MS Vivienne risteilee Tonavalla

Tonavan risteily Bukarestista Wieniin

Näe risteillen seitsemän maata
12
päivää
alk. 3 690 €/hlö
Uutuus

Tonavan-risteilyllä käymme seitsemässä maassa ja viidessä pääkaupungissa. Bukarest, Belgrad, Budapest, Bratislava ja Wien tarjoavat elämyksiä suurkaupunkien tapaan, jokainen omilla vahvuuksillaan. Pysähdymme myös pienempiin kaupunkeihin, Bulgarian Vidiniin ja Kroatian Vukovariin. Matkalla on mielenkiintoisten retkien lisäksi myös vapaa-aikaa tutustua kohteisiin omin päin sekä nauttia Tonavan maisemista ja laivan tarjoiluista.

Risteile Tonavan upeissa maisemissa hyvätasoisella jokilaivalla

Matkareitti
Bukarest
1 yö
Turnu Măgurele
10 yön risteily alkaa
Vidin
retki
Rautaportti ja Golubac
Belgrad
retki
Novi Sad
retki
Vukovar
retki
Budapest
retki
Bratislava
retki
Wien
retki / risteily päättyy

Aloitamme Tonavan risteilyn Romaniasta. Ennen risteilyä tutustumme pääkaupunki Bukarestiin, jossa majoitumme yhden yön. Käymme Ceausescun rakennuttamassa parlamenttitalossa ja näemme kaupungin muut tärkeät nähtävyydet. Kaikki ohjelmassa mainitut retkemme toteutetaan omana ryhmänä, ilman muita matkustajia ja retkillä on käytössä ns. audio guide -kuulokkeet.

Matkan muut yöt majoitumme laivalla. Ensimmäinen pysähdyspaikka on Bulgarian Vidin, johon tutustumme kävelykierroksella. Seuraavana päivänä saavumme Rautaportin alueelle, jossa Tonava kapenee erottaen Romanian ja Serbian. Upeiden maisemien lisäksi katse kiinnittyy kuningas Decebalusin kasvoihin, jotka on ikuistettu kallioon.

Serbiassa pysähdymme koko päiväksi pääkaupunki Belgradiin ja toiseksi päiväksi historialliseen Novi Sadiin. Tonavan ja Vukajoen yhtymäkohdassa, Kroatian Vukovarissa, pysähdymme aamupäivän ajaksi ja teemme kävelykierroksen. Unkarin pääkaupungissa Budapestissä meillä on hyvin aikaa, pysähdymme tänne lähes kahdeksi kokonaiseksi päiväksi.

Slovakian Bratislava on myös Tonavan varrella ja tutustumme myös tähän historialliseen kaupunkiin. Tonavan risteilymme päättyy Itävallan pääkaupunkiin Wieniin, joka tunnetaan kulttuurin ja varsinkin musiikin kehtona. Ehdimme tehdä kaupunkikierroksen ja käydä myös klassisen musiikin konsertissa ennen seuraavana aamuna lähtevää paluulentoa.

Mielenkiintoiset kaupungit, Tonavan vaihtelevat maisemat ja jokilaivan mukavuudet tekevät risteilystä upean kokonaisuuden.

Tonavan risteilymme tehdään ms Viviennelle, joka on 110 metriä pitkä hyvätasoinen jokilaiva (★★★★). Laiva on täysin uudistettu vuonna 2020 skandinaaviseen, valoisaan tyyliin. Matkustajia laivaan mahtuu enimmillään 146. Yläkannella on vastaanotto, ravintola ja lounge-tilan yhteydessä baari sekä pieni kirjasto. Aurinkokannella on useita pöytäryhmiä ja aurinkotuoleja. Keski- ja yläkannen välillä on portaiden lisäksi myös hissi. Kaikkialla laivassa on käytössä ilmainen wifi. Musiikkia ja viihdettä laivalla on yleensä iltaisin aikatauluihin sovitettuna.

Keski- ja yläkannen hyttimme ovat identtisiä ja kooltaan noin 15 m². Hyttien varustukseen kuuluu suihku ja WC, hiustenkuivaaja, TV ja puhelin. Vaatteille on säilytystilaa kaapeissa ja arvoesineet voi lukita hytin tallelokeroon. Lisäksi hyteissä on säädettävä ilmastointi ja lämmitys sekä liukuovi, joka avautuu ranskalaiseksi parvekkeeksi.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan perushintaan sisältyvät lennot, majoitus laivalla keskikannen 2h hyteissä, täysihoito ja all-inclusive-juomapaketti laivalla, ohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket pääsymaksuineen, juomarahat laivan henkilökunnalle sekä paljon muuta. Matkalla mukana suomalainen matkanjohtajamme. Lisämaksu 1h huoneesta/hytistä alk. 1 190 €.

Matkan hinta ja ehdot

 

Tonavan risteilyyn sisältyy monipuolisten retkien ja laadukkaan täysihoidon lisäksi kattava juomapaketti, joka on voimassa ravintolassa, baarissa ja aurinkokannella klo 9.00–24.00. Siihen kuuluvat vedet, virvoitusjuomat, oluet (useita merkkejä), talon viinit, aperitiivit, sherry- ja portviinit, digestiivit sekä väkevät alkoholit (myös ns. premium-merkkejä kuten VSOP-konjakki) ja päivittäin vaihtuva cocktail. Lisäksi hyttiin toimitetaan päivittäin litran vesipullo sekä retkille puolen litran vesipullo/matkustaja.

 

Matkaohjelma

Vuoden 2022 matkat Vuoden 2023 matkat

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito

27.04.–08.05.2022 (matkapäivät keskiviikko-sunnuntai)
13.10.–24.10.2022 (matkapäivät torstai-maanantai)

Vanhan-kaupungin-idyllia-Bukarest-Romani
Helsinki – Bukarest

1. päivä Lähtö (Lufthansa) Helsingistä klo 6.30 Münchenin kautta (Lufthansa) Romanian pääkaupunkiin Bukarestiin, jonne saavumme klo 12.00. Kuljetus kentältä suoraan lounaalle, jonka jälkeen majoitumme keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason hotelliin. (L)

Parlamenttitalo-Bukarest-Romania
Bukarest – Turnu Măgurele (risteily alkaa)

2. päivä Bukarestia kutsutaan Balkanin Pariisiksi. Leveät bulevardit ja niitä reunustavat laajat puistot muistuttavat läntistä esikuvaansa. Aamupäivän kaupunkikierroksella näemme Bukarestin tärkeimmät maamerkit. Kaupungin tunnetuin nähtävyys lienee parlamenttitalo, joka on maailman suurimpia rakennuksia. Tutustumme Ceausescun rakennuttamaan parlamenttitaloon opastetulla kierroksella. Kierroksen jälkeen lähdemme muutaman tunnin bussimatkalle kohti Tonavalla sijaitsevaa Turnu Măgurelea. Nousemme Ms Vivienne-laivaan, jossa majoitumme seuraavat 10 yötä. Päivällinen laivassa. Köydet irrotetaan klo 21.00. (A, P)

Baba-Vida-linnoitus-Vidin-Bulgaria.
Vidin

3. päivä Aamupäivällä on tervetulotilaisuus sekä miehistön ja laivan esittely. Saavumme klo 13.00 Bulgarian Vidiniin, jossa laivamme kiinnittyy rantabulevardin viereen. Kaupungin monivaiheista historiaa todistavat synagoga, moskeija sekä kukkulan laella maisemaa hallitseva keskiaikainen Baba Vida -linnoitus. Kävelykierroksella tutustumme keskustaan ja linnoitukseen. Loppupäivä on vapaata. Risteily jatkuu klo 23.00. (TH)

Kuningas-Decebalusin-kasvoja-esittava-kalliokaiverrus
Rautaportti ja Golubac

4. päivä Risteillessämme edelleen ylävirtaan saavutamme Rautaportin alueen, missä Tonavan maisemat ovat huikeimmillaan. Romanian ja Serbian erottava joki puristuu jyrkkinä kohoavien kallioiden väliin. Kapeimmassa kohdassa rantojen välinen etäisyys on vain 150 metriä. Kuningas Decebalusin kasvoja esittävä kolossaalinen kalliokaiverrus vahtii ohi lipuvia laivoja. Rautaportin jälkeen pysähdymme illansuussa muutamaksi tunniksi Golubacin keskiaikaisen linnoituksen viereen. Yöllä matka jatkuu Serbian pääkaupunkiin Belgradiin. (TH)

Belgrad-iltavalaistuksessa-Serbia
Belgrad

5. päivä Saavumme Serbian pääkaupunkiin Belgradiin klo 7.00 ja vietämme siellä koko päivän. Belgradin linnoitus ja monet museot ovat matkailijoiden suosiossa. Vanhankaupungin Kneza Mihaila -kadulla on monipuliset ostosmahdollisuudet paikallisine putiikkeineen ja kansainvälisine merkkiliikkeineen. Mukulakivisen Skadarlija-kadun terasseilla on mukava istahtaa hetkeksi ja seurata ihmisvilinää. Aamupäivän kierroksella paikanamme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet. Lounaan jälkeen on vielä hyvin aikaa tutustua omin päin Balkanin niemimaan suurimpaan kaupunkiin. Risteily jatkuu klo 23.00. (TH)

Kaupunkikuvaa-Novi-Sad-Serbia
Novi Sad

6. päivä Laivamme kiinnittyy laituriin Novi Sadissa klo 06.00. Aamiaisen jälkeen teemme kävelykierroksen historiallisessa keskustassa. Kävelykadut putiikkeineen ja kahviloineen ovat lyhyen kävelymatkan päässä laivalta, joten lounaan jälkeen on helppoa tutkia kaupungin tarjontaa itsekseen. Novi Sadin tunnetuin maamerkki, Petrovaradin linnoitus näkyy kukkulan laella Tonavan toisella rannalla. Linnoituksen alueella on Kaupunginmuseo, käsityöpajoja sekä ravintoloita, joiden terasseilta avautuvat hienot maisemat. Matka jatkuu vasta puolen yön jälkeen. (TH)

Vukovar Kroatiassa
Vukovar

7. päivä Pysähdymme Vukovarissa klo 6.00–13.00. Itäisessä Kroatiassa Vukajoen ja Tonavan yhtymäkohdassa sijaitseva Vukovar tuhoutui miltei täysin Kroatian sodan aikana. Vukovarin piirityksen muistomerkki ja rikki ammutut rakennukset muistuttavat menneisyydestä ja sodan mielivaltaisuudesta. Tutustumme Vukovariin kävellen. (TH)

Kaunis-Budapest-Unkari
Budapest

8.–9. päivä Vuorokauden risteiltyämme saavumme klo 13.00 Unkarin pääkaupunkiin Budapestiin, jossa laivamme yöpyy. Tonava halkaisee kaupungin kahteen osaan Budaksi ja Pestiksi, joita historialliset sillat yhdistävät. Budan vihreät kukkulat hallitsevat maisemaa lännessä ja itärannalla Pestissä kohoaa massiivinen uusgoottilainen parlamenttitalo. Vajaan kolmen kilometrin pituinen Margitinsaari jakaa Tonavan virtauksen kahteen uomaan. Kaupungin kylpyläkulttuurilla on pitkät perinteet. Tonavan ainutlaatuiset rantamaisemat, Budan Linnavuori sekä kahden ja puolen kilometrin pituinen Andrássy út -katu ovat Unescon maailmanperintökohteita. Tulopäivän iltapäivällä kiertelemme bussilla molemmilla puolilla jokea paikantaaksemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet. Seuraavana päivänä on aikaa omille retkille, jolloin voi vaikka tutustua Euroopan suurimman kauppahalliin. Jätämme Budapestin klo 21.00. (TH)

Bratislavan-linna-ja-parlamentti-Slovakia-Tonavan-risteily-Olympia
Bratislava

10. päivä Saavumme Slovakian pääkaupunkiin Bratislavaan klo 14.00. Tonava jakaa kahtia myös Bratislavan kuten niin monet muutkin joen varren kaupungit. Vanhakaupunki ja kaupunkikuvaa hallitseva Bratislavan linna sijaitsevat joen pohjoispuolella ja etelään jää Petržalka, joka on suurimpia kommunismin aikana itäblokissa rakennettuja kerrostalolähiöitä. Tutustumme historialliseen keskustaan kävelykierroksella. Illalla on vapaa-aikaa. Risteilymme jatkuu klo 21.00. (TH)

Straussin-patsas-Wien-Itavalta
Wien

11. päivä Saavumme Wieniin varhain aamulla. Itävallan pääkaupunki Wien tunnetaan kulttuurin kehtona, johon mm. Strauss ja Mozart ovat jättäneet jälkensä. Wienin filharmonikkojen perinteinen uudenvuoden konsertti televisioidaan yli 70 maahan. Kaupunki tunnetaan myös mahtipontisesta arkkitehtuuristaan sekä Schönbrunnin ja Hofburgin keisarillisista palatseista, joita mahtava Habsburg-suku aikoinaan isännöi. Wienin sydän on vanhojen puolustusmuurien tilalle rakennetun Ringstrasse-kadun ympäröimä vanhakaupunki barokki- ja jugendtyylisine rakennuksineen. Sen keskipistettä hallitsee ruutukattoinen Pyhän Tapanin goottilainen tuomiokirkko. Teemme aamupäivällä kiertoajelun, jolloin näemme kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä. Iltapäivällä on vapaa-aikaa. Illalla käymme klassisen musiikin konsertissa. (TH)

lento

12. päivä Aamiaisen jälkeen kuljetus kentälle ja lento (Lufthansa) klo 11.10 Münchenin kautta (Lufthansa) Helsinkiin, jonne saavumme klo 17.35. (A)

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito

Alustavat matkapäivät: 27.04.–08.05.2023 ja 12.10.–23.10.2023

Näiden matkojen ohjelma, hinnat, matkaehdot sekä muut yksityiskohdat julkaistaan alkusyksystä 2022.

Voit jo nyt tehdä alustavan varauksen matkalle lähtöpäivän kohdalta avautuvalla ennakkovarauslomakkeella tai soittamalla meille, 09 696 2770.

ALUSTAVA MATKAOHJELMA

Vanhan-kaupungin-idyllia-Bukarest-Romani
Helsinki – Bukarest

1. päivä Lähtö (Lufthansa) Helsingistä klo 6.15 Münchenin kautta (Lufthansa) Romanian pääkaupunkiin Bukarestiin, jonne saavumme klo 12.00. Kuljetus kentältä suoraan lounaalle, jonka jälkeen majoitumme keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason hotelliin. (L)

Parlamenttitalo-Bukarest-Romania
Bukarest – Turnu Măgurele (risteily alkaa)

2. päivä Bukarestia kutsutaan Balkanin Pariisiksi. Leveät bulevardit ja niitä reunustavat laajat puistot muistuttavat läntistä esikuvaansa. Aamupäivän kaupunkikierroksella näemme Bukarestin tärkeimmät maamerkit. Kaupungin tunnetuin nähtävyys lienee parlamenttitalo, joka on maailman suurimpia rakennuksia. Tutustumme Ceausescun rakennuttamaan parlamenttitaloon opastetulla kierroksella. Kierroksen jälkeen lähdemme muutaman tunnin bussimatkalle kohti Tonavalla sijaitsevaa Turnu Măgurelea. Nousemme Ms River Venture -laivaan, jossa majoitumme seuraavat 10 yötä. Päivällinen laivassa. Köydet irrotetaan klo 21.00. (A, P)

Baba-Vida-linnoitus-Vidin-Bulgaria.
Vidin

3. päivä Aamupäivällä on tervetulotilaisuus sekä miehistön ja laivan esittely. Saavumme klo 13.00 Bulgarian Vidiniin, jossa laivamme kiinnittyy rantabulevardin viereen. Kaupungin monivaiheista historiaa todistavat synagoga, moskeija sekä kukkulan laella maisemaa hallitseva keskiaikainen Baba Vida -linnoitus. Kävelykierroksella tutustumme keskustaan ja linnoitukseen. Loppupäivä on vapaata. Risteily jatkuu klo 23.00. (TH)

Kuningas-Decebalusin-kasvoja-esittava-kalliokaiverrus
Rautaportti ja Golubac

4. päivä Risteillessämme edelleen ylävirtaan saavutamme Rautaportin alueen, missä Tonavan maisemat ovat huikeimmillaan. Romanian ja Serbian erottava joki puristuu jyrkkinä kohoavien kallioiden väliin. Kapeimmassa kohdassa rantojen välinen etäisyys on vain 150 metriä. Kuningas Decebalusin kasvoja esittävä kolossaalinen kalliokaiverrus vahtii ohi lipuvia laivoja. Rautaportin jälkeen pysähdymme illansuussa muutamaksi tunniksi Golubacin keskiaikaisen linnoituksen viereen. Yöllä matka jatkuu Serbian pääkaupunkiin Belgradiin. (TH)

Belgrad-iltavalaistuksessa-Serbia
Belgrad

5. päivä Saavumme Serbian pääkaupunkiin Belgradiin klo 7.00 ja vietämme siellä koko päivän. Belgradin linnoitus ja monet museot ovat matkailijoiden suosiossa. Vanhankaupungin Kneza Mihaila -kadulla on monipuliset ostosmahdollisuudet paikallisine putiikkeineen ja kansainvälisine merkkiliikkeineen. Mukulakivisen Skadarlija-kadun terasseilla on mukava istahtaa hetkeksi ja seurata ihmisvilinää. Aamupäivän kierroksella paikanamme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet. Lounaan jälkeen on vielä hyvin aikaa tutustua omin päin Balkanin niemimaan suurimpaan kaupunkiin. Risteily jatkuu klo 23.00. (TH)

Kaupunkikuvaa-Novi-Sad-Serbia
Novi Sad

6. päivä Laivamme kiinnittyy laituriin Novi Sadissa klo 06.00. Aamiaisen jälkeen teemme kävelykierroksen historiallisessa keskustassa. Kävelykadut putiikkeineen ja kahviloineen ovat lyhyen kävelymatkan päässä laivalta, joten lounaan jälkeen on helppoa tutkia kaupungin tarjontaa itsekseen. Novi Sadin tunnetuin maamerkki, Petrovaradin linnoitus näkyy kukkulan laella Tonavan toisella rannalla. Linnoituksen alueella on Kaupunginmuseo, käsityöpajoja sekä ravintoloita, joiden terasseilta avautuvat hienot maisemat. Matka jatkuu vasta puolen yön jälkeen. (TH)

Vukovar Kroatiassa
Vukovar

7. päivä Pysähdymme Vukovarissa klo 6.00–13.00. Itäisessä Kroatiassa Vukajoen ja Tonavan yhtymäkohdassa sijaitseva Vukovar tuhoutui miltei täysin Kroatian sodan aikana. Vukovarin piirityksen muistomerkki ja rikki ammutut rakennukset muistuttavat menneisyydestä ja sodan mielivaltaisuudesta. Tutustumme Vukovariin kävellen. (TH)

Kaunis-Budapest-Unkari
Budapest

8.–9. päivä Vuorokauden risteiltyämme saavumme klo 13.00 Unkarin pääkaupunkiin Budapestiin, jossa laivamme yöpyy. Tonava halkaisee kaupungin kahteen osaan Budaksi ja Pestiksi, joita historialliset sillat yhdistävät. Budan vihreät kukkulat hallitsevat maisemaa lännessä ja itärannalla Pestissä kohoaa massiivinen uusgoottilainen parlamenttitalo. Vajaan kolmen kilometrin pituinen Margitinsaari jakaa Tonavan virtauksen kahteen uomaan. Kaupungin kylpyläkulttuurilla on pitkät perinteet. Tonavan ainutlaatuiset rantamaisemat, Budan Linnavuori sekä kahden ja puolen kilometrin pituinen Andrássy út -katu ovat Unescon maailmanperintökohteita. Tulopäivän iltapäivällä kiertelemme bussilla molemmilla puolilla jokea paikantaaksemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet. Seuraavana päivänä on aikaa omille retkille, jolloin voi vaikka tutustua Euroopan suurimman kauppahalliin. Jätämme Budapestin klo 21.00. (TH)

Bratislavan-linna-ja-parlamentti-Slovakia-Tonavan-risteily-Olympia
Bratislava

10. päivä Saavumme Slovakian pääkaupunkiin Bratislavaan klo 14.00. Tonava jakaa kahtia myös Bratislavan kuten niin monet muutkin joen varren kaupungit. Vanhakaupunki ja kaupunkikuvaa hallitseva Bratislavan linna sijaitsevat joen pohjoispuolella ja etelään jää Petržalka, joka on suurimpia kommunismin aikana itäblokissa rakennettuja kerrostalolähiöitä. Tutustumme historialliseen keskustaan kävelykierroksella. Illalla on vapaa-aikaa. Risteilymme jatkuu klo 21.00. (TH)

Straussin-patsas-Wien-Itavalta
Wien

11. päivä Saavumme Wieniin varhain aamulla. Itävallan pääkaupunki Wien tunnetaan kulttuurin kehtona, johon mm. Strauss ja Mozart ovat jättäneet jälkensä. Wienin filharmonikkojen perinteinen uudenvuoden konsertti televisioidaan yli 70 maahan. Kaupunki tunnetaan myös mahtipontisesta arkkitehtuuristaan sekä Schönbrunnin ja Hofburgin keisarillisista palatseista, joita mahtava Habsburg-suku aikoinaan isännöi. Wienin sydän on vanhojen puolustusmuurien tilalle rakennetun Ringstrasse-kadun ympäröimä vanhakaupunki barokki- ja jugendtyylisine rakennuksineen. Sen keskipistettä hallitsee ruutukattoinen Pyhän Tapanin goottilainen tuomiokirkko. Teemme aamupäivällä kiertoajelun, jolloin näemme kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä. Iltapäivällä on vapaa-aikaa. Illalla käymme klassisen musiikin konsertissa. (TH)

lento

12. päivä Aamiaisen jälkeen kuljetus kentälle ja lento (Lufthansa) klo 11.10 Münchenin kautta (Lufthansa) Helsinkiin, jonne saavumme klo 17.30. (A)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Tonavan risteily Bukarestista Wieniin
 • reittilennot turistiluokassa 
 • lentokenttäkuljetukset
 • majoitus Bukarestin hotellissa ja laivan keskikannella kahden hengen hyteissä
 • täysihoito risteilyllä sekä muut ohjelmassa mainitut ateriat
 • all-inclusive-juomapaketti laivan anniskelupisteissä klo 9.00–24.00
 • ohjelmassa mainitut retket ja kuljetukset
 • laukkupalvelu hotellissa ja laivalla
 • lento- ja turistiverot ja satama- ja viranomaismaksut 190 € (v 2022)
 • juomarahat laivan henkilökunnalle yht. 80 €/matkustaja
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Tonavan risteily Bukarestista Wieniin

Lisämaksu yhden hengen hytistä keskikannella 1 190 €, yläkannella 1 340 €. Tällöin myös Bukarestin hotellissa on yhden hengen huone. Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun.

Matkan perushinta, 3 690 € / henkilö, majoitus laivalla 2h keskikannen hytissä. Yläkannen 2h hytissä matkan hinta on 3 830 €/henkilö.

Vuoden 2023 lähtöjen osalta ohjelma, hinnat, matkaehdot sekä muut yksityiskohdat julkaistaan alkusyksystä 2022.

Tarkista passin voimassaolo ja kunto ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Maksuehdot: Ennakkomaksu on 550 €. Loppulaskun eräpäivä on 65 vrk ennen matkan alkua.
Peruutusehdot:
Matkan erityisluonteesta johtuen sovellamme normaalista poikkeavia peruutusehtoja.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 200 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkaa, pidätetään 450 e/henkilö
 • 60–46 vrk ennen matkaa, pidätetään 750 e/henkilö
 • 45–30 vrk ennen matkaa, pidätetään 1.300 e/henkilö
 • 29–15 vrk ennen matkaa, pidätetään 75 % matkan kokonaishinnasta
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin, pidätetään 95 % matkan kokonaishinnasta

 

Matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
12 päivää alk./hlö 3 690 €
 • 13.10.2022 - 24.10.2022
 • 27.4.2023 - 8.5.2023
  Ennakkovarattavissa
 • 12.10.2023 - 23.10.2023
  Ennakkovarattavissa

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää Tonavan-risteilystä

Tonavan risteilyllä seitsemän maata: Romania - Bulgaria - Serbia - Kroatia - Slovakia - Unkari - Itävalta

Tonavan-risteilyn Bulgariasta Itävältaan teemme Ms Vivienne -aluksella,  joka on 110 metriä pitkä hyvätasoinen jokilaiva. Laiva on täysin uudistettu vuonna 2020 skandinaaviseen, valoisaan tyyliin. Matkustajia laivaan mahtuu enimmillään 146. Yläkannella on vastaanotto, ravintola ja lounge-tilan yhteydessä baari sekä pieni kirjasto. Aurinkokannella on useita pöytäryhmiä ja aurinkotuoleja. Tupakointi on sallittu ainoastaan sille merkityllä alueella aurinkokannella. Keski- ja yläkannen välillä on portaiden lisäksi myös hissi. Kaikkialla laivassa on käytössä ilmainen wifi. Musiikkia ja viihdettä laivalla on yleensä iltaisin aikatauluihin sovitettuna. Retkemme toteutetaan omana ryhmänä ilman muita matkustajia ja retkillä on käytössä ns. audio guide -kuulokkeet.

Risteilyt tehdään huhti- ja lokakuussa jolloin kohteissa on lämmintä. Illat saattavat kuitenkin olla viileämpiä joten varaa kesävaatteiden lisäksi mukaan ainakin takki/neule tai vastaava. Myös kevyt sadetakki tms voi olla retkipäivinä hyödyllinen. Mukavat jalkineet ovat retkillä tärkeät, osa kierroksista tehdään kävellen ja kohteissa kävellään melko paljon. Oleskelu laivalla on melko rentoa eikä päivällisille tarvitse pukeutua esim. pikkutakkeihin tai solmioihin. Asun tulee olla kuitenkin siisti, joten ruokasalissa ei tule käyttää shortseja, urheilusandaaleja yms. Hyteissä on vaatteille kohtuullisen hyvin säilytystilaa, mutta matkalaukuille on vähemmän tilaa. Tämä on hyvä ottaa huomioon laukkua valitessa. Arvoesineet voi säilyttää hytin tallelokerossa. 

Tonavan-risteilyn hintaan sisältyy myös kattava all-inclusive -juomapaketti, joka on voimassa ravintolassa, baarissa ja aurinkokannella klo 9.00–24.00. Siihen kuuluvat vedet, virvoitusjuomat, oluet (useita merkkejä), talon viinit, aperitiivit, sherry- ja portviinit, digestiivit sekä väkevät alkoholit ja päivittäin vaihtuva cocktail. Lisäksi hyttiin toimitetaan päivittäin litran vesipullo sekä retkille puolen litran vesipullo/matkustaja.

Katso kaikki Olympian risteilyt
Kaikki jokiristeilyt