Hyppää pääsisältöön

Tonavan-risteily

Ihastu Tonavan varrella sijaitsevien Wienin, Budapestin, Belgradin ja Bratislavan tärkeimpiin nähtävyyksiin ja tutustu myös idyllisiin pikkukyliin

 • Wien 9 yön risteily alkaa ja päättyy
 • Budapest retki
 • Vukovar retki
 • Belgrad retki
 • Novi Sad retki
 • Mohács retki
 • Esztergom retki
 • Bratislava retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Tonava virtaa Keski-Euroopan sydämessä kauniiden maisemien keskellä. Wien, Budapest, Belgrad ja Bratislava ovat vuosisatojen kuluessa kehittyneet joenvarren dynaamisiksi metropoleiksi. Wienissä taiteet ja kulttuuri kukoistavat oopperan, teatterin ja klassisen musiikin siivittäminä. Tonavan ylle kaartuvat historialliset sillat yhdistävät kumpuilevan Budan tasaiseen Pestiin. Budapestin ainutlaatuinen rantamaisema on Unescon maailmanperintökohde. Tonavan ja Savajoen yhtymäkohdassa sijaitseva Belgrad on Serbian pääkaupunki. Slovakian pääkaupungissa Bratislavassa joki taas erottaa kommunismiajan laatikkomaiset kerrostalokorttelit vanhankaupungin barokkipalatseista.

Risteily Tonavan historiallisissa maisemissa on vaivaton tapa tutustua viiteen maahan. Laivalla nautimme täysihoidosta juomineen ja hintaan sisältyvä kattava retkiohjelma tutustuttaa meidät paitsi Tonavan tunnetuimpiin kaupunkeihin myös idyllisiin kyliin sekä vehreään, viehättävään maaseutuun.

Tonavan-risteily:
Ms Bellejour on 127 metriä pitkä ensimmäisen luokan jokilaiva
(★★★★+). Matkustajia laivaan mahtuu enimmillään 180. Aurinko- ja alakannen väliä kuljetaan portaita pitkin, hissiä ei ole. Matkan perushintaan majoitumme noin 14 neliön kahden hengen superior-hytteihin keskimmäisellä majoituskannella.(kts muut hyttivaihtoehdot alempana, matkaehdot kohdassa) Varustukseen kuuluu suihku ja WC, hiustenkuivaaja, TV, puhelin sekä jääkaappi. Arvoesineet voi säilyttää hytin tallelokerossa. Lisäksi hyteissä on säädettävä ilmastointi. Ikkunan sijaan ulkoseinässä on liukuovi ranskalaiselle parvekkeelle, jonka voi eristää hyttysverkolla. Laivan yleistiloissa on ravintola, baari, näköalasalonki, kirjasto, saunatilat sekä pieni kuntosali. Aurinkokannella on lepotuolit rentoutumista varten. Laivan täysihoito alkaa tulopäivän päivällisellä ja päättyy lähtöpäivän aamiaiseen. Hytteihin tuodaan päivittäin pullotettua vettä. Iltapäivisin on tee- ja kahvihetki kakkuineen tai vaihtoehtoisesti myöhään illalla on vielä saatavana pikkupurtavaa. Viihdeohjelmaa ja musiikkia laivalla on yleensä iltaisin aikatauluihin sovitettuna.
Risteilymme sisältää myös erillisen juomapaketin. Siihen kuuluvat vedet, alkoholittomat virvoitusjuomat, olut ja viini ruokailuilla sekä laivan yleisissä anniskelutiloissa (ei koske hyttiä). Risteilyä täydentää ryhmällemme räätälöity retkipaketti paikallisoppaineen. Siihen kuuluu yhteensä 10 retkeä, jotka kohteesta riippuen toteutetaan joko bussilla, kävellen tai edellisten yhdistelmänä. Olympian matkanjohtaja on mukana retkillä.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito, *=retki

Helsinki – Wien
1. päivä Lento (Finnair) Helsingistä Wieniin klo 8.30–9.55. Itävallan pääkaupunki Wien tunnetaan kulttuurin kehtona, johon mm. Strauss ja Mozart ovat jättäneet omat jälkensä. Wien on tunnettu myös mahtipontisesta arkkitehtuuristaan. Kaupungin sydän on vanhojen puolustusmuurien tilalle rakennetun Ringstrasse-kadun ympäröimä vanhakaupunki barokki- ja jugendtyylisine rakennuksineen. Sen keskipistettä hallitsee ruutukattoinen Pyhän Tapanin goottilainen tuomiokirkko. Maallisempaa arkkitehtuuria edustaa 1980-luvulla rakennettu kaupungin vuokratalo, Hundertwasserhaus persoonallisine julkisivuineen. Teemme kiertoajelun, jonka aikana kaupungin tunnetuimmat nähtävyydet tulevat tutuiksi. Osa kierroksesta tehdään jalkaisin, jolloin pääsemme Wienin kapeille kujille ja koemme historian havinan. Lounaan jälkeen meillä on vielä vapaata aikaa nauttia vaikka kakkukahvit, tunnetaanhan Wien toinen toistaan upeammista kahviloistaan valtavine kakkuvalikoimineen. Myöhään iltapäivällä nousemme jokilaivaan ja päivällisen yhteydessä kapteenimme toivottaa matkustajat tervetulleeksi risteilylle. Ms Bellejour nostaa ankkurit klo 22.00. (L, P)
* Wienin kaupunkikierros n. 5 t

Wien – Budapest
2. päivä Leppoisan aamupäivän risteiltyämme saavumme klo 14.00 Unkarin pääkaupunkiin Budapestiin. Kaupunkikuvaa hallitsevat läntisen Budan vihreät kukkulat, Tonava siltoineen ja itärannalla Pestissä kohoava massiivinen uusgoottilainen parlamenttitalo. Jos Tonava jakaa kaupungin Budaksi ja Pestiksi, niin vastaavasti vajaan kolmen kilometrin pituinen Margitinsaari jakaa Tonavan virtauksen kahteen uomaan. Margitinsaari on keskustan tärkeimpiä virkistysalueita laajojen puistoalueidensa ansiosta. Budapestin kylpyläkulttuuri elää vahvana. Kuumien mineraalivesilähteiden terveyttä edistäviä vaikutuksia on hyödynnetty jo satojen vuosien ajan. Tonavan ainutlaatuiset rantamaisemat, Budan Linnavuori sekä kahden ja puolen kilometrin pituinen Andrássy út -katu kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin. (TH)
*iltapäivä        Budapestin kaupunkikierros n. 5 t

Vukovar
3. päivä Aamulla teemme teknisen pysähdyksen Mohacsissa. Iltapäivällä saavumme Vukovariin, Kroatiaan. Itäisessä Kroatiassa Vukajoen ja Tonavan yhtymäkohdassa sijaitseva Vukovar tuhoutui miltei täysin Jugoslavian sodan aikana. Vukovarin piirityksen muistomerkki ja rikki ammutut rakennukset muistuttavat menneisyydestä ja sodan mielivaltaisuudesta. Illalla on vielä aikaa tutustua Vukovariin omin päin; matka jatkuu kohti Belgradia klo 22.00. (TH)
*iltapäivä        Vukovarin kaupunkikierros n. 2 t

Belgrad
4. päivä Saavumme Belgradiin, Serbiaan jo varhain aamulla klo 5.30 ja vietämme siellä koko päivän. Monille tuntemattomaksi jäänyt Belgrad on metropoli, jossa näkemistä ja tekemistä riittäisi useammaksikin päiväksi. Belgradin linnoitus ja monet museot ovat matkailijoiden suosiossa. Vanhankaupungin Kneza Mihaila -katu tarjoaa parhaat ostosmahdollisuudet kansainvälisiä merkkiliikkeitä myöten. Mukulakivisen Skadarlija-kadun terasseilla on mukava istahtaa hetkeksi ja seurata ihmisvilinää. Puolen päivän kaupunkikierroksella näemme Belgradin tärkeimmät nähtävyydet. Lounaan jälkeen on vielä hyvin aikaa tutustua omin päin tähän Balkanin niemimaan suurimpaan, 1,5 miljoonan asukkaan kaupunkiin. Klo 23.00 lähdemme risteilemään takaisin Wieniin päin. (TH)
*aamupäivä    Belgradin kaupunkikierros n. 4 t

Novi Sad
5. päivä Yön aikana on maisema taas vaihtunut ja aamu valkenee Novi Sadissa. Retkemme on mukava yhdistelmä kaupunkikierrosta, luostarivierailua ja viininmaistelua. Kaupungin tunnetuin nähtävyys Vapauden torin lisäksi on Petrovaradin linnake, joka sijaitsee jylhällä paikalla Tonavan varrella ikään kuin valvoen itse kaupunkia. Sokkeloisella linnakkeen alueella toimii mm. Kaupunginmuseo, useita työpajoja sekä ravintoloita, joiden terasseilta avautuvat upeat maisemat. Tutustumme myös maaseudulla sijaitsevaan Krusedolin ortodoksiluostariin. Viininmaistajaisten jälkeen palaamme laivalle. (TH)
*aamupäivä    Novi Sadin kaupunkikierros ja viininmaistajaiset n. 4 t

Mohács
6. päivä Palaamme takaisin Unkarin puolelle ja saavumme Mohácsiin aamulla klo 7.00. Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla puolen päivän retkelle liki 250 000 asukkaan Pécsiin, joka oli yksi vuoden 2010 Euroopan kulttuuripääkaupungeista. Unkarilaiseen tapaan täällä on verkkaisa, ystävällinen tunnelma. Kaupungilla on merkittävä menneisyys ja sen historialliset muistomerkit ovatkin päässeet Unescon maailmanperintölistalle. (TH)
*aamupäivä    retki Pécsiin n. 4 t

Esztergom
7. päivä Tänään on tutustumisvuorossa Esztergom, jossa pysähdymme muutamaksi tunniksi ja teemme kävelykierroksen. Kaupunkikuvaa hallitsee valtava linnavuorelle 1800-luvulla rakennettu basilika, joka on Euroopan suurimpia kirkkorakennuksia. Jatkamme matkaa iltapäivällä kohti Slovakian pääkaupunkia Bratislavaa. (TH)
*aamupäivä    Esztergomin kävelykierros n. 2 t

Bratislava
8. päivä Saavumme Bratislavaan jo aamuyön aikana. Tonava jakaa kahtia myös Bratislavan kuten niin monet muutkin joen varren kaupungit. Vanhakaupunki ja kaupunkikuvaa hallitseva Bratislavan linna sijaitsevat laivan kulkusuuntaan nähden oikealla puolella, kun vasemmalle puolelle jää Petržalka, yksi Keski-Euroopan tiheimmin asututuista lähiöistä. Kommunismin aikana 1970-luvulla rakennettu satojen elementtikerrostalojen lähiö edustaa itäblokissa aikoinaan yleisesti vallalla ollutta kaupunkisuunnittelua. Teemme muutaman tunnin kävelykierroksen kaupungilla. Iltapäivällä teemme bussiretken Karpaateille. Tutustumme Červený Kamenin linnaan, joka on yksi Slovakian parhaiten säilyneistä linnoista. Vaikka Slovakia on melko pieni viinimaa, varsinkin valkoviinit ovat tutustumisen arvoisia. Maistelemme slovakialaisia viinejä, ennen kuin palaamme Bratislavaan. Risteilymme jatkuu klo 23.00. (TH)
*aamupäivä    Bratislavan kävelyretki n. 2 t
*iltapäivä        retki maaseudulle ja viininmaistajaiset n. 4 t

Wien
9. päivä Laivamme palaa Wieniin varhain aamulla klo 6.00. Aamiaisen jälkeen tutustumme Schönbrunnin linnaan ja sen puutarhoihin, jotka kuuluvat kokonaisuutena Unescon maailmanperintökohteisiin. Loppupäivä on vapaata aikaa. Nyt viimeistään on aikaa herkutella kattokruunuin koristelluissa kahviloissa. Aikaa on myös mm. museoille, ostoksille tai vaikka vierailuun paikallisella tilalla Wienin tunnetuissa viinikaupunginosissa kuten Mauer tai Grinzing. Illalla nautimme matkan päätöspäivällisen laivalla. (TH)
*aamupäivä    retki Schönbrunnin linnaan n. 3 t

Wien – Helsinki
10. päivä Aamiaisen jälkeen kuljetus kentälle, josta suora lento (Finnair) klo 11.15–14.40 Helsinkiin. (A)

 

Perushinnalla majoitus superior-hytissä keskikannella.
Deluxe-hytti yläkannella, hinta kesä-heinäkuussa 3.520 e/henkilö, lokakuussa 2.980 e/henkilö.
Deluxe-hytti samankokoinen ja samoin varustein kuin superior-hytti mutta yläkannella. Ei saatavana 1h hyttinä.

Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä.
Matkan hinta 1 hengen superior-hytissä keskikannella, kesä- ja heinäkuussa 3.930 e, lokakuussa 3.140 e tai
standard-hytissä alakannella kesä-heinäkuussa 3.480 e, lokakuussa 2.960 e. Huom! Alakannen standard-hytissä vain pieni pyöreä ikkuna (ei ranskalaista parveketta)

Matkan hinnoittelu perustuu euroon.
Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 350 e/hlö.
Loppumaksu erääntyy 65 vrk ennen lähtöä.
Peruutusehdot:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 350 e/henkilö
 • 60–36 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 750 e/henkilö
 • 35–15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • kun matkan alkuun on 14 vrk tai vähemmän, pidätetään 95% matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja. Viimeistään 30.6.2018 tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Valmismatkaehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.
1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä

16.5., 11.7. ja 19.9.
5 päivää

Moldova

alk.
1 150