Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Kilimanjaro – safari, vaellus Tansaniassa ja Sansibar

Valloita Afrikan korkein vuori Kilimanjaro, ihastu Tansanian ainutlaatuiseen luontoon safarilla ja rentoudu Sansibarin valkoisilla hiekkarannoilla

 • 27.2.2022 - 12.3.2022

  Ilmoittaudu alustavasti tälle matkalle, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

  Ennakkovaraa
 • Lake Manyara 2 yötä
 • Ngorongoro safari
 • Marangu 1+1 yötä
 • Kilimanjaro 5 yön vaellus
 • Sansibar 2 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Vaativuus: 4/5 vaikea,
Kibolle (4703 m) asti 3/5 vaativa

Keskellä trooppista Afrikkaa seisoo yksinäinen tulivuori, jonka luminen huippu on kiehtonut ihmistä jo vuosisatoja. Tänä päivänä Kili­man­jaro on yksi maailman kiinnostavimmista vaelluskohteista. Ngorongoron kraatteria villi­eläimineen voidaan pitää yhtenä maailman ihmeistä, Afrikkana pienoiskoossa. Se kätkee sisäänsä vaikuttavan maiseman lisäksi laajan kirjon petoeläimiä, antilooppeja sekä harvalukuisen pensassarvikuonon. Safarilla majoitumme Itä-Afrikan hautavajoaman reunalle, jonka juurella myös Lake Manyaran kansallispuisto sijaitsee. Varhaisella aamuajolla saamme kokea savannin heräävän uuteen aamuun.

Kilimanjarolle nousemme Marangun reittiä, jonka varrella majoitumme mukavasti vaellustupiin. Matka Itä-Afrikkaan ja sen valkoiselle huipulle on jännittävä matka villiin luontoon. Siinä yhdistyvät safarikokemukset ja fyysinen toiminta, jopa itsensä ylittäminen. Matkan lopussa vietämme lepolomaa tarunhohtoisella Sansibarilla. Safarilla ja vaelluksella on täysihoito, Sansibarilla puolihoito.

Matkaohjelma

Matkan tarkistettu ohjelma, hinnat ja matkaehdot julkaistaan n 10kk ennen lähtöä.

Voit kuitenkin jo nyt tehdä matkalle alustavan varauksen, p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi

ALUSTAVA MATKAOHJELMA:

A=aamiainen, RA=retkiaamiainen, RE=retkieväät, RL=retkilounas, L=lounas, P=päivällinen

1. päivä, sunnuntai Lähtö Helsingistä (Qatar Airways) klo 22.40 Dohan kautta (Qatar Airways) Arushaan, Tansaniaan.

Arusha – Lake Manyara
2. päivä, maanantai
Saavumme Kilimanjaron lentokentälle klo 13.55. Matka Lake Manyaraan, Itä-Afrikan hautavajoaman laidalle, kestää kolmisen tuntia. Majoitumme 2 yöksi keskitason Lake Manyara Wildlife –lodgeen (1100 m). (P)

Ngorongoro
3. päivä, tiistai Aamiaisen jälkeen ajamme reilun tunnin Ngorongoron suojelualueelle. Matkalla pysähdymme kraatterin reunan näköalapaikalle, josta avautuvat upeat näkymät alas kraatteriin. Teemme safariajoa kraatterin pohjalla (1700 m), jossa elää tuhansia villieläimiä norsuista, afrikanpuhveleista ja leijonista lähtien. Myöhemmin iltapäivällä palaamme tuttuun majapaikkaamme Lake Manyaraan. (A, RL, P)

Lake Manyara – Marangu
4. päivä, keskiviikko Varhain aamulla pakkaamme autot ja lähdemme safariajoille Lake Manyaran kansallispuistoon. Impalat, vesiantiloopit, seeprat ja kirahvit laiduntavat puiston savanneilla ja metsissä. Lintulajeja on vajaat 500. Yksi pohjavesimetsän näkyvimmistä lintulajeista on hopeasarvinokka, jonka tunnistaa helposti suuren nokan ansiosta. Nautimme aamiaisen puistossa. Tämän jälkeen lähdemme kohti Kilimanjaroa. Saavumme myöhään iltapäivällä Marangussa sijaitsevaan viihtyisään Kilimanjaro Mountain Resort -hotelliin, jonne majoitumme (1600 m). Illalla käymme vielä läpi vuorenvalloituksen päivä päivältä sekä tarkistamme kaikkien varusteet. (RA, L, P)

Kilimanjaro
5.–10. päivä, torstai–tiistai
Torstai: Nousua 900 m, matka 8 km, vaellusaika 5–7 tuntia
Siirrymme puiston portille (1800 m). Kantajat ottavat varusteemme ja aloitamme nousun kohti Kilimanjaron huippua. Kuljemme rauhallista kävelytahtia läpi vuoristometsän kohti ensimmäistä yöpymispaikkaamme Mandara Hutia (2700 m). Retkikunnassamme on omat paikalliset kokit, jotka valmistavat meille kaikki ateriat vaelluspäiviemme aikana. (A, RE, P)

Perjantai: Nousua 1020 m, matka 12 km, vaellusaika 6–8 tuntia
Päivän kohde on lähes 3800 metrin korkeudessa sijaitseva Horombo Hut. Reitti kulkee läpi kanervanummivyöhykkeen. Sään salliessa voimme ihailla edessämme Kilimanjaron lumivalkoista huippua. Horombo Hutilla vietämme kaksi yötä. (A, RE, P)

Lauantai: Nousua ja laskua n. 400 m, matka 4 km, vaellusaika 3–5 tuntia
Ns. ”lepopäivä”, jonka aikana totuttelemme korkeaan ilmanalaan ja teemme retken (4100 m) majapaikkamme ympäristössä. (A, RE, P)

Sunnuntai: Nousua 980 m, matka 10 km, vaellusaika 6–8 tuntia
Nousemme Kibo Hutille (4700 m), joka on viimeinen vaellustupa ennen vuoren huippua. Maisemat alpiinisella vyöhykkeellä ovat karunkauniit. Kibo Hutille saavuttuamme yritämme levätä ennen vaativaa nousua vuoren huipulle. Useimmilla korkea ilmanala tuntuu viimeistään täällä lievänä pahoinvointina ja päänsärkynä. Joillekin juuri Kibo Hut on se tavoite ja henkilökohtainen korkeusennätys, johon he ovat tähdänneetkin. (A, RE, P)

Sunnuntain ja maanantain välinen yö: Nousua 1195 m, matka 6 km, vaellusaika 6–8 tuntia
Se osa ryhmästä, jonka tavoitteet ovat vielä korkeammalla, aloittaa nousun kohti vuoren huippua jo hyvissä ajoin ennen keskiyötä. Kibo Hutilta eteenpäin rinne jyrkkenee ja nousu käy huomattavasti rankemmaksi kuin koskaan aiemmin koko vaelluksen aikana. Nousu 5685 metrin korkeudessa sijaitsevalle Gilman’s Pointille on henkisesti ja fyysisesti erittäin vaativa. Sen saavutettuaan on valloittanut Afrikan korkeimman vuoren. Ne, jotka vielä jaksavat, voivat jatkaa Uhuru Peakille (5895 m).

Maanantai: Laskua 2175 m, matka 16 km, vaellusaika 5–7 tuntia
Huipulta palataan Kibo Hutille, josta jatketaan alas Horombo Hutille. Yövymme Horombolla. (A, RE, P)

Tiistai: Laskua 1920 m, matka 20 km, vaellusaika 4–6 tuntia
Iltapäivällä saavumme Marangun portille. Kuljetus ja majoittuminen jo tuttuun Kilimanjaro Mountain Resort -hotelliin. Päivällinen hotellissa. (A, RE, P)

Sansibar
11.–12. päivä, keskiviikko–torstai
Keskiviikkona aamupäivällä lennämme Sansibarille. Majoitumme 2 yöksi hyvätasoiseen Sultan Sands Island Resort -rantahotelliin. Upean safarin ja vaelluksen jälkeen voimme rentoutua Intian valtameren rannalla. (2xA, 2xP)

13. päivä, perjantai Aamupäivällä on vielä vapaa-aikaa. Lounaan jälkeen kuljetus Sansibarin lentokentälle, josta klo 16.50 lento (Qatar Airways) Dohan kautta (Qatar Airways) Helsinkiin. (A, L)

14. päivä, lauantai Saavumme Helsinkiin klo 6.55.

 

Lisämaksu yhden hengen huoneesta. Huom. Vaelluksen aikana ei ole mahdollisuutta yhden hengen huoneeseen.

Tansaniaan tarvitaan viisumi, jonka Olympia hankkii puolestasi. Passin tulee olla voimassa vielä 6 kuukautta matkan jälkeen. Tarvitsemme selkeän värikopion passistasi viimeistään 35 vrk ennen matkaa, viisumia varten myös yhden valokuvan.

Suosittelemme malarianestolääkitystä ja keltakuumerokotusta (ei ole pakollinen)

Ryhmän minimikoko 12. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
Tansanian sisäisillä lennoilla lentoyhtiöt voivat muuttaa aikataulujaan hyvin lyhyellä varoitusajalla. Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Ennakkomaksu 450 euroa
Peruutusehdot Kilimanjaron matkoille:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 150 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään ennakkomaksu 450 e/henkilö
 • 34–15 vrk ennen matka alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • myöhemmin kuin 15 vrk ennen matkaa, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Kuluttaja-asiamiehen antamien ohjeiden mukaisesti matkan lopullinen hinta määritellään niiden valuuttakurssien mukaan, jotka ovat voimassa kuusi viikkoa ennen matkan alkua.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Kilimanjaro – safari, vaellus Tansaniassa ja Sansibar: Vinkkejä ja suosituksia

Majoitukset vaihtelevat vaellusmajoista hyvätasoiseen hotelliin. Vaellusmajoissa on kerrossängyt sekä patjat ja tyynyt. Ngorongorossa kävelemme vuoristometsässä ja heinäarolla. Kilimanjarolle nousemme hyväkuntoista polkua pitkin; ylempänä reitillä on kuitenkin paljon irtokiviä. Korkeanpaikan vaikutus tekee noususta haastavan. Reitin viimeinen osuus on selvästi vaativampi ja jyrkempi kuin muu vaellusosuus, lisäksi nousu tapahtuu yöllä. Raskaimmat tavaramme ovat kantajilla, itse kannamme päiväreppua. Sää vuoristossa saattaa vaihdella paljon. Hyvät jalkineet ja hyvä reppu ovat tällä matkalla ensisijaisen tärkeitä. Matkalla tarvitsee oman makuupussin.

Matkalla tarvittavista varusteista ja valmistautumisesta löydät lisätietoja kokoamastamme tietopaketista. Tietopaketin voit lukea ja tulostaa tästä.

Suosittelemme hyvää valmistautumista. Nousu Kilimanjarolle edellyttää hyvää terveyttä, joten suosittelemme keskustelua lääkärin kanssa ennen matkalle ilmoittautumista – erityisesti, jos Teillä on todettu keuhko- tai sydänperäisiä sairauksia tai esim. insuliinihoitoinen diabetes. Suosittelemme malarianestolääkitystä ja keltakuumerokotusta (vaikka se ei ole pakollinen).

 

Tansanian sisäisillä lennoilla lentoyhtiöt voivat muuttaa aikataulujaan hyvin lyhyellä varoitusajalla, joten pidätämme oikeuden muutoksiin. Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lisää hyödyllistä tietoa Kilimanjaron vaellusmatkasta.

Hyviä nettisivustoja korkeanpaikan vaikutuksesta:
The British Mountaineering Council
www.high-altitude-medicine.com
Muita linkkejä:
Tanzania Tourist Board
www.peakware.com
Ngorongoro Conservation Area
Kilimanjaro National Park
Stone Town of Zanzibar

Voit olla kiinnostunut myös näistä