Uudenvuoden risteily Tonava

Uudenvuoden risteily Tonavalla

8
päivää
alk. 2 480 €/hlö
Uutuus

Aloita vuosi 2022 Tonavan risteilyllä. Jokiristeilyn kiireetön tunnelma ja kohteiden monipuoliset retket rytmittävät matkapäiviä. Risteily alkaa Wienistä ja sinne se myös päättyy,  vuoden vaihtuessa olemme Budapestissa ja pysähdymme myös mm Bratislavassa.

Tonavan risteily vuoden vaihtuessa

Matkareitti
Wien
Melk
Dürnstein
Budapest
Esztergom
Bratislava
Wien

Risteilemme Ms Crucestar-laivalla Keski-Euroopan ydinalueilla Tonavan kauneimpien maisemien keskellä.

Wien, Budapest ja Bratislava ovat vuosisatojen kuluessa kehittyneet joenvarren dynaamisiksi metropoleiksi. Wienissä taiteet ja kulttuuri kukoistavat teatterin sekä klassisen musiikin siivittäminä. Sen historiallinen keskusta on Unescon maailmanperintökohde. Myös Budapestin ainutlaatuinen jokirantamaisema on Unescon maailmanperintökohde. Tonavan ylle kaartuvat historialliset sillat yhdistävät kumpuilevan Budan tasaiseen Pestiin. Bratislavassa joki erottaa kommunismiajan laatikkomaiset kerrostalokorttelit vanhankaupungin barokkipalatseista. Pääkaupunkien lisäksi saamme tuntumaa myös pienempiin paikkakuntiin Itävallan Melkissä ja Dürnsteinissa sekä Unkarin Esztergomissa.

Oman lisäarvon matkaan antaa vuodenvaihteen juhlallisuudet niin maissa kuin laivallakin sekä erityisesti Olympian asiakkaille räätälöity retkiohjelma kohteissa.

Ms Crucestar on 110 metriä pitkä turistiluokan jokilaiva. Matkustajia laivaan mahtuu enimmillään 154. Laivalla on kolme majoituskantta sekä aurinkokansi. Viihtyisissä yleisissä tiloissa on ravintola, baari ja pieni kirjasto. Majoitumme kahden hengen deluxe-hytteihin (14 ) ylimmällä majoituskannella. Yhden hengen standard-hytit (11 ) sijaitsevat keskikannella. Ikkunallisten hyttien varustukseen kuuluu suihku ja WC, säädettävä ilmastointi, hiustenkuivaaja, TV, puhelin sekä tallelokero.
Laivan täysihoito alkaa tulopäivän päivällisellä ja päättyy lähtöpäivän aamiaiseen. Ruokailuihin sisältyy mineraalivesi ja lasi viiniä tai olutta. Risteilyohjelmasta riippuen iltapäivisin on tee- ja kahvihetki kakkuineen tai vaihtoehtoisesti myöhään illalla on saatavana pikkupurtavaa. Viihdeohjelmaa ja musiikkia laivalla on yleensä iltaisin aikatauluihin sovitettuna.

Risteilyä täydentää ryhmällemme räätälöity, matkan hintaan sisältyvä retkipaketti. Siihen sisältyy 9 retkeä, jotka kohteesta riippuen toteutetaan joko bussilla tai kävellen. Retket on merkitty tähdellä (*) alla olevan päiväohjelman yhteydessä.

Matkamme sisältää enemmän

Matkan hintaan sisältyy suorat lennot Wieniin ja takaisin, majoitus laivalla yläkannen 2h deluxe-hytissä, täysihoitoateriat ja ruokajuomat (rajoitetusti), 9 retkeä sekä kuljetukset ohjelman mukaisesti, juomarahat laivalla sekä paljon muuta. Suomalainen matkanjohtaja.

