Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Uudenvuoden risteily Baijerissa

Ota vuosi 2021 vastaan jokiristeilyllä Saksassa, tutustu Baijerin alueen kaupunkeihin ja Frankfurtiin. Risteilyyn sisältyy täysihoitoateriat ja ruokajuomat.

7 päivää alk. 2 180 € /hlö
Uutuus
 • 28.12.2020 - 3.1.2021 Varaa
 • München retki
 • Nürnberg retki (6 yön risteily alkaa)
 • Bamberg retki
 • Würzburg retki
 • Miltenberg retki
 • Frankfurt retki (risteily päättyy)

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Uusi vuosi vaihtuu mukavasti ensimmäisen luokan Ms Crucevita-laivalla. Risteilyn aikana Baijerin osavaltion kauneimmat kaupungit sekä dynaaminen Frankfurt tulevat meille tutuiksi. Nürnbergistä risteilemme Bambergiin Mainin ja Tonavan yhdistävää kanavaa pitkin, jolla on kokonaispituutta 170 kilometriä. Loppuosuudella Frankfurtiin ihailemme Mainin maisemia. Kaiken kaikkiaan laivamme läpäisee kymmeniä sulkuja, jotka mahdollistavat laivaliikenteen suhteellisen kapealla reitillä. Laivalla nautimme laadukkaasta täysihoidosta. Myös vesi, virvoitusjuomat sekä olut ja viini sisältyvät risteilyymme. Matkan kruunaa mielenkiintoinen retkiohjelma, joka tuo mukavaa vaihtelua matkapäiviin.

Ms Crucevita on 104 metriä pitkä ensimmäisen luokan boutique-tyylinen jokilaiva. Laivaan mahtuu matkustajia enimmillään 110. Laivalla on kaksi majoituskantta: pää- ja promenade-kansi sekä niiden yläpuolella osittain katettu aurinkokansi lepotuoleineen. Viihtyisissä yleisissä tiloissa on ravintola, baari ja lounge sekä pieni kirjasto ja kuntonurkkaus saunoineen. Hyteissä on kaksi erillistä vuodetta, jotka käännetään päivän ajaksi nojatuoleiksi. Varustukseen kuuluu suihku ja WC, hiustenkuivaaja, TV, puhelin sekä tallelokero. Hyteissä on säädettävä ilmastointi. Pääkannen ikkunalliset hytit sijaitsevat vesirajan tasossa. Promenade-kannen hytit sijaitsevat laivan ylimmällä kannella ja niissä on avattava lasiovi ranskalaiselle parvekkeelle. Hyttien koko molemmilla kansilla on noin 12 m². Laivan täysihoito alkaa tulopäivän päivällisellä ja päättyy lähtöpäivän aamiaiseen. Risteilyohjelmasta riippuen iltapäivisin on tee- ja kahvihetki kakkuineen tai vaihtoehtoisesti myöhään illalla on saatavana pikkupurtavaa. Matkan hintaan sisältyy juomapaketti, johon kuuluvat vesi, alkoholittomat virvoitusjuomat, olut ja viini laivan yleisissä anniskelutiloissa aukioloaikoina (ei hyteissä). Myös kattava retkiohjelma kuuluu matkan hintaan. Kohteesta riippuen retket toteutetaan joko bussilla, kävellen tai näiden yhdistelmänä. Retket on merkitty tähdellä (*) alla olevan päiväohjelman yhteydessä.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito

Helsinki – München – Nürnberg
1. päivä, maanantai 28.12.
Lento (Finnair) Helsingistä Müncheniin klo 7.50–9.30. München on vauraan Baijerin osavaltion pääkaupunki. Lokakuussa vietettävä kaksiviikkoinen olutfestivaali eli Oktoberfest on kenties kaupungin tunnetuin tavaramerkki. Jalkapalloseura Bayern München on kaupungin ylpeys samoin kuin BMW, jonka pääkonttori löytyy olympiastadionin läheisyydestä. Teemme aamupäivällä kaupunkikierroksen, jonka aikana paikannamme Münchenin tärkeimmät maamerkit ja nähtävyydet. Lounaan jälkeen meillä on parin tunnin bussimatka Nürnbergiin, jossa nousemme Crucevita-laivaan. Kapteeni toivottaa meidät tervetulleeksi päivällisen yhteydessä. Laivamme yöpyy Nürnbergissä. (L, P)
*aamupäivä    Münchenin kaupunkikierros

Nürnberg
2. päivä, tiistai 29.12. Nürnberg on Baijerin toiseksi suurin kaupunki. Vanhankaupungin kortteleissa on viehättäviä pikkuputiikkeja ja kahviloita tyypillisissä ristikkotaloissa. Keskiaikainen kuninkaallinen linna hallitsee kaupungin silhuettia. Toisen maailmansodan jälkeen Nürnbergin oikeudenkäynneissä tuomittiin natsi-Saksan johtoa heidän sodanaikaisesta toiminnastaan. Kansallissosialistisen puolueen vuosittainen kokous järjestettiin 1930-luvulla mahtipontisella puoluepäiväalueella, jonka laajuus on useita neliökilometrejä. Aamupäivän aikana tutustumme kaupunkiin puolipäiväretkellä. Laivamme lähtee klo 20.00. risteilemään Mainin ja Tonavan yhdistävää kanavaa pitkin kohti Bambergia. (TH)
*aamupäivä    Nürnbergin kaupunkikierros

Bamberg
3. päivä, keskiviikko 30.12. Laivamme pysähtyy aamulla Bambergissa, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Teemme aamulla parin tunnin kävelykierroksen. Historiallista keskustaa hallitsevat katedraali, kirkot ja luostarit. Kapeat kujat aukioineen, puuristikkotalot, barokkifasadit sekä Regnitz-joen ylittävät puusillat vievät vierailijan mielen kauas muinaisille ajoille. Bamberg on myös Mainin ja Tonavan yhdistävän kanavan pohjoinen päätepiste, täältä eteenpäin risteilemme Mainilla. Laivamme lähtee klo 13.00. (TH)
*aamupäivä    Bambergin kävelykierros

Würzburg
4. päivä, torstai 31.12. Uudenvuodenaattoaamuna saavumme Würzburgiin. Länsirannalla kaupunkia vartioi Marienbergin linnoitus, josta on hyvä näköala joen toiselle puolelle ja historialliseen keskustaan. Vanha kivisilta, ”Alte Mainbrücke” barokkipatsaineen yhdistää kaupungin puoliskot toisiinsa. Saksan hienoimpiin barokkirakennuksiin kuuluva Würzburgin linna on Unescon maailmanperintökohde. Pari tuntia kestävällä kävelykierroksella näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet. Iltapäivällä on vapaa-aikaa. Risteilymme jatkuu klo 18.00. (TH)
*aamupäivä    Würzburgin kävelykierros

Miltenberg
5. päivä, perjantai 1.1. Vuoden ensimmäinen päivä valkenee saapuessamme Miltenbergin pikkukaupunkiin. Pittoreskin kaupungin suurimpia tulonlähteitä on matkailu. Kuvauksellinen keskusta ristikkotaloineen on mukava kävelykierroksen kulissi. Aamupäivällä tutustumme Miltenbergiin ja iltapäivällä on vapaa-aikaa omiin retkiin ennen kuin jatkamme kohti Frankfurtia klo 20.00. (TH)
*aamupäivä    Miltenbergin kävelykierros

Frankfurt
6. päivä, lauantai 2.1. Hessenin osavaltion pääkaupunki on Frankfurt am Main. Se on Saksan finanssielämän keskus, Euroopan keskuspankin kotipaikka ja Euroopan suurimpiin kuuluvalta lentokentältä on hyvät yhteydet kaikkialle maailmaan. Frankfurtin keskustassa on joukko pilvenpiirtäjiä, joista Commerzbank Tower ja Messeturm ovat Euroopan korkeimmat. Meillä on koko päivä aikaa tutustua Frankfurtiin, ensin aamupäivän opastetulla kierroksella ja iltapäivällä omin päin. (TH)
*aamupäivä    Frankfurtin kaupunkikierros

Frankfurt – Helsinki
7. päivä, sunnuntai 3.1. Aamiaisen jälkeen kuljetus kentälle, josta suora lento (Finnair) klo 11.40–15.10 Helsinkiin. (A)

Lisämaksu yhden hengen pääkannen hytistä 490 e, yhden hengen promenade-kannen hytistä 690 e. Yksin matkustavan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä. Yhden hengen hyttejä on rajoitetusti.

Matkan perushinta (2.180 e/hlö) pääkannen 2h hytissä. Promenade-kannen 2h hytissä matkan hinta 2.480 e/hlö.

Matkan hinnoittelu perustuu euroon. Tarkista passin tai virallisen henkilökortin voimassaolo ja kunto ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa. Risteilyohjelma sitoumuksetta. Retkillä on paljon kävelyä, joten osallistuminen edellyttää normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Ennakkomaksu 550 e.
Peruutusehdot:
Matkan erityisluonteen vuoksi maksuissa ja peruutusehdoissa sovelletaan normaalia tiukempia ehtoja. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 •  viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 200 e/henkilö
 •  89-60 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 350 e/henkilö
 •  59-35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 550 e/henkilö
 •  34-15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 1.200 e/henkilö                   
 •  14 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Voit olla kiinnostunut myös näistä