Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Pohjois-Italian kiertomatka: Piemonte

Torinon Egyptiläinen museo, Astin laukkakilpailut, slow food tryffelien kera ja Barolon viinialue - historiaa, kulttuuria ja gastronomiaa.

7 päivää alk.2 370 €/hlö
 • 27.8.2019 - 2.9.2019 Varaa
 • Torino 3 yötä
 • Sacra di San Michele retki
 • Pessione retki
 • Asti 3 yötä
 • Roddi retki
 • Barolo retki
 • Maggiorejärvi retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Piemonten maakunta Alppien juurella Pohjois-Italiassa on gastronomian, historian ja kulttuurin ystävien aarreaitta. Alueen pääkaupunki on miljoonan asukkaan Torino, barokkipalatseistaan, piazzoistaan ja kaarikäytävistään tunnettu. Egyptiläisen museon kokoelmat vetävät vertoja Kairossa ja Lontoossa esitellyille. Uudempiin kokoelmiin tutustumme automuseossa, joka kertoo urheiluautojen valmistuksen pitkistä perinteistä. Kulttuuriannin kevennykseksi sopii herkullinen jäätelö ja suussa sulava suklaa. Maaseudulla Barolon viinialueella saamme ihailla Unescon maailmanperintömaisemia ja tutustua huippukokkien suuresti arvostamiin valkoisiin tryffeleihin. Laadukas lähiruoka ja kiireetön aterioista nauttiminen on oleellinen osa Piemonten elämäntyyliä. ”Slow food” -ideologia on vahvasti läsnä ja peittoaa ylikansallisen pikaruokakulttuurin. Yhtenä matkan kohokohtana seuraamme aitiopaikoilta kerran vuodessa järjestettävää Astin vauhdikasta laukkakilpailua eli paliota.

Matkanjohtaja Raffaello Tesi on syntyperäinen toscanalainen, joka vuosia sitten ihastui Suomen talveen. Rakkaudesta kylmään maahamme hän on asunut Suomessa jo 18 vuotta. Raffaa kiehtoo erityisesti eri maiden kulttuurien kohtaaminen. Tämä on saanut hänet matkustelemaan eri puolille maailmaa, viimeiset 7 vuotta myös Olympian ja Kaukoretkien matkanjohtajana. Raffa toimii myös suomi-italia-kielenkääntäjänä. (Huom. Varaamme oikeuden käyttää toista kuin nimettyä matkanjohtajaa pakottavassa tilanteessa, esim. nimetyn matkanjohtajan ollessa estyneenä sairastumisen tai muun vakavan syyn johdosta. Nimetyn matkanjohtajan vaihtuminen toiseen ammattitaitoiseen Olympia-matkanjohtajaan ei ole valmismatkan virhe eikä sen nojalla synny oikeutta hinnanalennukseen tai matkan peruutumiseen kuluitta)

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Matkalla on puolihoito)

Helsinki – Torino
1. päivä, tiistai 27.8. Lento (Finnair) Helsingistä Milanon Malpensaan klo 8.00–10.05. Jatkamme parin tunnin bussimatkan päähän Torinoon tervetulolounaalle. Myöhemmin majoitumme 3 yöksi kaupungin ydinkeskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Grand Hotel Siteaan (★★★★). Torinossa nähtävää ja koettavaa on todella paljon. Iltapäivällä lähdemme kävellen Egyptiläiseen museoon. Hieroglyfien arvoituksen 1800-luvun alkupuolella ratkaissut Jean-François Champollion vieraili usein Torinossa kattavia egyptiläisiä kokoelmia tutkimassa. Hän sanoi Memfisiin ja Thebaan johtavan tien poikkeavan Torinon kautta. Opastetun museokierroksen jälkeen illalla on vapaa-aikaa. (L)

Torino
2. päivä, keskiviikko 28.8. Aamulla käymme Johannes Kastajalle omistetussa tuomiokirkossa. Sen takana sijaitsevassa kappelissa säilytetään pellavakangasta, johon on piirtynyt ristiinnaulitun miehen hahmo. Harvoin yleisön nähtävänä oleva Torinon käärinliina jakaa mielipiteitä aitoutensa suhteen. Jotkut uskovat kyseessä olevan Jeesuksen hahmon, kun epäilijät väittävät liinaa keskiaikaiseksi väärennökseksi. Tutustumme myös kuninkaalliseen palatsimuseoon, joka yhtenä Savoijin hovin rakennuttamista residensseistä kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Lounaan jälkeen kävelemme Torinon tunnetuimmalle maamerkille, Mole Antonelliana -tornille. Sen huippu kohoaa lähes 170 metrin korkeuteen. Tutustumme nykyisin tornissa toimivaan elokuvataiteen historian museoon. (A, L)

Torino
3. päivä, torstai 29.8. Aamuvarhaisella Porta Palazzo -torin tunnelma on parhaimmillaan. Myyntikojut tarjoavat monenmoista ostettavaa. Suklaatehtaassa tutustumme laatusuklaan valmistukseen. Vierailusta jää varmasti suu makeaksi. Italialaiset ovat aina suhtautuneet intohimoisesti autoihin ja muotoiluun. Ne ovat kulkeneet käsi kädessä vuosikymmenten ajan erityisesti Torinossa. Täältä ovat kotoisin tunnetut automerkit Fiat ja Alfa Romeo sekä monien Ferrari-urheiluautojen korimuotoiluista vastaava Pininfarina. Vierailemme kansallisessa automuseossa tutustumassa menneiden ja tulevien vuosikymmenten muotoiluvisioihin. Lounaan jälkeen on vapaata aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti. (A, L)

Torino – Sacra di San Michele – Pessione – Asti
4. päivä, perjantai 30.8. Jätämme aamulla jäähyväiset Torinolle ja lähdemme bussilla Sacra di San Michelen luostariin. Vuorenrinteen kielekkeelle lähes kilometrin korkeuteen rakennettu luostari on pyhitetty arkkienkeli Mikaelille, joka Ilmestyskirjan mukaan syöksi paholaisen taivaasta. Mikaeliin liittyy maailmassa joukko muitakin pyhiä paikkoja. Ne muodostavat suoran linjan Irlannin rannikon Skellig Michael -saarelta Karmel-vuorelle Haifassa. Meillä on paljon jyrkkiä portaita kiivettävänä ylös Sacra di San Micheleen. Myöhemmin jatkamme Pessionen pikkukaupunkiin, jossa vierailemme Martini & Rossin päämajassa. Martini & Rossi valmistaa väkevöitettyä ja koiruoholla maustettua viiniä, vermuttia. Saatavana on punaista, valkoista ja kuivaa sekä aperitiiviksi ja cocktaileiksi sopivaa. Syömme lounaan retkellämme ja illansuussa majoitumme Astin keskustassa 3 yöksi keskitason Palio-hotelliin (★★★★). (A, L)

Roddi ja Barolo
5. päivä, lauantai 31.8. Italiassa alkoi 1980-luvulla kehittyä niin sanottu slow food -liike. Sen perusajatuksena on suojella paikallista keittiötä ja kiireetöntä elämäntapaa ylikansalliselta pikaruokakulttuurilta. Ideologia on Piemontessa voimakkaana läsnä. Lähdemme aamulla Roddin kylään tapaamaan herra Giannia tryffelikoirineen. Tryffeli on herkkusuiden arvostama maan alla kasvava kotelosieni. Sen löytämiseen tarvitaan tarkkaa hajuaistia. Alueen valkoisesta tryffelistä saatetaan maksaa jopa tuhansia euroja kilolta. Aktiivista toimintaa vaativa tryffelien etsintä sopii hyvin luonteeltaan iloisille ja kekseliäille koiraroduille. Käymme metsäretkellä ja näemme tryffelikoirat tositoimissa. Maistiaisten myötä tryffelin omaperäinen aromi tulee tutuksi meillekin. Jatkamme matkaa viinitilalle Baroloon. Paikkakunta on antanut nimensä suhteellisen pienellä alueella Nebbiolo-rypäleistä tuotettavalle Barolo-viinille. Sillä on Italian korkein laatuluokitus, DOCG (denominazione di origine controllata e garantita). Luonnollisesti maistelemme rypäleiden jatkojalostuksen tuloksena syntynyttä laatuviiniä ja syömme myös lounaan. (A, L)

Asti
6. päivä, sunnuntai 1.9. Matkamme ajankohtaan osuu sopivasti Astin laukkakilpailu eli palio. Aiemmin viikolla alkaneet keskiaikaiset juhlallisuudet huipentuvat sunnuntai-iltapäivän laukkakilpailuun, jossa 21 eri kaupunginosan ratsastajaa kilpailee tosiaan vastaan. Kilpailun vaikeusastetta lisää se, että ratsastuksessa ei käytetä satulaa. Astin palio on Italian vanhin; ensimmäinen merkintä historiankirjoissa on vuodelta 1275. Kannustamme ratsastajien vauhdikasta koitosta tapahtumaa varten rakennetusta katsomosta. Kisan jälkeen syömme jäähyväispäivällisen. (A, P)

Asti – Maggiorejärvi – Helsinki
7. päivä, maanantai 2.9. Aamiaisen jälkeen aloitamme paluumatkan. Meillä on kuitenkin vielä aikaa poiketa veneajelulla Maggiorejärvellä. Leudon ilmaston ansiosta hyvin hoidetuissa puistoissa ja puutarhoissa menestyvät monet eksoottiset subtrooppiset kasvit. Matkailu on alueen tärkeimpiä elinkeinoja. Sen ymmärtää hyvin ihaillessaan pittoreskeja kyliä ja Alppien reunustamaa järvimaisemaa. Lounaan jälkeen bussikuljetus Milanon Malpensan kentälle, josta klo 19.00–22.55 lento (Finnair) Helsinkiin. (A, L)

Olemme maininneet hotellin paikallisen luokituksen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 340 e

Tarkistakaa passinne / virallisen henkilökorttinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Osa matkan vierailukohteista saattaa vaihtua. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Ennakkomaksu 350 e/hlö.

Peruutusehdot A:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 7–3 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 2 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Pohjois-Italian kiertomatka: Piemonte: Vinkkejä ja suosituksia

Voit olla kiinnostunut myös näistä