Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Norjan kiertomatka

Näe Norjan upeat maisemat ja historialliset kaupungit. Matkaa tehdään huikeilla junamatkoilla ja vuonoihin tutustumme laivaristeilyllä ja lautoilla.

10 päivää alk. 3 550 € /hlö
Uutuus
 • 6.8.2021 - 15.8.2021 Varaa
 • Oslo 1+1 yötä
 • Flåm 1 yö
 • Bergen 2 yötä
 • Ålesund 2 yötä
 • Geirangervuono retki
 • Trondheim 2 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Kiertomatkamme vie sinut Norjan huikaiseviin maisemiin ja historiallisiin kaupunkeihin, laivamatkalle Unescon maailmanperintökohteisiin lukeutuvassa Geirangerinvuonossa, raikkaisiin tuuliin ja idyllisiin kyliin. Useana päivänä matkaamme mukavasti ja ympäristöystävällisesti junalla. Koet heti matkan alussa klassikoksi luonnehditun junamatkan Flåmin jyrkällä radalla mutkineen ja tunneleineen. Aurlandsfjorden-vuonon pohjukassa sijaitsevasta Flåmin kylästä jatkamme laivalla  vaihtelevien vuonomaisemien halki Gudvangeniin.

Seuraava kohteemme Bergen on vanha hansakaupunki ja sen sydän on Bryggenin viehättävä satama-alue makasiineineen. Geirangervuonon suulla sijaitseva Ålesund yllättää arkkitehtuurillaan. Viikinkikuninkaan 900-luvun lopussa perustama Trondheim on keskisen Norjan tärkeimpiä kaupunkeja. Kauppamiehinäkin tunnetut viikingit olivat taitavia laivanrakentajia – Norjan tärkeimpänä arkeologisena aarteena pidetyt viikinkilaivat näemme Oslossa.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen

Helsinki – Oslo
1. päivä, perjantai Lento (Finnair) Helsingistä Osloon (12.00–12.55). Lähdemme suoraan lentokentältä tutustumiskierrokselle. Oslonvuonon pohjoisosassa sijaitsevaa kaupunkia ympäröivät metsäiset kukkulat. Paikannamme kaupungin tärkeimmät maamerkit; keskustassa veden äärellä sijaitsevan Åkershusin linnoituksen, Kuninkaanlinnan, Oopperatalon sekä vierailemme Vikingskipshuset-museossa. Museossa esillä olevat viikinkilaivat ovat peräisin 800-luvulta. Myöhään iltapäivällä majoitumme 1 yöksi keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Clarion Hotel The Hub – hotelliin (★★★★) aivan Oslon pääkadun (Karl Johans gate)lähellä. (P)

Oslo – junamatka Myrdal – junamatka Flåm
2. päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen siirrymme bussilla rautatieasemalle ja matkustamme ensin Myrdaliin, jossa vaihdamme kuuluisaan Flåmin junaan. Kyseistä rataosuutta voi hyvällä syyllä kutsua norjalaisen insinööritaidon mestarinäytteeksi. Noin tunnin kestävällä matkalla juna laskeutuu 20 tunnelin läpi lähes 900 metriä. Flåmissa majoitumme 1 yöksi perinteikkääseen keskitason Fretheim -hotelliin (★★★★) kylän keskusta-alueella. Ensimmäiset matkailijat löysivät tiensä Flåmiin höyrylaivojen aikakautena, jolloin kylän varakkain mies, Christian Fretheim, vastasi majoituspuolesta. Fretheim-hotelli avattiin vieraille 1800-luvun lopulla. Nykypäivänä perinteisen tunnelman säilyttänyt Fretheim on moderni hotellikompleksi. (A, P)

Flåm – Gudvangen – Bergen
3. päivä, sunnuntai Aamiaisen jälkeen jätämme Flåmin amfiteatterimaisen maiseman taaksemme ja pääsemme nauttimaan laivaristeilyn näkymistä. Rantojen kylät, vihreät niityt ja sitkeästi paikallaan seisovat venevajat koristavat maisemaa. Vuono on kapea ja mutkitteleva, ja jokaisen mutkan jälkeen silmiemme eteen avautuu uusia majesteettisia huippuja, pieniä vesiputouksia sekä vehreitä laaksoja. Gudvangenista matkaamme bussilla Bergeniin (n. 2,5 tuntia).  Vuonojen ja vuorten ympäröimä kaupunki on Norjan kansallissäveltäjän, Edvard Griegin syntymäkaupunki. Bergenissä majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Zander K -hotelliin (★★★★). (A)

Bergen
4. päivä, maanantai Tällä historiallisella hansakaupungilla on pitkät perinteet merenkulun keskuksena. Kaupungin tunnetuin nähtävyys on Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva satama-alue Bryggen värikkäine satamamakasiineineen. Bryggenin lisäksi käymme tutustumassa Fisketorget-kauppatoriin, jossa kauppa käy vilkkaana tuoreiden merenantimien ansiosta. Iltapäivällä vapaata aikaa. Kulttuurin ja taiteen ystävälle käynti Bergenin suurimmassa museokompleksissa saattaa avata uusia ulottuvuuksia. KODE Art Museums and Composer Homes käsittää neljä museorakennusta kaupungin keskustassa sekä kolmen norjalaisen säveltäjän (Ole Bull, Harald Saverud, Edvard Grieg) kotimuseot. KODE-3 museossa on esillä kokoelma Edvard Munchin teoksia. (A)

Bergen - Ålesund
5. päivä, tiistai Aamiaisen jälkeen lähdemme kokopäivän kestävälle bussimatkalle kohti Ålesundia. Majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan keskitason Quality Waterfront -hotelliin (★★★★). Ålesund sijaitsee Geirangervuonon suulla ja sen kaupunkimiljöö jugend-tyyliin rakennettuine kivitaloineen on ainutlaatuinen. Kaupunki on rakennettu saarille ja vesi on läsnä kaikkialla. Jos haluat tutkia kaupunkia ominpäin, sijaitsee hotellimme mukavasti veden äärellä, lähellä satamaa ja kauniita jugendtaloja. (A)

Geirangervuono
6. päivä, keskiviikko Tänään tutustumme Geirangervuonoon. Matkaa taitamme sekä bussilla että ketteräliikkeisillä lautoilla. Pysähdymme hetkiseksi Ålesundin lähellä sijaitsevassa pienessä Hellesyltin kylässä, joka viikinkiaikoina oli tärkeä satama. Geirangervuono lisättiin Unescon maailmanperintölistalle vuonna 2005. Itse Geirangerin kylä on pieni, ja sitä ympäröivät vuoret, ryöppyävät vesiputoukset ja heleänvihreät rinteet. Maisemat saattavat tuntua tutuilta, sillä Suomessa tv:ssä pyörinyt sarja yksineläjä Severinistä, on taltioitu juuri täällä. Vuonoseutujen maatilat sijaitsevat usein omassa rauhassa, hankalienkin matkojen päässä.  (A)

Ålesund – Åndalsnes – junamatka Trondheimiin
7. päivä, torstai Länsirannikon maisemareitti jatkuu tänään bussimatkalla (n. 2 tuntia) Romadalsfjord-vuonon pohjukassa sijaitsevaan Åndalsnesiin.  Åndalsnesissä nousemme junaan ja edessämme on Rauma-radan mahtavat näkymät. Juna vie meidät mm. kapean Romsdalen-laakson halki ohittaen 1100 metrin korkeuteen nousevan lähes pystysuoran Trollveggen-seinämän, ylittäen kymmeniä siltoja ja kirkasvetisen Raumajoen, joka on lohenpyytäjien suosiossa. Trondheimissä majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan keskitason Clarion Trondheim -hotelliin (★★★★). Viikinkikuningas Olav Tryggvasonin vuonna 997 perustama kaupunki on vuosisatoja ollut merkittävä kauppasatama. Nykypäivän Trondheim on Norjan kolmanneksi suurin kaupunki, jonka jalkapallojoukkue – Rosenborg Ballklubb – on yksi maan parhaiten menestyneimmistä. (A)

Trondheim
8. päivä, perjantai Tutustumme tänään puolen päivän mittaisella retkellämme Trondheimin nähtävyyksiin. Trondheimin kaunista kaupunkimaisemaa pääsemme ihailemaan kaupunkia halkovan Nidelva-joen rannoilla. Trondheimin vanhan kaupungin – Bakklandetin – mukulakivikadut ja kauniisti entisöidyt puutalot vievät entisaikojen tunnelmiin. Nidarosin tuomiokirkko on Trondheimin nähtävyyksistä merkittävimpiä. Kirkko on aikaisemmin toiminut Norjan kuninkaallisten kruunajaiskirkkona ja kesäisin päivittäiset urkumusiikkikonsertit houkuttelevat paikalle musiikin ystäviä. Vierailemme myös Stiftsgårdenin kuninkaallisessa residenssissä. (A)

Junamatka Trondheim – Oslo
9. päivä, lauantai Tänään kiskot vievät meidät lähes koko päivän kestävällä Dovrelinjan junamatkalla 500 kilometrin päähän, Osloon. Reitin korkeimman kohdan saavutamme Hjerkinissä, jolloin olemme 1017 metrin korkeudessa. Matkalla ohitamme mm. Jotunenheimin kansallispuiston, Oppdalin talviurheilukeskuksen ja kiidämme laajan Gudbrandsdalenin laakson halki. Seutu tunnetaan maataloustuotteistaan, joista suosituimpiin kuuluu perinteinen norjalainen herajuusto (mesost). Myöhään iltapäivällä majoitumme Olsossa jo tuttuun Clarion The Hub -hotelliin. Illalla nautimme yhteisen läksiäisillallisen. (A, P)

Oslo - Helsinki
10. päivä, sunnuntai Aamupäivällä vapaata aikaa. Iltapäivällä kuljetus lentokentälle, josta klo 17.25–19.35 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 510 e.

Tarkista passin tai virallisen henkilökortin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Matkan aikana kävellään paljon, osassa kohteita on portaita ja korkeuseroja, joten matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Ajomatkoilla osa reitistä ns. serpentiiniteitä. Retkien aikana varattu aikaa omakustanteiseen ateriaan.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 350 e.
Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä