Kaunis-saaristo-Kroatia

Saaristoloma Kroatiassa

-rentoudu ja tutustu trendikkääseen Hvarin saareen
6
päivää
alk. 1 670 €/hlö
Uutuus

Lähde lomalle Kroatiaan, tutustu Hvar-saaren nähtävyyksiin ja nauti upeista rannoista. Kroatian Adrianmeren rannikko ja sen yli tuhat saarta käsittävä upea saaristo ovat Välimerta parhaimmillaan. Merivesi on kristallinkirkasta ja puhdasta ja maisemissa vuorottelevat turkoosit meren sävyt ja luonnon syvä vihreys. Etelä-Kroatian, Dalmatian, rannikon sanotaan olevan Euroopan aurinkoisimpia alueita.

Loma Kroatiassa, majoittuminen Hvar-saarella ja retkiä muille saarille

Matkareitti
Stari Grad (Hvar)
5 yötä
Hvarin kaupunki ja Vrboska
retki
Pakleni-saaret
retki
Jelsa, Humac ja Bogomolje
retki
Brač-saari
retki
Split ja Trogir
retki

Kroatian saaristolomalla tutustumme Kroatian rannikon ehkä trendikkäimpään saareen, Hvariin, lepoa ja rentoutumista unohtamatta. Matkamme varrelle osuu myös useampi Unescon maailmanperintökohde. Majoitumme koko matkan ajaksi Hvar-saaren toiseksi suurimpaan kaupunkiin, Stari Gradiin, joka on yksi Euroopan vanhimmista kaupungeista. Se on myös saaren pääkaupunkia Hvaria rauhallisempi. Tutustumme Stari Gradin ja tyylikkään Hvarin vanhojen keskustojen tärkeimpiin nähtävyyksiin kävelykierroksilla. Maistelemme saaren laadukkaita viinejä ja vierailemme oliivitilalla. Pistäydymme myös Humacin kivikylässä, joka on säilynyt muuttumattomana 1600-luvulta asti. Hvar tunnetaan myös laventelista, johon perehdymme vierailulla laventelitislaamossa.

Vietämme rentouttavan meripäivän kauniilla Pakleni-saarilla auringosta ja maisemista nauttien

Teemme päiväretken myös Bračin naapurisaarelle, jossa pääset halutessasi rentoutumaan Kroatian hienoimmalle rannalle, kuvankauniille Zlatni Ratilla. Ennen kotimatkaa tutustumme vielä kosmopoliittiseen Splitin vanhaankaupunkiin sekä kuvaukselliseen Trogiriin, jotka ovat molemmat Unescon suojelemia.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneissa, puolihoito sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat, ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, lento- ja turistiverot sekä paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta.

Matkan hinta ja ehdot

Huomioithan että paluulento on Helsingissä vasta lauantain puolella, klo 01.25.

Matkaohjelma

Vuoden 2022 matkat

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (matkalla on puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Huom! matkapäivät ja menolennon aikataulu ovat muuttuneet, huomioitu ohjelmassa 11.4.2022.

Kulinaristisia nautintoja Kroatia
Helsinki – Stari Grad, Hvar-saari

1. päivä, sunnuntai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 7.20 Splitiin, jonne saavumme klo 9.20. Lounaan jälkeen nousemme lauttaan, joka vie meidät Stari Gradiin Hvarin saaren pohjoisrannikolle. Matka kestää n. 2 tuntia. Majoitumme 5 yöksi noin kilometrin päässä keskustasta sijaitsevaan viehättävään, vuonna 2020 uusittuun, keskitason Hvar Places Hotel by Valamar -hotelliin (★★★). Hotellissa on uima-allasalue ja meren rantaan on matkaa 50 m. Myöhemmin teemme kävelykierroksen Stari Gradissa. Stari Gradin (suom. vanha kaupunki) sijainti kapean lahden rannalla on upea. Kompaktissa vanhassakaupungissa näemme maalauksellisia mukulakivisiä pikkukujia, aukioita ja vanhoja rakennuksia. Samalla lomakaupunkimme tärkeimmät alueet tulevat tutuiksi. Tervetulopäivällinen. (L, P)

Hvar Kroatia
Hvarin kaupunki ja Vrboska

2. päivä, maanantai Teemme retken saaren samannimiseen pääkaupunkiin Hvariin ja Vrboskan idylliseen pikkukylään. Ajamme puolessa tunnissa saaren poikki etelärannikolla sijaitsevaan Hvariin. Hvarin vanhakaupunki mutkittelevine kujineen, monine aukioineen ja renessanssipalatseineen tarjoaa paljon mielenkiintoista tutkittavaa ja kuvakulmia. Tyylikäs satama-alue palmujen reunustamine satamalaitureineen, ravintoloineen ja huvipursineen tuo ehkä mieleen Ranskan Rivieran. Tutustumme Hvarin nähtävyyksiin ja käymme mm. 1500-luvulla rakennetussa komeassa Pyhän Stefanin barokkikatedraalissa. Hvarista ajamme noin puolessa tunnissa kapean merenlahden pohjukassa sijaitsevaan Vrboskaan, Hvarin saaren ”Pikku-Venetsiaan”. Kylän lempinimi tulee monista merenlahden ylittävistä silloista. Syömme lounaan ja teemme pienen kävelyn Vrboskan ihastuttavilla kujilla. Ennen paluuta Stari Gradiin pääsemme vielä maistelemaan Carićin viininviljelijäperheen tuottamia viinejä juuston kera perinteisessä dalmatialaisessa viinikellarissa, konobassa. Loppupäivä on vapaa. (A, L)  

Paklenin saaristoa Kroatiassa
Pakleni-saaret

3. päivä, tiistai Vietämme rentouttavan ja kiireettömän päivän veneillen Pakleni-saarilla kristallinkirkkaasta merestä, uinnista, auringosta ja upeista saaristomaisemista nauttien. Ajamme ensin jo tuttuun Hvarin kaupunkiin ja nousemme veneeseen. Noin 20 pikkusaaren muodostama kaunis Paklenin saaristo sijaitsee aivan Hvarin edustalla ja se on täynnä maalauksellisia lahdenpoukamia ja kalliorantoja. Risteilemme saaristossa välillä pysähdellen. Palmižanan lahdella viivymme pidemmän tovin ja täällä voit halutessasi vaikka kävellä lyhyen matkan polkua pitkin saaren toiselle puolelle, jossa on ravintoloita. Syömme retkellä lounaan veneessä. Illansuussa palaamme takaisin Stari Gradiin. (A, L)  

Kalastusalus Jelsa Kroatia
Jelsa, Humac ja Bogomolje

4. päivä, keskiviikko Aamupäivä on vapaa. Iltapäivän retkemme suuntautuu saaren itäosiin. Ajamme ensin (n. 10 km) lounaalle pinjametsien ympäröimään Jelsan rauhalliseen rantakylään ja jatkamme sitten saaren keskelle 1600-luvulla perustettuun Humacin kylään. Sen 140 kivirakennusta pikku pihoineen, parvekkeineen ja katuineen muodostavat viehättävän kokonaisuuden. Maisemat lähisaarille ja rannikolle ovat hienot. Hvarin ilmasto sopii ihanteellisesti hurmaavan tuoksuisen laventelinviljelyyn. Vierailullamme laventelitislaamossa perehdymme laventeliöljyn valmistukseen. Hvarilla tuotetaan myös toista laadukasta öljyä, oliiviöljyä, ja se on olennainen osa paikallista ruokavaliota. Ajamme yhä idemmäksi (n. 25 km) ja vierailemme palkitun oliiviöljyntuottajan oliivilehdossa ja öljynpuristamolla Bogomoljessa. Maistelemme myös eri oliiviöljylaatuja pikkupurtavan kera. (A, L)

Zlatni Rat on kaunein ranta Kroatia
Brač-saari

5. päivä, torstai Aamulla lähdemme veneretkelle Bračin saarelle. Venematka hulppeissa maisemissa saaren etelärannalle viehättävään Bolin pikkukaupunkiin kestää noin tunnin. Teemme pienen kävelykierroksen Bolin keskustassa, jossa elämä keskittyy pittoreskin sataman ja vanhankaupungin ympärille. Meillä on koko iltapäivä varattu rentoutumiseen ja omaan aikaan Bolissa. Voit nauttia kiireettömästi lounasta jossakin sataman monista ravintoloista tai tutustua Bolin kauppojen tarjontaan. Halutessasi voit lähteä viettämään päivää rannalle. Vajaan parin kilometrin päässä satamasta sijaitsee Bračin kuuluisin nähtävyys, Zlatni Ratin uimaranta. Zlatni Rat työntyy mereen 500 metriä pitkänä aaltojen sileäksi hiomien pikkukivien särkkänä, jonka molemmin puolin välkkyy turkoosi vesi. Zlatni Ratia pidetään Kroatian hienoimpana rantana ja koko Adrianmeren symbolina. Kävely merenrantaa seurailevaa pinjojen varjostamaa polkua pitkin satamasta rannalle kestää noin parikymmentä minuuttia. Myöhemmin iltapäivällä palaamme Hvarille. Päivällinen. (A, P)    

Kuvaushetki-Trogir-Kroatia
Hvar – Split – Trogir – Helsinki

6. päivä, perjantai Aamiaisen jälkeen kuljetus satamaan ja lauttamatka Splitiin. Split on yli 1700 vuotta vanha kaupunki ja koko Dalmatian kulttuurin kehto. Se on myös Kroatian toiseksi suurin kaupunki, ja täällä yhdistyy loistavasti aito kroatialainen elämänmeno rentoon Välimeren tunnelmaan. Splitin sydän on pääosin keskiajalta peräisin oleva sokkeloinen vanhakaupunki. Monet muistomerkit kertovat Splitin kuuluneen muinoin Rooman valtakuntaan. Vanhankaupungin ytimen muodostaa Rooman keisari Diocletianuksen muurien ympäröimä palatsialue kapeine katuineen. Tutustumme vanhankaupungin nähtävyyksiin kävellen, jonka jälkeen on vapaa-aikaa. Kaupungin ostoskatujen valikoimat ovat hyvät ja vanhankaupungin viehättäviltä kahvilaterasseilta on mukava seurata kaupungin vilinää. Myöhemmin iltapäivällä jatkamme bussilla (n. 30 km) tunnelmalliseen Trogirin pikkukaupunkiin, joka sijaitsee pienellä, sillalla mantereeseen yhdistyvällä saarella. Trogirilla on vuosituhantinen historia kreikkalaisten, roomalaisten ja venetsialaisten vaikutuksesta. Tutustumme keskustaan kävellen ja syömme jäähyväispäivällisen. Päivällisen jälkeen kuljetus lentokentälle. Lentomme Splitistä (Finnair) lähtee klo 21.30 Helsinkiin, jonne saavumme lauantain puolella klo 1.25. (A, P)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Saaristoloma Kroatiassa
 • suorat reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainitussa tai vastaavassa hotellissa
 • puolihoito sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat 
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut 120 €
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Saaristoloma Kroatiassa

Lisämaksu yhden hengen huoneesta heinäkuun lähdöllä 370 €.

Tarkista passisi tai virallisen henkilökorttisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa.
Matkalla kävellään paljon, joten matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Ryhmän minimikoko 16. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 400 €.
Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja:

Peruutusajankohta                 Peruutuskulut

 • viimeistään 61 vrk ennen matkaa     150 €
 • 60–45 vrk ennen matkaa                 300 €
 • 44-36 vrk ennen matkaa                  400 €
 • 35–21 vrk ennen matkaa                 60 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkaa                  75 % matkan hinnasta
 • alle 8 vrk ennen matkaa                  95 % matkan hinnasta

 

Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
6 päivää alk./hlö 1 670 €
 • 17.7.2022 - 22.7.2022

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää saaristoloma Kroatiassa -matkasta

Kroatian matkat teemme pääsääntöisesti kesäkaudella, kesä-syyskuun välillä. Lämpötilat ovat päivisin yleensä noin + 20 - 26 C, öisin n +15 C, sateita tulee harvoin. Matkalle kannattaa kesävaatteiden lisäksi ottaa mukaan lämmintä vaatetta viileitä iltoja ja aamuja varten. Matkalla on paljon vapaa-aikaa joten uima- ja ranta-asut kannattaa myös pakata mukaan Kroatian matkalle.

Kroatian valuutta on kuna, näitä voit vaihtaa useimmissa rahanvaihtopisteissä jo Suomessa. Yleisimmät luottokortit kelpaavat lähes kaikkialla.

Linkit saaristolomalla Kroatiassa nähtäviin Unescon maailmanperintökohteisiin
Splitin vanhakaupunki
Trogir