Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Aktiivimatkailijan Uusi-Seelanti

Patikoi Abel Tasmanin ja Tongariron kansallispuistoissa, pyöräile Tasmanin ja Marlborough'n seuduilla sekä ihastu upeaan luontoon ja maorikulttuuriin
Uutuus
  • Auckland 3 yötä
  • Nelson 2 yötä
  • Abel Tasmanin kansallispuisto retki
  • Marlborough retki
  • Picton 1 yö
  • Wellington 1 yö
  • Tongariron kansallispuisto 2 yötä
  • Taupojärvi retki
  • Rotorua 3 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Uusi-Seelanti on aktiivisen matkailijan unelmakohde. Maisemat vaihtelevat vihreän hohtavina kumpuilevista niityistä tuliperäisiin vuoriin ja turkoosina välkkyvistä merenpoukamista kuumiin lähteisiin ja ikiaikaisiin metsiin.

Tällä matkalla Uuden-Seelannin monimuotoinen luonto, sen ainutlaatuinen kasvillisuus ja linnusto tulevat tutuiksi, kun liikumme maastossa sekä patikoiden että pyöräillen. Lennämme Pohjoissaarelta Eteläsaarelle ja toiseen suuntaan ylitämme maailman kauneimmaksi väyläksi kutsutun Cookinsalmen laivalla. Wellingtonista matkustamme mukavasti maisemajunalla Tongariron kansallispuistoon. Muut pidemmät siirtymät maan sisällä hoituvat bussilla. Vierailemme kahdessa eri kansallispuistossa, merellisessä Abel Tasmanissa ja karunkauniissa Tongarirossa. Maorikulttuuriin tutustumme erityisesti tuliperäisessä Rotoruassa. Maorien maailma on kuitenkin niin keskeinen osa Uuden-Seelannin historiaa ja perinteitä, että törmäämme siihen kiertomatkamme aikana lähes kaikkialla.

Vahvistettu matkaohjelma ja hinta (alustava hinta-arvio n. 5.000 e/hlö) julkaistaan tammikuun 2019 alussa. Matkan voi alustavasti varata toimistostamme jo nyt, p. 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi.  

Matkaohjelma

Alustava matkaohjelma
Vahvistettu matkaohjelma ja hinta (alustava hinta-arvio n. 5.000 e/hlö) julkaistaan tammikuun 2019 alussa.
Matkan voi alustavasti varata toimistostamme jo nyt, p. 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi.  

Helsinki – Auckland
1.–2. päivä, ma–ti 11.–12.11.
Lähtö Helsingistä (Qatar Airways) klo 16.50 Dohan kautta (Qatar Airways) Aucklandiin.  

Auckland
3. päivä, keskiviikko 13.11.
Saavumme Aucklandiin klo 5.45 matkustettuamme reilun vuorokauden. Majoitumme heti aamulla 3 yöksi kaupungin keskustaan hyvään keskitason Auckland City -hotelliin (★★★★). Iltapäivällä teemme lyhyen kaupunkikierroksen ja käymme lisäksi Aucklandin monipuolisessa museossa. Illalla syömme tervetulopäivällisen. (A, P)

Auckland – Tiritiri Matangin saari
4. päivä, torstai 14.11.  (3 km, luontoretki 1,5 tuntia)
Aamiaisen jälkeen kävelemme Aucklandin satamaan. Sieltä matkamme jatkuu katamaraanialuksella koko päivän retkelle Tiritiri Matangin saarelle. Laivamatka kestää reilun tunnin suuntaansa. Tiritiri Matangi on lintujen rauhoitusalue ja merkittävä tutkimuskohde. Opastetulla kävelykierroksella saamme tutustua Uuden-Seelannin kotoperäisiin lintuihin. Kuulemme myös vapaaehtoiseen talkootoimintaan perustuvasta luontoprojektista. Aikaa jää omatoimiseen kiertelyyn linnunlaulun täyttämällä vehreällä saarella. Syömme kierroksella retkieväät. (A, RE)

Auckland    
5. päivä, perjantai 15.11.
Vapaapäivä. Auckland, ”Purjeiden kaupunki”, sijaitsee täydellisessä luonnonsatamassa. Kaupungin keskustan ostoskadut ovat kävelymatkan päässä hotellistamme, samoin Sky Tower -näköalatorni. Sieltä avautuvat upeat näkymät satamaan ja lähisaaria ympäröivälle lahdelle. Halukkaat voivat tehdä lisämaksullisen kansainvälisen retken joko lyhyen lauttamatkan päässä sijaitsevalle Rangitoton tuliperäiselle saarelle ja patikoida tulivuoren huipulle (n. 60 e) tai viinitiloistaan ja lähiruoastaan kuuluisalle Waiheken saarelle (n. 120 e). Molemmilla retkillä on säävaraus. Matkanjohtajamme antaa retkivinkkejä paikan päällä. (A)

Auckland – Nelson
6. päivä, lauantai 16.11. (25–30 km, pyöräilyä 3–4 tuntia, sähköpyörä lisämaksusta n. 50 e)
Aamulla lennämme noin puolitoista tuntia Eteläsaaren pohjoispäässä sijaitsevaan Nelsonin kaupunkiin. Lentokentältä on reilun puolen tunnin kuljetus viehättävään Mapuan rantakaupunkiin, jonka pienet putiikit, käsityökaupat, taidegalleriat ja kahvilat toivottavat meidät tervetulleiksi. Lounaan jälkeen aloitamme pyöräretken kohti Nelsonia. Rabbit-saaren hiekkateiltä voi halutessaan poiketa uimaan. Waimean suistoalueella bongailemme lintuja. Lisää taukoja matkan varrella voi pitää viihtyisissä kahviloissa. Reittimme on pääosin tasaista maastoa ja kulkee suurimmaksi osaksi merkittyjä pyöräteitä pitkin. Majoitumme 2 yöksi keskitason hotelliin Nelsonissa (★★★). (A, L, P)

Abel Tasmanin kansallispuisto
7. päivä, sunnuntai 17.11. (n. 4 km, patikointia n. 2 tuntia)
Abel Tasman on Uuden-Seelannin pienin ja merellisin kansallispuisto. Retkemme alkaa noin tunnin ajomatkan päässä sijaitsevasta Kaiteriterin kylästä. Aloitamme alueeseen tutustumisen vesitaksilla (1,5 t) seuraillen kaunista Abel Tasmanin kansallispuiston rantaviivaa, jossa turkoosit rantapoukamat välkkyvät vehreiden niemenkärkien lomassa. Matkan varrella on mahdollisuus nähdä hylkeitä, pingviinejä, erilaisia lintuja ja joskus jopa delfiinejä. Rantaudumme ja patikoimme metsäpolkuja pitkin. Lopuksi siirrymme riippusiltaa pitkin toiselle rannalle, josta vesitaksi poimii meidät taas kyytiinsä. (A, RE)

Nelson – Picton
8. päivä, maanantai 18.11. (n. 10 km, pyöräilyä n. 2 tuntia)
Tänään vietämme leppoisan päivän, jonka aikana tutustumme Marlborough’n viinialueeseen ja Uuden-Seelannin viininkasvatuksen erityispiirteisiin. Liikumme sekä pyöräillen että bussilla. Vierailemme kahdella eri tilalla, joista toisessa viinin maistelun lisäksi syömme myös lounaan. Marlborough on tunnettu Sauvignon Blanc- ja Pinot Noir -rypäleistään. Kierroksen päätteeksi ajamme bussilla Pictoniin, jossa majoitumme sataman tuntumassa sijaitsevaan keskitason Picton Yacht Club -hotelliin (★★★). (A, L)

Picton – Wellington
9. päivä, tiistai 19.11. Aamupäivällä ylitämme laivalla kuvankauniin Cookinsalmen. Club-matkustusluokkamme sisältää myös kevyen brunssin juomineen. Saavuttuamme Uuden-Seelannin pääkaupunkiin Wellingtoniin teemme lyhyen kaupunkikiertoajelun ja vierailemme mm. mielenkiintoisessa saarivaltion historiaa esittelevässä Te Papa -museossa. Majoitumme keskustassa sijaitsevaan keskitason Bay Plaza Wellington -hotelliin (★★★). (A, brunssi)

Wellington – Tongariron kansallispuisto
10. päivä, keskiviikko 20.11.  (4–5 km, patikointia 2–3 tuntia)
Aikaisin aamulla aloitamme n. 5 tuntia kestävän junamatkan Tongariron kansallispuistoon. Alkumatkan vehreät ja kumpuilevat lampaiden laidunmaat muuttuvat vähitellen karummaksi ja vuoristoisemmaksi maisemaksi lähestyessämme määränpäätä. Junan ravintolavaunussa on mahdollisuus omakustanteiseen lounaaseen ja valokuvausmahdollisuus löytyy erillisestä ”avovaunusta”. Kansallispuistossa teemme parin tunnin patikointiretken. Majoitumme 2 yöksi puistossa sijaitsevaan vaatimattomaan The Park Ruapehu -hotelliin (★★★). (A, P)

Tongariron kansallispuisto
11. päivä, torstai 21.11. (10 km, patikointia 4,5 tuntia)
Tänään patikoimme laavaperäisillä poluilla karunkauniissa maisemassa. Täällä pienet turkoosina hohtavat järvet luovat vastakohtien maiseman tuliperäiselle maastolle. Vaihtoehtoisesti halukkaat voivat osallistua lisämaksusta (n. 60 e) vaativampaan (vaativuustaso 2/5) Tongariro Alpine Crossing -patikointiin, jonka pituus on n. 20 km ja kesto n. 9 tuntia kuljetuksineen. Retki on kansainvälinen ja sisältää retkieväät. (A)

Tongariron kansallispuisto – Taupojärvi – Rotorua
12. päivä, perjantai 22.11.
Aamiaisen jälkeen ajamme bussilla noin puolitoista tuntia lajissaan maailman suurimmalle Taupo-kraatterijärvelle. Teemme risteilyn järvellä kuunnellen samalla tarinoita maorien mytologiasta. Risteilyn jälkeen on vapaata aikaa Taupon kylässä (omakustanteinen lounas). Matkamme jatkuu Huka Falls -putouksille ja sieltä edelleen kohti Rotoruaa, jonne saavumme iltapäivällä. Majoitumme 3 yöksi Rotoruajärven tuntumassa sijaitsevaan hyvään keskitason Sudima-hotelliin (★★★★). (A)

Rotorua
13. päivä, lauantai 23.11.
Aamupäivällä teemme opastetun kävelykierroksen Uuden-Seelannin maorikulttuurikeskuksessa Te Puian alueella. Maorinkielinen ”Te Puia” tarkoittaa pulppuavia vesiä ja ryöpsähteleviä aukkoja – osuva kuvaus tuliperäisen alueen höyryävistä geysireistä ja rikkipitoisista, kuplivista muta-altaista. Saamme myös tietää, miten perinteet jatkuvat sukupolvelta toiselle. Vierailemme käsityökeskuksessa ja taidokkaiden puukaiverrusten koristamassa kokoustalossa, Maraessa. Iltapäivällä on vapaata aikaa. Illalla saamme perinteisen hangi-päivällisen yhteydessä seurata maorikulttuurin esityksiä. (A, P)

Rotorua
14. päivä, sunnuntai 24.11.
Vapaapäivä. Tänään on mahdollista osallistua opastetuille kansainvälisille retkille tai viettää päivää omin päin esim. läheisessä punapuumetsässä patikoiden. Tarjolla on koko päivän retki Hobbitonin ”elokuvakylään”, Hobitti- ja Taru sormusten herrasta -elokuvista tuttuun maailmaan (n. 100 e) tai seikkailu köysiradalla ikimetsässä (3 t, n. 110 e). Päivän päätteeksi syömme yhdessä jäähyväispäivällisen, jonka aikana on mukava muistella Uuden-Seelannin matkamme antia. (A, P)

Rotorua – Auckland
15. päivä, maanantai 25.11.
Aamiaisen jälkeen ajamme noin kolme tuntia Aucklandin lentokentälle, josta lentomme (Qatar Airways) lähtee kello 16.15 Dohan kautta Helsinkiin. (A)

16. päivä, tiistai 26.11. Saavumme Helsinkiin aamulla klo 6.55.

Ryhmän minimikoko on 14. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Aktiivimatkailijan Uusi-Seelanti: Vinkkejä ja suosituksia

Tämä matka sisältää erityyppisiä aktiviteetteja, jotka on suunniteltu helpoille patikointi- ja pyöräilyreiteille ja sopii kaikille normaalikuntoisille. Liikunnallisten retkien lisäksi matkaan sisältyy kiertoajeluja, maorikulttuuria, viininmaistelua ja museovierailuja.

Patikointireitit ovat leveähköjä, merkittyjä polkuja ja pyöräilyreitit kulkevat tasaisessa maastossa pääosin pyöräteitä pitkin. Ohjelmassa on myös muutama vapaapäivä omaa ohjelmaa tai lisämaksullisia retkiä varten. Huomioithan, että lisämaksullinen Tongariro Alpine Crossing -patikointi on kuitenkin vaatimustasoltaan korkeampi kuin muut retket.

Uudessa-Seelannissa on matkan ajankohtana alkukesä ja säät voivat olla vaihtelevia. Kerrospukeutuminen ja sadevarusteet ovat suositeltavia.

Voit olla kiinnostunut myös näistä