Pyhan-Vasillin-katedraali-Moskova-Venaja-Olympia

Venäjän matkat

junalla ja risteillen
Halki-Siperian-junalla-Venaja

Venäjän matkat, joilla näet enemmän

Suuri itäinen naapurimaamme kätkee sisäänsä paljon upeita kohteita. Venäjälle kannattaakin tehdä monta eri matkaa ja tutustua tähän jättiläiseen pieninä paloina. Junamatka Siperian halki tai risteily Volgalla ovat loistava tapa aloittaa Venäjän matkat. Olympian matkoilla on aina mukana suomalainen matkanjohtajamme.

Olympian matkoille lähdetään yhä uudelleen. Asiakasarvosteluidemme keskiarvo on viiden tähden asteikolla 4,5.

Matkakohteena Venäjä

Pinta-alaltaan maailman suurin valtio, Venäjän federaatio, on todella monipuolinen matkakohde. Kaupunkimatkat Pietariin ja Moskovaan, risteilyt Laatokalla tai Volgalla, sotahistorialliset matkat Karjalaan ja Viipuriin, viime vuosina myös tutustumiset mm Tatarstaniin ovat saaneet monet suomalaisetkin ainakin pistäytymään Venäjällä. Turistimatkojen lisäksi Venäjälle tehdään myös lukematon määrä työ- ja kulttuurimatkoja, tai käydään seuraamassa suuria urheilutapahtumia. Suuressa maassa riittää kuitenkin aina uusia kohteita.

Moskova ja Volgan risteily -matkalla tutustumme Moskovan valoihin ja nähtävyyksiin. Täältä jatkamme matkaa risteillen Volgaa pitkin, hyvätasoisella MS Crucelake -aluksella. Tutustumme matkan aikana mm Jaroslavliin, Nizhny Novgorodiin, Kazaniin, Samaraan ja Volgogradiin. Kaupunkien upeat nähtävyydet ja mielenkiintoinen historia vievät meidät Venäjän kulttuuriin. Risteily päättyy Volgan suistoalueelle, lähelle Kaspianmerta, Astrahaniin. Risteilyllä nautimme täysihoidosta.

Siperian halki tilausjunalla on tällä hetkellä toinen Venäjän matkamme. Junamatka alkaa Mongoliasta, Ulan Batorista, johon ehdimme tutustua ennen junaan nousua. Yövymme matkan aikana junassa ja yhden yön Irkutskissa hotellissa, junamatkan jälkeen vietämme vielä yhden yön Moskovassa. Junamatkan aikana pysähdymme mm Baikaljärven rannalla, ehdit halutessasi vaikka käydä uimassa. Myös Nosibirskissa, Jekatarinburgissa ja Kazanissa pysähdymme ja tutustumme kaupunkien nähtävyyksiin ja historiaan. Liikumme Siperian radalla, tilausliikenteessä olevalla saksalaisen matkatoimiston omistamlla junalla ja nautimme junamatkan aikana täysihoidosta.

Tietoja Venäjästä

Venäjästä noin 40% on maantieteellisesti Euroopassa, muu osa on Aasian puolella. Ural-vuoristo jakaa Euraasian mannerlaatan maanosiin mutta Venäjä jatkuu vuorten molemmin puolin. Venäjä sijoittuu yhdeksälle aikavyöhykkeelle ja myös monelle ilmastovyöhykkeelle. Pääkaupunki Moskova sijaitsee Euroopan puolella ja on samalla niin Venäjän kuin Euroopankin suurin kaupunki. Nykyinen Venäjän federaatio perustettiin vuonna 1991 kun Neuvostoliitto hajosi. Nykyisin Venäjän suurin uskontoukunta on ortodoksit. 

Venäjällä puhutaan venäjää, toki myös noin sataa muuta kieltä alueesta riippuen. Venäjän rahayksikkö on rupla.