Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Toscanan kiertomatka – Raffaello Tesin tapaan

Ihastu Toscanan maisemiin sekä tutustu Pienzan, Sienan, Pistoian, Firenzen, Carraran ja Tarquinian kiehtovaan historiaan ja kulttuuriin

6 päivää alk. 2 190 € /hlö
 • Tälle matkalle on vapaana myös naispaikka jaetussa kahden hengen huoneessa.

  Tämän paikan voit varata toimistostamme.
  Soita (09) 696 2770 tai
  lähetä sähköpostia olympia@olympia.fi

  1.6.2020 - 7.6.2020 Myös naispaikka vapaana Varaa
 • Pienza 1 yö
 • Siena retki
 • Pistoia 3 yötä
 • Firenze retki
 • Carraran marmorilouhokset retki
 • Castiglione della Pescaia 2 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Valloittava matkanjohtajamme Raffaello johdattaa meidät synnyinsijoilleen Toscanaan ja sen kiehtovaan historiaan, kulttuuriin sekä kuvankauniisiin maisemiin. Aluksi tutustumme Pienzan kaupunkiin, joka tunnetaan renessanssiajan kaupunkisuunnittelun kehtona. Matkalla kohti vuoden 2017 Italian kulttuuripääkaupungiksi valittua Pistoiaa pysähdymme kolmelle kukkulalle rakennettuun Sienaan, yhteen Italian kauneimmista kaupungeista. Tutustumme kävellen Sienan ainutlaatuiseen vanhaankaupunkiin. Raffaellon tunnelmallinen kotikaupunki Pistoia on tukikohtamme muutaman päivän. Sieltä käymme Firenzessä, joka on entinen mahtava kaupunkivaltio ja nykyään maakunnan pääkaupunki ja kuuluisa renessanssiajan taiteilijoistaan ja taideaarteistaan. Carrarassa pääsemme katsomaan marmorilouhoksia. Tarquinian etruskien hauta-alueella tutustumme alueen alkuperäiskulttuuriin, jonka vaikutus heijastui antiikin roomalaisten tapoihin.

Matkanjohtaja Raffaello Tesi on syntyperäinen toscanalainen, joka vuosia sitten ihastui Suomen talveen. Rakkaudesta kylmään maahamme hän on asunut Suomessa jo 18 vuotta. Raffaa kiehtoo erityisesti eri maiden kulttuurien kohtaaminen. Tämä on saanut hänet matkustelemaan eri puolille maailmaa, viimeiset 8 vuotta myös Olympian ja Kaukoretkien matkanjohtajana.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Matkalla on puolihoito)

Helsinki – Pienza
1. päivä, maanantai 1.6. Lento Helsingistä (Finnair) Rooman Fiumicinon kentälle klo 7.50–10.15. Jatkamme bussilla kohti Val d’Orcian laaksossa sijaitsevaa Pienzan kaupunkia. Matkan varrella nautimme lounaan paikallisessa maalaisravintolassa Orvieton lähistöllä. Val d’Orcian laakson kumpuilevat maisemat ja kukkuloiden rinteillä sijaitsevat pikkukylät ovat inspiroineet monia taiteilijoita renessanssista nykypäivään. Alue onkin valittu Unescon maailmanperintökohteeksi vuonna 2004. Ennen tervetulopäivällistä teemme pienen kävelykierroksen Pienzan keskustassa, joka kaupunkiarkkitehtuurinsa ansiosta kuuluu niin ikään Unescon maailmanperintökohteisiin. Majoitumme kaupungin keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Relais Il Chiostro -hotelliin (★★★★), joka on aikanaan toiminut luostarina. (L, P)

Pienza – Siena – Pistoia
2. päivä, tiistai 2.6. Aamiaisen jälkeen matkamme jatkuu kohti Sienaa, jossa teemme opastetun kävelykierroksen. Kukkuloille rakennettu kaupunki on säilyttänyt oman keskiaikaisen viehätyksensä. Kaupungin simpukan muotoisen keskusaukion Piazza del Campon laidalla kohoavat palatsit muistuttavat Sienan kulta-ajasta 1200–1300-luvuilla. Palazzo Pubblico -kaupungintalo palvelee edelleen kaupungintalona, mutta sen edustustilat ovat avoinna yleisölle. Mustavalkoraidallinen tuomiokirkko erottuu jo kaukaa Sienan muuten punaruskeasta kaupungista. Sisältä kirkko on läpileikkaus taidehistoriaan ja sen marmorileikkauksin koristeltu lattia muodostuu n. 50 koristepaneelista, joita lähes kaikki sen ajan tunnetut taiteilijat olivat suunnittelemassa. Lounaan (omakustanteinen) jälkeen kuljetus Pistoiaan, jossa majoitumme 3 yöksi hyvään keskitason Villa Cappugi -hotelliin (★★★★) noin kahden kilometrin päähän Pistoian keskustasta. Syömme päivällisen hotellissa. (A, P)

Firenze
3. päivä, keskiviikko 3.6. Lähdemme aamiaisen jälkeen paikallisjunalla päiväksi Firenzeen, jossa teemme opastetun kävelykierroksen. Toscanan maakunnan upea pääkaupunki tunnetaan länsimaisen taiteen kehtona. Kaupungin menestystarina alkoi jo 1200-luvulla käsityöläiskiltojen aktiivisen liiketoiminnan seurauksena; pankkitoiminnan myötä kaupungista kehittyi aikakautensa merkittävin taloudellinen keskus. Firenzen floriinista tuli Euroopan tärkein valuutta. Valta-asemaan kohosi Medicien pankkiirisuku, jota Eurooppa saa kiittää renessanssin kulttuuriaarteistaan. Heidän aikakaudellaan taide, tiede ja humanismi kehittyivät Firenzessä vapaammin kuin missään muualla Euroopassa. Medicit antoivat mahdollisuuden aikakautensa taiteilijoille ja kuvanveistäjille – Fra Angelico, Donatello, Filippo Lippi, Botticelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo ja Giorgio Vasari – ikuistaa nimensä jälkipolville. Kauppayhteydet toivat uusia vaikutteita myös Euroopan ulkopuolelta. Arabialaisten numeroiden käyttöönotto ja geometrian kehittyminen sai toscanalaiset arkkitehdit toteuttamaan kunnianhimoisia rakennushankkeita; Lorenzo Ghiberti kuvitti kastekappelin pronssiovet ja Filippo Brunelleschi suunnitteli tuomiokirkon taivaita hipovan kupolin. Matkanjohtaja auttaa löytämään mieluisaa ohjelmaa iltapäiväksi. Illansuussa palaamme paikallisjunalla takaisin Pistoiaan, jossa syömme yhdessä päivällisen. (A, P)

Pistoia
4. päivä, torstai 4.6. Leppoisan aamiaisen jälkeen Raffaello vie meidät kävelyretkelle syntymäkaupunkiinsa Pistoiaan. Kaupunki on onnistunut säilyttämään oman pikkukaupunkimaisen ja rauhallisen tunnelmansa. Piazza Duomo on keskustan ydin ja sen ympäriltä löytyvät kaupungin tärkeimmät rakennukset: tuomiokirkko Cattedrale di San Zeno kastekappeleineen, kaupungintalo, tuomioistuin ja pankki. Aukio sijaitsee samalla alueella, jonne roomalaiset perustivat ensimmäiset asutukset 1200-luvulla. Samalta ajalta on peräisin myös sairaala Ospedale del Ceppo, joka toimii nykyään museona. Sen alta lähtee mielenkiintoinen matka maanalaiseen Pistoiaan; 650 m pitkästä tunnelista löytyy mm. vanha roomalainen silta, keskiaikainen pesula sekä öljynpuristin 1100-luvulta. Iltapäivällä on omaa aikaa kierrellä keskustan viehättävillä kujilla. (A, L)

Pistoia – Carrara – Castiglione della Pescaia
5. päivä, perjantai 5.6. Aikaisen aamiaisen jälkeen ajamme vuoristotietä Carraran marmorilouhoksille, jossa tutustumme marmorin louhinnan ja veiston historiaan ja nykypäivään. Carraran alue on Italian suurin marmorintuottaja ja mm. Firenzessä sijaitseva Michelangelon veistämä Daavid-patsas on tehty Carraran valkoisesta marmorista. Ennen lähtöämme kohti Castiglione della Pescaiaa syömme lounaan. Myöhään iltapäivällä majoitumme 2 yöksi rannalla sijaitsevaan, mäntymetsän ympäröimään hyvään keskitason Riva del Sole -hotelliin (★★★★). (A, L)

Castiglione della Pescaia
6. päivä, lauantai 6.6. Vapaa päivä. Hotellin oma ranta aurinkotuoleineen sekä uima-altaat ovat käytössämme. Halukkaat voivat myös tutustua Castiglione della Pescaian viehättävään vanhaankaupunkiin joko omatoimisesti tai matkanjohtajan kanssa. Illalla syömme yhdessä päivällisen hotellin ravintolassa. (A, P)

Castiglione della Pescaia – Tarquinia – Helsinki
7. päivä, sunnuntai 7.6. Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla kohti Tarquiniaa, jossa sukellamme etruskien aikakauteen. Tarquinian muurien ulkopuolelta on löydetty maalauksin koristeltuja etruskien hautoja, jotka kertovat korkeasta kulttuurista ja elämänilosta. Paikka on myös Unescon maailmanperintökohde. Lounaan jälkeen matka jatkuu kohti Rooman Fiumicinon lentokenttää, josta lento (Finnair) Helsinkiin klo 19.45–0.05. (A, L)

Olemme maininneet hotellin paikallisen luokituksen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

 

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 310 e.

Tarkista matkustusasiakirjan (passi tai henkilökortti) voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa.

Osa matkan vierailukohteista saattaa vaihtua. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Kävelemme matkan aikana paljon ja osin myös mäkisiä katuja ja epätasaisilla mukulakivillä, joten matka ei sovi liikuntarajoitteisille.

Ryhmän minimikoko 15. Matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Ennakkomaksu 350 e
Peruutusehdot A
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 7–3 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 2 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä

Blogi

Elisa Julin