Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Reinin risteily

Näe Amsterdamin, Kölnin, Bonnin, Heidelbergin ja Strasbourgin päänähtävyydet, ihastu idyllisiin jokilaakson maisemiin ja nauti laivalla täysihoidosta

7 päivää alk.2 550 €/hlö
 • 16.10.2019 - 23.10.2019 Täynnä
 • 23.4.2020 - 30.4.2020 Varaa
 • 23.7.2020 - 30.7.2020 Varaa
 • 10.9.2020 - 17.9.2020

  Ilmoittaudu alustavasti tälle matkalle, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

  Ennakkovaraa
 • Amsterdam risteily alkaa (/päättyy lokak. 2019)
 • Arnhem retki (ei lokakuussa 2019)
 • Köln retki
 • Bonn retki (ei lokakuussa 2019)
 • Koblenz retki
 • Rüdesheim retki
 • Worms retki (vain lokakuussa 2019)
 • Mannheim ja Heidelberg retki
 • Strasbourg retki
 • Mainz risteily päättyy (/alkaa lokak. 2019)
 • Frankfurt retki (vain lokakuussa 2019)

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Risteilemme mukavasti ensimmäisen luokan Ms Crucevita-laivalla Euroopan valtaväylän Reinin idyllisissä maisemissa. Näemme reitillämme sekä suurkaupunkeja että idyllisiä pikkukaupunkeja. Matkaamme Euroopan ytimessä niin historian havinassa kuin nykyajan hermolla. Viinitarhat jokilaakson rinteillä ovat risteilyn kauneimpia maisemia ja keskiaikaisten kaupunkien arkkitehtuuri tuo syvän kontrastin myöhemmälle modernismille.

Laivalla nautimme vaivattomasta täysihoidosta. Myös vesi, virvoitusjuomat sekä olut ja viini sisältyvät risteilyymme. Matkan kruunaa kattava ja mielenkiintoinen retkiohjelma, joka tuo mukavaa vaihtelua matkapäiviin.

28.8.-4.9.2019 risteilyn reitti: Amsterdam – Arnhem – Köln ja Bonn – Koblenz – Rüdesheim – Mannheim ja Heidelberg – Strasbourg – Mainz
16.-23.10.2019 risteilyn reitti: Frankfurt – Mainz – Mannheim ja Heidelberg – Strasbourg – Worms – Rüdesheim – Koblenz – Köln – Amsterdam   

Vuoden 2020 risteilyt: Amsterdam – Arnhem – Köln ja Bonn – Koblenz – Rüdesheim – Mannheim ja Heidelberg – Strasbourg – Mainz

Ms Crucevita on 104 metriä pitkä ensimmäisen luokan boutique-tyylinen jokilaiva. Laivaan mahtuu matkustajia enimmillään 110. Laivalla on kaksi majoituskantta: pää- ja promenade-kansi sekä niiden yläpuolella osittain katettu aurinkokansi lepotuoleineen. Viihtyisissä yleisissä tiloissa on ravintola, baari ja lounge sekä pieni kirjasto ja kuntonurkkaus saunoineen. Hyteissä on kaksi erillistä vuodetta, jotka käännetään päivän ajaksi nojatuoleiksi. Varustukseen kuuluu suihku ja WC, hiustenkuivaaja, TV, puhelin sekä tallelokero. Hyteissä on säädettävä ilmastointi. Promenade-kannen hytit sijaitsevat laivan ylimmällä kannella ja niissä on avattava lasiovi ranskalaiselle parvekkeelle. Pääkannen ikkunalliset hytit sijaitsevat vesirajan tasossa. Hyttien koko molemmilla kansilla on noin 12 m². Lokakuun lähdöllä kaikki hyttimme ovat Promenade-kannella. Yhden hengen hyttejä on rajoitettu määrä.
Laivan täysihoito alkaa tulopäivän päivällisellä ja päättyy lähtöpäivän aamiaiseen. Risteilyohjelmasta riippuen iltapäivisin on tee- ja kahvihetki kakkuineen tai vaihtoehtoisesti myöhään illalla on saatavana pikkupurtavaa. Matkan hintaan sisältyy juomapaketti, johon kuuluvat vesi, alkoholittomat virvoitusjuomat, olut ja viini laivan yleisissä anniskelutiloissa aukioloaikoina klo 9.30-24.00 (ei hyteissä). Myös kattava retkiohjelma kuuluu matkan hintaan. Kohteesta riippuen retket toteutetaan joko bussilla, veneellä, kävellen tai edellisten yhdistelmänä. Retket on merkitty tähdellä (*) alla olevan päiväohjelman yhteydessä.

Huhtikuussa 2020 matka ajoittuu parhaimpaan tulppaaniaikaan. Tällä matkalla teemme Amsterdamissa kansallismuseo- ja olutpanimovierailun sijaan retken maailmankuuluun Keukenhofin puutarhaan, jonne on istutettu yli seitsemän miljoonaa kukkasipulia; pelkästään tulppaaneja on liki 800 eri lajiketta.

Matkaohjelma

28.8. - 4.9.2019 16. - 23.10.2019 Vuoden 2020 matkat Tulosta matkaohjelma

A=aamiainen, P=päivällinen, TH=täysihoito

Helsinki – Amsterdam
1. päivä, keskiviikko 28.8. Lento (Finnair) Helsingistä Amsterdamiin klo 16.15–17.45 ja kuljetus laivalle, joka yöpyy vielä laiturissa. Kapteeni toivottaa meidät tervetulleeksi päivällisen yhteydessä. (P)

Amsterdam
2. päivä, torstai 29.8.
Tänään meillä on koko päivä aikaa tutustua kaupunkiin. Omaleimainen Amsterdam on Euroopan suosituimpia kaupunkilomakohteita. Keskustan ilme on pikkukaupunkimainen värikkäine rakennuksineen, kanavineen ja siltoineen. Jotkut sympaattisista vanhoista taloista ovat hieman etukenossa, koska tällä tavalla päätykolmion vinssillä oli helpompi nostaa tavaroita huoneistoihin. Vierailijoille kaupunki avautuu kenties parhaiten kanavaristeilyllä. Pohjolan Venetsiaksikin kutsutussa Amsterdamissa kanavaverkoston pituus on toistasataa kilometriä. Kanava-alue on Unescon maailmanperintökohde. Taiteen ystäville on tarjolla maailmanluokan museoita, me tutustumme kansallismuseoon. De Wallen eli punaisten lyhtyjen alue on nykyisin myös suosittu iltakävelykohde. Laivamme lähtee klo 23.00. (TH)
*aamu            kanavaristeily, kukkamarkkinat
*iltapäivä        opastettu kierros kansallismuseossa (Rijksmuseum), olutpanimo ”Heineken Experience”

Arnhem
3. päivä, perjantai 30.8. Aamulla klo 6.00 saavumme Arnhemin kaupunkiin. Se tunnetaan kenties parhaiten toisen maailmansodan aikaisesta kiivaasta taistelusta, jossa liittoutuneet kohtasivat ankaraa saksalaisvastarintaa joen yli johtavalla sillalla vuonna 1944. Taistelusta on tehty myös elokuva ”Yksi silta liikaa”. Uudelleenrakennettu silta on nimetty John Frost -nimisen upseerin mukaan. Kaupunkikierroksella käymme myös ulkoilmamuseossa, joka esittelee menneiden aikojen ja nykyajan Hollantia monipuolisesti. Laajaan museoon tutustumista helpottaa raitiotieverkosto. Risteilymme jatkuu klo 14.00. (TH)
*aamu            kaupunkikierros ja ulkoilmamuseo               

