Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Itä-Kiinan kiertomatka

Tämä matka ei tällä hetkellä ole ohjelmassamme. Katso muut Olympian Kiinan matkat tästä.

  • Gubei (Simatai) 1 yö
  • Peking 2 yötä
  • Tai'an 1 yö
  • Qufu 1 yö
  • Suzhou 2 yötä
  • Shanghai 3 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Pyhiä vuoria, luostareita, pieniä kanavakaupunkeja, vanhoja puutarhoja ja niiden vastapainoksi moderneja suurkaupunkeja – tässä ovat pysähdyspaikkamme itäiseen Kiinaan suuntautuvalla kiertomatkalla.

Kiinalainen filosofia on aina pyrkinyt hakemaan maailman ilmiöiden välillä harmoniaa, vastakohtien tasapainoa. Qufussa syntyneen moraalifilosofi Kungfutsen ja taolaisoppineiden kaltaiset suuret ajattelijat ohjasivat etsimään sitä luonnosta. Vuorilla on kiinalaisille aivan erityinen merkitys. Viidestä pyhästä vuoresta Taishan on tärkein ja rakas monen eri uskonnon harjoittajille. Pyrkimys harmoniaan heijastuu myös Suzhoun vanhoissa puutarhoissa ja Luzhin kaltaisissa Keisarinkanavan varteen syntyneissä pienissä kaupungeissa. Miljoonakaupungit Peking ja Shanghai tarjoavat kiihkeässä rytmissään ja modernissa arkkitehtuurissaan kiinnostavan vastakohdan matkan harmonisille luontokohteille.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta

Matkalla tarvitaan Kiinan viisumi. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passin voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin.  Lähetämme tarkemmat ohjeet ja hintatiedot viisumista hyvissä ajoin ennen matkaa.
Matkan kohteissa on korkeuseroja ja portaita. Tutustukaa Kiinan-matkojen erityisehtoihin.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Itä-Kiinan kiertomatka: Vinkkejä ja suosituksia

Vihjeitä matkalle Kiinaan

"Todellinen tieto pohjautuu kokemukseen"
(kiinalainen sananlasku)

Kiina on ollut mukana Olympian matkaohjelmassa jo 1970-luvulta alkaen. Olympia onkin maamme kokenein matkanjärjestäjä Kiinassa. Matkustajamme hyötyvät pitkästä kokemuksestamme ja hyvistä suhteistamme osaaviin paikallisiin yhteistyökumppaneihimme.

Milloin on paras aika matkustaa?
Kiinan matkamme ajoittuvat pääsääntöisesti kevääseen ja syksyyn, jolloin sää on miellyttävän leuto. Kevät alkaa näillä leveyksillä jo maaliskuussa ja syksy kestää lämpimänä myöhempään kuin Suomessa. Kevään kukkaloisto ja hedelmäpuiden kukinta ajoittuu yleensä maalis-huhtikuulle. Keväällä sääolot saattavat vaihdella nopeastikin ja sadekuurojen mahdollisuus on suuri. Syksy puolestaan tuo upean ruskan lehtipuumetsävyöhykkeille, joihin nämä alueet kuuluvat. Noin 5 viikkoa ennen matkaa lähetämme matkustajille toimintaohjeet, joihin olemme keränneet ajantasaista perustietoa mm. matkalla tarvittavista rokotuksista, valuutoista, vaatetuksesta ja muista varusteista.  

Mitä matkalle mukaan?
Henkilökohtaisten matkatavaroidensa lisäksi jokainen tarvitsee matkalle ehjän passin, jonka tulee olla voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen. Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Kiinaan.  Lähetämme viisumin hankkimisesta ohjeet hyvissä ajoin ennen lähtöä.

Kiinaan vaihdettavaksi valuutaksi voi ottaa euroja. Kiinan yuaneja (CNY) voi vaihtaa Suomessa jo etukäteen. Luottokortti on käypä maksuväline esimerkiksi hotelleissa, tavarataloissa ja kalliimmissa liikkeissä, mutta sitä käytettäessä on syytä noudattaa varovaisuutta ja muistaa aina suojata kortin tunnusluku.

Kerrospukeutuminen on järkevä vaihtoehto vaihtelevien säiden ja yleisten tilojen (lentokoneet, hotellit, bussit yms.) ilmastoinnin takia. Siksi on hyvä varata mukaan kevyt jakku, neuletakki, huivi tms.

Monipuolinen retkiohjelma
Matkoihimme sisältyy mielenkiintoista ohjelmaa käytännöllisesti katsoen aamusta iltaan.  

Hotellimme
Kiinassa on tarjolla majoitusvaihtoehtoja perinteisistä majataloista aina ensimmäisen luokan hotelleihin. Kiinan nopea talouskasvu heijastuu uusina kasvukeskuksina ja mahtipontisina rakennushankkeina, ja myös hotelleja rakennetaan ja kunnostetaan jatkuvasti. Pyrimme aina käyttämään matkan luonteeseen sijainniltaan ja hinta-laatusuhteeltaan parhaiten soveltuvia hotelleja, jotta matkasta muodostuisi kaikin puolin miellyttävä kokemus. Pidätämme oikeuden hotellimuutoksiin.

Ateriat
Kiinassa matkoihimme kuuluu vähintään puolihoito ruokajuomineen (lasillinen olutta/virvoitusjuomaa/vettä). Suosittelemme juomaan vain pullotettuja juomia.

Kiina on lähellä – hyvät lentoyhteydet
Lennämme Kiinaan Helsingistä suorilla Finnairin reittilennoilla (lentoaika n. 8–10 tuntia).

Rokotukset, lääkkeet ja terveys
Kiinaan matkustettaessa ei vaadita mitään erityisiä rokotuksia, eli riittää kun perusrokotukset (kurkkumätä-jäykkäkouristus- ja tarvittaessa MPR-rokotus) ovat kunnossa. Suosittelemme myös A(B)-hepatiittirokotusta. Rokotussuositukset saattavat muuttua lyhyellä varoitusajalla – tarkempia tietoja saa esim. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi. Ota huomioon matkojen pituudet sekä mahdolliset viivästymiset ja pakkaa käsimatkatavaroihin tarvitsemasi lääkitys koko matkan ajaksi. Käsihygieniaa voi matkalla hoitaa kätevästi esim. desinfiointigeelillä. Erilainen bakteerikanta saattaa aiheuttaa herkkävatsaisille oireita, joten matka-apteekkiin kannattaa varata vatsan toimintaa rauhoittavaa lääkettä. Jos suunnittelet matkaa korkeaan ilmanalaan (Tiibetiin), suosittelemme, että keskustelet matkan soveltuvuudesta itsellesi ensin lääkärin kanssa. Ohut ilma aiheuttaa usein erilaisia oireita, kuten päänsärkyä, huimausta, vatsavaivoja yms. Joidenkin suurkaupunkien kuten Pekingin ilmanlaatu saattaa erityisesti talvisin olla ajoittain huono. Matkan soveltuvuudesta kannattaa keskustella etukäteen lääkärin kanssa, mikäli sinulla on todettu keuhko- tai sydänperäisiä sairauksia. Edellytämme matkoillemme osallistuvilta normaalia tai hyvää liikuntakykyä (mainittu kunkin matkan kohdalla).

Kulttuuririentoihin vai ostoksille?
Kiinassa on tarjolla runsaasti näyttäviä ooppera-, akrobatia- ja musiikkiesityksiä. Taidegallerioita ja mielenkiintoisia museoita on useissa kohteissa. Maa houkuttelee myös ostosmahdollisuuksillaan. Matkoillamme onkin ohjelman lomaan varattu aikaa myös ostoksiin. Hintatasoltaan kohtuullisia paikallisia tuotteita ovat esimerkiksi silkkituotteet, aidot helmet, koriste-esineet, kulhot ja kupit, tee, ginsengjuuri jne. Yhä suurempi osa maailman merkkituotteista valmistetaan Kiinassa.

Palvelut
Palvelujen taso vaihtelee alueittain eikä hyvä palvelu aina ole itsestään selvää. Yleisesti ottaen hyvään käytökseen ja hymyyn vastataan samalla tavalla kulttuurieroista huolimatta.

Juomarahat
Olympian ryhmässä on helppo matkustaa. Ei tarvitse miettiä ainaista kysymystä juomarahojen suuruudesta. Matkojemme hintaan sisältyvät juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille. Olympian matkanjohtaja hoitaa nämä maksut. On hyvä muistaa, että esim. parin viikon matkalla juomarahoista kertyy jo sievoinen summa.

Linkkejä Unescon maailmanperintökohteisiin:

Imperial Palaces of the Ming and Qing Dynasties in Beijing and Shenyang
Mount Taishan
Temple and Cemetery of Confucius and the Kong Family Mansion in Qufu
The Great Wall