Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Karibian-risteily Eteläinen reitti

Rentoudu Celebrity Silhouette -laivalla nauttien runsaasta viihdetarjonnasta, Karibian upeista maisemista sekä rennosta tunnelmasta eri saarilla.

 • Miami 3 + 1 yötä
 • Yhdysvaltain Neitsytsaaret St. Croix
 • St. Maarten Philipsburg
 • St. Lucia Castries
 • Grenada St. Georges
 • Barbados Bridgetown
 • Dominica Roseau
 • St. Kitts Basseterre

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Celebrity Silhouette -aluksemme lähtee Fort Lauderdalesta kahdeksitoista yöksi eteläisen Karibian trooppisille vesille. Vierailemme  Yhdysvaltain Neitsytsaarten suurimmalla saarella St.Croix´lla, jonne Kolumbus rantautui vuonna 1493 ja sai heti alkuasukkaat kimppuunsa. Lukuisat valloittajat, mukaan lukien Maltan ritarit, ovat hallinneet saarta sen historian aikana. Hollanti ja Ranska jakoivat St. Maartenin kahtia. Vierailemme saaren molemmilla puolilla pääkaupungeissa Philipsburgissa ja Marigotissa. St. Lucia on vuoristoinen ja muita Karibian saaria vulkaanisempi. Banaanit, kookospalmu ja kaakao viihtyvät hyvin sen hedelmällisessä maaperässä. Grenadassa vanhan tulivuoren kraatteri hallitsee pääkaupungin, St. George’sin kaupunkikuvaa. Barbadoksella tutustumme mahtaviin tippukiviluoliin, mutta monia kiinnostaa varmaan myös tumma, täyteläinen rommi. Vierailemme myös Dominicassa, jonka maisemissa on kuvattu mm. Pirates of the Caribbean -elokuvia. St. Kitts ja Nevis on kahden pienen tuliperäisen saaren muodostama valtio. Ranskalaiset ja englantilaiset valloittajat karkottivat aikoinaan saarten alkuperäiset asukkaat, karibi-intiaanit, ja jakoivat alueen keskenään. Pääkaupungin Basseterren kaupoista löytää käsityötaidon kauniita ja omaperäisiä tuotteita, kuten värikästä batiikkia. Matkan aikana perehdymme niin orjuuden kuin merirosvouksen historiaan. St. Maartenin ja Barbadoksen retket kuuluvat matkan hintaan.

Kaikilla risteilyillämme on koko matkan ajan mukana suomalainen matkanjohtaja, joka auttaa tutustumaan laivaan ja sen ohjelmatarjontaan. Hän huolehtii järjestämistämme retkistä ja myös kääntää ruokalistat ja muun tarvittavan materiaalin suomeksi. Olympian risteilymatkojen hintaan sisältyy lähes kaikki – lennot ja kuljetukset, majoitus hotelleissa ja parvekehyteissä sekä täysihoito risteilyjen aikana. Kaikilla laivoilla on myös laaja ja monipuolinen – ja pääsääntöisesti ilmainen – ohjelma- ja viihdetarjonta.

Yövymme Miamissa 3 yötä ennen risteilyä ja yhden yön risteilyn jälkeen

Tälle matkalle on voimassa kampanjaetu. Saatte veloituksetta risteilylle Classic-juomapaketin, joka sisältää yleisimmät virvoitusjuomat hanasta, valikoiman mehuja (joista osa tuorepuristettuja), kahvin ja teen (myös erikoiskahvit), tavallisen pulloveden, valitut oluet, väkevät alkoholit, cocktailit ja viinit. Kampanjaedun arvo on 55 USD +18 %:n palveluraha/risteilyvuorokausi/henkilö. Etu on voimassa toistaiseksi. Classic-juomapakettietu huomioidaan automaattisesti varauksissanne. Juomapaketin ikäraja määräytyy lähtösataman mukaan (pääsääntöisesti 21 vuotta). Lisätietoja juomapaketeista TÄSTÄ tai myynnistämme p. (09) 696 2770 ma–pe klo 9–17.

 

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, TH=täysihoito (Risteilyllä on täysihoito)

Huom! Matkan lähtöaika, paluupäivä ja hinta ovat muuttuneet alkuperäisestä. Oikeat tiedot tässä ohjelmassa, päivitetty 19.4.2018

Risteilyreitti: Ft.Lauderdale - US Neitsytsaaret - St.Maarten - St.Lucia - Grenada - Barbados - Dominica - St.Kitts - Ft.Lauderdale

Helsinki – Miami
1. päivä, torstai
15.11. Suora lento Helsingistä (Finnair) klo 14.45 Miamiin, jonne saavumme klo 18.55. Majoitumme 3 yöksi kuuluisalle South Beachin alueelle hyvään keskitason Marriott Stanton South Beach -hotelliin (★★★★). 

Miami
2. päivä, perjantai 16.11.
Miami tunnetaan hiekkarantojensa ohella myös elegantista art deco -arkkitehtuurista. Miljonäärien upeat kartanot, jahdit ja yksityiset saaret ovat nekin osa Miamin maailmaa. Aamulla lähdemme puolen päivän kiertoajelulle. Vierailemme myös Miami Beachilla sekä espanjankielisessä ”Pikku Havannassa”. Kierroksen päätteeksi syömme tervetulolounaan. Loppupäivä on vapaata aikaa nauttia kaupungista. (A, L)

Miami
3. päivä, lauantai 17.11.
Vapaapäivän voi ottaa rennosti tai jatkaa retkeilyä. Halukkailla on mahdollisuus lähteä lisämaksullisille retkille esimerkiksi Evergladesin suoalueelle tai kanavaristeilylle katselemaan rikkaiden asuinalueita. Retkille ilmoittaudutaan ja ne maksetaan viimeistään 5 viikkoa ennen matkaa. Alustava retkiohjelma on nähtävissä nettisivuillamme ja retkimyynti alkaa noin 3 kuukautta ennen matkaa. (A)

Risteily alkaa
4. päivä, sunnuntai 18.11. Aamulla vielä vapaata aikaa nauttia South Beachista. Puolenpäivän aikaan kuljetus Fort Lauderdalen satamaan, jossa nousemme Celebrity Silhouette -risteilyalukseen. Klo 16.00 aluksemme lähtee kohti Karibianmerta. Nautimme illalla tervetulopäivällisen laivan pääravintolassa ja pääsemme nyt ensimmäistä kertaa nauttimaan laivan show-esityksistä sekä muusta viihdetarjonnasta. (TH) Risteilyn aikataulu ohjelman lopussa.

Merellä
5.–6. päivä, ma–ti 19.–20.11. Meripäivinä on hyvää aikaa tutustua laivan monipuolisiin palveluihin. Uima-allasalue aurinkotuoleineen ja baareineen houkuttelee rentoutumaan. Aktiivisemmille on tarjolla ohjattua liikuntaa sekä kuntosalissa että erilaisissa kansipeleissä. Tekemistä ja aktiviteetteja löytyy moneen makuun. (TH)

St. Croix, Yhdysvaltain Neitsytsaaret
7. päivä, keskiviikko 21.11. Aamulla klo 8.00 aluksemme saapuu Frederikstedin syväsatamaan St. Croix’n saarelle. Monet Euroopan maat hallitsivat aikoinaan tätä saarta, jonka sokeri- ja puuvillaplantaaseilla työskenteli enimmillään jopa parikymmentätuhatta orjaa. Saaren rakennuksissa voi yhä nähdä kolonialistisia ja viktoriaanisia piirteitä. Kolumbus rantautui tälle luonnonkauniille saarelle marraskuussa 1493, jolloin hänen miehistönsä kimppuun hyökkäsivät pohjoisrannalle majoittuneet karibit. Kyseessä oli ensimmäinen dokumentoitu aseellinen konflikti espanjalaisten ja Uuden maailman alkuperäiskansan välillä. Klo 18.00 aluksemme jatkaa matkaa kohti St. Maartenia. (TH)

Philipsburg, St. Maarten
8. päivä, torstai 22.11. Aamulla klo 8.00 laivamme saapuu Philipsburgiin, Hollannin ja Ranskan kesken jaetun St. Maartenin saaren hollantilaisen puolen pääkaupunkiin. St. Maartenin saaren hiekkarannat ovat upeita ja tunnelma rento. Mitään rajamuodollisuuksia saarella ei ole. Teemme kiertoajelun, jonka aikana vierailemme saaren molemmilla puolilla sekä myös perhospuistossa. Ranskalaisen puolen katukahvilat ja kaupat houkuttelevat eurooppalaisuudellaan. Hollantilaisen puolen pääkaupungissa on keskitytty myös huviveneilyyn. Saaren parhaat ja edullisimmat ostokset tehdään yleensä Philipsburgissa. Klo 17.00 laivamme lähtee kohti St. Luciaa. (TH)

