Akropolis-kukkula-ja Parthenonin-temppeli-Ateena-Kreikka

Senioriopettaja-lehden kiertomatka Kreikassa

8
päivää

Kiertomatka Kreikassa on matka antiikin aikojen ihmeisiin. Matkaan sisältyvillä retkillä näet mm.  Ateenan Akropoliksen, Delfoin, Olympian sekä Korintin kanavan ja koet huikean junamatkan. Ja nautit tietysti herkullisista kreikkalaisista aterioista.

Tutustu Kreikan ihmeisiin hyvässä seurassa

Matkareitti
Ateena
2 yötä
Delfoi
retki
Patras
3 yötä
Olympia
retki
Odontotos-juna
retki
Epidauros ja Mykene
retki
Ateena
2 yötä

Kreikan kiertomatkalla näemme Unescon maailmanperintökohteita, jotka kertovat kiehtovalla tavalla muinaisista ajoista. Ateenassa Akropolis-kukkula hallitsee maisemaa ja vanhankaupungin kapeat kujat, busukimusiikki sekä tavernojen tuoksut ovat sopusoinnussa muinaisten monumenttien lomassa.

Tuhansia vuosia sitten Delfoin oraakkeli ennusti tulevia aikoja ja Olympiassa urheiltiin tyyliin ”Citius, Altius, Fortius”. Vaihtelun vuoksi matkustamme välillä junalla huikeissa kanjonimaisemissa. Peruskallioon louhittu jyrkkäseinäinen Korintin kanava on vaikuttava näky, vaikka sen merkitys nykyajan laivaliikenteelle onkin vähäinen.

Nautimme tietenkin myös kreikkalaisen keittiön herkkuja. Matkalla on puolihoito.

Kierrettyämme Peloponneksen niemimaan palaamme vielä Ateenaan ja sinulla on kokonainen päivä aikaa tutustua kaupunkiin ja sen kohteisiin myös omatoimisesti.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneessa, puolihoito, ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, suomalaisen matkanjohtajamme opastamina sekä paljon muuta. Lisämaksu 1h huoneesta alk. 420 €.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

18. – 25.10.2022

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (puolihoito)
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin.

Lento kohteeseen
Helsinki – Ateena

1. päivä, tiistai 18.10. Suora lento Helsingistä Ateenaan (Aegean Airlines) klo 14.00–17.35. Majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Royal Olympic -hotelliin (★★★★) ja syömme päivällisen (P).

Akropolis-kukkula-ja Parthenonin-temppeli-Ateena-Kreikka
Ateena

2. päivä, keskiviikko 19.10. Ateenassa aistimme monituhatvuotista historiaa. Vanhassakaupungissa Plákan ja Monastirákin alueella on siellä täällä monumentteja ja raunioita muistuttamassa antiikin aikojen suuruudesta. Tunnetuin muinainen maamerkki on kaikkialle näkyvä linnavuori eli Akropolis-kukkula ja sen laella sijaitseva Parthenonin temppeli. Kaupunkikierroksella nousemme ylös Akropolikselle, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Nousu edellyttää normaalia liikuntakykyä. Käymme myös kukkulan juurella sijaitsevassa Akropolis-museossa. Näemme Sýntagma-aukion parlamenttitaloineen sekä paikannamme tärkeimmät ostosalueet. Retken päätteeksi lounas. (A, L)

Athene Pronaian pyhäkkö Delfoi Kreikka
Ateena – Delfoi – Patras

3. päivä, torstai 20.10. Lähdemme aamulla muutaman tunnin bussimatkalle kohti Delfoita, johon tutustumme kävellen. Delfoi oli auringonjumala Apollonille pyhitetty paikka. Se tunnetaan oraakkelistaan, jolla oli ainutlaatuinen kyky antaa kaikkitietäviä lausuntoja ja ennustuksia. Ennustukset olivat usein moniselitteisiä ja tulkinnanvaraisia, minkä vuoksi jopa kokonaiset valtakunnat tuhoutuivat väärän tulkinnan seurauksena. Delfoi on – kuinkas muutenkaan – Unescon maailmanperintökohde. Lounaan jälkeen jatkamme matkaa kohti Patrasta. Ennen perille tuloa ylitämme Korintin lahden lähes kolmen kilometrin pituisen Rion-Antírrion sillan kautta. Majoitumme 3 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan My Way -hotelliin (★★★★). (A, L)

Antiikin aikaisen Olympia stadionin sisäänkäynti Peloponnes Kreikka
Olympia

4. päivä, perjantai 21.10. Vajaan sadan kilometrin matka Olympiaan taittuu noin puolessatoista tunnissa. Olympian Zeus-jumalan patsas oli yksi antiikin maailman seitsemästä ihmeestä. Se oli 13 metriä korkea patsas, jonka koristeluun oli käytetty suuret määrät norsunluuta ja kultaa. Olympia on antanut nimensä myös olympialaisille. Juuri täällä pidettiin vuonna 776 eaa. antiikin ajan ensimmäiset olympialaiset, jonka voittaja on kirjattu muistiin. Myös Olympia Kaukomatkatoimiston nimen alku ja juuri on siis Kreikassa Peloponnesoksen niemimaan Olympiassa. Arkeologinen alue koostuu useista Zeuksen temppelin ympärillä olevista raunioista. Tutustumme kävelykierroksella Olympiaan, joka on Unescon maailmanperintökohde. Lounaan jälkeen palaamme hotelliin iltapäivällä. (A, L)

