Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Jouluristeily Australiasta Uuteen-Seelantiin

Tutustu kauniiseen Sydneyyn, nauti Bay of Islandin maisemista, näe upea Auckland ja vieraile maorien Rotoruassa.

 

  • Doha 1 yö
  • Sydney 2+1 yötä/10 yön risteily alkaa ja päätty
  • Bay of Islands retki
  • Auckland retki
  • Tauranga/Rotorua retki
  • Napier retki
  • Picton retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Doha – Sydney – Bay of Islands – Auckland ­– Tauranga/Rotorua – Napier – Picton – Sydney

Joulun ja uuden vuoden risteilymatka Oseaniassa on kiireetön ja miellyttävä tapa tutustua Australian Sydneyyn ja Uuden-Seelannin moniin kohteisiin. Risteilemme Celebrity Cruises -varustamon tyylikkäällä Solstice-aluksella.

Aloitamme matkan maailman kauneimpien kaupunkien joukkoon kuuluvasta Sydneysta, jossa vietämme aikaa ennen ja jälkeen risteilyn. Tutustumme Sydneyn tunnetuimpiin nähtävyyksiin ja käymme myös ihastelemassa Blue Mountains -kansallispuiston ainutlaatuista maisemaa.

Uudessa-Seelannissa vierailemme viidessä eri kohteessa, joista ensimmäinen on viehättävä ja luonnonkaunis Bay of Islandsin alue. Auckland, ”Purjeiden kaupunki”, sijaitsee täydellisen luonnonsataman äärellä. Elinvoimainen maorikulttuuri kukoistaa vulkaanisessa Rotoruassa. Viehättävä Napier on tunnettu art deco -tyylisistä pastellinsävyisistä rakennuksistaan. Marlborough’n viinialueen viinejä pääsemme maistelemaan retkellämme Eteläsaaren pohjoisosassa.

Matkarasitusta helpottaaksemme yövymme menomatkalla Qatarin pääkaupungissa Dohassa.

Kaikilla risteilyillämme on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtaja, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii järjestämistämme retkistä ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi. Olympian risteilymatkojen hintaan sisältyy lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotelleissa ja parvekehyteissä sekä täysihoito risteilyjen aikana. Kaikilla laivoilla on myös laaja ja monipuolinen – ja pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta.

Tälle matkalle on voimassa kampanjaetu. Saatte veloituksetta risteilylle Classic-juomapaketin, joka sisältää yleisimmät virvoitusjuomat hanasta, valikoiman mehuja (joista osa tuorepuristettuja), kahvin ja teen (myös erikoiskahvit), tavallisen pulloveden, valitut oluet, väkevät alkoholit, cocktailit ja viinit. Kampanjaedun arvo on 55 USD +18 %:n palveluraha/risteilyvuorokausi/henkilö. Etu on voimassa toistaiseksi. Classic-juomapakettietu huomioidaan automaattisesti varauksissanne. Juomapaketin ikäraja määräytyy lähtösataman mukaan (pääsääntöisesti 21 vuotta). Lisätietoja juomapaketeista TÄSTÄ tai myynnistämme p. (09) 696 2770 ma–pe klo 9–17.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito (Risteilyllä on täysihoito)

1. päivä, sunnuntai 20.12. Lähtö Helsingistä (Qatar Airways) klo 16.25 suoralla lennolla Qatarin pääkaupunkiin, Dohaan, jonne saavumme klo 23.20. Majoitumme kaupungin keskustassa Souq Qaqif –basaarin lähellä sijaitsevaan ensimmäisen luokan Al Najada -hotelliin (★★★★★).

Doha
2. päivä, maanantai 21.12. Aamupäivällä teemme kiertoajelun Dohassa. Kaupungin rakennuskanta itsessään on nähtävyys; arkkitehdeille on annettu vapaat kädet suunnitella mitä näyttävämpiä ja erikoisempia pilvenpiirtäjiä. Lisäksi näemme hienosti uudistetun Waqif-basaarin ja Corniche-rantakadun kävelyalueineen ja kuulemme, miten haukat liittyvät qatarilaisten elämään. Huoneet saamme pitää lentokentälle lähtöön asti. Suora n. 14,5 tunnin lentomme (Qatar Airways) Sydneyyn lähtee illalla klo 20.20. (A, L)

Sydney
3. päivä, tiistai 22.12. Saavumme Sydneyyn klo 18.45 ja majoitumme 2 yöksi keskustassa sijaitsevaan ensimmäisen luokan Harbour Marriott -hotelliin (★★★★★).

Sydney
4. päivä, keskiviikko 23.12. Port Jacksonin luonnonsataman ympärille kasvanut Sydney on ansainnut maineensa yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. Kiertoajelulla näemme mm. The Rocksin, Kings Crossin ja Chinatownin kaupunginosat. Tutustumme myös tanskalaisen arkkitehdin Jørn Utzonin suunnittelemaan oopperataloon. Tämä kaunis ja upealla paikalla sijaitseva rakennus on Sydneyn ja koko Australian symboli. Illalla ohjelmassamme on päivällisristeily Sydneyn ikonisessa satamassa. (A, P)

Sydney
5. päivä, torstai 24.12. Siirrymme puoliltapäivin risteilyalukseemme Celebrity Solsticeen. Laiva lähtee Sydneysta klo 18.45 kohti Uutta-Seelantia. (TH)

Merellä
6.–7. päivä, pe-la 25.–26.12. Vietämme joulun merellä leppoisissa tunnelmissa risteillen. Meripäivien aikana voit nauttia upean aluksen monipuolisesta tarjonnasta. Laivassa on mm. kävelykatu kauppoineen, kylpylä monine hoitopalveluineen, kirjasto, tasokas uima-allasalue ja useita ravintoloita moneen makuun. (TH)

Bay of Islands
8. päivä, sunnuntai 27.12.
Laivamme ankkuroituu aamulla klo 9.00 Bay of Islandsin edustalle, josta on kuljetus maihin yhteysveneellä. Bay of Islandsin maisemaan kuuluvat valkohiekkaiset rannat, sitruslehdot, puusaniaiset ja kookkaat kauripuut. Kokopäiväretkellämme vierailemme mm. Waitangissa, jossa maoripäälliköt allekirjoittivat Uuden-Seelannin valtion perustamissopimuksen. Kerikerin pikkukaupungin ylpeys on maan vanhin eurooppalainen rakennus, Kemp House. Syömme lounaan paikallisella viinitilalla. Klo 17.00 laiva lähtee kohti Aucklandia. (TH)

Auckland
9. päivä, maanantai 28.12. Saavumme Aucklandiin klo 7.00. Auckland, ”Purjeiden kaupunki”, sijaitsee suuren luonnonsataman äärellä. Kiertoajelun aikana tutustumme mm. Aucklandin maorikulttuuria mainiosti esittelevään museoon. Näemme Aucklandin tunnetuimmat maamerkit, kuten Harbour Bridgen, Parnellin siirtomaatyylisen esikaupunkialueen ja Waitematan sataman. Risteilymme jatkuu klo 18.00. (TH)

Tauranga/Rotorua
10. päivä, tiistai 29.12. Saavumme klo 8.15 Taurangaan, jonka nimi tarkoittaa maorinkielellä kanoottien suojasatamaa. Kapteeni James Cook purjehti näillä vesillä Endeavour-aluksellaan 1769. Maoreilta saamansa ystävällisen vastaanoton ja runsaiden lahjojen innoittamana hän antoi alueelle nimen Bay of Plenty. Retkemme suuntautuu Uuden-Seelannin maorikulttuurin keskukseen Rotoruaan. Vierailemme puistossa, jossa tulikuumat geysirit ja kuplivat muta-altaat muistuttavat alueen tuliperäisyydestä. Te Puian kylässä tutustumme maorien kulttuuriin ja tapoihin. Laivamme jatkaa matkaa klo 15.15. (TH)

Napier
11. päivä, keskiviikko 30.12. Saavumme Napieriin klo 10.00. Aamupäivän kierroksellamme tutustumme tähän viehättävään rantakaupunkiin art deco -tyylisine taloineen osittain kävellen. Halukkaat voivat jäädä retken jälkeen tutustumaan omatoimisesti Napierin keskustaan ja syödä lounaan (omakustanteinen) jossakin Marine Parade -rantakadun tai keskustan monista ravintoloista. Laivamme lähtee klo 18.00 kohti Etelä-Saarta. (TH)

Picton
12. päivä, torstai 31.12. Picton sijaitsee kuvankauniin Marlborough Soundsin lahtien ja mutkittelevien niemien täplittämän vuonoalueen pohjukassa ja on varsinkin kesäaikaan vilkas ja aktiivinen satamakaupunki. Puolen päivän kierroksemme vie meidät Marlborough’n viinialueen kumpuileviin maisemiin. Täällä tuotetaan suurin osa Uuden-Seelannin viineistä ja alue tunnetaan erityisesti Sauvignon Blanc -viineistään. Käymme parilla eri viinitilalla viininmaistajaisissa, ennen kuin palaamme takaisin laivalle. Risteilymme jatkuu klo 17.00 ja siirrymme uuteen vuoteen merellisissä tunnelmissa. (TH)

Merellä
13.–14. päivä, pe-la 1.–2.1. Risteilemme kohti Australiaa ja nautimme laivan palveluista. (TH)

Sydney
15. päivä, sunnuntai 3.1.
Risteilymme päättyy Sydneyyn klo 6.30. Teemme kokopäivän retken Blue Mountains –vuoristoon. Matkalla pysähdymme eläinpuistossa, jossa on mahdollisuus nähdä mm. kenguruita ja koalia. Perillä Katoombassa käymme näköalapaikoilla ihailemassa mm. alueen tunnetuinta näkymää - yli 900 metriä korkeaa Three Sisters –kivimuodostelmaa. Retken aikana on mahdollisuus myös kokea matka maailman jyrkimmällä junaradalla alas laaksoon. Ennen paluuta Sydneyyn syömme läksiäislounaan. Retken jälkeen majoitumme jo tuttuun Harbour Marriott -hotelliin (★★★★★). (A, L)

Sydney
16. päivä, maanantai 4.1. Aamupäivä vapaa. Päivällä kuljetus lentokentälle, josta klo 16.40 lento (Qatar Airways) Dohan kautta (Qatar Airways) Helsinkiin. (A)

17. päivä, tiistai 5.1. Saavumme Helsinkiin klo 6.55.