Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Reinin risteily

Näe Amsterdamin, Kölnin, Bonnin, Heidelbergin ja Strasbourgin päänähtävyydet, ihastu idyllisiin jokilaakson maisemiin ja nauti laivalla täysihoidosta

7 päivää alk. 2 720 € /hlö
 • 8.7.2021 - 15.7.2021 Varaa
 • 16.9.2021 - 23.9.2021 Varaa
 • Amsterdam risteily alkaa
 • Arnhem retki
 • Köln retki
 • Bonn retki
 • Koblenz retki
 • Rüdesheim retki
 • Mannheim ja Heidelberg retki
 • Strasbourg retki
 • Mainz risteily päättyy

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Risteilemme mukavasti ensimmäisen luokan Ms Crucevita-laivalla Euroopan valtaväylän Reinin idyllisissä maisemissa. Näemme sekä suurkaupunkeja että idyllisiä pikkukaupunkeja. Matkaamme Euroopan ytimessä niin historian havinassa kuin nykyajan hermolla. Viinitarhat jokilaakson rinteillä ovat risteilyn kauneimpia maisemia ja keskiaikaisten kaupunkien arkkitehtuuri tuo syvän kontrastin myöhemmälle modernismille.

Laivalla nautimme vaivattomasta täysihoidosta. Myös vesi, virvoitusjuomat sekä olut ja viini sisältyvät risteilyymme. Matkan kruunaa kattava ja mielenkiintoinen retkiohjelma, joka tuo mukavaa vaihtelua matkapäiviin.

Amsterdam – Arnhem – Köln ja Bonn – Koblenz – Rüdesheim – Mannheim ja Heidelberg – Strasbourg – Mainz

Ms Crucevita on 104 metriä pitkä ensimmäisen luokan boutique-tyylinen jokilaiva. Laivaan mahtuu matkustajia enimmillään 110. Laivalla on kaksi majoituskantta: pää- ja promenade-kansi sekä niiden yläpuolella osittain katettu aurinkokansi lepotuoleineen. Viihtyisissä yleisissä tiloissa on ravintola, baari ja lounge sekä pieni kirjasto ja kuntonurkkaus saunoineen. Hyteissä on kaksi erillistä vuodetta, jotka käännetään päivän ajaksi nojatuoleiksi. Varustukseen kuuluu suihku ja WC, hiustenkuivaaja, TV, puhelin sekä tallelokero. Hyteissä on säädettävä ilmastointi. Promenade-kannen hytit sijaitsevat laivan ylimmällä kannella ja niissä on avattava lasiovi ranskalaiselle parvekkeelle. Pääkannen ikkunalliset hytit sijaitsevat vesirajan tasossa. Hyttien koko molemmilla kansilla on noin 12 m². Yhden hengen hyttejä on rajoitettu määrä.
Laivan täysihoito alkaa tulopäivän päivällisellä ja päättyy lähtöpäivän aamiaiseen. Risteilyohjelmasta riippuen iltapäivisin on tee- ja kahvihetki kakkuineen tai vaihtoehtoisesti myöhään illalla on saatavana pikkupurtavaa. Matkan hintaan sisältyy juomapaketti, johon kuuluvat vesi, alkoholittomat virvoitusjuomat, olut ja viini laivan yleisissä anniskelutiloissa aukioloaikoina klo 9.30-24.00 (ei hyteissä). Myös kattava retkiohjelma kuuluu matkan hintaan. Kohteesta riippuen retket toteutetaan joko bussilla, veneellä, kävellen tai edellisten yhdistelmänä. Retket on merkitty tähdellä (*) alla olevan päiväohjelman yhteydessä.

Asiakasarviot

Erinomainen:
19
Hyvä:
5
Ok:
1
Arvioiden kokonaismäärä: 25
Erinomainen
Hyvä
Ok
Ei kovin hyvä
Ei lainkaan hyvä

Matkaohjelma

Helsinki – Amsterdam
1. päivä, torstai Lento (Finnair) Helsingistä Amsterdamiin klo 16.15–17.45 ja kuljetus laivalle, joka yöpyy vielä laiturissa. Kapteeni toivottaa meidät tervetulleeksi päivällisen yhteydessä. (P)

Amsterdam
2. päivä, perjantai Tänään meillä on koko päivä aikaa tutustua kaupunkiin. Omaleimainen Amsterdam on Euroopan suosituimpia kaupunkilomakohteita. Keskustan ilme on pikkukaupunkimainen värikkäine rakennuksineen, kanavineen ja siltoineen. Jotkut sympaattisista vanhoista taloista ovat hieman etukenossa, koska tällä tavalla päätykolmion vinssillä oli helpompi nostaa tavaroita huoneistoihin. Vierailijoille kaupunki avautuu kenties parhaiten kanavaristeilyllä. Pohjolan Venetsiaksikin kutsutussa Amsterdamissa kanavaverkoston pituus on toistasataa kilometriä. Kanava-alue on Unescon maailmanperintökohde. Taiteen ystäville on tarjolla omatoimisesti maailmanluokan museoita, esim. kansallismuseo, Rijksmuseum. Laivamme lähtee klo 23.00. (TH)
*aamu          kanavaristeily
                    kukkamarkkinat

*iltapäivä     olutpanimo ”Heineken Experience”