Köln ja Bonn
4. päivä, lauantai 31.8. Lauantaiaamuna saavumme Kölniin. Kaupungin nimeen viittaava perinteikäs hajuvesi kehitettiin täällä 1700-luvulla. Lisäksi kaupunki ylpeilee Kölsch-oluellaan, joka on myös paikallisen murteen nimi. Kölnin tunnetuin maamerkki ja yksi Saksan merkittävimmistä arkkitehtuurikohteista on Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva tuomiokirkko 157-metrisine torneineen. Näemme tuomiokirkon aamupäivän kaupunkikierroksella. Lounaan jälkeen lähdemme bussilla puolen tunnin ajomatkan päähän entisen Länsi-Saksan pääkaupunkiin Bonniin. Vanhan pääkaupunkistatuksensa lisäksi Bonn tunnetaan Beethovenin syntymäkaupunkina. Toisen maailmansodan jälkeen jaetun Saksan vuosista ja elämästä saamme hyvän käsityksen Saksan lähihistorian museossa. Risteilymme jatkuu klo 21.30. (TH)
*aamu            Kölnin kaupunkikierros
*iltapäivä        Bonnin kaupunkikierros

Koblenz ja Rüdesheim
5. päivä, sunnuntai 1.9. Koblenz sijaitsee Rein- ja Moseljoen yhtymäkohdassa. Se on myös idyllisen Reinin laakson viinituotannon keskus. Viinitarhojen peittämät rinteet hallitsevat jokilaakson maisemaa. Riesling on monien mielestä paras rypälelajike ja laakson olosuhteet ovat otollisia sen kasvattamiseen. Siellä täällä maisemaa koristaa keskiaikainen linna. Pysähdymme Koblenzissa aamupäivällä jokien yhtymäkohdan lähelle, jota kutsutaan nimellä Deutsches Eck. Joen toiselle puolelle Ehrenbreitsteinin näköalapaikalle pääsemme kaapelihissillä. Illansuussa saavumme Rüdesheimin pikkukylään, johon tutustumme pienellä kävelykierroksella. Sen päätteeksi maistelemme paikallisia viinejä. (TH)
*iltapäivä        Koblenzin kaapelihissiajelu (säävaraus)
*ilta                Rüdesheimin viininmaistajaiset

Mannheim ja Heidelberg
6. päivä, maanantai 2.9. Saavumme klo 12.30 Mannheimiin, joka on merkittävä teollisuuskaupunki ja Euroopan suurimpia sisävesisatamia. Myös täällä on jokien yhtymäkohta, sillä kaakosta virtaava Neckar laskee vetensä Reiniin. Vain puolen tunnin bussimatkan päässä sijaitsee romanttinen Heidelbergin kaupunki. Kaupunki on suosittu matkailukohde, sillä sen sijainti jokilaaksossa vuorenrinteiden katveessa on maalauksellinen. Historiallinen vanhakaupunki ja keskiaikaisen linnan rauniot ovat kaupungin vetonauloja. Risteilymme jatkuu illalla klo 18.30. (TH)
*iltapäivä        Heidelbergin kaupunkikierros

Strasbourg
7. päivä, tiistai 3.9. Laivamme pysähtyy Strasbourgiin koko päiväksi. Kaupunki sijaitsee Saksan ja Ranskan rajalla ja kuuluu maiden yhteishallintoalueeseen. Strasbourgissa Reinin sivujoki Ill yhtyy pääuomaan. Kaupungin historiallinen keskusta sijaitsee Grande Île -nimisellä saarella ja se on erinomainen esimerkki keskiaikaisesta kaupunkirakentamisesta. Mahtava katedraali on vanhan keskustan hallitsevin rakennus. Strasbourg on listattu Unescon maailmanperintökohteeksi hyvin säilyneen vanhan keskustan ansiosta. Kaupungin nimi on tullut tutuksi myös uutisista, sillä se on Euroopan parlamentin kotipaikka. Retkeilemme aamupäivän aikana ja lounaan jälkeen on vapaa-aikaa omiin retkiin. Laivamme lähtee klo 19.00. (TH)
*aamupäivä    Strasbourgin kaupunkikierros

Mainz – Frankfurt – Helsinki
8. päivä, keskiviikko 4.9. Laivamme saapuu aamulla Mainziin. Aamiaisen jälkeen kuljetus Frankfurtin lentokentälle, josta suora lento (Finnair) klo 11.45–15.10 Helsinkiin. (A)

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito

Helsinki – Frankfurt – Mainz
1. päivä, keskiviikko 16.10.
Lento (Finnair) Helsingistä Frankfurtiin klo 7.40–9.20. Teemme bussilla pienen kierroksen Frankfurtissa, joka on merkittävä talouselämän keskus. Näemme keskustan pilvenpiirtäjät sekä kävelykadut miellyttävine aukioineen. Syömme myös lounaan ennen kuljetusta laivalle, joka odottaa Mainzissa vajaan tunnin bussimatkan päässä. Kapteenimme toivottaa meidät tervetulleeksi päivällisen yhteydessä. (L, P)
*aamupäivä    Frankfurtin kaupunkikierros

Mannheim ja Heidelberg
2. päivä, torstai 17.10. Saavumme klo 7.00 Mannheimiin, joka on merkittävä teollisuuskaupunki ja Euroopan suurimpia sisävesisatamia. Myös täällä on jokien yhtymäkohta, sillä kaakosta virtaava Neckar laskee vetensä Reiniin. Vain puolen tunnin bussimatkan päässä sijaitsee romanttinen Heidelbergin kaupunki. Kaupunki on suosittu matkailukohde, sillä sen sijainti jokilaaksossa vuorenrinteiden katveessa on maalauksellinen. Historiallinen vanhakaupunki ja keskiaikaisen linnan rauniot ovat kaupungin vetonauloja. Risteilymme jatkuu klo 14.00. (TH)
*aamupäivä    Heidelbergin kaupunkikierros

Strasbourg
3. päivä, perjantai 18.10. Laivamme pysähtyy Strasbourgiin koko päiväksi. Kaupunki sijaitsee Saksan ja Ranskan rajalla ja kuuluu maiden yhteishallintoalueeseen. Strasbourgissa Reinin sivujoki Ill yhtyy pääuomaan. Kaupungin historiallinen keskusta sijaitsee Grande Île -nimisellä saarella ja se on erinomainen esimerkki keskiaikaisesta kaupunkirakentamisesta. Mahtava katedraali on vanhan keskustan hallitsevin rakennus. Strasbourg on listattu Unescon maailmanperintökohteeksi hyvin säilyneen vanhan keskustan ansiosta. Kaupungin nimi on tullut tutuksi myös uutisista, sillä se on Euroopan parlamentin kotipaikka. Retkeilemme aamupäivän aikana ja lounaan jälkeen on vapaa-aikaa omiin retkiin. Laivamme lähtee klo 22.00. (TH)
*aamupäivä    Strasbourgin kaupunkikierros

Worms ja Rüdesheim
4. päivä, lauantai 19.10. Aamulla pysähdymme Wormsissa, josta keskiaikaisen Niebelungenlied-sankarieepoksen Siegfried aloitti legendaariset seikkailunsa. Uskonpuhdistuksen alullepanija Martti Luther oli täällä kuultavana vuoden 1521 valtiopäivillä, minkä vuoksi kaupungissa on hänelle omistettu monumentti. Kaupunkikierroksella näemme kyseisen monumentin sekä arkkitehtuuristaan tunnetun tuomiokirkon. Risteilymme jatkuu iltapäivällä kauniissa jokilaaksossa kunnes illansuussa saavumme idylliseen Rüdesheimin pikkukaupunkiin, jossa laivamme yöpyy. (TH)
*aamupäivä    Wormsin kaupunkikierros

Rüdesheim ja Koblenz
5. päivä, sunnuntai 20.10. Laivalaituri on aivan kaupungin kyljessä, joten pääsemme tunnelmallisille kujille nopeasti. Kävelykierroksellamme maistelemme myös Reininlaakson viinejä. Myöhemmin risteilemme muutaman tunnin alavirtaan kohti Koblenzia, joka sijaitsee Rein- ja Moseljokien yhtymäkohdassa. Se on Reinin laakson viinituotannon keskus. Jokilaakson maisemat ovat parhaimmillaan juuri näillä seuduilla, missä viinitarhat peittävät rinteitä. Riesling on monien mielestä paras rypälelajike ja laakson olosuhteet ovat otollisia sen kasvattamiseen. Siellä täällä maisemaa koristaa keskiaikainen linna. Pysähdymme Koblenzissa iltapäivällä lähelle jokien yhtymäkohtaa, jota kutsutaan nimellä Deutsches Eck. Joen toiselle puolelle Ehrenbreitsteinin näköalapaikalle pääsemme kaapelihissillä. (TH)
*aamupäivä    Rüdesheimin viininmaistajaiset
*iltapäivä        Koblenzin kaapelihissiajelu (säävaraus)

Köln
6. päivä, maanantai 21.10. Meillä on koko päivä aikaa Kölnissä. Kaupungin nimeen viittaava kölninvesi on perinteikäs hajuvesi, joka kehitettiin täällä 1700-luvulla. Lisäksi kaupunki ylpeilee Kölsch-oluellaan, joka on myös paikallisen murteen nimi. Kölnin tunnetuin maamerkki ja yksi Saksan merkittävimmistä arkkitehtuurikohteista on Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva tuomiokirkko 157-metrisine torneineen. Näemme tuomiokirkon aamupäivän kaupunkikierroksella. Iltapäivällä on aikaa omiin retkiin kunnes risteilymme jatkuu klo 22.00. (TH)
*aamu            Kölnin kaupunkikierros

Amsterdam
7. päivä, tiistai 22.10. Aina iltapäivään asti on aikaa rentoutua laivalla katsellen jokivarren maisemia. Saavumme klo 15.00 Amsterdamiin, joka on myös risteilymme päätepiste. Loppupäivä on vapaata. (TH)

Amsterdam – Helsinki
8. päivä, keskiviikko 23.10. Omaleimainen Amsterdam on Euroopan suosituimpia kaupunkilomakohteita. Keskustan ilme on pikkukaupunkimainen värikkäine rakennuksineen, kanavineen ja siltoineen. Jotkut sympaattisista vanhoista taloista ovat hieman etukenossa, koska tällä tavalla päätykolmion vinssillä oli helpompi nostaa tavaroita huoneistoihin. Vierailijoille kaupunki avautuu kenties parhaiten kanavaristeilyllä. Pohjolan Venetsiaksikin kutsutussa Amsterdamissa kanavaverkoston pituus on toistasataa kilometriä. Kanava-alue on Unescon maailmanperintökohde. Kaupunki on myös erinomainen kulttuurikohde maailmanluokan museoineen. Laulu iloisesta Amsterdamista kertoo taas osaltaan suvaitsevaisuuden ilmapiiristä. Lounaan jälkeen kuljetus kentälle, josta suora lento (Finnair) klo 18.50–22.10 Helsinkiin. (A, L)
*aamu            kanavaristeily
*iltapäivä        opastettu kierros kansallismuseossa (Rijksmuseum)

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito

HUOM! Esitteessä aiemmin mainittu 7.5.2020 alkavan matkan ajankohta on vaihtunut. Matka tehdään 23.4. - 30.4.2020.

Helsinki – Amsterdam
1. päivä, torstai Lento (Finnair) Helsingistä Amsterdamiin klo 16.15–17.45 ja kuljetus laivalle, joka yöpyy vielä laiturissa. Kapteeni toivottaa meidät tervetulleeksi päivällisen yhteydessä. (P)

Amsterdam
2. päivä, perjantai Tänään meillä on koko päivä aikaa tutustua kaupunkiin. Omaleimainen Amsterdam on Euroopan suosituimpia kaupunkilomakohteita. Keskustan ilme on pikkukaupunkimainen värikkäine rakennuksineen, kanavineen ja siltoineen. Jotkut sympaattisista vanhoista taloista ovat hieman etukenossa, koska tällä tavalla päätykolmion vinssillä oli helpompi nostaa tavaroita huoneistoihin. Vierailijoille kaupunki avautuu kenties parhaiten kanavaristeilyllä. Pohjolan Venetsiaksikin kutsutussa Amsterdamissa kanavaverkoston pituus on toistasataa kilometriä. Kanava-alue on Unescon maailmanperintökohde.
Taiteen ystäville on tarjolla maailmanluokan museoita, me tutustumme kansallismuseoon. Laivamme lähtee klo 23.00. (TH)
*aamu            kanavaristeily
                      kukkamarkkinat

*iltapäivä        huhtikuun matkalla Keukenhofin puutarha (kesto noin 4 tuntia)
                      heinä- ja syyskuun matkalla opastettu kierros kansallismuseossa (Rijksmuseum) ja
                      olutpanimo ”Heineken Experience”

Arnhem
3. päivä, lauantai Saavumme Arnhemin kaupunkiin klo 6.00. Se tunnetaan kenties parhaiten toisen maailmansodan aikaisesta kiivaasta taistelusta, jossa liittoutuneet kohtasivat ankaraa saksalaisvastarintaa joen yli johtavalla sillalla vuonna 1944. Taistelusta on tehty myös elokuva ”Yksi silta liikaa”. Uudelleenrakennettu silta on nimetty John Frost -nimisen upseerin mukaan. Kaupunkikierroksella käymme myös ulkoilmamuseossa, joka esittelee menneiden aikojen ja nykyajan Hollantia monipuolisesti. Laajaan museoon tutustumista helpottaa raitiotieverkosto. Risteilymme jatkuu klo 14.00. (TH)
*aamu            kaupunkikierros ja ulkoilmamuseo               

Köln ja Bonn
4. päivä, sunnuntai Sunnuntaiaamuna saavumme Kölniin. Kaupungin nimeen viittaava perinteikäs hajuvesi kehitettiin täällä 1700-luvulla. Lisäksi kaupunki ylpeilee Kölsch-oluellaan, joka on myös paikallisen murteen nimi. Kölnin tunnetuin maamerkki ja yksi Saksan merkittävimmistä arkkitehtuurikohteista on Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva tuomiokirkko 157-metrisine torneineen. Näemme tuomiokirkon aamupäivän kaupunkikierroksella. Lounaan jälkeen lähdemme bussilla puolen tunnin ajomatkan päähän entisen Länsi-Saksan pääkaupunkiin Bonniin. Vanhan pääkaupunkistatuksensa lisäksi Bonn tunnetaan Beethovenin syntymäkaupunkina. Toisen maailmansodan jälkeen jaetun Saksan vuosista ja elämästä saamme hyvän käsityksen Saksan lähihistorian museossa. Risteilymme jatkuu klo 21.30. (TH)
*aamu            Kölnin kaupunkikierros
*iltapäivä        Bonnin kaupunkikierros

Koblenz ja Rüdesheim
5. päivä, maanantai Koblenz sijaitsee Rein- ja Moseljoen yhtymäkohdassa. Se on myös idyllisen Reinin laakson viinituotannon keskus. Viinitarhojen peittämät rinteet hallitsevat jokilaakson maisemaa. Riesling on monien mielestä paras rypälelajike ja laakson olosuhteet ovat otollisia sen kasvattamiseen. Siellä täällä maisemaa koristaa keskiaikainen linna. Pysähdymme Koblenzissa aamupäivällä jokien yhtymäkohdan lähelle, jota kutsutaan nimellä Deutsches Eck. Joen toiselle puolelle Ehrenbreitsteinin näköalapaikalle pääsemme kaapelihissillä. Illansuussa saavumme Rüdesheimin pikkukylään, johon tutustumme pienellä kävelykierroksella. Sen päätteeksi maistelemme paikallisia viinejä. (TH)
*aamupäivä    Koblenzin kaapelihissiajelu (säävaraus)
*ilta                Rüdesheimin viininmaistajaiset

Mannheim ja Heidelberg
6. päivä, tiistai Saavumme klo 12.30 Mannheimiin, joka on merkittävä teollisuuskaupunki ja Euroopan suurimpia sisävesisatamia. Myös täällä on jokien yhtymäkohta, sillä kaakosta virtaava Neckar laskee vetensä Reiniin. Vain puolen tunnin bussimatkan päässä sijaitsee romanttinen Heidelbergin kaupunki. Kaupunki on suosittu matkailukohde, sillä sen sijainti jokilaaksossa vuorenrinteiden katveessa on maalauksellinen. Historiallinen vanhakaupunki ja keskiaikaisen linnan rauniot ovat kaupungin vetonauloja. Risteilymme jatkuu illalla klo 18.30. (TH)
*iltapäivä        Heidelbergin kaupunkikierros

Strasbourg
7. päivä, keskiviikko Laivamme pysähtyy Strasbourgiin koko päiväksi. Kaupunki sijaitsee Saksan ja Ranskan rajalla ja kuuluu maiden yhteishallintoalueeseen. Strasbourgissa Reinin sivujoki Ill yhtyy pääuomaan. Kaupungin historiallinen keskusta sijaitsee Grande Île -nimisellä saarella ja se on erinomainen esimerkki keskiaikaisesta kaupunkirakentamisesta. Mahtava katedraali on vanhan keskustan hallitsevin rakennus. Strasbourg on listattu Unescon maailmanperintökohteeksi hyvin säilyneen vanhan keskustan ansiosta. Kaupungin nimi on tullut tutuksi myös uutisista, sillä se on Euroopan parlamentin kotipaikka. Retkeilemme aamupäivän aikana ja lounaan jälkeen on vapaa-aikaa omiin retkiin. Nostamme ankkurit klo 19.00. (TH)
*aamupäivä    Strasbourgin kaupunkikierros

Mainz – Frankfurt – Helsinki
8. päivä, torstai Laivamme saapuu aamulla Mainziin ja aamiaisen jälkeen meillä on kuljetus Frankfurtin kentälle, josta suora lento (Finnair) klo 11.45–15.10 Helsinkiin. (A)

Lisämaksu yhden hengen hytistä pääkannen hytissä 635 e (v 2019 610 e), promenade-kannen hytissä 815 e (v 2019 790 e) Lokakuun 2019 lähdöllä vain promenade-kannen hyttejä.
Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä.

Matkan perushinta pääkannen 2h hytissä. (Lokuun 2019 lähdöllä promenade-kannen hytissä)
Matkan hinta promenade-kannen 2h hytissä 2830 e/henkilö.  (elokuussa 2019 2.840 e)

Tarkista passin tai virallisen henkilökortin voimassaolo ja kunto ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.
Matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Ennakkomaksu on 550 e/hlö (v 2019 450 e/hlö)
Peruutusehdot B (v 2020 matkat)
Vuoden 2019 matkoilla perusehdoista poikkeavat peruutusehdot:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 200 e/henkilö
 • 89-70 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 450 e/henkilö
 • 69-35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 750 e/henkilö
 • 34-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 1.200 e/henkilö
 • 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä