ortodoksisen kirkon johto siirtyi Bysantin kukistuttua Moskovaan, joten jo 1400-luvun lopulla Moskovan suuriruhtinaskuntaa voitiin pitää ensimmäisen kerran todellisena suurvaltana. Kiertoajelulla näemme mm. Punaisen torin ja Pyhän Vasilin katedraalin, Bolšoi-teatterin ja GUMin tavaratalon sekä teemme kävelyretken Kremlin alueella. (A, L, P)

Moskova
3. päivä, perjantai 17.9.
Tänään tutustumme Tetrakovin galleriaan. Aikaa jää myös laivamme tarjoamiin lisämaksullisiin retkiin. Illalla alkaa risteilymme Volgalla. (A, L, P)

Uglitch
4. päivä, lauantai 18.9. Uglitch on yksi Venäjän vanhimmista ja kauneimmista kaupungeista. Samoin kuin seuraavan päivän vierailukohteet Jaroslavl ja Kostroma, Uglitch kuuluu Venäjän ”kultaiseen renkaaseen.” Kun Kiovan suurruhtinaskunta hajosi tuhat vuotta sitten hallitsijasuvun keskinäisiin riitoihin ja mongolien sekä tataarien hyökkäyksiin, sen mahtisuvut muuttivat pohjoiseen ja alkoivat kaunistaa uusia asuinkaupunkejaan ja tehdä niistä ”kultaisia”. Kaupungeista löytyy vieläkin 1100–1700-lukujen aikaisia arkkitehtuurin rakennusmuistomerkkejä kuten kremlejä, luostareita ja kirkkoja tyypillisine sipulikupoleineen ja kellotorneineen. Tutustumme Uglitchiin kävelykierroksella, jonka aikana näemme mm. perintöprinssi Dimitrille omistetun katedraalin. Säveltäjä Modest Musorgskin kuuluisa ooppera Boris Godunov kertoo lapsena surmatun Dimitrin tarinaa 400 vuoden takaa. (A, L, P)

Jaroslavl ja Kostroma
5. päivä, sunnuntai 19.9. Kiovan prinssi Jaroslavin mukaan nimetyn kaupungin vanhat rakennukset 1500–1800-luvuilta ovat säilyneet hyvin, ja historiallinen keskusta kymmenine sipulikupoleineen onkin Unescon maailmanperintökohde. Puinen kreml ja sen luostari paloivat 1500-luvun alussa, minkä jälkeen paikalle rakennettiin nykyinen Spaso-Preobraženski eli Vapahtajan kirkastumisen luostari. Vierailemme päivän aikana myös Kostromassa, jonne ajamme Jaroslavlista bussilla. Kostroma on tunnettu 1600-luvulta lähtien varakkaiden kauppamiesten kartanoista ja sen Ipatievskyn luostarissa viihtyivät myös Romanov-suvun tsaarit ensimmäisestä viimeiseen eli Nikolai II:een. Pyhän Kolminaisuuden katedraalin ikonostaasit ovat erityisen kauniit. (A, L, P)

Nizhny Novgorod
6. päivä, maanantai 20.9.
Volgan ja sen sivujoen Okan yhtymäkohdassa sijaitseva Nizhny Novgorod on tänään yli 1,25 miljoonan asukkaan kaupunki. Venäläiset itse kutsuvat sitä Volgan pääkaupungiksi. Se on ollut perustamisestaan vuodesta 1221 asti myös merkittävä kaupan keskus. Vanhan sanonnan mukaan Pietari on Venäjän pää, Moskova sydän ja Nizhny Novgorod lompakko. Vuodesta 1932 vuoteen 1990 kaupunki tunnettiin Gorkyna, koska kirjailija Maksim Gorki syntyi täällä. Myös ydinfyysikko, toisinajattelija Andrei Saharov karkotettiin asumaan Gorkyyn 1980-luvulla. Punatiilinen kreml 1500-luvulta sekä lukuisat kirkot ja luostarit kuuluvat Nizhny Novgorodin nähtävyyksiin. Teemme kaupungissa kiertoajelun. (A, L, P)

Tsheboksary
7. päivä, tiistai 21.9. Tsheboksary on Tshuvassian tasavallan puolen miljoonan asukkaan pääkaupunki. Tshuvasseja asuu pääasiassa Volgan varren tasavalloissa. Asutusta alueella on ollut jo 1400-luvulta saakka. 1500-luvulla Tshuvassia liittyi Venäjään. Tshuvassien enemmistö on ortodokseja vaikka maaseudulla perinteet pohjautuvat muinaiseen luonnonuskontoon. Tulen, veden ja auringon sekä kotihenkien muistaminen ovat osa tshuvassien uskontomaailmaa. Erikoisen maininnan ansaitsee olut. Humalaa kasvaa kaikkialla tasavallassa sekä villinä että jalostettuna. Ammatti-ihmisten mielestä tshuvassilaisessa humalassa on aivan erityinen aromi. Kasvi on kuvattu jopa Tshuvassian tasavallan vaakunassa. Kiertoajelulla tutustumme kaupunkiin. (A, L, P)

Kazan
8. päivä, keskiviikko 22.9. Tatarstanin tasavallan pääkaupunki Kazan on yksi Venäjän federaation suurimmista kaupungeista ja tataarikulttuuri kukoistaa siellä edelleen. Kristinusko ja islam ovat eläneet rinnakkain sovussa jo monia satoja vuosia ja Kazanissa nähdäänkin useita kirkkoja ja moskeijoita vierekkäin. Tunnetuin katedraaleista on kremlin alueella sijaitseva 1500-luvulla rakennettu Ilmestyksen kirkko. Historiallinen keskusta nousi Unescon maailmanperintölistalle vuonna 2000. Kaupungin maamerkki on tataariprinsessan nimeä kantava Soyembikan torni. Prinsessa vältti avioitumisen Iivana Julman kanssa heittäytymällä alas 59-metrisestä tornista. Tutustumme kaupunkiin kiertoajelulla. (A, L, P)

Samara
9. päivä, torstai 23.9.
Samaraa luonnehditaan kaupungiksi, missä voi aistia todellisen Venäjän sielun. Paljon vanhaa venäläistä on säilynyt, vaikka se onkin tänään esikaupunkeineen yli 2,5 miljoonan asukkaan metropoli. Venäläiset perustivat Samaran saatuaan alueen vallatuksi mongoleilta 1500-luvulla. Toisessa maailmansodassa se toimi Neuvostoliiton varapääkaupunkina ja tunnettiin Kuibyshevin nimellä. Josif Stalinia varten rakennettiin paikallisen koulun kellarikerrokseen salainen bunkkeri. Tutustumme kaupunkiin kiertoajelulla. (A, L, P)

Saratov
10. päivä, perjantai 24.9.
Volgan suurkaupungin Saratovin perusti Iivana Julma 1590 linnoitukseksi Kubanin kasakoita vastaan. Kaupunki sijaitsi aluksi Volgan itärannalla ja siitä kehittyi 1800-luvulla tärkeä satamakaupunki höyrylaivaliikenteen alettua ja Moskovan-Astrahanin radan valmistuttua. Ennen toista maailmansotaa kaupungissa asui noin 10 000 volgansaksalaista, mutta sodan aikana heidät karkotettiin Siperiaan ja Keski-Aasiaan. Saratov on kosmonautti Juri Gagarinin kotikaupunki.  Se on tunnettu kauniista puistoistaan, lukuisista kirkoistaan sekä Kirovin pitkästä kävelykadusta. Teemme lyhyen kiertoajelun Saratovissa. (A, L, P)