Arnhem
3. päivä, lauantai Saavumme Arnhemin kaupunkiin klo 6.00. Se tunnetaan kenties parhaiten toisen maailmansodan aikaisesta kiivaasta taistelusta, jossa liittoutuneet kohtasivat ankaraa saksalaisvastarintaa joen yli johtavalla sillalla vuonna 1944. Taistelusta on tehty myös elokuva ”Yksi silta liikaa”. Uudelleenrakennettu silta on nimetty John Frost -nimisen upseerin mukaan. Kaupunkikierroksella käymme myös ulkoilmamuseossa, joka esittelee menneiden aikojen ja nykyajan Hollantia monipuolisesti. Laajaan museoon tutustumista helpottaa raitiotieverkosto. Risteilymme jatkuu klo 14.00. (TH)
*aamu            kaupunkikierros ja ulkoilmamuseo              

Köln ja Bonn
4. päivä, sunnuntai Sunnuntaiaamuna saavumme Kölniin. Kaupungin nimeen viittaava perinteikäs hajuvesi kehitettiin täällä 1700-luvulla. Lisäksi kaupunki ylpeilee Kölsch-oluellaan, joka on myös paikallisen murteen nimi. Kölnin tunnetuin maamerkki ja yksi Saksan merkittävimmistä arkkitehtuurikohteista on Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva tuomiokirkko 157-metrisine torneineen. Näemme tuomiokirkon aamupäivän kaupunkikierroksella. Lounaan jälkeen lähdemme bussilla puolen tunnin ajomatkan päähän entisen Länsi-Saksan pääkaupunkiin Bonniin. Vanhan pääkaupunkistatuksensa lisäksi Bonn tunnetaan Beethovenin syntymäkaupunkina. Toisen maailmansodan jälkeen jaetun Saksan vuosista ja elämästä saamme hyvän käsityksen Saksan lähihistorian museossa. Risteilymme jatkuu klo 21.30. (TH)
*aamu            Kölnin kaupunkikierros
*iltapäivä        Bonnin kaupunkikierros

Koblenz ja Rüdesheim
5. päivä, maanantai Koblenz sijaitsee Rein- ja Moseljoen yhtymäkohdassa. Se on myös idyllisen Reinin laakson viinituotannon keskus. Viinitarhojen peittämät rinteet hallitsevat jokilaakson maisemaa. Riesling on monien mielestä paras rypälelajike ja laakson olosuhteet ovat otollisia sen kasvattamiseen. Siellä täällä maisemaa koristaa keskiaikainen linna. Pysähdymme Koblenzissa aamupäivällä jokien yhtymäkohdan lähelle, jota kutsutaan nimellä Deutsches Eck. Joen toiselle puolelle Ehrenbreitsteinin näköalapaikalle pääsemme kaapelihissillä. Illansuussa saavumme Rüdesheimin pikkukylään, johon tutustumme pienellä kävelykierroksella. Sen päätteeksi maistelemme paikallisia viinejä. (TH)
*aamupäivä    Koblenzin kaapelihissiajelu (säävaraus)
*ilta                Rüdesheimin viininmaistajaiset

Mannheim ja Heidelberg
6. päivä, tiistai Saavumme klo 12.30 Mannheimiin, joka on merkittävä teollisuuskaupunki ja Euroopan suurimpia sisävesisatamia. Myös täällä on jokien yhtymäkohta, sillä kaakosta virtaava Neckar laskee vetensä Reiniin. Vain puolen tunnin bussimatkan päässä sijaitsee romanttinen Heidelbergin kaupunki. Kaupunki on suosittu matkailukohde, sillä sen sijainti jokilaaksossa vuorenrinteiden katveessa on maalauksellinen. Historiallinen vanhakaupunki ja keskiaikaisen linnan rauniot ovat kaupungin vetonauloja. Risteilymme jatkuu illalla klo 18.30. (TH)
*iltapäivä        Heidelbergin kaupunkikierros

Strasbourg
7. päivä, keskiviikko Laivamme pysähtyy Strasbourgiin koko päiväksi. Kaupunki sijaitsee Saksan ja Ranskan rajalla ja kuuluu maiden yhteishallintoalueeseen. Strasbourgissa Reinin sivujoki Ill yhtyy pääuomaan. Kaupungin historiallinen keskusta sijaitsee Grande Île -nimisellä saarella ja se on erinomainen esimerkki keskiaikaisesta kaupunkirakentamisesta. Mahtava katedraali on vanhan keskustan hallitsevin rakennus. Strasbourg on listattu Unescon maailmanperintökohteeksi hyvin säilyneen vanhan keskustan ansiosta. Kaupungin nimi on tullut tutuksi myös uutisista, sillä se on Euroopan parlamentin kotipaikka. Retkeilemme aamupäivän aikana ja lounaan jälkeen on vapaa-aikaa omiin retkiin. Nostamme ankkurit klo 19.00. (TH)
*aamupäivä    Strasbourgin kaupunkikierros

Mainz – Frankfurt – Helsinki
8. päivä, torstai Laivamme saapuu aamulla Mainziin ja aamiaisen jälkeen meillä on kuljetus Frankfurtin kentälle, josta suora lento (Finnair) klo 11.45–15.10 Helsinkiin. (A)

Lisämaksu yhden hengen hytistä pääkannen hytissä 610 e, promenade-kannen hytissä 1.000 e.
Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä. Yhden hengen hyttejä on rajoitettu määrä.

Matkan perushinta pääkannen 2h hytissä.
Matkan hinta promenade-kannen 2h hytissä 2.940 e/henkilö
.

Tarkista passin tai virallisen henkilökortin voimassaolo ja kunto ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.
Matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Ennakkomaksu on 550 e/hlö
Peruutusehdot: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 200 e/henkilö
 • 89-70 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 450 e/henkilö
 • 69-35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 750 e/henkilö
 • 34-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 1.200 e/henkilö
 • 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä