Reinin-ristely-Saksa-Olympia

Reinin risteily

-jokiristeily Baselista Amsterdamiin
8
päivää
Asiakasarviot

Reinin risteilyllä näet Baselin ja Amsterdamin sekä Kölnin, Bonnin, Heidelbergin ja Strasbourgin päänähtävyydet, ihastut idyllisiin jokilaakson maisemiin ja nautit laivalla täysihoidosta. Jokiristeilyn kiireetön tunnelma ja kohteiden monipuoliset retket rytmittävät matkapäiviä.

Risteily Reinillä, Sveitsistä Hollantiin

Risteilemme mukavasti ensimmäisen luokan Ms Crucevita-laivalla Euroopan valtaväylän Reinin idyllisissä maisemissa, majoitumme laivalla koko matkan ajan.

Matkareitti
Basel
7 yön risteily alkaa
Strasbourg
retki
Mannheim ja Heidelberg sekä Mainz
retki
Rüdesheim ja Koblenz
retki
Köln
retki
Amsterdam
risteily päättyy

Risteilyn aikana näemme sekä suurkaupunkeja että idyllisiä pikkukaupunkeja. Matkaamme Euroopan ytimessä niin historian havinassa kuin nykyajan hermolla. Viinitarhat jokilaakson rinteillä ovat risteilyn kauneimpia maisemia ja keskiaikaisten kaupunkien arkkitehtuuri tuo syvän kontrastin myöhemmälle modernismille.

Aloitamme Reinin risteilyn tällä kertaa Sveitsin Baselista, josta etenemme Ranskan ja Saksan kohteiden kautta Amsterdamiin, Hollantiin. Baselin vanhankaupungin kujat ja tärkeimmät nähtävyydet paikallistamme kävelykierroksella. Saksan ja Ranskan rajalla sijaitsevassa Strasbourgissa vietämme koko päivän, joten kaupunkikierroksen jälkeen ehdit tutustua kaupunkiin myös omatoimisesti. Mannheimista teemme retken viehättävään Heidelbergin yliopistokaupunkiin. Reinin Saksan puoleisella osuudella teemme kaupunkikierrokse, nautimme pienen Rüdesheimin kylän tunnelmasta ja Reinin viinialueen tuotannosta ja ylitämme Rein- ja Moseljoen yhtymäkohdan kaapelihissillä Koblenzissa. Risteily päättyy Amsterdamiin, jossa teemme kanavaristeilyn. Kohteesta riippuen retket toteutetaan joko bussilla, veneellä, kävellen tai edellisten yhdistelmänä.

Ms Crucevita on ensimmäisen luokan boutique-tyylinen jokilaiva

Laivalla nautimme vaivattomasta täysihoidosta. Laivan täysihoito alkaa tulopäivän päivällisellä ja päättyy lähtöpäivän aamiaiseen. Risteilyohjelmasta riippuen iltapäivisin on tee- ja kahvihetki kakkuineen tai vaihtoehtoisesti myöhään illalla on saatavana pikkupurtavaa. Matkan hintaan sisältyy juomapaketti, johon kuuluvat vesi, alkoholittomat virvoitusjuomat, olut ja viini laivan yleisissä anniskelutiloissa aukioloaikoina klo 9.30-24.00 (ei hyteissä)

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h pääkannen hytissä, täysihoito laivalla sekä juomapaketti, ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, laukkupalvelu laivalla, juomarahat laivan henkilökunnalle sekä paljon muuta. Matkalla  suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksusta 2h hytti promenade-kannella tai 1h hytti.

Matkan hinta ja ehdot

Reinin risteilyllä aluksemme on Ms Crucevita. Laivaan mahtuu matkustajia enimmillään 110, pituutta aluksella on 104 metriä. Laivalla on kaksi majoituskantta: pää- ja promenade-kansi sekä niiden yläpuolella osittain katettu aurinkokansi lepotuoleineen. Viihtyisissä yleisissä tiloissa on ravintola, baari ja lounge sekä pieni kirjasto ja kuntonurkkaus saunoineen. Hyteissä on kaksi erillistä vuodetta, jotka käännetään päivän ajaksi nojatuoleiksi. Varustukseen kuuluu suihku ja WC, hiustenkuivaaja, TV, puhelin sekä tallelokero. Hyteissä on säädettävä ilmastointi. Promenade-kannen hytit sijaitsevat laivan ylimmällä kannella ja niissä on avattava lasiovi ranskalaiselle parvekkeelle. Pääkannen ikkunalliset hytit sijaitsevat vesirajan tasossa. Hyttien koko molemmilla kansilla on noin 12 m².

Matkaohjelma

12. - 19.5.2022

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito

Crucevita-laivan-aurinkokansi
Helsinki – Basel

1. päivä, torstai 12.5. Lähtö (Lufthansa) Helsingistä klo 13.30 Frankfurtin kautta (Lufthansa) Baseliin, jonne saavumme klo 17.55. Kuljetus laivalle, jossa kapteeni toivottaa meidät tervetulleeksi päivällisen yhteydessä. Laivamme yöpyy Baselissa. (P) 

Crucevita-laiva-hyttiesimerkki-Reinin-risteily
Basel

2. päivä, perjantai 13.5. Tänään tutustumme Baseliin. Teemme ensin 2 tunnin opastetun kävelykierroksen, jonka aikana kaupungin tunnetuimmat nähtävyydet ja vanhankaupungin kapeat kujat tulevat meille tutuiksi. Iltapäivällä on vielä mahdollisuus jatkaa kaupunkiin tutustumista omatoimisesti. Jätämme hyvästit Baselille klo 18.00. (TH) 

*aamu Baselin kaupunkikierros 

Perinteisia-ristikkorakenteisia-taloja-Strasbourg-Reinin-risteily
Strasbourg

3. päivä, lauantai 14.5. Laivamme pysähtyy Strasbourgiin koko päiväksi. Kaupunki sijaitsee Saksan ja Ranskan rajalla ja kuuluu maiden yhteishallintoalueeseen. Strasbourgissa Reinin sivujoki Ill yhtyy pääuomaan. Kaupungin historiallinen keskusta sijaitsee Grande Île -nimisellä saarella ja se on erinomainen esimerkki keskiaikaisesta kaupunkirakentamisesta. Mahtava katedraali on vanhan keskustan hallitsevin rakennus. Strasbourg on listattu Unescon maailmanperintökohteeksi hyvin säilyneen vanhan keskustan ansiosta. Kaupungin nimi on tullut tutuksi myös uutisista, sillä se on Euroopan parlamentin kotipaikka. Retkeilemme aamupäivän aikana ja lounaan jälkeen on vapaa-aikaa omiin seikkailuihin. Nostamme ankkurit klo 22.30. (TH) 

*aamupäivä Strasbourgin kaupunkikierros 

Keskiaikainen-Heidelberg-Reinin-risteily-Saksa
Mannheim ja Heidelberg sekä Mainz

4. päivä, sunnuntai 15.5. Saavumme klo 8.00 Mannheimiin, joka on merkittävä teollisuuskaupunki ja Euroopan suurimpia sisävesisatamia. Myös täällä on jokien yhtymäkohta, sillä kaakosta virtaava Neckar laskee vetensä Reiniin. Vain puolen tunnin bussimatkan päässä sijaitsee romanttinen Heidelbergin kaupunki. Kaupunki on suosittu matkailukohde, sillä sen sijainti jokilaaksossa vuorenrinteiden katveessa on maalauksellinen. Historiallinen vanhakaupunki ja keskiaikaisen linnan rauniot ovat kaupungin vetonauloja.
Risteilymme jatkuu klo 14.00
kohti Mainzia, jonne saavumme klo 18.30. Iltakävely Mainzissa. (TH)
 

*aamupäivä Heidelbergin kaupunkikierros  

Historiallinen-kaupunki-Rudesheim-Reinin-risteily-Saksa
Rüdesheim ja Koblenz

5. päivä, maanantai 16.5. Varhain aamulla risteilemme Rüdesheimin pikkukylään, johon tutustumme pienellä kävelykierroksella. Klo 13.00 matkamme jatkuu kohti viehättävää Koblenzia, joka sijaitsee Rein- ja Moseljoen yhtymäkohdassa. Se on myös idyllisen Reinin laakson viinituotannon keskus. Viinitarhojen peittämät rinteet hallitsevat jokilaakson maisemaa. Riesling on monien mielestä paras rypälelajike ja laakson olosuhteet ovat otollisia sen kasvattamiseen. Siellä täällä maisemaa koristaa keskiaikainen linna. Pysähdymme Koblenzissa jokien yhtymäkohdan lähelle, jota kutsutaan nimellä Deutsches Eck. Joen toiselle puolelle Ehrenbreitsteinin näköalapaikalle pääsemme kaapelihissillä. (TH) 

*aamupäivä Rüdesheimin kävelykierros  

*ilta Koblenzin kävelykierros ja kaapelihissiajelu (säävaraus) 

Koln-ylpeilee-Kolsch-oluellaan-Saksa
Köln

6. päivä, tiistai 17.5. Tiistaiaamuna saavumme Kölniin. Kaupungin nimeen viittaava perinteikäs hajuvesi kehitettiin täällä 1700-luvulla. Lisäksi kaupunki ylpeilee Kölsch-oluellaan, joka on myös paikallisen murteen nimi. Kölnin tunnetuin maamerkki ja yksi Saksan merkittävimmistä arkkitehtuurikohteista on Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva tuomiokirkko 157-metrisine torneineen. Kölnin ostoskatu on tutustumisen arvoinen, joten siellä kannattaa piipahtaa ennen paluuta laivalle. Risteilymme jatkuu klo 16.00. (TH) 

*aamu Kölnin kaupunkikierros 

Amsterdamin-kanavaverkosto-on-laaja-Hollanti
Amsterdam

7. päivä, keskiviikko 18.5. Tänään meille esittäytyy iloinen Amsterdam, joka on Euroopan suosituimpia kaupunkilomakohteita. Keskustan ilme on pikkukaupunkimainen värikkäine rakennuksineen, kanavineen ja siltoineen. Jotkut sympaattisista vanhoista taloista ovat hieman etukenossa, koska tällä tavalla päätykolmion vinssillä oli helpompi nostaa tavaroita huoneistoihin. Vierailijoille kaupunki avautuu kenties parhaiten kanavaristeilyllä. Pohjolan Venetsiaksikin kutsutussa Amsterdamissa kanavaverkoston pituus on toistasataa kilometriä. Kanava-alue on Unescon maailmanperintökohde. Taiteen ystäville on tarjolla omatoimisesti maailmanluokan museoita, esim. kansallismuseo, Rijksmuseum. Myös kaupungin monet kahvilat, pienet putiikit ja kaupat ovat tutustumisen arvoisia. Risteilyn päätöspäivällinen laivalla. (TH) 
*aamupäivä    kaupunkikierros ja kanavaristeily

lento
Amsterdam – Helsinki

8. päivä, torstai 19.5. Aamiaisen jälkeen kuljetus Amsterdamin kentälle, josta lento (Lufthansa) klo 11.15 Frankfurtin kautta (Lufthansa) Helsinkiin. Saavumme Helsinkiin klo 17.25. (A) 

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Reinin risteily
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen hyteissä laivan pääkannella
 • täysihoito laivalla 1. päivän päivällisestä 8. päivän aamiaiseen
 • juomapaketti risteilyllä (vedet, virvoitusjuomat, olut ja viini rajoituksetta yleisissä anniskelupisteissä klo 9.30-24.00)
 • ohjelmassa mainitut retket ja kuljetukset
 • laukkupalvelu laivalla
 • lento- ja turistiverot ja muut viranomaismaksut
 • satamamaksut
 • juomarahat laivan henkilökunnalle, paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • Olympian suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Reinin risteily

Lisämaksu yhden hengen hytistä 680 € (pääkannella).
Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä. Yhden hengen hyttejä on rajoitettu määrä.

Matkan perushinta pääkannen 2h hytissä.
Lisämaksu promenade-kannen 2h hytissä on 360 €/henkilö.

Tarkista passin tai virallisen henkilökortin voimassaolo ja kunto ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.
Matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Ennakkomaksu on 550 €
Peruutusehdot: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 200 e/henkilö
 • 89-70 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 450 e/henkilö
 • 69-35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 750 e/henkilö
 • 34-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 1.200 e/henkilö
 • 14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
8 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää Reinin risteilystä

Reinin risteilyt teemme pääsääntöisesti huhtikuusta lokakuuhun välisenä aikana. Keväällä ja myöhään syksyllä illat ja yöt voivat olla viileitä mutta päivisin lämpötila on silloinkin yli + 15 C. Heinä-elokuussa myös yöt ovat lämpimiä ja aurinkoisina päivinä voi lämmintä olla yli +25 astettakin. Matkalle kannattaa varata mukaan kesävaatteiden lisäksi myös jotakin lämmintä ja tuulenpitävää sekä kevyt sadevarustus. Mukavat jalkineet (esim lenkkitossut tms) ovat tärkeät koska retkipäivien aikana kävellään paljon ja kaupungeissa on myös mukulakivikatuja.

Risteily Ms Crucevitalla on helppo tapa tutustua Reinin varren kauniisiin maisemiin. Oleskelu laivalla on melko rentoa eikä päivällisille tarvitse pukeutua esim. pikkutakkeihin tai solmioihin. Asun tulee olla kuitenkin siisti, joten ruokasalissa ei tule käyttää shortseja, urheilusandaaleja yms. Hyteissä on vaatteille kohtuullisen hyvin säilytystilaa, mutta matkalaukuille on vähemmän tilaa. Tämä on hyvä ottaa huomioon laukkua valitessa. Arvoesineet voi säilyttää hytin sähköisessä tallelokerossa. 

Matkakohteissa valuuttana on euro. Luottokortit käyvät lähes kaikkialla. Laivalla mahdolliset lisäveloitukset voi myös maksaa luottokortilla.

Reinin risteilyllä näet nämä neljä Unescon maailmanperintökohdetta: