Hyppää pääsisältöön

Valko-Venäjän kiertomatka

Tutustu monikulttuuriseen Valko-Venäjään, Minskin, Brestin ja Grodnon nähtävyyksiin sekä Białowieżan ainutlaatuiseen aarniometsään

8 päivää alk.1 590 €/hlö
Uutuus
 • 29.9.2018 - 6.10.2018 vain 3 paikka(a) jäljellä Varaa
 • Minsk 2+2 yötä
 • Mir retki
 • Njasviž retki
 • Brest 2 yötä
 • Białowieża retki
 • Grodno 1 yö
 • Augustówin kanava retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Vain lyhyen lennon päässä Euroopan unohdetun osan ytimessä on Valko-Venäjä, maa johon tutustuminen on palkitsevaa. Hallitsijoiden vaihtuminen ja valtiorajojen siirtelyt ovat jättäneet perinnöksi monikulttuurisen yhteiskunnan, jossa näkyy entisten ja nykyisten rajanaapureiden vaikutus. Ortodoksinen ja katolinen uskonto sekä juutalaisuus tulivat kaupan päälle. Minskin mahtipontinen neuvostoarkkitehtuuri periytyy toisen maailmansodan jälkeiseltä ajalta, kun taas kansalliskirjasto edustaa ultramodernismin tuulia. Pääkaupungin tavaramerkki on katukuvan kliininen siisteys.

Palatsilinnat Mirissä ja Njasvižissa kertovat aatelissukujen vauraudesta ja ovat nykyisin Unescon maailmanperintökohteita samoin kuin Białowieżan ainutlaatuinen aarniometsä ikivanhoine tammineen ja visentteineen. Brestissä ja Grodnossa on aistittavissa rajaseutujen kosmopoliittinen ilmapiiri.

 

Vuoden 2019 alustavat matkapäivät: 18.5. - 25.5.2019 ja 7.9. - 14.9.2019
Matkojen ohjelmat ja hinta julkaistaan syksyllä 2018. Alustavan varauksen voi tehdä jo toimistostamme, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

Matkaohjelma

8.9. ja 29.9.2018 matkat Vuoden 2019 matkat Tulosta matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Matkalla on puolihoito)

Helsinki – Minsk
1. päivä, lauantai Lento Helsingistä (Finnair) klo 9.45–11.00 Valko-Venäjän pääkaupunkiin Minskiin. Lähes parin miljoonan asukkaan Minsk on maan talouden, kulttuurin ja liikenteen keskus. Yleinen siisteys leimaa katukuvaa ja kaupungilla voi liikkua turvallisin mielin. Ihmiset ovat ystävällisen avuliaita, mutta kielimuuri saattaa hankaloittaa kanssakäymistä. Lounaan jälkeen tutustumme kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin kiertoajelulla. Toisen maailmansodan pommitustuhojen jälkeen Minsk rakennettiin neuvostoajalle tyypilliseen suureelliseen tapaan leveine bulevardeineen ja lukuisine puistoineen. Näemme Itsenäisyyden aukion ja sitä ympäröivät hallintorakennukset. Kymmenisen vuotta sitten aukion alle avattiin nelikerroksinen ostoskeskus. Itsenäisyyden valtakatua jatkaessamme näemme Voiton aukion ja sen keskellä kohoavan Voiton monumentin. Minskin kansalliskirjasto on 2000-luvun vaikuttavimpia rakennuksia. Sen keskustornia valaistaan iltaisin tuhansilla ledeillä, jolloin seinäpinta muuttuu vaihtuvaksi valoteokseksi. Majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan DoubleTree by Hilton -hotelliin (★★★★) ja syömme tervetulopäivällisen. Hotelliamme vastapäätä, Svislatšjoen toisella puolella kohoaa Trinity-kukkula osana Minskin vanhaakaupunkia. (L, P)

Minsk
2. päivä, sunnuntai Jatkamme aamulla kierrostamme ja tutustumme kaupungin ulkopuolella sijaitsevaan ulkoilmamuseoon. Viime vuosisadan maaseutua esittelevä museo tarjoaa läpileikkauksen kulttuurihistoriaan ja arkkitehtuuriin eri puolilta Valko-Venäjää. Kaupunkiin palattuamme käymme museossa, jonka virallisessa nimessä on hiukan muistamista: Valko-Venäjän Suuren isänmaallisen sodan historian valtionmuseo. Minskin tärkeimpiin kuuluva museo kertoo toisen maailmansodan tapahtumista itärintamalla ja venäläisten taistelijoiden urheudesta. Lounaan jälkeen on vapaa-aikaa omiin retkiin. (A, L)

Minsk – Mir – Njasviž – Brest
3. päivä, maanantai Aamiaisen jälkeen lähdemme puolentoista tunnin bussimatkalle kohti Mirin pikkukaupunkia, jossa vierailemme keskiaikaisessa Mirin linnassa. Renessanssi- ja barokkityylisen linnan 500-vuotisen historian aikana se on ollut hylättynä ja rapistuneena parikin kertaa. Viimeiset, vuosia kestäneet restauroinnit saatiin valmiiksi vajaa 10 vuotta sitten. Mirin linna kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Jatkamme matkaa läheiseen Njasvižin palatsilinnaan. Vallihaudan ympäröimä palatsilinna oli 1500-luvun alusta liettualaisen Radvilan aatelissuvun yksityiskartano yli 400 vuoden ajan, kunnes toisen maailmansodan alussa puna-armeija otti sen haltuunsa ja karkotti Radvilat. Myös Njasvižin palatsilinna ja siihen kuuluva puisto sekä Kristuksen ruumiin kirkko muodostavat Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvan kokonaisuuden. Lounaan jälkeen matkamme jatkuu muutaman tunnin ajan Brestiin, jossa majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Hermitage-hotelliin (★★★★). (A, L)

Brest
4. päivä, tiistai Brest sijaitsee aivan Puolan rajan tuntumassa Muhavets- ja Bug-jokien yhtymäkohdassa. Kaupunki on saanut vaikutteita monista kulttuureista. Vuosisatojen aikana valtioiden rajat ovat siirtyneet useasti ja Brest on kuulunut Puolaan, Liettuaan, Venäjään, Neuvostoliittoon ja nyt viimeisenä Valko-Venäjään. Brestin linnoitus 1800-luvulta on kenties kaupungin tärkein nähtävyys. Se sai Neuvostoliiton aikana sankarilinnoituksen arvon sitkeästä vastarinnastaan kesäkuun taistelussa saksalaisia vastaan 1941. Puiden ja koristeellisten kaasulamppujen reunustama Sovetskaja-kävelykatu kahviloineen ja putiikkeineen on kaupunkilaisten suosima ajanviettopaikka. Tutustumme Brestiin puolen päivän kierroksella ja syömme lounaan sen päätteeksi. Loppupäivä on vapaata omia retkiä varten. (A, L)

Brest – Białowieża (Belavežskaja puštša) – Grodno (Hrodna)
5. päivä, keskiviikko Aamiaisen jälkeen lähdemme tunnin bussimatkalle Białowieżan metsän kansallispuistoon, joka on Euroopan viimeisiä suuria aarniometsäalueita. Puolan ja Valko-Venäjän rajaseudulla sekä Itämeren ja Mustanmeren vedenjakaja-alueella sijaitseva Białowieża on monimuotoisuudessaan ainutlaatuinen ja kuuluu oikeutetusti Unescon maailmanperintökohteisiin. Se on myös Euroopan suurimman nisäkkään, visentin kotiseutua. Metsässä asustaa myös hirviä, susia ja ilveksiä. Vanhat tammet ja muut aarniometsän puut tarjoavat ihanteellisen elinympäristön monille lintulajeille. Kansallispuistossa kulkeminen on rajoitettua, mutta opastuskeskuksessa ja luontomuseossa saamme hyvän käsityksen Białowieżan luontoarvoista. Aitauksissa oleviin eläimiin voimme tutustua helppokulkuisella reitillä. Lounaan jälkeen jatkamme matkaa vielä noin neljän tunnin ajan Grodnoon lähelle Puolan ja Liettuan rajaa. Majoitumme kaupungin keskustassa sijaitsevaan hyvään keskitason Neman-hotelliin (★★★). (A, L)

Grodno – Augustówin kanava – Minsk
6.–7. päivä, to–pe Niemenjoki jakaa muutaman sadantuhannen asukkaan Grodnon kahtia. Puolan ja Liettuan läheisyys vaikuttaa kaupungin historiassa ja arkkitehtuurissa. Tutustumme Grodnoon torstaina aamupäivän aikana. Näemme kaupungin molemmat linnat. Niistä vanhempi rakennettiin alun perin jo lähes tuhat vuotta sitten suojelemaan kaupunkia ristiretkeläisiltä. Uusi linna on peräisin 1700-luvulta. Yhdessä linnat ovat tärkeä osa kaupungin värikästä historiaa. Keskustan näkyvin rakennus on katedraali. Se tunnetaan ihmeitätekevästä ikonistaan ja upeasta alttaristaan. Käymme myös kaupungin pohjoispuolella Augustówin kanavalla, joka yhdistää Niemenin ja Puolassa virtaavan Veikselin toisiinsa. Noin 100 kilometriä pitkä kanava rakennettiin kaupallisista ja sotilaallisista syistä 1800-luvun alkupuoliskolla tsaari Aleksanteri I:n käskystä. Nykyisin se palvelee lähinnä huviveneilijöitä. Romanttisen kaunis vesiyhteys on ehdolla Unescon maailmanperintökohteeksi. Lounaan jälkeen meillä on edessä noin 300 kilometrin matka takaisin Minskiin, jossa majoitumme 2 yöksi jo tuttuun DoubleTree-hotelliin.
Perjantaina meillä on koko päivä vapaa-aikaa tutkia kaupunkia omin päin aina jäähyväispäivälliseen asti. (2xA, 1xL, 1xP)

8. päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen kuljetus Minskin kentälle, josta lento (Finnair) klo 11.45–13.00 Helsinkiin. (A)

 

Vuoden 2019 alustavat matkapäivät:
18.5. - 25.5.2019
7.9. - 14.9.2019

Matkojen ohjelmat ja hinta julkaistaan syksyllä 2018. Alustavan varauksen voi tehdä jo toimistostamme, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 420 e.

Passin tulee olla voimassa vähintään 3 kk matkan jälkeen ja siinä tulee olla vähintään 2 tyhjää sivua. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa.
HUOM! Valko-Venäjä laajensi viisumivapautta kesällä 2018. Näin ollen tälle matkalle ei enää tarvita viisumia. Järjestelyitä varten kuitenkin kopion passistanne ja englanninkielisen todistuksen matkavakuutuksesta (joka on voimassa myös Valko-Venäjällä; vakuutussumma min 10.000 euroa; kopio vakuutuskortista ei riitä) toimistoomme noin kolme viikkoa ennen matkaa. Lähetämme tarkemmat ohjeet toimintaohjeiden mukana.

Matkustajilta edellytetään normaalia liikuntakykyä. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko 15.

Ennakkomaksu 350 e/hlö.
Peruutusehdot:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 100 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 20–4 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • myöhemmin kuin 4 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 12.4.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Yleisiä Valmismatkaehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Valko-Venäjän kiertomatka: Vinkkejä ja suosituksia

Linkkejä Unescon maailmanperintökohteisiin:
Mirin linna
Njasvižin palatsilinna
Bialowiezan kansallispuisto

 

Voit olla kiinnostunut myös näistä

16.5., 11.7. ja 19.9.
4 päivää

Moldova

alk.
1 150
Uutuus