Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Karibian jouluristeily - itäinen reitti

Vietä joulu nauttien Celebrity Edge -laivan palveluista ja Karibian saarten rennosta tunnelmasta.

 • Miami 2+1 yötä
 • Fort Lauderdale 7 yön risteily alkaa ja päättyy
 • Puerto Rico/San Juan retki
 • Brittiläiset Neitsytsaaret/Tortola retki
 • Saint-Martin/Philipsburg retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Jouluristeily uuden risteilijäsukupolven Celebrity Edge -aluksella vie meidät kolmelle itäisen Karibianmeren saarelle.

Ensimmäinen pysähdyskohteemme on Puerto Ricon saari, joka Yhdysvaltojen itsehallintoalueena on yksi kehittyneimmistä Karibian kohteista. Sen pääkaupungin San Juanin värikäs espanjalaisvaikutteinen vanhakaupunki kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Puerto Ricon asukkaiden elämään kuuluu olennaisesti musiikki ja tanssi, erityisesti salsa. Upeiden rantojen lisäksi saarella sijaitsee myös Yhdysvaltojen ainoa trooppinen kansallispuisto El Yunque, jonka vehreä sademetsä vesiputouksineen hallitsee saaren itäosaa. Seuraava vierailukohteemme Tortola on Brittiläisten Neitsytsaarten suurin saari. Puuterihiekkaiset rannat, rehevät vuoristoiset sademetsät ja idylliset pienvenesatamat kuuluvat Tortolan maisemaan. Käymme vielä Saint-Martinin saarella, jossa paikannamme sekä hollantilaisen Sint Maartenin että ranskalaisen Saint-Martinin nähtävyydet.

Joulun vietämme nauttien modernin laivamme erityispiirteistä. Uudet nerokkaat rakenneratkaisut tekevät esimerkiksi laivan hytistä tilavan monitoimitilan: joko se on kätevä ulkoilmaan aukeava parveketerassi tai parvekkeen neliöistä saa lisätilaa hyttikokoon. Puutarhojen ja yleisten tilojen seinissä on runsaasti lasia, joten merellinen ympäristö korostuu niissäkin. Ennen risteilyä yövymme Miamissa tasaten aikaeroa ja tutustuen sen tärkeimpiin nähtävyyksiin.

Kaikilla risteilyillämme on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtaja, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii järjestämistämme retkistä ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi. Olympian risteilymatkojen hintaan sisältyy lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotelleissa ja parvekehyteissä sekä täysihoito risteilyjen aikana. Kaikilla laivoilla on myös laaja ja monipuolinen – ja pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta.

Tälle matkalle on voimassa kampanjaetu. Saat veloituksetta risteilylle Classic-juomapaketin, joka sisältää yleisimmät virvoitusjuomat hanasta, valikoiman mehuja (joista osa tuorepuristettuja), kahvin ja teen (myös erikoiskahvit), tavallisen pulloveden, valitut oluet, väkevät alkoholit, cocktailit ja viinit. Kampanjaedun arvo on 55 USD +18 %:n palveluraha/risteilyvuorokausi/henkilö. Etu on voimassa toistaiseksi. Classic-juomapakettietu huomioidaan automaattisesti varauksissanne. Juomapaketin ikäraja määräytyy lähtösataman mukaan (pääsääntöisesti 21 vuotta). Lisätietoja juomapaketeista TÄSTÄ tai myynnistämme p. (09) 696 2770 ma–pe klo 9–17.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, TH=täysihoito (Risteilyllä on täysihoito)

Helsinki – Miami
1. päivä, perjantai 18.12.
Suora lento Helsingistä (Finnair) klo 14.45-18.55 Miamiin, jossa majoitumme 2 yöksi kuuluisalle South Beachin alueelle hyvään keskitason Marriott Stanton –hotelliin. (★★★★)

Miami
2. päivä, lauantai 19.12. Miami tunnetaan hiekkarantojensa ohella myös elegantista art deco -arkkitehtuurista. Valtaosa kaupunkilaisista puhuu espanjaa, sillä siirtolaisia on saapunut Euroopan lisäksi Länsi-Intian saarilta, etupäässä Kuubasta, mutta myös Etelä-Amerikasta. Lukuisat uudet ravintolat ja liikkeet houkuttelevat asukkaita ja matkailijoita kaupungin keskustaan myös iltaisin. Aamulla lähdemme puolen päivän kiertoajelulle tutustumaan Miamiin. Vierailemme Miami Beachilla sekä ”Pikku Havannassa”. Kierroksen päätteeksi syömme tervetulolounaan. Loppupäivä on vapaata aikaa nauttia kaupungista. (A, L)

Risteily alkaa
3. päivä, sunnuntai 20.12.
Aamupäivällä noin tunnin kestävä kuljetus Fort Lauderdalen satamaan, jossa Celebrity Edge -risteilyaluksemme on lähtövalmiina. Lähtömuodollisuuksien jälkeen siirrymme alukselle, jossa syömme lounaan. Illalla pääsemme nauttimaan päivällisen lisäksi myös upeasta show-esityksestä laivan teatterissa. (TH)

Merellä
4. päivä, maanantai 21.12.
Meripäivänä on aikaa tutustua mainioon risteilyalukseemme ja sen monipuolisiin palveluihin. Laivan moderni sisustus tuo esiin futuristia rakenteita ja tilataidetta. Koko laiva on herkullista silmänruokaa kauneuden ja näyttävien efektien ystäville. Kaikkialla loistaa osaavien ja ennakkoluulottomien suunnittelijoiden huolellinen ja kunnianhimoinen kädenjälki. Uima-allasalueet aurinkotuoleineen, porealtaineen ja baareineen houkuttelevat rentoutumaan. Aktiivisemmille on tarjolla ohjattua liikuntaa tai erilaisia luentoja. Tekemistä ja aktiviteetteja riittää moneen makuun. (TH)

Puerto Rico, San Juan
5. päivä, tiistai 22.12.
Iltapäivällä klo 15.30 saavumme Puerto Ricon itsehallintoalueen pääkaupunkiin San Juaniin, jossa on vielä pikkukaupungin viehätystä ja upeita hiekkarantoja. Saarella on myös lukuisia historiallisia rakennuksia. Yksi suosituimmista kohteista on 1600-luvulla rakennettu San Cristobal, suurin espanjalaisten koskaan rakentama linnoitus. Teemme kiertoajelun, jonka aikana pääsemme nauttimaan iltavalaistun kaupungin historiasta. Kiertoajelun jälkeen halukkailla on vielä aikaa jäädä kaupungille. Laivalla pitää olla takaisiin viimeistään klo 22 ja klo 23 se suuntaa kohti Tortolaa. (TH)

Brittiläiset Neitsytsaaret, Tortola
6. päivä, keskiviikko 23.12. Aamulla klo 8.00 saavumme Brittiläisten Neitsytsaarien suurimmalle saarelle, Tortolaan. Saarella sijaitsee myös pääkaupunki Road Town. Kristoffer Kolumbus nimesi saaren Tortolaksi, joka tarkoittaa espanjaksi tunturikyyhkyä. Saaren upeat puuterinvalkoiset hiekkarannat, vehreät vihreät kukkulat ja suojaisat huvijahteja hellivät satamat ovat Tortolaa tyypillisimmillään. Puolen päivän saarikierrokseemme sisältyy myös tunnin pysähdys rannalla. Klo 18.00 laivamme lähtee kohti St. Maartenia. (TH)

Sint Maarten, Philipsburg
7. päivä, torstai 24.12. Jouluaaton aamuna saavumme Philipsburgin satamaan klo 7.00. Hollannin ja Ranskan kesken jaetun Saint-Martinin saaren hollantilaisen puolen pääkaupunki on Philipsburg. Mitään rajamuodollisuuksia ei ole ja kreolin kieli yhdistää. Ranskalaisen puolen katukahvilat ja kaupat houkuttelevat eurooppalaisuudellaan. Hollantilaisen puolen pääkaupungissa on keskitytty ostoksiin ja huviveneilyyn. Teemme kiertoajelun jonka aikana vierailemme saaren molemmilla puolilla. Matkamme jatkuu klo 17.00 kohti Floridaa. Laivalla alkaa joulun vietto erilaisine traditioineen. (TH)

Merellä
8.-9. päivä, pe-la 25-26.12. Meripäivinä on aikaa rentoutua ja nauttia laivan monipuolisista palveluista. Rooftop Garden on rento ja viehättävä puisto laivan ylimmällä kannella. Tänne voi tulla viettämään rauhallista päivää kirjan parissa tai esimerkiksi nauttimaan herkullista ruokaa Rooftop Garden Grill -erikoisravintolassa. Laivan läksiäisillallisella on vielä mukava nauttia ylellisestä ruokatarjoilusta sekä muistella matkan tapahtumia. (TH)

Fort Lauderdale – Miami
10. päivä, sunnuntai 27.12.
Laivamme saapuu Fort Lauderdaleen klo 7.00. Aamiaisen jälkeen kuljetus Miami Beachille ja majoittuminen yhdeksi yöksi tuttuun Marriott Stanton –hotelliin. (A)

Miami
11. päivä, maanantai 28.12. Saamme pitää huoneet klo 15 asti. Iltapäivällä kuljetus Miamin lentokentälle, josta suora lentomme (Finnair) lähtee klo 20.45 Helsinkiin. (A)

12. päivä, tiistai 29.12. Saavumme Helsinkiin klo 13.25.

Matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä. Tällöin myös hotellissa on yhden hengen huone.

Kansainvälisen risteilykäytännön mukaan laivan henkilökunnalle maksetaan palveluraha risteilyn lopussa. Olemme sisällyttäneet tämän maksun (94 e) matkan hintaan.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja sen tulee olla biometrisesti luettava. Tarkista passisi voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessa ja hanki tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. USA:han tarvitaan sähköinen matkustuslupa (ESTA), jonka Olympia hankkii puolestasi. Lähetämme toimintaohjeiden yhteydessä matkustuslupaan liittyvän kysymyslomakkeen täytettäväksi. Huom. Jos olet vieraillut 1.3.2011 jälkeen Iranissa, Irakissa, Syyriassa, Sudanissa, Somaliassa, Jemenissä tai Libyassa, tarvitset tälle matkalle USA:n viisumin. Se vaaditaan voimassa olevasta sähköisestä matkustusluvasta huolimatta. Mikäli olet matkustanut kyseisissä maissa tai emme jostain syystä saa antamillasi tiedoilla hankittua matkustuslupaa, sinun tulee hankkia itse USA:n viisumi. Siitä aiheutuvat kulut eivät sisälly matkan hintaan. Lisätietoja toimistostamme. USA:han tai USA:n kautta matkustettaessa lentoyhtiöt ovat EU-komission päätöksellä velvoitettuja antamaan USA:n maahantuloviranomaisille pääsyn matkustajan varaus- ja lentotietoihin. Tietoja käytetään turvallisuustarkoituksiin.

Huom. Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että esim sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin.

Laivan oma kansainvälinen retkiohjelma on lisämaksullinen. Matkan hintaan sisältyvistä retkistä ei saa hyvitystä, vaikka niille ei osallistuisi.

Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Peruutusehdot: Matkan erityisluonteen vuoksi sovellamme poikkeavia peruutusehtoja. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 350 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään molemmat ennakkomaksut
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurssia.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.