Volgograd
11. päivä, lauantai 25.9.
Laivamme saapuu tänään Volgogradiin, joka tunnetaan paremmin vanhalla nimellä Stalingrad Neuvostoliiton kommunistisen puolueen pääsihteerin Josif Stalinin mukaan. Toisen maailmansodan kuuluisassa Stalingradin taistelussa (elokuusta 1942 helmikuuhun 1943) kaupunki tuhoutui täysin ja 1,5 miljoonaa ihmistä menetti henkensä. Jälleenrakentamisen vuosina pystytettiin mm. Mamajev Kurgan -kukkulan vaikuttavat muistomerkit ja sotatoimista kertova museo. Kukkulan koskettavin monumentti on lähes sata metriä korkea Äiti synnyinmaa -patsas. Tutustumme kaupunkiin kiertoajelullamme. (A, L, P)

Risteillen
12. päivä, sunnuntai 26.9.
Tämän päivän vietämme jälleen risteillen ja laivan omasta ohjelmasta nauttien. (A, L, P)

Astrahan
13. päivä, maanantai 27.9. Risteilymme päättyy Astrahaniin. Puolen miljoonan asukkaan kaupunki sijaitsee Volgan suistossa, noin 100 kilometriä Kaspianmerestä. Useat turkkilais-tataarilaiset heimot asuttivat Astrahanin aluetta 400-luvulta lähtien. Mongolit valloittivat sen 1200-luvulla osaksi suurta Kultaisen Ordan valtakuntaansa.  Vuonna 1395 Timur Lenk tuhosi kaupungin, mutta se rakennettiin uudelleen Astrahanin kaanikunnan pääkaupungiksi. Sen asukkaista suurin osa oli tataareja ja mongoleiden jälkeläisiä, nogaita. Ohjelmaamme kuuluu kiertoajelu kaupungissa. Läksiäispäivällinen. (A, L, P)

Astrahan – Helsinki
14. päivä, tiistai 28.9. Kuljetus lentokentälle, josta lento klo 07.20 Moskovan kautta (Aeroflot) Suomeen. Helsinkiin saavumme klo 12.35. (RA)

HUOM! Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun 1h hytistä (tai 2h hytistä yhden henkilön käyttöön).
Matkan hinta ylimmän hyttikannen 1h ikkunallisessa hytissä (koko n 8m2)  on 3.890 e, ylimmän hyttikannen 1h parvekkeellisessa hytissä (koko n 8m2) 4.190 e.
Lisämaksu kahden hengen hytistä yhden matkustajan käyttöön on n 2.000 euroa, varaus- ja hyttiluokasta riippuen. Hinta ja saatavuus tarkistetaan pyydettäessä.

Matkan perushinta (3.690 e/matkustaja) on ylimmän hyttikannen ikkunallisessa Deluxe-hytissä, hytin koko n. 14m2
Lisämaksu ylimmän hyttikannen parvekkeellisesta Deluxe-hytistä 310 e/matkustaja (4.000 e/matkustaja), hytin koko n 16m2
Lisämaksu ylimmän hyttikannen parvekkeellisesta Junior Suite -hytistä 590 e/matkustaja (4.280 e/matkustaja), hytin koko n 18-21m2
 

Matkalle tarvitset Venäjän viisumin, jonka Olympia hankkii puolestasi.  Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Lähetämme tarkan ohjeistuksen viisumin hankinnasta hyvissä ajoin ennen matkan alkua.

Huom. Osassa retkikohteista kävellään paljon, joten matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Retkien aikataulu määräytyy laivan aikataulun mukaisesti. Kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin. Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu on 550 e/henkilö.
Toinen erä, 1.500 euroa, erääntyy maksettavaksi 5.7. 2021. Loppulaskun eräpäivä 26.7.2021.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. Kehotamme ottamaan matkavakuutuksen jo ennakkomaksun yhteydessä ja tarkistamaan sen peruutusturvakohdan.
Peruutusajankohta              Peruutuskulut (valitussa hyttiluokassa)
viimeistään 05.07.2021                      250 e
6. - 16.7.2021                                    40 % matkan hinnasta
17.7.-26.7.2021                                  60 % matkan hinnasta
27.7.-13.8.2021                                  80 % matkan hinnasta
14.08.2021 tai myöhemmin               95 % matkan hinnasta
 

Matkan hinta perustuu 25.11.2020 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä