Hyppää pääsisältöön

Karibian risteily ja New Orleans

Nauti Celebrity Reflection-laivan palveluista, koe jazz-kaupunki New Orleansin tunnelma karnevaalikaudella ja näe Caymansaaret sekä Meksikon Cozumel.
Uutuus
  • Miami 3+1 yötä / 10 yön risteily alkaa
  • New Orleans USA
  • George Town Caymansaaret
  • Cozumel Meksiko
  • Fort Lauderdale risteily päättyy

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

New Orleans, ”Big Easy”, on jatsin kotikaupunki ja Bourbon Street sen sykkivä sydän. Jazz, suomalaisittain jatsi, on syntynyt juuri täällä, kuumassa ja kosteassa New Orleansissa, ja sen klubeilla ovat soittaneet kaikki alan suuret nimet Louis Armstrongista lähtien. Pääsemme menoon mukaan, kun pysähdymme kahdeksi vuorokaudeksi New Orleansiin aivan Mardi Gras’n – eli laskiaistiistain ranskalaisittain – karnevaalikauden alla. Mardi Gras’ta juhlitaan aina puolitoista kuukautta ennen pääsiäistä useilla paikkakunnilla ja mahtavinta meno on juuri New Orleansissa. Värikkäät kulkueet, lukemattomat orkesterit ja juhliva väkijoukko täyttävät kaupungin kadut.

Omalla laivallammekin eli Celebrity Reflectionilla iloista karnevaalitunnelmaa riittää neljän meripäivän aikana. Matkamme aluksi tutustumme kuitenkin Floridan suurimpaan kaupunkiin Miamiin. Tämä siisti ja kaunis ”maailman risteilypääkaupunki” on myös erinomainen ostospaikka. Nousemme laivaan Fort Lauderdalessa, jonne matkamme myös päättyy. 11-päiväisen risteilyosuuden aikana käymme New Orleansin lisäksi Caymansaarten George Townissa sekä Meksikon Cozumelissa.

 

Tälle matkalle on voimassa kampanjaetu. Saatte veloituksetta risteilylle Classic-juomapaketin, joka sisältää yleisimmät virvoitusjuomat hanasta, valikoiman mehuja (joista osa tuorepuristettuja), kahvin ja teen (myös erikoiskahvit), tavallisen pulloveden, valitut oluet, väkevät alkoholit, cocktailit ja viinit. Kampanjaedun arvo on 55 USD +18 %:n palveluraha/risteilyvuorokausi/henkilö. Etu on voimassa toistaiseksi. Classic-juomapakettietu huomioidaan automaattisesti varauksissanne. Juomapaketin ikäraja määräytyy lähtösataman mukaan (pääsääntöisesti 21 vuotta). Lisätietoja juomapaketeista TÄSTÄ tai myynnistämme p. (09) 696 2770 ma–pe klo 9–17.

Matkaohjelma

.A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen, TH=täysihoito (Risteilyllä on täysihoito)

Helsinki – Miami
1. päivä, tiistai 6.2. Suora lento Helsingistä (Finnair) klo 16.55–21.05 Miamiin, jossa majoitumme 3 yöksi kuuluisalle South Beachin alueelle hyvään keskitason Marriott Stanton South Beach -hotelliin (★★★★).

Miami
2. päivä, keskiviikko 7.2. Miami tunnetaan hiekkarantojensa ohella myös elegantista art deco -arkkitehtuurista. Valtaosa kaupunkilaisista puhuu espanjaa, sillä siirtolaisia on saapunut Euroopan lisäksi Länsi-Intian saarilta, etupäässä Kuubasta, mutta myös Etelä-Amerikasta. Lukuisat uudet asuntokorttelit, ravintolat ja ostosparatiisit houkuttelevat ihmisiä kaupungin keskustaan myös iltaisin. Aamulla lähdemme puolen päivän kiertoajelulle tutustumaan Miamiin. Vierailemme Miami Beachilla sekä ”Pikku Havannassa”. Kierroksen päätteeksi syömme tervetulolounaan. Loppupäivä on vapaata aikaa nauttia kaupungista. (A, L)

Miami
3. päivä, torstai 8.2. Vapaapäivän voi ottaa rennosti tai jatkaa retkeilyä. Halukkailla on mahdollisuus lähteä lisämaksulliselle retkelle Evergladesin suoalueelle, jossa tehdään suokopteriajelu ja tutustutaan paikalliseen eläimistöön. (A) 

Miami – risteily alkaa
4. päivä, perjantai 9.2. Aamulla vielä vapaata aikaa nauttia South Beachista. Puolenpäivän aikaan kuljetus Celebrity Reflection -risteilyalukselle, jossa syömme lounaan. Klo 16.00 aluksemme lähtee kohti New Orleansia. Illalla ohjelmassa on tervetulopäivällinen laivan pääravintolassa, ja pääsemme myös ensimmäistä kertaa nauttimaan laivan show-esityksistä sekä muusta viihdetarjonnasta. (TH)

Merellä – New Orleans
5.–6. päivä, la–su 10.–11.2. Meripäivinä on aikaa nauttia laivan monipuolisista palveluista. Uima-allasalue aurinkotuoleineen ja baareineen houkuttelee rentoutumaan. Aktiivisemmille on tarjolla ohjattua liikuntaa sekä kuntosalissa että erilaisissa kansipeleissä. Tekemistä ja aktiviteetteja löytyy moneen makuun. Saavumme sunnuntai-iltana klo 18.30 Louisianan osavaltion kuuluisimpaan rannikkokaupunkiin New Orleansiin. (TH)

New Orleans
7.–8. päivä, ma–ti 12.–13.2. Ranskalaiset perustivat Nouvelle-Orléansin vuonna 1718 ja siitä tuli Ranskan Louisianan pääkaupunki vuonna 1722. Tätä Mississippijoen alajuoksulla sijaitsevaa kaupunkia pidetään jatsin syntypaikkana. Se on myös kiistatta yksi varsinkin katolisissa maissa vietettävän Mardi Gras -festivaalin tunnetuimmista juhlintapaikoista. Maanantaina on mahdollisuus lähteä lisämaksulliseen retkipakettiin sisältyvälle kiertoajelulle, jonka aikana matkustamme halki kolmen vuosisadan tutustuen kaupungin monipuoliseen historiaan. Vierailemme myös ”Kuolleiden kaupungissa”, New Orleansin vanhimmalla hautausmaalla, jossa kuulemme hautausmenoista sekä voodoosta. Pääsemme seuraamaan yhtä jokavuotisista harjoitusparaateista, joten tunnelma lähentelee Mardi Gras’ta parhaimmillaan. Näiden kulkueiden tarkoitus on kilpailla siitä, kenellä ovat hienoimmat ja värikkäimmät esiintymislavat, mutta sivusta katsoen tuntuu, että kaikkein tärkeintä on oma viihtyvyys ja esiintymisestä nauttiminen. Tyypillinen juhlakoriste sekä esiintyjillä että yleisöllä ovat upeat, kimaltelevat metallinhohtoiset helminauhat, joita kadut ovat täynnä vielä kulkueiden jälkeenkin. Kierros päättyy yhteiseen lounaaseen. Pimeyden laskeutuessa kaupungin ylle tunnelma kohoaa ja karnevaalihaamujen voi aistia nousevan kätköistään juhlimaan koko yöksi. Lisämaksulliseen retkipakettiin kuuluu myös laskiaistiistain jazzbrunssiristeily höyrylaiva Natchezilla, joka on viimeinen alkuperäinen höyrylaiva Mississippijoella. Iltapäivällä ehtii vielä tutustumaan kaupunkiin omatoimisesti. Klo 22 jätämme hyvästit juhlivalle kaupungille, kun aluksemme lähtee kohti Karibian turkooseja vesiä. (TH)

Merellä
9.–10. päivä, ke–to 14.–15.2. Meripäivinä on aikaa nauttia laivan monipuolisista palveluista. (TH)

George Town, Caymansaaret
11. päivä, perjantai 16.2. Aamulla klo 7.00 ankkuroimme George Townin edustalle ja matkaamme maihin yhteysveneillä. Caymansaarilla on ollut verovapaus vuodesta 1966 ja ehkä juuri siksi siellä on yli 500 pankin ja 400 vakuutusyhtiön konttorit. Saarella on brittiläisten linnoitusten raunioita sekä puisia vanhoja pitsihuviloita. Saari on tunnettu nykyään myös kilpikonnien suojelusta. Pari tuntia kestävällä saarikierroksella (lisämaksullinen) tutustumme ainutlaatuisiin mustiin kalkkikivimuodostelmiin ”helvetissä”, josta voi lähettää Hell-postileimalla leimattuja kortteja ja vierailemme kilpikonnien suojelukeskuksessa. Klo 15.30 otamme suunnan kohti Meksikoa. (TH)

Cozumel, Meksiko
12. päivä, lauantai 17.2. Saavumme Cozumelin satamaan aamulla klo 10.00. Jo mayat tunsivat Cozumelin nimellä Cuzamil, ”Pääskysten saari”. Sen värikäs vedenalainen elämä, upeat korallit ja runsas kalakanta tarjoavat elämyksiä snorklaajille. Yksi suosituimmista kohteista on Chankanaabin laguuni, jossa on mahdollisuus uida delfiinien kanssa. Tälle laivayhtiön myymälle englanninkieliselle retkelle kannattaa varata paikat laivayhtiön sivuilta jo etukäteen. Päivää voi viettää myös saaren pääkaupungissa San Miguelissa. Teemme lisämaksullisen retken San Gervasion mayaraunioille, jonka jälkeen on vielä ostosaikaa kaupungilla. Klo 19.30 laivamme suuntaa kohti Floridaa. (TH)

Merellä
13. päivä, sunnuntai 18.2. Vielä on mahdollisuus nauttia laivan palveluista tai rentoutua aluksen ulkokansilla tai parvekkeilla. Illalla on syytä pakata laukut valmiiksi, sillä ne luovutetaan kuljetettavaksi jo ennen puoltayötä. Käsimatkatavaraan on siis syytä varata asusteet aamua varten. Illalla nautimme laivan jäähyväispäivällisen. (TH)

Miami
14. päivä, maanantai 19.2. Laivamme saapuu Fort Lauderdaleen klo 7.00. Aamiaisen jälkeen kuljetus jo tuttuun Marriott Stanton South Beach -hotelliin. (A)

15. päivä, tiistai 20.2. Tänään on vielä koko päivä aikaa nauttia Miami Beachistä. Saamme pitää hotellihuoneemme klo 18.00 saakka. Illalla kuljetus lentokentälle, josta suora lentomme (Finnair) Helsinkiin lähtee klo 22.55. (A)

16. päivä, keskiviikko 21.2. Saavumme Helsinkiin klo 15.30.                
 

Hotellien tähtiluokitukset, ks. s. 15.
Olemme maininneet hotellin virallisen paikallisen tähtiluokituksen hotellin nimen perässä. Huomioittehan, että paikalliset tähtiluokitukset eivät ole yhteismitallisia maailman eri kolkissa ja antavat usein liian hyvän kuvan hotellista.

 

Matkalle yksin osallistuvan edellytetään maksavan lisämaksun yhden hengen hytistä, joka on 2.780 e. Tällöin myös hotelleissa on yhden hengen huone.

Lisämaksulliset retket: Minimi 10 osanottajaa. Pyydämme ilmoittautumaan lisäretkille jo matkaa varatessanne, kuitenkin viimeistään 2 kk ennen lähtöä. Lisätietoja retkistä saatte toimistostamme.
Everglades: 135 e
New Orleansin retkipaketti 12.–13.2.: 260 e
Georgetown, saarikierros: 69 e
Cozumel, San Gervasio: 78 e

Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen ja sen tulee olla biometrisesti luettava. Tarkistakaa passinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin. USA:han tarvitaan sähköinen matkustuslupa (ESTA), jonka Olympia hankkii puolestanne. Lähetämme toimintaohjeiden yhteydessä matkustuslupaan liittyvän kysymyslomakkeen täytettäväksi. Huom. Jos olette vieraillut 1.3.2011 jälkeen Iranissa, Irakissa, Libyassa, Somaliassa, Syyriassa, Jemenissä tai Sudanissa, tarvitsette tälle matkalle USA:n viisumin. Se vaaditaan voimassa olevasta sähköisestä matkustusluvasta huolimatta. Mikäli olette matkustanut kyseisissä maissa tai emme jostain syystä saa antamillanne tiedoilla hankittua matkustuslupaa, joudutte hankkimaan USA:n viisumin itse. Siitä aiheutuvat kulut eivät sisälly matkan hintaan. Lisätietoja toimistostamme. USA:han tai USA:n kautta matkustettaessa lentoyhtiöt ovat EU-komission päätöksellä velvoitettuja antamaan USA:n maahantuloviranomaisille pääsyn matkustajan varaus- ja lentotietoihin. Tietoja käytetään turvallisuustarkoituksiin.

Huom. Risteilyohjelma annetaan sitoumuksetta. Kokemuksesta tiedämme, että sääolosuhteiden vuoksi reittimuutokset ovat mahdollisia. Myös kohteiden vierailujärjestys voi muuttua ja jokin kohde voi jäädä kokonaan pois. Varustamo ja Olympia Kaukomatkatoimisto pidättävät oikeuden muutoksiin.

Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 450 e
Peruutusehdot B:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö
- 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
- 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
- 34–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
- myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Matkan hinta annetaan sitoumuksetta ja se perustuu 5.5.2017 voimassa olleisiin tariffeihin ja valuuttakurs­seihin. Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien ja tariffien mukaisesti, jotka ovat voimassa 6 viikkoa ennen matkan alkua.

 

Karibian risteily ja New Orleans: Vinkkejä ja suosituksia

Voit olla kiinnostunut myös näistä