Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Jekaterinburg ja Kazan

Tämä matka ei tällä hetkellä ole ohjelmassamme. Voit katsoa muut Euroopan matkamme täältä!

Uutuus
  • Jekaterinburg 1½ yötä
  • Juna 1 yö
  • Kazan 2½ yötä
  • Svijažski retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Venäjää Uralin rinteiltä Volgan rannalle

Uralin alueen pääkaupunki Jekaterinburg sijaitsee Euroopan ja Aasian rajalla. Historiallisesti se kytkeytyy Romanovien suvun historiaan. Kaupungin perusti Romanovien suvun ensimmäinen keisari Pietari Suuri vuonna 1723 ja siellä sammui keisarillinen Romanovien suku traagisesti vuonna 1918. Oivallisen sijaintinsa ansiosta Jekaterinburgista on kehittynyt vuosisatojen saatossa merkittävä liikenteen ja kaupan keskus.

Tatarstanin tasavallan vauras pääkaupunki Kazan on Volgan alueen korumainen ylpeys, jossa näkyvästi yhdistyvät itämainen ja länsimainen kulttuuri. Kazan on myös monen uskonnon rauhanomainen kohtaamispaikka. Ensimmäisen vuosituhannen lopulla bolgaarit perustivat nykyisen Tatarstanin eteläosaan Volgan Bulgaria -valtakunnan. Myöhemmin Volgan mutkaa hallitsivat myös mongolit. Mongolihallinnon heikettyä tataarit perustivat 1400-luvulla Kazanin kaanikunnan, jonka Iivana Julma onnistui kuitenkin kukistamaan pitkällisen sotimisen päätteeksi vuonna 1552. Tästä alkoi Venäjän merkittävä laajentuminen itään ja Volgaa pitkin etelään monikansalliseksi valtioksi.

Tällä matkalla tutustumme Venäjän ja tataarien historiaan erikoisessa Tatarstanissa. Unescon maailmanperintölistalla oleva Kazanin kreml on hyvä esimerkki nykyään rauhanomaisesta rinnakkaiselosta. Jekaterinburgissa meille avautuvat mm. Romanovien keisarillinen historia ja Venäjän sadan vuoden takaiset tapahtumat, jotka johtivat lopulta Neuvostoliiton syntyyn.

Matkaohjelma

A=aamiainen, RA=retkiaamiainen, L=lounas, P=päivällinen (Useimpina päivinä täysihoito)

1. päivä, perjantai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 23.45 Jekaterinburgiin, Venäjälle.

Jekaterinburg
2. päivä, lauantai Saavumme Uralin alueen pääkaupunkiin Jekaterinburgiin klo 4.55. Majoitumme heti aamulla ensimmäisen luokan Onegin-hotelliin (★★★★) kaupungin keskustaan. 2500 kilometrin pituinen Ural erottaa Euroopan ja Aasian toisistaan. Vuorijono on aikojen saatossa rapautunut, eikä sitä näin etelässä ole enää silmin erotettavissa. Siinä missä Pietaria kutsutaan ”ikkunaksi Eurooppaan” Jekaterinburg on ”ikkuna Aasiaan”. Tutustumme kaupungin keskustaan iltapäivän kävelykierroksella. (A, L, P)

Jekaterinburg
3. päivä, sunnuntai
Jekaterinburg perustettiin 1723, ja se sai nimensä ensimmäisen Romanovien sukuun kuuluvan keisarin Pietari Suuren vaimon Yekaterinan (Katariina I) mukaan. Jekaterinburgista kehittyi merkittävä liikenteen ja kaupan solmukohta jo 1700-luvun jälkipuoliskolla Katariina Suuren valtakaudella, jolloin Suuri Siperian reitti rakennettiin kulkemaan kaupunkiin. Maailman pisimmän rautatien Siperian radan pääreitti (Trans-Siperian rata) kulkee nykyäänkin Jekaterinburgin kautta. Neuvostoaikana kaupungin nimi oli Sverdlovsk. Elokuun 1991 vallankaappausyrityksen mainingeissa presidentti Jeltsin nimesi Sverdlovskin Venäjän varapääkaupungiksi – olihan hän täältä kotoisin. Pian tuon jälkeen kaupunki sai takaisin historiallisen nimensä. Nykyään keskusta-alue on miellyttävä yhdistelmä uutta ja vanhaa sulassa sovussa. Tutustumme kaupungin nähtävyyksiin kiertoajelulla. Vysotskin pilvenpiirtäjän 52. kerroksen näköalatasanteelta saamme hyvän yleiskuvan kaupungista. Maanpinnalla kuvauksellisia rakennuksia ovat mm. vanha rautatieasema sekä alun perin 1800-luvun alussa rakennettu Sevastianovin talo, joka on pieteetillä kunnostettu uusgoottilaiseen tyyliin. Jekaterinburg liittyy läheisesti myös Venäjän viimeisen keisarin ja hänen perheensä traagiseen kohtaloon. Kirkko veren päällä on rakennettu sen talon paikalle, jossa Romanovit elivät palvelusväkensä kanssa vankeudessa viimeiset elinpäivänsä. Nikolai II, hänen vaimonsa ja heidän lapsensa menehtyivät 12 laukaukseen paikalla sijainneen talon kellarihuoneeseen vuonna 1918. Kirkon alakerrassa on museo, joka on omistettu Nikolai II:n perheelle. Käymme myös Euroopan ja Aasian rajapyykille pystytetyllä muistomerkillä. Illallisen jälkeen siirrymme rautatieasemalle, josta lähdemme yöjunalla Kazaniin. (A, L, P)

Kazan
4. päivä, maanantai Saavumme aamupäivällä Kazaniin, Tatarstanin tasavallan pääkaupunkiin. Majoitumme kaupungin keskustaan ensimmäisen luokan Mirage-hotelliin (★★★★★). Kazan on yksi Venäjän federaation suurimmista kaupungeista ja tataarikulttuuri kukoistaa siellä edelleen. Väestöstä muslimeja on lähes saman verran kuin ortodokseja. Monikielisessä kaupungissa puhutaan sekä turkin kieltä muistuttavaa tataaria että venäjää. Maakaasu- ja öljytuloilla Tatarstan on uudistanut Kazanin rakennuskantaa: kaupunkiin on noussut uusia näyttäviä rakennuksia ja kävelykeskustassa on viehättävästi entisöityjä taloja. Iltapäivällä on vapaata aikaa tutustua kaupunkiin. Vanhassa tataarikorttelissa voi tutustua vanhaan Kazaniin ja tataarien perinteiseen elämäntapaan. (RA, L, P)

Kazan
5. päivä, tiistai Täällä kristinusko ja islam ovat eläneet rinnakkain sovussa jo parisataa vuotta, ja monet kirkot ja moskeijat sijaitsevatkin vieretysten. Tunnetuin katedraaleista on kremlin alueella sijaitseva 1500-luvulla rakennettu Ilmestyksen kirkko. Kremlissä on myös alueen päämoskeija, kuvankaunis turkoosivalkoinen Kul-Sharif. Historiallinen keskusta nousi Unescon maailmanperintölistalle vuonna 2000. Kaupungin maamerkki on tataariprinsessan nimeä kantava Soyembikan torni. Prinsessa vältti avioitumisen Iivana Julman kanssa heittäytymällä alas 59-metrisestä tornista. Tutustumme kaupunkiin kävellen ja kiertoajelulla. (A, L)

Svijažsk
6. päivä, keskiviikko Tänään tutustumme Svijažskin saarikaupunkiin, joka sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Kazanista. Alun perin Iivana Julman 1500-luvulla rakennuttama linnoitus on nykyään merkittävä kulttuurikohde. Svijažskissa näemme venäläisen arkkitehtuurin todellisia helmiä, joista vanhin on puinen Pyhän Kolminaisuuden kirkko. Se rakennettiin vuonna 1551 – tarinan mukaan vain yhdessä päivässä. Uspenskin katedraalissa näemme harvinaislaatuisia freskoja, jotka ovat säilyneet samalta vuosisadalta. Katedraali ja luostari liitettiin Unescon maailmanperintöluetteloon vuonna 2017. Syömme Kazanissa jäähyväispäivällisen, jonka jälkeen voimme vielä levätä huoneissamme, ennen kuin lähdemme lentokentälle. (A, L, P)

7. päivä, torstai Kuljetus lentokentälle, josta klo 4.15–7.00 lento (Finnair) Helsinkiin.

Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta ja hytistä (junassa) 460 e.

Matkalla tarvitaan Venäjän viisumi. Viisumin hankintaa varten pyydämme selkeän kopion passinne kuva-aukeamasta viimeistään 2 kuukautta ennen lähtöä – passinne, yhden värillisen passikuvan sekä vakuutustodistuksenne pyydämme toimistoomme n. 3 viikkoa ennen matkaa. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Passissa on oltava vähintään yksi kokonainen tyhjä aukeama viisumitarraa varten. Venäjälle matkustettaessa matkavakuutus on pakollinen. Vakuutusyhtiöltä tulee pyytää viisumia varten ns. virallinen vakuutustodistus, joka liitetään viisumianomukseen.
Ryhmän minimikoko 15. Kohteissa kävellään paljon, matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 350 e.
Peruutusehdot A:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

  • viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
  • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
  • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
  • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
  • 7–3 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
  • 2 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 2.5.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakursseihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan esitteen hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja. Viimeistään 30.6.2018 tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Valmismatkaehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.
1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Jekaterinburg ja Kazan: Vinkkejä ja suosituksia

Voit olla kiinnostunut myös näistä