Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Tanskan kiertomatka

Kööpenhaminassa näet Pienen merenneidon ja Tivolin, Skagenissa herkuttelet Toast Skagenilla. Matkaamme saarelta toiselle näyttävien siltojen yli.

9 päivää alk. 2 660 € /hlö
Uutuus
 • 6.8.2021 - 14.8.2021 Varaa
 • Kööpenhamina 1 + 2 yötä
 • Aarhus 3 yötä
 • Skagen retki
 • Odense 2 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Hyggeä ja hyvää mieltä Tanskasta

Pohjoismaista pienin on lähimatkakohteena ”pikkujättiläinen”.  Koe Tanskan kotoinen ja samalla kansainvälinen tunnelma, näe tanskalaisen designin käytännön estetiikkaa, istahda katukahvilaan, aisti Skagenin taiteilijoita inspiroinut valo ja nauti vehreistä maisemista. Matkallamme välimatkat taittuvat junalla ja bussilla sujuvasti, etäisyydet ovat lyhyitä ja saarelta toiselle kuljetaan yli näyttävien siltojen.

Aloitamme kiertomatkamme Kööpenhaminasta, jossa pohjoismainen elämänmeno yhdistyy mukavasti keskieurooppalaiseen kaupunkikulttuuriin. Maailmankuulujen nähtävyyksien – Pieni merenneito-patsaan ja Tivolin – kotikaupungista löydät kaunista arkkitehtuuria, muotia, ympärivuoden auki olevia terassikahviloita ja kiinnostavia museoita. Tanskan toiseksi suurin kaupunki, viikinkien 770-luvulla perustama Aarhusin merenrantakaupunki Jyllannissa on sekoitus vanhaa ja uutta. Aarhusissa lähes kaikki on kävelyetäisyyden päässä – satama, viehättävä keskusta, monet ravintolat ja kahvilat ovat ulottuvillasi. Keskiaikaisen tunnelmansa säilyttänyt Odense on satusetä Hans Christian Andersenin syntymäkaupunki. Tuokion entisaikojen aateliston elämästä saamme vierailulla Egeskovin renesanssi-linnassa

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen

Helsinki – Kööpenhamina
1. päivä, perjantai Lähtö Helsingistä suoralla lennolla (Finnair) klo 11.00 Kööpenhaminaan, jonne saavumme klo 11.40. Kastrup – Kööpenhaminan lentokenttä, sijaitsee aivan kaupungin kyljessä, joten lähdemme lyhyelle kiertoajelulle (n. 3 tuntia) suoraan kentältä. Pysähdymme Nyhavnin vilkkaalla ja värikkäällä satama-alueella jaloittelemassa. Nyhavn – nimestään huolimatta – on rakennettu 1600-luvun lopussa. Yksi alueen kuuluisimmista asukkaista, Hans Christian Andersen kirjotti kirkkaanpunaisessa talossa kuuluisan satunsa prinsessasta ja herneestä. Syömme kierroksen aikana Smørrebrød -lounaan ja iltapäivällä majoitumme 1 yöksi kaupungin keskustaan keskitason Imperial-hotelliin (★★★★). Tervetulopäivällinen. (L, P)

Kööpenhamina - Aarhus
2.päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen kävelemme läheiselle Kööpenhaminan päärautatieasemalle. Matkustamme junalla (n. 3 tuntia) Aarhusiin, Jyllantiin. Vilkkaasta yliopistoelämästä tunnettu Aarhus on Tanskan toiseksi suurin kaupunki. Majoitumme iltapäivällä 3 yöksi keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Scandic The Mayor-hotelliiin (★★★★) raatihuoneen viereen. Aarhusissa on mukava liikkua kävellen sillä keskustan – Midtbyenin – alueella eivät välimatkat ole pitkiä. Illansuussa voit suunnata läheiselle Aarhus Street Food -ravintolahalliin iltapalalle. Jos ostokset kutkuttavat, tunnetut tanskalaiset vaatemerkit ja runsaan elintarvikeosaston löydät Salling-tavaratalosta. (A)

Aarhus
3.päivä, sunnuntai Tänään tutustumme Aarhusin nähtävyyksiin. Den Gamle By, pala vanhaa Aarhusia, vaalii kaupungin käsityöläishistoriaa, sen ainutlaatuista kehitystä sekä moninaisia henkilötarinoita. Alueelle on tuotu vanhoja rakennuksia eripuolilta Tanskaa, mm. vuodelta 1597 peräisin olevan pormestarin talo. Joen rannalla ovat ns. Latinalaiset korttelit ja 1200-luvulla rakennettu tuomiokirkko. Entiselle satama-alueelle v 2015 avattu DOKK1 on pohjoismaiden suurin kirjasto. Pysähdymme lyhyesti Marselisborgin palatsin edessä. Palatsin ruusutarhan sanotaan olevan yksi kuningatar Margareeta II:n lempipaikoista. Päivän päätteeksi vierailemme taidemuseo ARosissa. ARos-taidemuseon vetonaula on museon kattoa koristava tanskalais-islantilaisen taiteilija Olafur Eliassonin teos ”Your Rainbow Panorama”. Rainbow Panorama on myös näköalapaikka, josta kaupunkia pääsee tarkastelemaan vaihtuvan värimaailman läpi. (A)

Aarhus – retki Skageniin
4.päivä, maanantai Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla (n. 2 tuntia) kohti Jyllannin pohjoisinta kolkkaa, jossa Itä- ja Pohjanmeri kohtaavat. Skagen tunnetaan erityislaatuisesta valostaan, jota vuosisadan vaihteessa Skagenin maalareiden (Skagensmalerne) taideyhteisö arkielämää kuvaavissa teoksissaan tallensi jälkipolville. Idyllinen Skagen sijaitsee kapean niemen kärjessä. Melkein kaikki talot ovat auringonkukankeltaisia ja monissa on tiilenvärinen harjakatto. Lounaalla herkuttelemme luonnollisesti paikkakunnan mukaan nimetyllä katkarapuvoileivällä, Toast Skagenilla. Illansuussa palaamme takaisin Aarhusiin. (A, L)

Aarhus – Odense
5.päivä, tiistai Aamiaisen jälkeen bussimme suuntaa kohti Odensea, jonne matka taittuu noin kahdessa tunnissa. Aarhusin jäätyä taaksemme ajamme Vejlenvuonon yli kulkevan sillan, josta avautuu näkymät Vejlen satamaan ja kaupunkiin. Huomio kiinnittyy meressä seisovaan moderniin tiilirakennukseen, Fjordenhusiin ja sen naapurissa oleviin hienoihin asuintaloihin, joita kutsutaan nimellä ” Bølgen” eli aalto. Myöhemmin ylitämme Vähä-Beltin uuden sillan ja saavumme Fynin saarelle. Majoitumme 2 yöksi Odensen keskustassa sijaitsevaan keskitason Comwell H.C. Andersen -hotelliin (★★★★). (A)

Odense
6.päivä, keskiviikko Tänään tutustumme Odensen nähtävyyksiin. Käymme tietenkin Hans Christian Andersenin kotimuseossa. Vaatimattomista oloista lähtöisin oleva kirjailija nousi suureen kuuluisuuteen, ja julkaistiinpa häneltä sekä runokokoelma että matkakirjojakin. Vain puolen tunnin ajomatkan päässä Odensesta sijaitsee vallihaudan suojelema Egeskovin punatiilinen linna. Loisteliaiden salien ja museon lisäksi linnassa on kaunis puutarha labyrintteineen. Fynin kauniita maisemia katselee mielellään, sillä pyökkimetsät ja hyvinvoivat viljelysmaat täydentävät vehreää maisemaa. (A).

Odense - Kööpenhamina
7.päivä, torstai Matkamme jatkuu bussilla (n. 2 tuntia) Odensesta takaisin Kööpenhaminaan. Ison-Beltin lähes 7 kilometriä pitkä silta vie meidän Fyniltä Själlantiin. Kööpenhaminassa majoitumme 2 yöksi jo tuttuun Imperial-hotelliin kaupungin keskustassa.  (A)

Kööpenhamina
8.päivä, perjantai Teemme Kööpenhaminassa puolen päivän kaupunkikierroksen. Näemme mm. vanhan Kastelletin linnoituksen, josta kävelemme meren äärelle tervehtimään Pientä merenneitoa. Kuningasperheen asunnon Amalieborgin lisäksi näemme Christiansborgin palatsin, jossa sekä Tanskan parlamentti ja korkein oikeus toimivat. Iltapäivällä jää aikaa myös omiin retkiin kaupungilla. Illan vietämme iloisesti Tivolissa ja syömme eräässä Tivolin monista ravintoloista läksiäispäivällisen. Jo 1800-luvulla kuninkaallisella toimiluvalla yleisölle avatun Tivolin alueella on paviljonkeja ja viheralueita. Huvilaitteiden lisäksi tänne tullaan nauttimaan ainutlaatuisesta tunnelmasta ja kauniista valojen loisteesta. (A, P)

Kööpenhamina - Helsinki
9.päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, josta klo 12.25–14.55 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 530 e.

Tarkista passin tai virallisen henkilökortin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.
Retkipäivinä aikaa omakustanteisiin aterioihin. Matkan aikana kävellään paljon osin epätasaisilla mukulakivikaduilla, joten matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Ennakkomaksu 350 e.
Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä