Pyöräilijöitä kesäisessä maisemassa, jossa taustalla perinteisiä tuulimyllyjä

Pyöräilyä ja risteily Etelä-Hollannissa

8
päivää
alk. 1 770 €/hlö
Uutuus

Lähde tutustumaan eteläiseen Hollantiin pyöräillen sekä risteillen alueen lukuisia jokia ja kanavia pitkin. Matkalla käymme mm Goudassa ja Rotterdamissa. Pyöräilemme hyväkuntoisilla pyöräteillä ja nautimme laivalla hyvistä aterioista.

Risteily ja pyöräilymatka Etelä-Hollannissa, vaativuustaso 1,5 / 5 (helppo)

Majoitumme koko matkan ajan MS Normandie-jokilaivassa. Käytössämme olevat pyörät kulkevat mukana laivassa risteilyosuuksien ajan.

Matkareitti
Rotterdam
1 yö, risteily alkaa
Kinderdijk
retki
Dordrecht
1 yö
Gorinchem
1 yö
Utrecht
1 yö
Oudewater
1 yö
Schoonhoven
1 yö
Gouda
retki
Rotterdam
risteily päättyy, 2 yötä

Etelä-Hollannin monimuotoiset kaupungit ja kylät kertovat ajasta, jolloin Hollanti oli yksi maailman suurimmista kauppamahdeista. Vaikuttavan historian lisäksi maasta tulevat monelle mieleen tulppaanit ja tuulimyllyt sekä hollannikkaiksi kutsutut puukengät.

Etelä-Hollannin aktiivimatkalla vierailemme pyöräilyn ja risteilyn lomassa useassa Etelä-Hollannin historiallisessa kaupungissa. Näemme Kinderdijkin kuuluisan tuulimyllyalueen, ihailemme Rotterdamin kekseliästä arkkitehtuuria ja Goudassa nautimme maukkaita juustoja ja vohveleita. Rotterdamissa ehdit hyvin myös omille retkille.

Pyöräilemme pääasiassa hyvin hoidetuilla pyöräteillä idyllisissä maalaismaisemissa ja tasaisessa maastossa.

Etelä-Hollannin matkalla risteilemme MS Normandie-aluksella. Laivalla mahtuu max 100 matkustajaa. Laivan hytit on remontoitu talvella 2020. 2h hytti on kooltaan noin 11  ja niissä on kaksi erillistä sänkyä, suihku ja wc, tc, hiustenkuivaaja, tallelokero ja ilmastointi. Kaikki hytit ovat ikkunahyttejä mutta vain yläkannen hytin ikkunan voi avata. Yhden hengen hyttejä on hyvin rajoitetusti ja ne tilataan erikseen tarvittaessa. Laivalla on myös ravintola salonkibaari sekä aurinkokansi. Pyörät kulkevat laivalla mukana.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h alakannen hytissä, täysihoito (lounaat retkieväinä), polkupyörä käyttöösi, palvelupalkkiot ja kantajamaksut laivalla sekä paljon muuta. Matkalla on mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksusta 2h hytti yläkannella tai 1h hytti alakannella (rajoitetusti).

Matkan hinta ja ehdot

Mistä tiedän, vastaako oma kuntotasoni matkan vaativuustasoa:
Pyöräily Etelä-Hollannissa on viisiportaisella asteikollamme tasolla helppo, 1,5 / 5. Nautit matkasta parhaiten jos olet harrastanut säännöllistä liikuntaa (jossa hikoilet ja hengästyt) 1–2 kertaa viikossa viimeisen puolen vuoden aikana. Pyöräily on sinulle tuttua, vaikka et olisikaan tehnyt pitkiä pyörälenkkejä. Olet pyöräillyt ainakin 10 kilometrin lenkkejä 2–3 kertaa viikossa viimeisen 3 kuukauden aikana. Maaston puolesta Etelä-Hollanti asettuisi tasolle 1 mutta tuulen vuoksi pyöräily voi olla normaalia tasamaata haastavampaa.

Matkaohjelma

Vuoden 2022 matkat

A=aamiainen, RE=retkieväät, L=lounas, P=päivällinen

Perinteisiä veneitä satamassa Rotterdamissa, Hollannissa
Helsinki – Rotterdam

1. päivä, lauantai Lento Helsingistä (Finnair) klo 8.10 Amsterdamiin, jonne saavumme klo 9.45. Jokiristeilymme alkaa Rotterdamista, jonne on noin tunnin matka Amsterdamin lentokentältä. Rotterdam on Alankomaiden toiseksi suurin kaupunki, jossa sijaitsee Euroopan suurin satama. Kaupunki on tunnettu erikoisesta ja kekseliäästä arkkitehtuuristaan, jota voi ihailla tai ihmetellä mm. rautatieasemalla ja Kijk Kubus -kuutiotalojen edustalla. Ennen majoittumista jää aikaan lyhyeen tutustumiseen kaupungin keskustassa. Iltapäivällä majoitumme 7 yöksi MS Normandie -jokilaivaan. Tervetulopäivällinen laivalla. (P)

Tuulimylly ja pyöräilijöitä
Rotterdam – Dordrecht (pyöräilyä 40 km)

2. päivä, sunnuntai  Aamulla käymme läpi pyörät ja säädämme ne sopiviksi. Päivän retkemme suuntaa aluksi Kinderdijkin tuulimyllyalueelle. Alueen 19 tuulimyllyä on rakennettu 1700-luvun loppupuolella alunperin säätelemään kanavien vesimäärää pumppaamalla liiat vedet varastoon tulvien ehkäisemiseksi. Ainutlaatuisuutensa ja historiansa vuoksi alue on valittu UNESCOn maailmanperintölistalle. Suurin osa myllyistä on asuttuja ja edelleen toiminnassa. Iltapäivällä saavumme Hollannin vanhimpaan kaupunkiin Dordrechtiin, missä laivamme jo odottaa. Kaupungista löytyy tuhatkunta historiallista rakennusta, joissa useimmissa on ravintoloita, kahviloita, museoita ja teattereita. Myös useat venesatamat lukuisine kanavineen kutsuvat viihtymään. (A, RE, P)

Pyöräilijöitä kesäisessä maisemassa, jossa taustalla perinteisiä tuulimyllyjä
Dordrecht – Gorinchem (pyöräilyä 40 km)

3. päivä, maanantai Tänään pyöräilemme De Biesbosch -kansallispuistossa, joka on itse asiassa iso makean veden suistoalue, jossa useat joet ja purot yhtyvät. Käytämme osittain myös lauttakuljetuksia päästäksemme jokien yli. Reittimme mutkittelee jokia ylittävien siltojen mukaisesti. Päivän retkemme päättyy Gorinchemin linnoituskaupunkiin, jonne saavumme Waal-joen ylittävällä lautalla. Gorinchemista löydät kaikki Hollannille ominaiset elementit – tuulimyllyjä, kapeita kujia ja kanavia. Kaupungista katsottuna joen toisella puolen sijaitsee Hollannin kuuluisin linna – Loevenstein, joka on peräisin keskiajalta. (A, RE, P)

Kanaali tiilirakenteisten talojen keskellä Utrechtissä, Hollannissa
Gorinchem – Utrecht (pyöräilyä 55 km)