Odontos-junan raiteet kalliossa
Odontotos-juna: Diakopto – Kalávryta

5. päivä, lauantai 22.10. Lähdemme aamulla vajaan tunnin päähän Diakoptoon. jossa vaihdamme bussista junaan. Historiallinen Odontotos-rautatie lukuisine siltoineen ja tunneleineen myötäilee Vouraikos-joen kanjonia ja sen huikeita maisemia. Radan jyrkimmät osuudet juna kiipeää hammasrattaiden avustamana. Noin tunnissa taitamme parinkymmenen kilometrin matkan ylös vuoristoon Kalávrytan pikkukaupunkiin.

Vierailemme jyrkän kalliorinteen kainalossa sijaitsevassa Mega Spilaion luostarissa, joka on yksi Kreikan vanhimmista. Lounaan jälkeen käymme Kastrian tippukiviluolastossa, jossa lumen sulavesistä muodostuu maanalainen joki. Kuivana kautena joki kuivuu kirkasvetisiksi altaiksi, joita koko luolasysteemissä on yhteensä 13. Helppokulkuisilta kävelysilloilta voi ihailla tippukivien mielikuvituksellisia muotoja. Hotelliin palaamme iltapäivällä. (A, L)

Leijonaportti-Mykene-Kreikka
Patras – Epidauros – Mykene – Korintin kanava – Ateena

6. päivä, sunnuntai 23.10. Paluumatkamme Ateenaan tarjoaa mielenkiintoisia kohteita. Epidauroksessa näemme lääkintätaidon ja parantamisen jumalan Asklepioksen pyhäkön ja testaamme hyvin säilyneen amfiteatterin erinomaisen akustiikan. Pysähdymme myös Mykenessä, jonka mukaan nimettiin noin 1600–1100 eaa. vaikuttanut mykeneläinen kulttuuri. Kaivauksissa löydetyistä esineistä tunnetuin on ns. Agamemnonin kultainen kuolinnaamio. Sekä Mykene että Epidauros ovat Unescon maailmanperintökohteita.

Näemme myös Korintin kanavan. Vain 6 kilometriä leveän Korintin kannaksen läpi rakennettiin 1800-luvun lopussa kapea kanava, joka yhdistää läntisen Korintinlahden itäpuoliseen Saroninlahteen. Peruskallioon louhittu syvä, lähes pystysuora uoma oli aikakautensa insinöörien taidonnäyte. Lounaan syömme matkalla. Ateenassa majoitumme 2 yöksi jo tuttuun Royal Olympic -hotelliin. (A, L)

Plakan alue Ateena Kreikka
Ateena

7. päivä, maanantai 24.10. Vapaa-aikaa jäähyväispäivälliseen asti. (A, P)

lento

8. päivä, tiistai 25.10. Aamulla kuljetus kentälle, josta suora lento (Aegean Airlines) Helsinkiin klo 9.25–13.10. (A)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Senioriopettaja-lehden kiertomatka Kreikassa
 • reittilennot turistiluokassa
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteissa
 • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa
 • puolihoito
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen
 • palvelupalkkiot ja kantajamaksut hotelleissa
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Senioriopettaja-lehden kiertomatka Kreikassa

Lisämaksu yhden hengen huoneesta on 420 €.

Tarkista passin tai virallisen henkilökortin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.

Matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
Ryhmän minimikoko 18, hinta edellyttää 18 matkustajaa.

Maksuehdot: Ennakkomaksu 450 €, loppumaksu erääntyy 35 vrk ennen lähtöä.

Peruutusehdot B:  Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 €/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 €/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Matkan hinta perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Yleisiä Valmismatkaehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
8 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää Senioriopettaja-lehden lukijamatkasta Kreikkaan

Kreikan kiertomatka tehdään lokakuussa, jolloin kuumin kesä on jo ohitse. Lämpötilat ovat kuitenkin vielä päivisin yleensä noin + 20 C, öisin n +12 C, sateita tulee harvoin. Matkalle kannattaa kesävaatteiden lisäksi ottaa mukaan lämmintä vaatetta viileitä iltoja ja aamuja varten. Myös uima-asun voi ottaa mukaan. Mukavat jalkineet (esim. lenkkitossut) ovat suositeltavat, koska retkillä kävelemme paljon.

Valuuttaa ei Kreikan matkalle tarvitse vaihtaa, eurot käyvät täälläkin. Yleisimmät luottokortit kelpaavat lähes kaikkialla.

Tällä Kreikan kiertomatkalla tutustumme näihin Unescon maailmanperintökohteisiin:
Acropolis, Athens
Sanctuary of Asklepios at Epidaurus
Archaeological Sites of Mycenae and Tiryns
Archaeological Site of Delphi
Archaeological Site of Olympia