Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Joulun ja uudenvuoden matka Etelä-Amerikkaan

Vietä joulu Rio de Janeirossa ja ota uusi vuosi vastaan Colonia del Sacramentossa, Uruguayssa. Ylitä Andit, näe Buenos Aires ja Montevideo.

 • Rio de Janeiro 2 yötä
 • Santiago de Chile 3 yötä
 • Mendoza 1 yö
 • Buenos Aires 2 yötä
 • Colonia del Sacramento 1 yö
 • Montevideo 2 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

22.12.2020 – 4.1.2021
Brasilia – Chile – Argentiina – Uruguay

Tällä matkalla vietämme loppuvuoden suuria juhlia Etelä-Amerikassa. Matkaamme portugalilaisten ja espanjalaisten löytöretkeilijöiden ja eurooppalaisten siirtolaisten jalanjäljissä neljään eri Etelä-Amerikan maahan. Brasiliaa, Chileä, Argentiinaa ja Uruguayta yhdistää kielisukulaisuus: Brasiliassa puhutaan portugalia ja muissa sille läheistä espanjaa.

Jouluaaton vietämme Rio de Janeirossa, jossa sulaudumme kaupungin rentoon tunnelmaan sen kuuluisalla hiekkarannalla, Copacabanalla. Kaupungissa soi samba muulloinkin kuin karnevaalien aikaan ja kaupunkilaiset, cariocat, rakastavat juhlimista. Rio de Janeiroa pidetään yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. Guanabaran lahti ja Sokeritoppa, valkoiset rantahiekat ja ylhäällä Corcovado-vuorella kaupunkia siunaava Kristus-patsas ovat Rion tuntomerkit.

Kiertomatkamme jatkuu pitkään ja kapeaan Chileen, joka alkaa Tyyneltämereltä ja päättyy Andeihin. Maan tyylikäs pääkaupunki Santiago de Chile tunnetaan viehättävistä kävelykaduista, korkeatasoisista ravintoloista ja luonnollisesti viineistään. Loistavia viinejä löytyy myös Argentiinan puolelta ja sen tunnetuimmalta viinialueelta Mendozasta. Täytyy vain ensin ylittää lumihuippuiset Andit.

Buenos Aires tuo mieleen Euroopan suurkaupungit leveine puistokatuineen ja komeine rakennuksineen. Buenos Aires on tangon kaupunki. Tango ei kuitenkaan syntynyt kaupungin kaupunkipalatseissa vaan köyhissä satamakortteleissa, joista se nopeasti levisi kaikkialle – aina kauas Suomeen saakka.

Buenos Airesista jatkamme laivalla uudenvuoden viettoon Rio de la Plata -joen pohjoisrannalle Uruguayyn ja Unescon suojelemaan Colonian siirtomaatyyliseen pikkukaupunkiin. Matkan päätteeksi saavumme pääkaupunki Montevideoon. Kaupungin ystävällisen ilmapiirin aistii ehkä parhaiten kaupungin kauppahallissa, jossa saattaa kuulla vaikkapa ministerin ja siivoojan keskustelevan jalkapallosta lounaan lomassa.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessasi ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. Etelä-Amerikan sisäisiä lentoja varten tarvitsemme syntymäaikasi sekä matkalla käyttämäsi passin numeron ja voimassaoloajan mielellään jo varauksen yhteydessä tai viimeistään 3 kuukautta ennen matkaa. Etelä-Amerikassa lentoyhtiöt voivat muuttaa aikataulujaan hyvin lyhyellä varoitusajalla, joten pidätämme oikeuden muutoksiin. Suosittelemme keltakuumerokotusta ja hyttyskarkotetta. Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 650 e/hlö. Loppuerä matkan hinnasta erääntyy 76 vrk ennen matkan alkua.
Peruutusehdot:
Matkan erityisluonteen vuoksi matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja. Kehotamme matkustajiamme ottamaan matkavakuutuksen ja tarkistamaan sen peruutusturvakohdan.
Peruutusajankohta            Peruutuskulut

 • viim. 91 vrk ennen matkaa        150 e
 • 90–76 vrk ennen matkaa          450 e
 • 75–60 vrk ennen matkaa          850 e
 • 59–35 vrk ennen matkaa          40 % matkan hinnasta
 • 34–21 vrk ennen matkaa          60 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkaa            80 % matkan hinnasta
 • alle 8 vrk ennen matkaa           95 % matkan hinnasta

Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Joulun ja uudenvuoden matka Etelä-Amerikkaan: Vinkkejä ja suosituksia

Matkoja suunnitellessamme olemme pyrkineet ottamaan huomioon paikalliset sääolosuhteet. Suomen talvikuukaudet ovat erinoimaista aikaa matkustaa Etelä-Amerikkaan. Eri puolilla Amerikkaa maantieteelliset tekijät kuten vuoristot, sademetsät, merivirrat ja vallitsevat tuulet vaikuttavat sääolosuhteisiin ja matkailusesonkiin vuodenaikojen lisäksi. Periaatteessa järjestämme matkat silloin, kun suomalaisten matkustushalukkuus on suurimmillaan ja kohteen olosuhteet parhaimmillaan.

Toimintaohjeet
Noin 5 viikkoa ennen matkaa lähetämme matkustajille toimintaohjeet, joihin olemme keränneet ajantasaista perustietoa mm. matkalla tarvittavista vaatteista, valuutoista, matkatavaroista ja rokotuksista.

Mitä matkalle mukaan?
Henkilökohtaisten matkatavaroidensa lisäksi jokainen tarvitsee matkalle ehjän passin, jonka tulee olla joihinkin maihin matkustettaessa voimassa vielä 6 kuukautta matkan päättymisen jälkeen. Matkavaluutaksi suosittelemme USA:n dollareita ja euroja. Etelä-Amerikassa USA:n dollarit kelpaavat joissakin maissa sellaisenaan maksuvälineinä. Lähetämme valuutoista tarkemmat tiedot toimintaohjeissa. Luottokortit hyväksytään yleisesti, mutta niitä käytettäessä on syytä noudattaa varovaisuutta.

Rokotukset, lääkkeet ja terveys
Matkailijan perusrokotukset ovat jäykkäkouristus- ja kurkkumätä- sekä tarvittaessa MPR-rokotus. Suosittelemme yleisesti myös A/B-hepatiittirokotusta ja tälle matkalle myös keltakuumerokotusta. Rokotussuositukset saattavat kuitenkin muuttua lyhyellä varoitusajalla, joten tarkempia tietoja rokotuksista ym. terveysasioista on hyvä katsoa esim. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta www.thl.fi. Pakkaa käsimatkatavaroihisi tarvitsemasi lääkkeet koko matkan ajaksi ottaen huomioon mahdolliset viivästykset. Käsihygieniaa voi matkalla hoitaa kätevästi esim. desinfiointigeelillä. Erilainen bakteerikanta saattaa aiheuttaa herkkävatsaisille oireita, joten matka-apteekkiin kannattaa varata vatsan toimintaa rauhoittavaa lääkettä. Edellytämme matkoillemme osallistuvilta normaalia liikuntakykyä.

Ruokailut
Matkan hintaan sisältyy aamiaiset ja muut ohjelmassa mainitut ateriat. Pullotettuja vesiä on saatavilla kaikkialla.

Kielet
Latinalaisen Amerikan valtakieli on espanja, suurin poikkeus on Brasilia, jossa pääkieli on portugali. Joskus jopa suurimmissa latinokaupungeissa saattaa olla hankalaa tulla toimeen englannin kielellä. Matkoillamme on kuitenkin aina mukana Olympian oma kielitaitoinen suomalainen matkanjohtaja.

Turvallisuus
Olympian ryhmässä on turvallista liikkua. Jos aiotte liikkua omin päin, on hyvä kysyä ensin matkanjohtajaltamme kohteen turvallisuudesta. Hotellista etukäteen tilattu taksi on usein suositeltavin tapa liikkua pimeän aikaan. Arvoesineet ja korut kannattaa jättää kotiin. Passi ja ylimääräiset rahat on varminta säilyttää hotellin tallelokerossa. Rahavyö ja vaatteiden alla pidettävä pussi ovat myös suositeltavia. Väentungosta on hyvä pyrkiä välttämään taskuvarkaiden vuoksi. On hyvä ottaa matkalle mukaan pari valokopiota passin kuva-aukeamasta.

Hintataso, ostokset, verot ja juomarahat
Hintataso vaihtelee eri maissa ja hinnat saattavat olla ulkomaalaisille kalliimmat kuin paikallisille asukkaille, lisäksi tinkiminen kuuluu usein oleellisena osana kaupankäyntiin. Esimerkiksi Argentiinassa ostokset ja ravintolahinnat ovat vielä sangen kohtuullisia. Matkojemme hintaan sisältyvät juomarahat paikallisoppaille ja bussinkuljettajille. Olympian matkajohtaja hoitaa nämä maksut.

Lentoliikenne Etelä-Amerikassa
Etelä-Amerikan lennoissa saattaa esiintyä silloin tällöin epäsäännöllisyyksiä kuten myöhästymisiä, peruuntumisia ja viime hetken aikataulumuutoksia. Nämä voivat aiheuttaa muutoksia matkan ohjelmaan ja matkakohteiden kiertojärjestykseen, koska korvaavia lentoja on usein vaikea saada.

Sään aiheuttamat muutokset matkaohjelmaan
Silloin tällöin myös sää saattaa aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaamme. Pyrimme aina seuraamaan julkaistua matkaohjelmaa, mutta joskus joudumme esim. vaihtamaan eri matkapäivien ohjelmia keskenään. Tällöin teemme kaikkemme paikallisen yhteistyökumppanimme kanssa alkuperäisen tai korvaavan ohjelman toteuttamiseksi.

Linkkejä Unescon maailmanperintökohteisiin:

Chile
Historic Quarter of the Seaport City of Valparaíso

Brasilia
Rio de Janeiro: Carioca Landscapes between the Mountain and the Sea

Uruguay
Historic Quarter of the City of Colonia del Sacramento

Voit olla kiinnostunut myös näistä