Castries, St. Lucia
9. päivä, perjantai 23.11. Klo 9.00 saavumme St. Lucian saaren pääkaupungin Castriesin satamaan. St. Lucian saari on vuoristoinen ja vulkaanisempi kuin muut Karibian saaret ja siellä sataa enemmän. Saaren sisäosia peittääkin rehevä sademetsä. Itärannikolla sijaitseva saaren ainut tulivuori on purkautunut viimeksi 1700-luvulla. Kiehuva, höyryävä muta ja kuumat lähteet muistuttavat yhä saaren tuliperäisyydestä. Karibit, koko Karibian alueelle nimen antanut kansa, saapuivat saarelle 800-luvulla. Toistasataa henkeä mahtui tämän sotaisan heimon kanootteihin, joilla he pystyivät myöhemmin saavuttamaan myös konkistadorien purjelaivoja. Eurooppalaiset pelkäsivätkin heitä syystä. St. Lucian virallinen kieli on englanti, mutta monet puhuvat myös ranskaan pohjautuvaa kreolikieltä patois’ta. Laivamme jatkaa matkaa klo 18.00. (TH)

St. Georges, Grenada
10. päivä, lauantai 24.11. Aamulla klo 8.00 laivamme saapuu Grenadan pääkaupunkiin, St. Georgesiin. Kaupunkia ympäröi osa vanhan tulivuoren kraatterista, joka aukeaa hevosenkengän muotoisena meren rannalle. Tämä vanha Espanjan, Ranskan ja Britannian siirtomaan pääkaupunki on nykyään suosittu huvivenesatama. Laivamme jatkaa matkaa klo 18.00. (TH)

Bridgetown, Barbados
11. päivä, sunnuntai 25.11. Klo 8.00 saavumme Bridgetowniin, Barbadoksen pääkaupunkiin. Britanniasta vuonna 1966 itsenäistyneen Barbadoksen asukkaista suuri osa on Afrikasta sokeriplantaaseille tuotujen orjien jälkeläisiä. Bridgetown ja sen lähistöllä oleva varuskunta-alue kuuluvat Unescon maailmanperintökohteisiin. Kaupungissa on nykyaikainen ja toimiva infrastruktuuri: langattomia internetpalveluita, nettikahviloita, maakaasuverkko ja juomakelpoinen vesijohtovesi, mikä on Karibialla harvinaista. Myös saaren vesiurheilumahdollisuudet ovat monipuoliset. Tutustumme kierroksellamme saaren keskiosiin ja laskeudumme sähkövaunulla Harrisonin tippukiviluolaan. Laivamme jatkaa matkaa klo 18.00. (TH)

Roseau, Dominica
12. päivä, maanantai 26.11.
Aamulla klo 8.00 saavumme Dominican saarivaltion pääkaupunkiin Roseauhun. Valtio on saanut nimensä sen viikonpäivän (sunnuntai) mukaan, jolloin Kolumbus löysi sen vuonna 1493. Vaikka saaren virallinen hallintokieli on nykyään englanti, lähes 80 % asukkaista puhuu kotikielenään patois’ta. Moni on ihastellut Dominican luontoa valkokankaalta, sillä siellä on kuvattu mm. Johnny Deppin tähdittämiä ”Pirates of the Caribbean”-elokuvia. Paikan päällä maisemat ovat vieläkin vaikuttavampia. Klo 17.00 laivamme lähtee kohti St. Kitts’iä. (TH)

Basseterre, St. Kitts
13. päivä, tiistai 27.11. Aamulla klo 7.00 saavumme Basseterreen, yhteen itäisen Karibian vanhimmista kaupungeista. Teemme aamupäivällä lisämaksullisen kiertoajelun, jonka aikana vierailemme myös Unescon suojelemassa Brimstone-kukkulan linnakkeessa. Saint Kitts ja Nevis on kahden pienen saaren muodostama valtio, jonka pääkaupunki ja ainoa merkittävä asutuskeskus on Basseterre. Karibien ja arawakkien aiemmin asuttamista Saint Kittsistä ja Nevisistä tuli 1620-luvulla Britannian ensimmäiset siirtomaat Länsi-Intiassa. Myös tänne tuotiin afrikkalaisia työskentelemään orjina sokeri- ja puuvillaplantaaseilla. Sokeriruo’on viljely ja jalostaminen ovat edelleen tärkeitä teollisuudenaloja, mutta niiden rinnalle on kehittynyt kukoistava vientiteollisuus mm. elintarvikkeista, elektroniikasta, rommista ja bassoista. Laivamme lähtee klo 16.00. (TH)

Merellä
14.–15. päivä, ke–to 28.–29.11. Vielä on kaksi päivää aikaa nauttia laivan palveluista ja rentoutua vaikka omalla parvekkeella. Torstai-iltana on syytä pakata laukut valmiiksi, sillä ne luovutetaan kuljetettavaksi jo ennen puoltayötä. Käsimatkatavaraan on siis syytä varata asusteet aamua varten. Torstai-iltana nautimme laivan jäähyväispäivällisen. (TH)

Fort Lauderdale – Miami
16. päivä, perjantai 30.11.
Laivamme saapuu Fort Lauderdalen satamaan klo 7.00. Aamiaisen jälkeen kuljetus jo tuttuun Marriott Stanton South Beach -hotelliin (★★★★). Kansainvälisen käytännön mukaan hotellihuoneisiin päästään majoittumaan vasta klo 15 jälkeen. Hotellin palvelut ja uima-allas ovat toki heti kaikkien käytössä. Loppupäivä on vapaata aikaa rentoutua ja nauttia Miami Beachin tunnelmasta. (A)

17. päivä, lauantai 1.12. Aamupäivä on vielä vapaata aikaa nauttia. Luovutamme hotellihuoneet puoliltapäivin. Lounaan jälkeen lähdemme kanavaristeilylle, jolla näemme mm miljonäärien rantahuviloita. Retken jälkeen jatkamme lentoasemalle, josta klo 20.45 lähtee lentomme (Finnair) Helsinkiin. (A,L)

18. päivä, sunnuntai 2.12. Saavumme Helsinkiin klo 13.20.Satamiin tulo- ja lähtöajat   

Su 18.11.

Ft. Lauderdale

 

16.00

Ma 19.11.

merellä

   

Ti 20.11.

merellä

   

Ke 21.11.

US Neitsytsaaret

08.00

18.00

To 22.11.

St. Maarten

08.00

17.00

Pe 23.11.

St. Lucia

09.00

18.00

La 24.11.

Grenada

08.00

18.00

Su 25.11.

Barbados

08.00

18.00

Ma 26.11.

Dominica

08.00

17.00

Ti 27.11.

St. Kitts

07.00

16.00

Ke 28.11.

merellä

   

To 29.11.

merellä

   

Pe 30.11.

Ft. Lauderdale

07.00

 

                   

Huom. Mikäli hotellilla on virallinen paikallinen tähtiluokitus, olemme maininneet sen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

Tälle matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä, joka on 2.380 e.
Tällöin myös hotelleissa on yhden hengen huone

Kansainvälisen risteilykäytännön mukaan maksetaan laivan henkilökunnalle palveluraha risteilyn lopussa. Olemme sisällyttäneet tämän maksun (146 e) matkan hintaan.

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja sen tulee olla biometrisesti luettava. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. USA:han tarvitaan sähköinen matkustuslupa (ESTA), jonka Olympia hankkii puolestanne. Lähetämme toimintaohjeiden yhteydessä matkustuslupaan liittyvän kysymyslomakkeen täytettäväksi. Huom. Jos olette vieraillut 1.3.2011 jälkeen Iranissa, Irakissa, Syyriassa, Sudanissa, Somaliassa, Jemenissä tai Libyassa, tarvitsette tälle matkalle USA:n viisumin. Se vaaditaan voimassa olevasta sähköisestä matkustusluvasta huolimatta. Mikäli olette matkustanut kyseisissä maissa tai emme jostain syystä saa antamillanne tiedoilla hankittua matkustuslupaa, joudutte hankkimaan USA:n viisumin itse. Siitä aiheutuvat kulut eivät sisälly matkan hintaan. Lisätietoja toimistostamme. USA:han tai USA:n kautta matkustettaessa lentoyhtiöt ovat EU-komission päätöksellä velvoitettuja antamaan USA:n maahantuloviranomaisille pääsyn matkustajan varaus- ja lentotietoihin. Tietoja käytetään turvallisuustarkoituksiin.

Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin.

Osa laivalta tehtävistä retkistä on lisämaksullisia, hintaan sisältyvät retket St. Maartenilla ja Barbadoksella.
Osassa kohteita teemme lisämaksullisen retken. Alustava retkiohjelma on nähtävissä nettisivuillamme ja retkimyynti alkaa noin 3 kuukautta ennen matkaa.

Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 450 e/hlö.

Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, pidätetään 95% matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu 26.3.2018 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja. Viimeistään 30.6.2018 tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Valmismatkaehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.
1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Karibian-risteily Eteläinen reitti: Vinkkejä ja suosituksia

Vuonna 2018 risteilemme jälleen eri puolilla maailman valtameriä yksilölliseen palveluun panostavilla Celebrity Cruises -varustamon laivoilla. Näillä keskisuurilla aluksilla riittää monipuolista ohjelmaa ja erilaista tekemistä jokaiseksi päiväksi pidemmilläkin risteilyillä. Ravintoloita ja kahviloitakin on sen verran paljon, että viikon risteilyllä tuskin ehtii kaikkia edes kokeilemaan. Alusten kylpylöistä ja niiden hemmotteluhoidoista vastaa Canyon Ranch, yksi maailman johtavista hyvinvoinnin tuotemerkeistä. Herkkuaterioiden mukanaan tuomat mahdolliset ylimääräiset kalorit voi helposti polttaa hyvin varustellussa kuntosalissa. Kun kaikkeen tähän yhdistetään vielä viihtyisät hytit, ystävällinen palvelu ja mielenkiintoiset reitit, niin täydellinen risteilykokemus on valmis.

Olemme sisällyttäneet risteilymatkojemme ohjelmiin vaihtelevan määrän erilaisia palveluita, joista tarkemmat tiedot löytyvät matkaohjelmien yhteydestä.

Tässä yleisiä vihjeitä koskien Celebrity Cruises -risteilyjä.

Nimitietojen oikeellisuus
Varaukseen tulevat etu- ja sukunimet on oltava samassa muodossa ja järjestyksessä kuin ne ovat siinä passissa, jolla matkustatte. Tarkistakaa nimenne oikeellisuus heti laskun saatuanne ja ilmoittakaa mahdollisista virheellisyyksistä välittömästi toimistoomme. Pidätämme oikeuden veloittaa nimentarkistuksen laiminlyönnistä ja myöhemmästä nimen muutoksesta/korjauksesta mahdollisesti aiheutuvat ylimääräiset kulut.

Mitä mukaan
Laivan hyttien varustus vastaa yleensä hyvätasoisen hotellihuoneen varustelua. Siihen kuuluvat jääkaappi, interaktiivinen televisio, tallelokero ja hiustenkuivaaja. Kylpyhuoneissa on pyyhkeet, saippuat ja shampoot. Uima-altaalta saa lainata pyyhkeitä. Silitysrautaa hyteissä ei turvallisuussyistä ole, mutta laivan tehokas pesulapalvelu hoitaa lisämaksusta silityksenkin nopeasti. Retkiä ja kannella liikkumista varten kannattaa ottaa mukaan mukavat kävelykengät tai sandaalit. Karibialla, Havaijilla sekä Australiassa ja Uudessa-Seelannissa uima-asulle ja shortseille on paljon käyttöä. Aurinkolasit ja korkean suojakertoimen aurinkovoide sekä päähine ovat myös tärkeitä matkavarusteita. Iltaisin pukeudutaan kuitenkin asiallisesti. Laivoilla on tehokas ilmastointi, minkä vuoksi osa tiloista on viileitä.

Ruokailut
Ruokailut sisältyvät risteilyn hintaan. Valinnanvaraa on runsaasti kahviloista ja itsepalveluravintoloista aina klassiseen pääravintolaan, jossa on pöytiintarjoilu. Päivälliselle olemme varanneet matkustajillemme pöydät pääravintolan ensimmäisestä kattauksesta. Tilaamisen helpottamiseksi matkanjohtajamme kääntää ruokalistan suomeksi. Viinejä ja muita juomia voi tilata lisämaksusta. Tarjolla on myös erilaisia alkoholittomia tai alkoholia sisältäviä juomapaketteja, joita voi ostaa laivalta (lisätietoja juomapaketeista). Juomien hintataso yksittäin ostettuna laivan ravintoloissa on suurin piirtein sama kuin Suomessa. Laivoilla on myös erikoisravintoloita, joista osaan edellytetään pöytävarausta ja niissä peritään 5–45 dollarin suuruinen kattausmaksu. Näihin ravintoloihin on myös tarjolla pakettihinta, joka on yksittäisiä varauksia edullisempi. Huonepalvelusta voi tilata ruoka- ja juomatarjoilua myös hyttiin. Risteilyillä alkoholitarjoilun ikäraja on pääsääntöisesti 21 vuotta.

Valuutta, raha ja luottokortit
Luottokortit eivät välttämättä kelpaa kaikkialla risteilykohteissa, joten käteistä rahaa on hyvä ottaa mukaan maissa käyntejä varten. Useissa kohteissa voi vaihtaa myös euroja. Celebrityn laivoilla ei käytetä käteistä rahaa yleensä muualla kuin kasinolla. Laivojen virallisena valuuttana on USA:n dollari. Hyttiavain toimii myös laivan omana luottokorttina ja henkilöllisyystodistuksena. Luottotili avataan luottokorttia tai käteistä vastaan terminaalissa ennen laivalle siirtymistä. Hyttikortilla voi maksaa kaikki ostokset laivalla, ruokajuomista tuliaisiin. Juomia tilattaessa palveluraha lisätään automaattisesti laskun loppusummaan. Rahan kulutusta voi seurata reaaliaikaisesti hytissä olevasta interaktiivisesta televisiosta. Risteilyn lopussa hyttiin toimitetaan lasku, johon on eritelty kaikki kortilla tehdyt ostokset. Ellei matkustajalla ole huomauttamista laskusta, summa veloitetaan suoraan luottokortilta. Käteistilin avanneet käyvät maksamassa laskunsa purserin vastaanotossa risteilyn viimeisenä iltana.

Juomarahat
Juomarahat hyttipalvelijalle, pää- ja aputarjoilijalle sekä hovimestarille kuuluvat poikkeuksetta risteilykäytäntöön. Olympian risteilyillä olemme sisällyttäneet nämä juomarahat jo matkan hintaan. Henkilökohtaiset juomarahat esim. hyttipalvelua käytettäessä on hyvä maksaa käteisellä saman tien.

Alkoholijuomat ja tupakkatuotteet
Omien alkoholijuomien tuominen laivalle on pääsääntöisesti kielletty. Celebrity sallii kuitenkin 2 viinipulloa/hytti mukaan risteilyille; viinipullot voi tuoda mukaan vain lähtösatamasta risteilyn ensimmäisenä päivänä. Matkustajien käsimatkatavarat läpivalaistaan aina laivaan tultaessa ja niissä mahdollisesti olevat alkoholijuomat otetaan pois ja palautetaan asiakkaille risteilyn lopussa. Laivalla on myymälä, josta voi ostaa alkoholijuomia sekä tupakkatuotteita. Myymälä on avoinna vain laivan ollessa merellä ja sen hinnat ovat suomalaisittain kohtuulliset. Myymälässä tehdyt juomaostokset toimitetaan hytteihin risteilyn lopussa. Juomia voi tilata hyttiin hyttipalvelusta tai ostaa mukaan laivan baareista.

Turvallisuus
Kaikki matkustajat valokuvataan ennen risteilyn alkua ja kuva tallennetaan samaan tiedostoon hyttikortin kanssa. Aina laivalle tultaessa henkilökunta vertaa kortin haltijaa tiedostossa olevaan valokuvaan. Joissakin kohteissa vaaditaan hyttikortin lisäksi kuvallinen henkilökortti (esim. ajokortti). Tämän lisäksi kaikki käsimatkatavarat läpivalaistaan. Teräaseiden hallussapito on laivalla kielletty. Laivojen henkilökunta on koulutettu huolehtimaan matkustajista poikkeustilanteissa. Kaikki matkustajat osallistuvat risteilyn alussa pelastusharjoitukseen. Laivoilla on aina sairaanhoitaja ja lääkäri. Useimmilla laivoilla on myös leikkaussali.

Päiväohjelmat
Laivan päiväohjelmasta selviää ravintoloiden, liikkeiden ja palveluiden aukioloaikojen lisäksi myös tapahtumien aikataulu. Tarjolla on ohjelmaa tanssikursseista ja kukkien asettelusta erilaisiin kilpailuihin ja upeisiin musiikkiesityksiin. Suurin osa aktiviteeteista on ilmaisia. Matkanjohtajamme kääntää koosteen päiväohjelmasta suomeksi.

Pukeutuminen
Yleensä laivalla pukeudutaan rennon siististi. Shortseja ja t-paitaa voi käyttää esim. retkillä, mutta iltaisin ja laivan pääravintolassa niiden käyttö ei ole suositeltavaa. Päiväohjelmassa kerrotaan pukeutumiskoodi, jota matkustajien toivotaan illalla noudattavan. Celebrity Cruises päivitti pukeutumiskoodinsa marraskuussa 2015. Jatkossa päivälliselle on kahdenlaisia pukeutumissuosituksia:

Smart Casual – miehillä pitkät housut sekä pikkutakki tai solmio; naisilla esim. jakkupuku.
Evening Chic – miehillä siistit housut, ja pusero/pukupaita sekä mahdollisesti neuletakki tai -pusero, haluttaessa myös pikkutakki/bleiseri; naisilla esimerkiksi cocktail-mekko, hame, housut tai siistit farkut yhdistettynä eleganttiin yläosaan/puseroon. Jos matkustaja itse haluaa, on pitkä iltapuku ja smokki ehdottomasti myös sopiva pukeutumisvaihtoehto Evening Chic -iltoina.

7 yön tai pidemmillä risteilyillä Evening Chic -iltoja on 2, lyhyemmillä risteilyillä 1. Kaikkina muina iltoina laivoilla on Smart Casual -pukukoodi.
Laivoilla on myös teemailtoja, joita koskevat omat pukeutumissuositukset.

Tupakointi
Celebrityn laivoilla tupakointi on kielletty kokonaan sisätiloissa ja hyttien parvekkeilla. Tupakointi on sallittua ainoastaan siihen varatuilla alueilla ulkotiloissa.

Mahdolliset muutokset risteilyohjelmaan
Esimerkiksi sää saattaa aiheuttaa muutoksia risteilyohjelmaan ja joskus jopa estää pääsyn johonkin satamaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Satamat
Kaikissa risteilykohteissa ei ole riittävän suuria laiturirakenteita, joihin isot laivat pystyisivät kiinnittymään. Tällöin laiva jää ankkuriin, ja kuljetus rantaan ja takaisin hoidetaan yhteysveneillä. Matka laituripaikalta satamaan ja keskustaan vaihtelee kohteittain ja se voi olla melko pitkäkin.

Tietopaketti
Ennen matkan alkua lähetämme kaikille risteilymatkustajillemme tietopaketin, jossa on käytännön tietoa risteilystä ja siihen valmistautumisesta.

Retket kohteissa ja muut lisäpalvelut
Olympia tekee useissa kohteissa omat, matkanjohtajamme opastamat suomenkieliset retket. Matkaohjelmasta näette, mitkä retket kuuluvat matkanne hintaan. Useimmille lisämaksullisille retkille tulee ilmoittautua jo ennen matkaa. Nämä retkiohjelmat ovat nähtävissä nettisivuillamme noin 3 kuukautta ennen matkan alkua, jolloin myös postitamme ne matkalle ilmoittautuneille. Sen lisäksi voitte osallistua myös varustamon kansainvälisille retkille. Näitä retkiä ja mahdollisia muita lisäpalveluja voi varata ja maksaa varustamon nettisivuilla: www.celebritycruises.com

Tällaisia tilauksia varten tarvitsette varauskoodin, jonka voitte tarvittaessa kysyä toimistostamme noin kuukausi ennen matkan alkua.

Katso kaikki risteilyt

Voit olla kiinnostunut myös näistä