Hyppää pääsisältöön

Senioriopettaja-lehden matka Moldovaan

Moldovan perinteinen ruokakulttuuri, Cricovan viinikellarien viinit, Orheiul Vechin luolaluostari ja Chisinaun vehreät puistot ihastuttavat

5 päivää alk.1 190 €/hlö
  • 13.9.2018 - 17.9.2018 vain 2 paikka(a) jäljellä Varaa
  • Chisinau 4 yötä
  • Orheiul Vechi retki
  • Cricova retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Rajanaapuriensa ympäröimä pikkuruinen Moldova on yksi Euroopan kummallisimmista maista. Matkailijat ovat vasta viime vuosina löytäneet maan, eikä massaturismista ole tietoakaan edes vehreiden puistojen koristamassa pääkaupungissa Chisinaussa.

Moldovan tasavallan sijainti on tehnyt siitä historiassa tärkeän kulkuväylän Aasian ja Euroopan välillä. Maata ovat hallinneet vuoroin niin roomalaiset, hunnit, bulgaarit kuin myös ottomaanit ja Neuvostoliitto. Nykyinen Moldova ja siitä edelleen irtautunut Transnistria syntyivät Neuvostoliiton romahtamisen myötä. Transnistriassa on oma hallinto, valuutta, posti, armeija, passi- ja rajatarkastukset, mutta sitä ei ole yksikään maa tunnustanut itsenäiseksi valtioksi.

Kartalla Moldova muistuttaa rypäleterttua, ja viininviljely onkin ollut täällä kauan tärkeä elinkeino ja osa kulttuuria. Maistelemme paikallisia viinejä Cricovan viinikellareissa. Moldovalaiset ovat ystävällisiä ja maan kauniit maisemat sekä perinteinen ruokakulttuuri tarjoavat elämyksiä. Tutustumme moldovalaisen keittiön salaisuuksiin pienessä Butucenin kylässä ja vierailemme upeiden maisemien keskellä ikivanhassa Orheiul Vechin luolaluostarissa.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen

Helsinki – Chisinau
1. päivä, torstai 13.9. Lähtö Helsingistä (Turkish Airlines) klo 13.25 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Chisinauhun, jonne saavumme klo 20.40. Majoitumme 4 yöksi kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Radisson Blu Leogrand -hotelliin (★★★★★). Iltapala hotellissa.

Chisinau
2. päivä, perjantai 14.9. Moldovalla on pitkä ja varsin sekava historia. Maan menneisyys ja nykyajan vaikutteet juontuvat suurelta osin sen naapurimaista Ukrainasta ja Romaniasta. Moldova on yksi Euroopan pienimmistä valtiosta. Maan erottaa Romaniasta rajajoki Prut, joka yhtyy Tonavaan lähellä sen Mustaanmereen laskevaa suistoa. Toinen tärkeä rajajoki on idempänä virtaava Dnestr, joka erottaa maan itänaapurista Ukrainasta. Tutustumme kaupunkikierroksella Chisinaun tärkeimpiin nähtävyyksiin. Näemme mm. kaupungin leveän pääkadun Stefan cel Maren hallintorakennuksineen, katedraalipuiston ja katedraalin, riemukaaren ja Tapani III Suuren muistomerkin. (A, L, P)

Orheiul Vechi ja Cricova
3. päivä, lauantai 15.9. Teemme kokopäiväretken kaupungin pohjoispuolelle. Ajamme liikenteestä riippuen noin tunnissa Orheiul Vechin historialliselle ja arkeologiselle alueelle, joka on Moldovan tunnetuimpia nähtävyyksiä. Orheiul Vechi sijaitsee upealla luonnonkauniilla paikalla Rautjoen kallioisella harjanteella. Se oli merkittävä asutuskeskus jo ennen ajanlaskumme alkua. Tutustumme alueen tärkeimpään nähtävyyteen, luolaluostariin. Ortodoksimunkit louhivat luostarin kallioon jo keskiajalla ja se pysyi asuttuna aina 1700-luvulle asti. Vuonna 1996 luostari kunnostettiin nykyasuunsa. Luostarilta avautuva maisema jokilaaksoon on henkeäsalpaavan kaunis. Tutustumme alueeseen jalkaisin, joten retkelle kannattaa varata hyvät kävelykengät. Luostarivierailulle tulee pukeutua asianmukaisesti: pitkähihainen paita, ei shortseja, naisilla pitkät housut tai hame ja miehillä pitkät housut. Vierailemme läheisessä kuvauksellisessa Butucenin pikkukylässä ja pääsemme kokeilemaan perinteistä moldovalaista ruoanlaittoa. Syömme myös lounaan Butucenissa. Moldova tunnetaan viineistään ja neuvostoaikoina Moldovaa kutsuttiin leikkisästi ”Neuvostoliiton viinitarhaksi”. Lounaan jälkeen tutustumme maan tunnetuimpiin viinikellareihin Cricovassa. Cricovan viinikellarit on louhittu kalkkikiveen ja niiden mikroilmasto soveltuu erinomaisesti viinin kypsytykseen ja säilytykseen. Sokkeloisilla viinikellariluolastoilla on pituutta kaiken kaikkiaan noin 120 km. Tutustumme viinikellareihin ja pääsemme maistelemaan paikan kuuluisia viinejä. (A, L)

Chisinau
4. päivä, sunnuntai 16.9. Tänään meillä on koko päivä aikaa nauttia omatoimisesti Moldovan pääkaupungista. Chisinauhun on helppo tutustua kävellen, sillä etäisyydet ovat lyhyet ja hotellimme sijaitsee erinomaisella paikalla lähellä katedraalipuistoa. Kaupungin tärkeimmät nähtävyydet, kahvilat, ravintolat ja ostosmahdollisuudet ovat kävelyetäisyydellä. Chisinaun hintataso on suomalaisittain edullinen, joten tuliaisostosten tekemistäkään ei kannata unohtaa. Useat liikkeet ja tavaratalot ovat avoinna myös sunnuntaisin. Monet Chisinaussa vierailevat lähtevät päiväretkelle itsenäiseksi julistautuneeseen Transnistriaan. Transnistria on noin 200 km pitkä ja 20 km leveä Ukrainaan rajoittuva alue, joka käytännössä itsenäistyi Moldovasta yksipuolisesti. Yksikään maa ei kuitenkaan ole tunnustanut Transnistriaa. Alueen 130 000 asukkaan pääkaupunki Tiraspol Lenin-patsaineen ja panssarivaunuineen tarjoaa aikamatkan vanhan Neuvostoliiton kommunismin aikaan. Suomen Ulkoasiainministeriö ei kuitenkaan suosittele matkustamista Transnistriaan ja Olympia Kaukomatkatoimisto noudattaa samaa linjausta. Illalla nautimme jäähyväispäivällisen. (A, P)

5. päivä, maanantai 17.9. Aamiaisen jälkeen kuljetus kentälle. Lentomme (Turkish Airlines) lähtee klo 10.20 Istanbulin kautta (Turkish Airlines) Helsinkiin, jonne saavumme klo 18.05. (A)

Olemme maininneet hotellin virallisen paikallisen luokituksen hotellin nimen yhteydessä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 160 e

Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.
Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Ennakkomaksu 250 e. Loppulaskun eräpäivä on 35 vrk ennen matkan alkua.

Peruutusehdot:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

  • viimeistään 43 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
  • 42–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu 250 e/henkilö
  • 20–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan kokonaishinnasta
  • myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, pidätetään 95% matkan kokonaishinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja. Viimeistään 30.6.2018 tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Valmismatkaehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.
1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä

16.5., 11.7. ja 19.9.
4 päivää

Moldova

alk.
1 150
Uutuus