Bledin-upeat-maisemat-Slovenia-Olympia-Kaukomakatoimisto

Slovenia ja Kroatia

- matka upeissa maisemissa
7
päivää
Uutuus

Matka Sloveniaan ja Kroatiaan sisältää monipuolista ohjelmaa ja omaa aikaa hyvässä tasapainossa. Silmiähivelevät maisemat, ripaus historiaa ja omintakeista kulttuuria sekä vivahteikas gastronomia tulevat tutuiksi matkalla. Vapaapäivinä voit viettää aikaa kaupungilla, nauttia kylpyläpalveluista tai tehdä patikointiretkiä.

Kiertomatka Sloveniassa ja Kroatiassa

Matkareitti
Bled
3 yötä
Bohinj-järvi ja Vogel
retki
Vintgar-rotko
lisäretki
Postojna ja Lipica
retki
Opatija
3 yötä
Istrian niemimaa
retki
Ljubljana
retki

Sloveniassa majoitumme Bledin viehättävässä pikkukaupungissa, ikonisissa Alppimaisemissa. Teemme retken kristallinkirkkaalle Bohinj-järvelle ja nousemme Vogelin hiihtokeskukseen kaapelihissillä ihailemaan upeaa maisemaa. Matkalla Kroatiaan käymme Postojnan karstiluolastossa etsimässä olmeja sekä Lipicassa katsomassa lipizzanhevosten upeaa esitystä.

Kroatiassa majoitumme Adrianmeren rannalla, Opatijan hienostuneessa kylpyläkaupungissa. Istrian niemimaalla tutustumme alueen makuihin - tryffeleihin, oliiviöljyihin ja viineihin. Vapaapäivänä voit nauttia Opatijan rantapromenadista ja rannoista tai vaikkapa hotellin kylpyläpalveluista.

Bledissä ja Opatijassa on myös hyvät mahdollisuudet patikointeihin kauniilla ja hyvinhoidetuilla reiteillä

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy lennot, majoitus 2h huoneessa, aamiaiset sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat, kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, suomenkielisen matkanjohtajamme opastamana.  Lisämaksu 1h huoneesta.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

Alustava matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen
Kaikki hotellitähditykset perustuvat paikallisiin luokituksiin

Bled
Helsinki – Bled

1. päivä, tiistai Lento Helsingistä (Finnair) klo 8.40–10.20 Slovenian pääkaupunkiin Ljubljanaan. Meillä on kentältä vain puolen tunnin bussimatka kauniin Bledjärven rannalla sijaitsevaan Bledin pikkukaupunkiin. Tutustumme keskustaan kävellen ennen lounasta, jonka syömme korkean kallion päällä sijaitsevassa Bledin linnassa. Sen museo kertoo omaa tarinaansa linnan tuhatvuotisesta historiasta. Näköala 130 metriä alempana lainehtivalle järvelle ja Blediä ympäröiville vuorille on yksi Slovenian ikonisimmista maisemista. Lounaan päättää blediläinen herkkuleivos, kremna rezina. Majoitumme 3 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Rikli Balance -hotelliin (★★★★). Loppupäivä on vapaata. (L) 

Kaapelihissi Vogelin hiihtokeskukseen
Bohinj-järvi ja Vogel

2. päivä, keskiviikko Aamulla vierailemme Bledjärven ainoalla saarella ja sen keskiaikaisessa kirkossa. Pääsemme sinne perinteisellä pletna-veneellä, jota soudetaan kahdella airolla, mutta muuten samanlaisella tekniikalla kuin Venetsian gondoleita. Kirkolle johtaa 99 porrasta ja tarinan mukaan vihkiseremoniaa varten sulhasen on kannettava morsian portaat ylös. Pienessä kahvilassa voi maistaa saaren erikoisuutta, hasselpähkinätäytteistä kääretorttua, poticaa. 

Puolen tunnin bussimatkan päässä Bledistä on kristallinkirkas Bohinj-järvi sekä Vogelin kaapelihissin ala-asema. Nousemme kaapelihissillä muutamassa minuutissa ala-aseman 570 metrin korkeudesta reiluun 1 500 metriin Vogelin hiihtokeskukseen. Ylhäältä on upea näköala alas järvelle sekä Julisten (Juliaanisten) Alppien korkeimmille huipuille Triglavin kansallispuistoon. Vogelin poluilla voi käydä lyhyellä patikkaretkellä tai hypätä vaikka reilun kilometrin mittaiselle tuolihissimatkalle. Huomioi, että myös kesällä vuoristossa voi olla tarvetta lämpimälle vaatetukselle. Lounaan jälkeen palaamme Blediin iltapäivällä. (A, L) 

Vintgar-rotko
Bled / Vintgar-rotko

3. päivä, torstai Vapaapäivä, jolloin voi ottaa rennosti kahviloissa tai kävellä vaikka järven ympäri helppoa rantareittiä pitkin. Bledissä on myös monipuoliset hyvinvointi- ja kylpyläpalvelut hemmottelua kaipaaville.
Vaihtoehtoisesti halukkaat voivat lähteä vajaan 6 kilometrin kävelylle Vintgar-rotkon helppokulkuiselle reitille. Rotkon pohjalla virtaa turkoosinkirkas Radovna-joki. Jyrkille rinteille rakennetuilta helppokulkuisilta puusilloilta voi tarkkailla joen taimenia ja puiden linnustoa. Meillä on kuljetus noin 5 kilometrin päähän reitin lähtöpisteeseen hyvissä ajoin aamulla. Tällöin voimme hyödyntää varhaisia hetkiä kauniissa kanjonissa. Paluu takaisin hotellille ennen puoltapäivää. (A)
 

Lipizzan hevonen
Bled – Postojna – Lipica – Opatija

4. päivä, perjantai Aamiaisen jälkeen lähdemme reilun tunnin bussimatkalle kohti Postojnaa. Vierailemme osassa valtavaa karstiluolastoa, jolla on pituutta lähes 25 kilometriä. Tutustumista helpottaa maan uumenissa liikennöivä juna, joka vie meidät ihailemaan vuosimiljoonien aikana kasvaneita tippukivimuodostelmia. Luolastossa elää myös erikoinen sokea salamanteri, olmi. Pimeässä sille ei ole kehittynyt pigmenttiä, joten se on väriltään vaalea. Näemme näitä parinkymmenen sentin mittaisia uhanalaisia olmeja kierroksellamme. 

Lounaan jälkeen jatkamme matkaa Lipicaan, joka on lipizzanhevosen alkukoti. Lipican hevossiittola perustettiin jo vuonna 1580. Iltapäivällä näemme esityksen, jonka pääosissa ovat lipizzanhevoset ja niiden taitavat ohjastajat. Päivän viimeinen etappi taittuu noin puolessa tunnissa Kroatian Opatijaan, jossa hotellimme on 3 yön ajan keskustan ulkopuolella rinteessä sijaitseva ensimmäisen luokan Grand Hotel Adriatic (★★★★). (A, L)

Ruokamarkkinat-Kroatia
Istrian niemimaa: tryffeleitä, oliiviöljyä ja viiniä

5. päivä, lauantai Sydämenmuotoinen Istrian niemimaa tarjoaa makuja maailman huipulta. Aamun alkajaisiksi ajamme Motovunin kylään. Sitä ympäröivien metsien kätköissä kasvaa tryffelisieniä, joita jäljitetään koirien avulla. Tätä etsintää seuraamme isännän johdolla ja lopuksi maistamme aromikkaita tryffelei. Groznjanissa tutustumme pittoreskiin kylään, josta kehkeytyi 60-luvulta alkaen taiteilijoiden ja musikanttien henkinen kehto. Taidegalleriat ja katusoitto ovat kylän tunnusmerkkejä varsinkin kesällä. 

Istrian niemimaalla on useita perheyrityksiä, jotka tuottavat huippulaatuista oliiviöljyä. Arvostettu Flos Olei -julkaisu on useana vuonna nimennyt Istrian maailman parhaaksi oliiviöljyalueeksi, mitä todistavat lukemattomat palkintosertifikaatit. Maistelemme oliiviöljyjä pienellä perhetilalla. Myöhemmin meillä on tuokio vapaa-aikaa Rovinjin maalauksellisessa rantakaupungissa. Retken päätteeksi tutustumme paikallisiin viineihin ja syömme myöhäisen lounaan. (A, L) 

Opatija
Opatija

6. päivä, sunnuntai Vapaapäivää voi viettää omien mieltymyksien mukaisesti. Opatijassa on vanhan ajan tyyliä, palatseja, kauniita puistoja sekä hienostuneisuutta. Matkailulla onkin pitkät perinteet jo 1800-luvun lopulta alkaen. Mereen laskeva rinne ja polveileva rantaviiva pienine poukamineen, venesatamineen ja viihtyisine ravintoloineen ovat Opatijaa parhaimmillaan. Kävely 12 kilometrin mittaisella helppokulkuisella rantapromenadilla voi olla romanttinen elämys tai miksei myös liikunnallinen haaste. (A) 

Ljubljana
Ljubljana

7. päivä, maanantai Aamiaisen jälkeen lähdemme parin tunnin bussimatkalle Ljubljanaan, jossa teemme pienen kaupunkikierroksen. Viehättävää kaupunkia halkoo Ljubljanica-joki ja korkeimmalla kohdalla kohoaa keskiaikainen linna. Ljubljanaa kuvaillaan usein romanttiseksi ja sympaattiseksi. Lyhyiden välimatkojen keskustaan on helpointa tutustua kävellen. Käymme myös Metelkovan taidekaupunginosassa, joka edustaa eräänlaista vaihtoehtoista yhteiskuntamallia. Jäähyväislounaan jälkeen kuljetus kentälle, josta klo 19.1022.45 lento (Finnair) Helsinkiin. (A, L) 

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Slovenia ja Kroatia
  • suorat reittilennot turistiluokassa
  • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa  
  • majoitus kahden hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa tai vastaavissa hotelleissa  
  • aamiaiset sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat
  • ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen  
  • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
  • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
  • suomalainen matkanjohto 
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Slovenia ja Kroatia

Lisämaksu 1h huoneesta.

Tarkista passin / virallisen henkilökortin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

 

Matkan hinta perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
7 päivää
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää Slovenia ja Kroatia -kiertomatkasta

Syyskuun alussa Bledissä yöt saattavat olla jo viileitä (noin + 10 C) mutta päivisin lämmintä vielä riittää, noin + 15-20 C. Opatijassa on usein hieman lämpimämpää ja aurinkoisempaa. Sadekuurot ovat mahdollisia. Varaa mukaan kesävaatteiden lisäksi lämmintä vaatetta iltoja ja aamuja varten sekä kevyt, tuulen- ja sateenpitävä takki. Mukavat jalkineet (esim. lenkkitossut tai vastaavat) on hyvät retkillä. Mikäli haluat patikoida enemmän ja osallistua esim. Vintgar-rotkon retkeen, ota mukaan hyvin sisäänajetut lenkkitossut/vaelluskengät. Myös uima-asu kannattaa tälle matkalle pakata mukaan, hotelleissa on useita uima-altaita ja Opatijassa mahdollisuus nauttia myös merestä ja lukuisista rannoista, mikäli sää vain on sopiva.

Sloveniassa valuuttana on euro, Kroatiassa kuna (HRK). Kroatian valuuttaa voit vaihtaa jo Suomessa tai matkan aikana. Luottokortit käyvät yleisesti kaikkialla.