4. päivä, tiistai Tämän päivän pyöräretkemme ensimmäinen etappi on Leerdamin kaupunki, jonka vuonna 1738 rakennetut hiiritorneiksi kutsutut pienet tornitalot ovat edelleen käytössä kauppoina ja asuinrakennuksina. Leerdamissa tehdään myös taidelasia ja sieltä on kotoisin Leerdammer-juusto.
Leerdammista jatkamme kohti Vianenin linnoituskaupunkia, jonka lukuisista katukahviloista voi halutessaan valita mieleisensä taukopaikan. Ylitämme Lek-joen lautalla ja jatkamme matkaa modernin Nieuwegeinin kaupungin läpi. Iltapäivällä saavumme Utrechtin yliopistokaupunkiin, jonka mahtipontinen tuomiokirkko on yksi tunnetuimmista Alankomaissa. Ennen illallista on aikaa tutustua Utrechtin pikkukujiin, kahviloihin ja kanavanäkymiin kävellen. (A, RE, P)

Persoonallinen silta Schoonhovenissa, Hollannissa
Utrecht – Schoonhoven (pyöräilyä 42 km)

5. päivä, keskiviikko Aamiaisen jälkeen lähdemme pyöräilemään kohti Oudewaterin viehättävää pikkukaupunkia. Oudewater sai kaupunkioikeudet jo vuonna 1245 ja sen pitkä historia onkin läsnä lähes kaikkialla. Kaupungin erikoisuus on ”Noitavaaka”-museo, jossa tarinan mukaan keskiajalla punnittiin noidiksi epäiltyjä ihmisiä. Jos painoa oli tarpeeksi, saattoi välttää roviolle päätymisen, koska sieluttomina noitien uskottiin painavan vähemmän kuin ihmisen. Pyöräretkemme jatkuu kohti hopeasepistään ja lumoavasta vanhastakaupungistaan tunnettua Schoonhovenia, jossa jokilaivamme jo odottelee meitä. (A, RE, P)

Gouda-Hollanti
Schoonhoven – Gouda – Rotterdam (pyöräilyä 40 km)

6. päivä, torstai Aamiaisen jälkeen pyöräilemme n. 15 km päässä sijaitsevaan Goudan kaupunkiin. Täällä emme voi välttyä törmäämästä kaupungin nimikkotuotteeseen Gouda-juustoon, josta voi saada maistiaisia lukuisissa juustokaupoissa tai torikojuissa. Herkkusuita houkuttelevat myös Goudan siirappivohvelit, joiden sanotaan olevan parhaita maailmassa - ainakin, jos paikallisilta kysyy. Goudassa sijaitsee myös Hollannin pisin kirkko (123 m), jonka upeat lasimaalausikkunat ovat näkemisen arvoisia. Alkuiltapäivästä jatkamme matkaa määränpäähämme Rotterdamiin, joka sijaitsee n. 25 km päässä.

Keltaiset ja hauskat Kijk Kubus -kuutiotalot Rotterdamissa, Hollannissa
Rotterdam – (Delft) (pyöräilyä 30-40 km tai vapaapäivä)

7. päivä, perjantai  Tänään voit joko viettää vapaa päivän ja tutustua Rotterdamiin omatoimisesti tai tehdä pyöräretken matkanjohtajamme kanssa. Rotterdamin uusi kauppahalli Markthal on puolikaaren muotoisena maailman suurimpine kattomaalauksineen ainutlaatuinen. Taiteen ystäviä hemmotellaan Boijmans Van Beuningen -taidemuseossa tai Rotterdamin taidehallissa.

Päivän vapaaehtoinen pyöräretkemme suuntautuu Delftin kaupunkiin, joka on kuuluisa sinivalkoisista käsinmaalatuista posliiniastioistaan. Sympaattisen Delftin keskusta on pyhitetty kävelijöille ja pyöräilijöille ja sen kapeat kujat, kävelyteiden ja kauniiden talojen reunustamat kanavat vievät viihtymään ajassa taaksepäin. (A, RE, P)

lento
Rotterdam – Helsinki

8. päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen kuljetus Amsterdamin lentokentälle, josta klo 11.55–15.15 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

 

Lisämaksulliset retket ja palvelut

Sähköpyörä

Sähköpyörä

Voit varata matkalle käyttöösi sähköpyörän. Vaikka maasto on pääosin tasaista saattaa vastatuuli tehdä pyöräilystä joinakin päivinä normaalia raskaampaa. Varaa sähköpyörä jo matkan varauksen yhteydessä tai viimeistään 2 kk ennen lähtöä, sähköpyöriä on saatavissa rajoitetusti.

100 €

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Pyöräilyä ja risteily Etelä-Hollannissa
 • suorat reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen hyteissä laivan alakannella (yläkansi lisämaksusta)
 • täysihoito (ei 1. ja 8. matkapäivänä), lounaat retkieväitä
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut laivalla
 • polkupyörät käyttöön
 • lento- ja turistiverot 139 €
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalaisen matkanjohtajan palvelut
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Pyöräilyä ja risteily Etelä-Hollannissa

Yhden hengen hyttejä on hyvin rajallisesti, saatavuus tarkistetaan kysyttäessä. Lisämaksu alakannen yhden hengen hytistä on alkaen 360 € ja yläkannen yhden hengen hytistä alkaen 430 €.

Matkan perushintaan kuuluvassa 2h alakannen hytissä on pienet ikkunat hytin katonrajassa. Yläkannen ikkuna on hieman isompi ja se on myös avattavissa.

Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Ennakkomaksu 350 euroa
Peruutusehdot:
Matkan erityisluonteen vuoksi sovellamme poikkeavia peruutusehtoja. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 46 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 45–31 vrk ennen matkan alkua, pidätetään ennakkomaksu 350 €/henkilö
 • 30–15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 600 €/henkilö
 • 14–4 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • myöhemmin kuin 4 vrk ennen matkaa, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
8 päivää alk./hlö 1 770 €
 • 10.9.2022 - 17.9.2022

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää Pyöräilyä ja risteily Etelä-Hollannissa -matkasta

Etelä-Hollannin matkat teemme pääsääntöisesti touko-lokakuun välisenä aikana. Lämpötilat syyskuussa vaihtelevat yleensä + 15-20 C, tuuli ja mahdollisest sadekuurot saattavat kuitenkin saada ilman toisinaan tuntumaan viileämmältä. Yleensä reiteillä pärjää pyöräilyhousuissa tai shortseissa ja pitkähihaisessa t-paidassa, mutta suosittelemme myös pitkälahkeisten, mielellään ihonmyötäisten housujen ja tuulenpitävän takin mukaan ottamista kaikkina retkipäivinä. Muita hyödyllisiä varusteita ovat esim. pyöräilyhanskat, satulan geelipehmuste, sadetakki tai -viitta, termospullo, eväsrasia sekä pikkureppu, johon voi pakata päiväretkien aikana tarvitsemansa henkilökohtaiset tavarat sekä retkieväät. Suosittelemme omaa pyöräilykypärää.

Pyöräilemme pääsääntöisesti hyväkuntoisilla ja päällystetyillä pyöräteillä, mutta ajoittain myös maantien reunassa. Jos opastettu reitti tuntuu lyhyeltä, voi pidempiä lenkkejä tehdä omatoimisesti. Tuulisina päivinä reitin vaativuustaso voi vastatuulessa nousta huomattavasti.

Pyörät ovat käsi- ja jalkajarrullisia 7-vaihteisia citypyöriä. Ilmoita pituutesi jo matkaa varatessasi. Varustukseen kuuluu pyörälaukku ja lukko. Tälle matkalle on myös mahdollisuus ennakkovarata sähköpyörä lisämaksusta (100 €).

Hyttien säilytystilat ovat rajalliset. Koska vaatteiden kuivausmahdollisuudet ovat rajalliset, suosittelemme teknisiä urheiluvaatteita jotka kuivuvat nopeasti.

Etelä-Hollannin matkalla näet yhden Unescon maailmanperintökohteen:

Kinderdijkin tuulimyllyalue