Matkan hinta ja ehdot

Matkaohjelma

27.12.2021 - 3.1.2022

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito

Hillingerin viinituotantoa
Helsinki - Wien

1. päivä, ma 27.12Lento (Finnair) Helsingistä Wieniin klo 09.15–10.45. Lähdemme suoraan lentokentältä tutustumaan Leo Hillingerin viinitilaan, joka on yksi Itävallan merkittävimmistä ja myös trendikkäimmistä viinintuottajista. Viihtyisä viinitila sijaitsee Neusiedlerjärven läheisyydessä vain 45 min ajomatkan päässä Wienin keskustasta. Leo Hillinger on vannoutunut orgaanisen viinin tuottaja ja hänen valikoimistaan löytyy myös palkittuja puna- ja valkoviinejä. Hillinger toimii myös viinialalle hakeutuvien start-up yritysten tukijana mahdollistaen viinin tuottamisen tilallaan. Mielenkiintoisen vierailumme aikana pääset tutustumaan viinitilaan, tuotantolaitokseen ja luonnollisesti maistelemaan Hillingerin viinejä. Myöhään iltapäivällä kuljetus laivalle, jossa kapteeni toivottaa meidät tervetulleeksi päivällisen yhteydessä. Laiva yöpyy Wienissä, ja meillä on seuraava päivä käytettävissä kaupunkiin tutustumiseen. (1xP)
* viiniretki sis. viininmaistajaiset ja leikkelelautasen n. 4 tuntia

Upea Schönbrunnin linna Wien
Wien

2. päivä, ti 28.12Itävallan pääkaupunki Wien tunnetaan kulttuurin kehtona, johon mm. Strauss ja Mozart ovat jättäneet jälkensä. Wienin filharmonikkojen perinteinen uudenvuoden konsertti televisioidaan yli 70 maahan. Kaupunki tunnetaan myös mahtipontisesta arkkitehtuuristaan sekä Schönbrunnin ja Hofburgin keisarillisista palatseista, joita mahtava Habsburg-suku aikoinaan isännöi. Wienin sydän on vanhojen puolustusmuurien tilalle rakennetun Ringstrasse-kadun ympäröimä vanhakaupunki barokki- ja jugendtyylisine rakennuksineen. Sen keskipistettä hallitsee ruutukattoinen Pyhän Tapanin goottilainen tuomiokirkko. Myös ihastuttavat kahvilat ja suklainen Sacherkakku ovat olennainen osa Wieniä. Teemme aamupäivällä kiertoajelun, jonka aikana näemme kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä. Tutustumme myös Schönbrunnin linnaan ja sen puutarhoihin, jotka kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin. Laivan lounaan jälkeen suuntaamme kohti Grinzingin kaupunginosaa, joka tunnetaan monista viinituvista sekä viihtyisistä ravintoloistaan. Nostamme ankkurit klo 23.00. (TH)
* aamupäivä Wienin kaupunkikierros, sis. käynnin Schönbrunnin linnassa n. 3 tuntia
* iltapäivä Grinzingin kävelykierros

Koristeellinen Stift Melk -luostari Melkissä, Itävallassa
Melk ja Dürnstein

3. päivä, ke 29.12Saavumme Melkiin klo 9.00. Ala-Itävallan osavaltiossa sijaitsevan idyllisen Melkin tunnetuin nähtävyys on kukkulan lakea hallitseva barokkityylinen benediktiiniluostari. Kolmen tunnin pysähdyksellämme ehdimme hyvin tutustua opastetusti Melkin mahtipontiseen luostariin. Klo 14.00 saavumme Dürnsteinin pikkukaupunkiin. Wachaun laaksossa sijaitsevan Dürnsteinin maisema on kuin postikortista kirkon sinivalkoisine barokkitorneineen ja kaupungin yllä kohoavine rauniolinnoineen. Keskiaikainen tunnelma ja viehättävät pikkukadut viinitupineen houkuttelevat matkailijoita. Kierrämme idyllisiä pikkukujia kävellen ja piipahdamme kenties myös viinituvassa. Matkamme jatkuu klo 20.00. (TH)
*aamu Melkin luostari n. 2 tuntia
*iltapäivä Dürnsteinin kävelykierros n. 2 tuntia

Ruokailu-laivalla-jokiristeily-Tonavan-laaksossa
Budapest

4. päivä, to 30.12Liki vuorokauden risteiltyämme saavumme klo 18.00 Unkarin pääkaupunkiin Budapestiin, jossa laivamme yöpyy. Tonava halkaisee kaupungin kahteen osaan Budaksi ja Pestiksi, joita historialliset sillat yhdistävät. Budan vihreät kukkulat hallitsevat maisemaa lännessä ja itärannalla Pestissä kohoaa massiivinen uusgoottilainen parlamenttitalo. Vajaan kolmen kilometrin pituinen Margitinsaari jakaa Tonavan virtauksen kahteen uomaan. Kaupungin kylpyläkulttuurilla on pitkät perinteet. Tonavan ainutlaatuiset rantamaisemat, Budan Linnavuori sekä kahden ja puolen kilometrin pituinen Andrássy út -katu ovat Unescon maailmanperintökohteita. (TH)

Uudenvuoden-risteily Tonava
Budapest

5. päivä, pe 31.12Teemme Budapestin kaupunkikierroksen, jonka aikana ajelemme bussilla molemmilla puolilla jokea paikantaaksemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet. Kierroksen viimeinen etappi on Euroopan suurin kauppahalli. Meillä on hyvin aikaa tutustua kaupunkiin omin päin ennen uudenvuoden juhlapäivällistä laivalla. Jätämme Budapestin aamuyön tunteina. (TH)
*aamupäivä Budapestin kaupunkikierros n. 3 tuntia

Crucestar-aluksen ravintola
Esztergom

6. päivä, la 1.1Vuoden ensimmäisenä päivänä meille esittäytyy Esztergom, jossa pysähdymme viiden tunnin ajan. Kaupunkikuvaa hallitsee valtava basilika, joka on Euroopan suurimpia kirkkorakennuksia. Teemme Esztergomissa tutustumiskierroksen kävellen ja tutustumme tietenkin basilikaan. Risteilymme jatkuu klo 15.00 kohti Bratislavaa. (TH)
*aamupäivä Esztergomin kävelykierros n. 2 tuntia

Crucestar-alus Bratislavan edustalla
Bratislava

 7. päivä, su 2.1Saavumme Slovakian pääkaupunkiin Bratislavaan klo 9.00. Vanhakaupunki ja kaupunkikuvaa hallitseva Bratislavan linna sijaitsevat joen pohjoispuolella ja etelään jää Petržalka, joka on suurimpia kommunismin aikana itäblokissa rakennettuja kerrostalolähiöitä. Aamupäivällä tutustumme kävelykierroksella Bratislavan historialliseen keskustaan. Pistäydymme leipomossa, jossa näemme miten paikallisia erikoisuuksia Pressburg bajgel -leivonnaisia valmistetaan. Tutustumme myös Arkkipiispan palatsiin, jonka sanotaan olevan Bratislavan kaunein rakennus. Rakennuksen merkittävä historia ulottuu 1700-luvun loppupuolelle saakka.Tänä päivänä siellä toimii kaupunginvaltuusto ja palatsin upeissa tiloissa järjestetään klassisen musiikin konsertteja. Myös kaupungin vaikuttavia galleriakokoelmia voi ihailla täällä. Lounaan jälkeen palaamme vanhaan kaupunkiin viininmaistajaisten merkeissä. Klo 18.00 lähdemme viimeiselle risteilyosuudelle ja palaamme Wieniin. (TH)
*aamupäivä Bratislavan kaupunkikierros n. 2 tuntia
*iltapäivä viininmaistajaiset n. 1 tunti

lento
Wien - Helsinki

8. päivä, ma 3.1.  Aamiaisen jälkeen meillä on kuljetus Wienin kentälle, josta suora lento (Finnair) klo 11.30–15.00 Helsinkiin. (A)

Varaa matka omalle ryhmällesi

Kun kokoat vähintään 10 hengen ryhmän, järjestämme matkan yksilöllisenä teille.

Matka omalle ryhmällesi

Hinta, sisältö ja ehdot

Uudenvuoden risteily Tonavalla
 • suorat reittilennot turistiluokassa  
 • lentokenttäkuljetukset matkakohteessa
 • majoitus kahden hengen deluxe-hyteissä laivan yläkannella
 • täysihoito 1. päivän päivällisestä 8. päivän aamiaiseen
 • ruokajuomat risteilyllä (mineraalivesi ja lasi viiniä tai olutta)
 • Olympialle räätälöity retkipaketti
 • ohjelmassa mainitut kuljetukset
 • laukkupalvelu laivalla
 • lento- ja turistiverot sekä muut viranomaismaksut
 • satamamaksut 35 e/matkustaja
 • juomarahat laivan henkilökunnalle
 • juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille
 • Olympian suomalainen matkanjohto
Löydät täältä mm. matkan maksu- ja peruutusehdot, yhden hengen huoneen lisämaksut, tietoa passista ja viisumista sekä muuta matkaan liittyvää tärkeää tietoa.

Matkan ehdot ja ohjeet

Uudenvuoden risteily Tonavalla

Yksin matkustavan tulee varata 1h hytti (standard-hytti laivan keskikannella), hinta 2 760 €.

Tarkista passisi tai virallisen henkilökorttisi voimassaolo ja kunto ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa.
Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.  Minimimatkustajamäärä 13.
Risteilyohjelma
sitoumuksetta.

Matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Maksuehdot: Ennakkomaksu on 650 e/hlö. Loppuerä matkan hinnasta erääntyy maksettavaksi 45 vrk ennen matkan alkua.
Peruutusehdot: Matkan erityis
luonteen ja suositun risteilyajankohdan vuoksi matkaan sovelletaan normaalista poikkeavia peruutusehtoja.

Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 10.11. pidätetään 650 e
 • viimeistään 1.12. pidätetään 950 e
 • 2.12. tai myöhemmin, pidätetään 95 % matkan hinnasta

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Olympian yleiset matkaehdot
8 päivää alk./hlö 2 480 €
 • 27.12.2021 - 3.1.2022

Ennakkovaraa matka:

Tämä matka on ennakkovarattavissa tällä lomakkeella. Saat ennakkovarauksesta erillisen vahvistuksen, kun olemme käsitelleet ennakkovarauspyyntösi. Kun matkan hinta ja ohjelma varmistuvat, lähetämme uuden varausvahvistuksen. Voit silloin päättää, haluatko tehdä sitovan varauksen maksamalla ennakkomaksun. Matkan tiedot ovat tätä ennen alustavia ja voivat muuttua.

Tietojasi käytetään vain ennakkovarauksen tekemiseen ja siihen liittyviin yhteydenottoihin. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen sähköpostiisi noin kerran kuukaudessa. Suojaamme tietosi tietosuojaselosteessamme kuvatulla tavalla.
Haluatko kysyä lisää matka-asiantuntijaltamme? tai soita (09) 6962 770

Palvelemme arkisin klo 9-16. Voit myös lähettää sähköpostia olympia@olympia.fi.

Hyvä tietää uuden vuoden risteilystä Tonavalla

Matkan ajankohta vuoden vaihteessa ei ole lämmin. Päivälämpötilat ovat alle +10C ja yöllä jopa lähellä nollaa. Varaa siis mukaan lämmintä, tuulen ja pienen sateenkin kestävää vaatetta, varsinkin retkille. Mukavat jalkineet (esim lenkkitossut tms) ovat tärkeät koska retkipäivien aikana kävellään paljon ja kaupungeissa on myös mukulakivikatuja. Oleskelu laivalla on melko rentoa eikä päivällisille tarvitse pukeutua esim. pikkutakkeihin tai solmioihin, uudenvuoden päivälliselle voi kuitenkin varata mukaan juhlavammankin asun.

Hyteissä on vaatteille kohtuullisen hyvin säilytystilaa, mutta matkalaukuille on vähemmän tilaa. Tämä on hyvä ottaa huomioon laukkua valitessa. Arvoesineet voi säilyttää hytin tallelokerossa. 

Matkakohteissa valuuttana on euro. Luottokortit käyvät lähes kaikkialla. Laivalla mahdolliset lisäveloitukset voi myös maksaa luottokortilla.