Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Patikointia Nepalissa ja Setijoki

Patikoi Himalajan rinteillä, asu vuoristokylissä, koe Setijoen kosket ja nauti nepalilaisten vieraanvaraisuudesta

  • Kathmandu 1+2 yötä
  • Pokhara 1+1 yötä
  • Annapurnan luonnonsuojelualue 3 yötä
  • Setijoki 1 yö

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Vaativuus: 2,5/5 haasteellinen

Himalajan rinteillä sijaitsevaa Nepalia pidetään vaeltajien paratiisina. Vuoristoinen maa onkin täynnä reittejä, jotka ovat yhdistäneet ihmisiä ja kyliä toisiinsa vuosisatojen ajan. Maa huokuu suvaitsevaisuutta ja ystävällisyyttä. Jo Kathmandussa voi tuntea henkien ja jumalten läsnäolon, mutta viimeistään sen tuntee patikoidessaan pitkin vehreitä laaksoja maailman korkeimpien lumihuippujen vartioidessa kulkua.

Patikoimme neljä päivää Himalajan rinteillä, asumme vuoristokylissä ja tutustumme paikallisten ihmisten elämään. Korkeista vuorista ja jylhistä maisemista huolimatta vaellusreittiemme korkeuserot pysyvät maltillisina ja vaativuustaso kohtuullisena. Matka huipentuu Setijoelle, jossa liikumme kumiveneillä virran mukana ja yövymme joen rannalla hyvätasoisissa teltoissa.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, RE=retkieväät, P=päivällinen

1. päivä Lähtö Helsingistä (Qatar Airways) klo 23.20 Dohan kautta (Qatar Airways) Nepaliin.

Kathmandu
2. päivä
Saavumme Kathmanduun klo 15.25. Kathmandun laakson sijainti 1300 metrin korkeudessa ikivanhan Tiibetiä ja Intiaa yhdistävän kauppareitin varrella on tehnyt siitä todellisen kansatieteellisen aarreaitan. Himalajan kaukaisten vuorilaaksojen asukkaat ovat kauppamatkoillaan tuoneet omat vaikutteensa keskuslaakson elämään. Majoitumme kaupunkialueella sijaitsevaan ensimmäisen luokan The Aloft -hotelliin. (L, P)

Kathmandu – Pokhara
3. päivä Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla kohti Pokharaa (7–8 tuntia). Tie seurailee maalaismaisemissa Trisulijoen kulkua jylhien vuorten reunustaessa reittiämme. Saavumme Pokharaan iltapäivällä ja majoitumme kaupunkialueella sijaitsevaan viihtyisään Barahi -hotelliin. Kuvankauniin Phewajärven (884 m) rannalla sijaitseva Pokhara on Annapurnalle suuntautuvien vaellusmatkojen keskus. Järven pohjoispuolella kohoava Annapurnavuoristo yltää parhaimmillaan yli 8000 metriin. Vuorijonon kenties näyttävin huippu on kalanpyrstöksikin kutsuttu Machhapuchhre (6993 m). (A, RE, P)

Pokhara – Lumle ­– Majgaun
4. päivä (3 tai 10 km, patikointia n. 2 tai 5–6 tuntia)
Aamulla tapaamme vuoristo-oppaamme ja jatkamme bussilla (n. 1,5 tuntia) pitkin Yamdisolaa luoteeseen, jossa vaelluksemme lähtöpiste Lumle (1610 m) sijaitsee. Patikoimme seuraavien päivien aikana Annapurnan luonnonsuojelualueella, joka kattaa yhteensä 7626 km2:n suuruisen alueen Annapurnavuoriston etelä- ja pohjoispuolella. Ensimmäisen patikointipäivän aikana laskeudumme hiljalleen Chandrakot-kylän (1580 m) kautta Majgauniin (1400 m). Matkalla voimme seurata myös vuoristokylien asukkaiden päivittäisiä askareita, nepalilaiset ovat hyvin ystävällisiä ja suhtautuvat matkailijoihin suopeasti. Majoitumme kylässä sijaitsevaan majataloon. Iltapäivällä halukkaat voivat patikoida n. 4 km päässä olevalle näköalapaikalle (1890 m). Reitti kulkee subtrooppisella vyöhykkeellä, jossa voimme nähdä orkideoita, rhododendroneja ja magnolioita. (A, L, P).

Majgaun – Landruk
5. päivä (10 km, patikointia 5–6 tuntia) Yli 7 km korkeat vuoret ovat suoraan edessämme. Näkymä on vaikuttava, kun aamun ensimmäiset auringonsäteet osuvat vuorten huipuille ja jäätiköille. Tänään reittimme kulkee vuorenrinteillä pienten kylien kautta kohti pohjoista. Patikoimme Tolkan kylän (1750 m) kautta ja pääsemme tutustumaan Nepalin vuoristoalueiden maanviljelyksiin. Upeat näkymät Modijoen laaksoon ja Annapurnan vuoristoon siivittävät kulkuamme kohti Landrukia (1596 m), jossa majoitumme vaatimattomaan majataloon kylän yläpuolella. (A, RE, P)

Landruk – Ghandrung
6. päivä (6 km tai 10 km, patikointia 4-5 tuntia tai 7–8 tuntia)
Laskeudumme ensin Modijoen rantaan (1410 m) ja ylitämme sillan. Jatkamme vastarinnettä ylös Ghandrungin (1951 m) kylään, jossa majoitumme vaatimattomaan majataloon. Ghandrung on Nepalin toiseksi suurin gurungkylä. Sen keskeinen sijainti kauppa- ja vaellusreittien risteyksessä on tehnyt siitä tärkeän keskuspaikan. Kylän liuskekivikattoiset talot ja kivetyt terassiviljelmät sopivat rakennustyyliltään Himalajan rinteille erinomaisen hyvin. Iltapäivällä halukkaat voivat tehdä retken muutaman kilometrin päässä olevalle näköalapaikalle. (A, RE, P)

Ghandrung – Nayapul – Pokhara
7. päivä (13 km, patikointia 5–6 tuntia) 
Patikoimme kivettyä polkua pitkin hiljalleen alas kohti Modijoen vehreää laaksoa. Ohitamme kyliä ja kalliot, joilla saatamme nähdä paikallisia hunajankerääjiä. Lopuksi saavumme vaelluksemme päätepisteeseen Nayapuliin (1130 m), josta on noin kahden tunnin bussikuljetus Pokharaan. Majoitumme jo tuttuun Barahi -hotelliin. (A, RE, P)

Pokhara – Setijoki
8. päivä (jokimelontaa 2–3 tuntia) Aamiaisen jälkeen siirrymme bussilla n. 2 tuntia jokimatkamme alkupisteeseen. Saamme opastuksen ja tarvittavat varusteet matkaa varten. Liikumme ja melomme kumiveneillä parin kolmen tunnin ajan virran mukana Setijokea pitkin. Matkalla voimme seurata joen varrella olevien kylien elämää. Rehevät metsät ja alueen runsas linnusto tarjoavat katsottavaa. Laskemme muutaman lyhyen kosken, ennen kuin saavumme majapaikkaamme Seti River Camp -leiriin. Yövymme hyvätasoisissa teltoissa joen rannalla. Teltoissa on sängyt, seisomakorkeus sekä omat suihkut ja wc. Päivällisen syömme majoituspaikan ravintolarakennuksessa. (A, L, P)

Setijoki – Kathmandu
9. päivä (jokimelontaa 2–3 tuntia) Aamiaisen jälkeen jatkamme vielä pari tuntia matkaa kumiveneillä. Venematkan jälkeen lähdemme bussilla takaisin Kathmanduun (5–6 tuntia). Majoitumme 2 yöksi jo tuttuun The Aloft -hotelliin. (A, RE, P)

Kathmandu
10. päivä (vapaapäivä) Kathmandun vanha keskusta Durbar-aukion ympärillä on täynnä temppeleitä, joiden koristelusta ovat jo vuosisatojen ajan huolehtineet newariheimon käsityöläiset. Unescon suojelemia kohteita on sekä Kathmandussa, että sen ulkopuolella. Tänään on mahdollisuus lisämaksullisiin retkiin tai voit nauttia hotellin hyvinvointipalveluista. Illalla syömme nepalilaisen juhlapäivällisen. (A, P)

11. päivä Aamulla kuljetus lentokentälle. Klo 11.40 lento (Qatar Airways) Dohan kautta (Qatar Airways) Helsinkiin, jonne saavumme klo 22.05. (A)

 

Lisämaksu yhden hengen huoneesta

Vaelluslupia varten tarvitsemme värillisen kopion passisi kuva-aukeamasta ja yhden värillisen valokuvan jo 2 kk ennen lähtöä. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen. Nepalin viisumin anomme etukäteen puolestasi, viisumi kuitenkin saadaan vasta maahan tultaessa.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko on 12.
Reittien kunto, sääolosuhteet, joen vesitilanne tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan, kuljetusmuotoon ja majoituspaikkaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Ennakkomaksu 450 e.
Peruutusehdot: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

  • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150e/henkilö
  • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
  • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu 450 e/henkilö
  • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
  • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
  • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaan hinnanmuutosta laskettaessa verrataan matkan hinnoittelukurssia ja 6 viikkoa ennen matkaa voimassa ollutta valuuttakurss

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Patikointia Nepalissa ja Setijoki: Vinkkejä ja suosituksia

Patikoimme 1000–1950 metrin korkeudessa. Vaellusreitit vaihtelevat kapeista hiekkateistä kivikkoisiin jokiuomiin ja polkuihin. Reitillä on myös paljon kiviaskelmia.
Kathmandussa ja Pokharassa pärjää päiväsaikaan hyvin kesävaatteissa. Iltaisin, varsinkin vuorilla, voi olla hieman viileää, joten fleece tai lämmin neule on tarpeen. Tärkeimmät varusteet ovat hyvä makuupussi, hyvät kengät, lämmin tuulenpitävä takki ja hyvä pikkureppu. Vaelluksella majataloissa on suihkut ja wc-tilat huoneissa, paitsi viimeisen yön majoituksessa Ghandrungissa, jossa yhteiset saniteettitilat ovat käytävällä.

Setijoella liikumme 8 hengen kumiveneillä ja käytämme pelastusliivejä sekä kypärää (kts videolinkki nettisivuillamme). Opas ohjaa venettä virran mukana, ja halutessasi voit myös osallistua melomiseen. Molempina päivinä laskemme myös muutaman lyhyen kosken (koskiluokitus II kansainvälisellä koskiluokitusasteikolla I–V). Jokimelonnasta voi halutessaan jäädä pois, jolloin kuljetus tapahtuu jeepillä. Tästä pitää ilmoittaa toimistollemme viimeistään 4 viikkoa ennen matkaa. Lisämaksu jeeppikyydistä Seti River Campille on henkilömäärästä riippuen USD 100–200. Setijoella majoitumme telttoihin, joissa on omat wc- ja suihkutilat. Vaelluksella majoitumme majataloihin, joiden taso on hyvin vaatimaton.

Matkalla tarvittavista varusteista ja valmistautumisesta löydät lisätietoja kokoamastamme tietopaketista. Tietopaketin voit lukea/tulostaa tästä.

Vaelluslupia varten tarvitsemme värillisen kopion passin kuva-aukeamasta ja 1 värillisen valokuvan jo 2 kk ennen lähtöä. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kk matkan jälkeen. Nepalin viisumin anomme etukäteen puolestasi, viisumi kuitenkin saadaan vasta maahan tultaessa.

Reittien kunto, sääolosuhteet, joen vesitilanne tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan, kuljetusmuotoon ja majoituspaikkaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Voit olla kiinnostunut myös näistä