Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Balatonjärven ympäri - pyöräilymatka Unkarissa 50plus

Pyöräile Balatonjärven ihastuttavissa maisemissa, tutustu kauniiseen luontoon, kylpyläkaupunkeihin, viinikellareihin ja herkuttele perinneruuilla.

  • Balatonfüred 2+1 yötä
  • Badacsony 1 yö
  • Keszthely retki
  • Balatonmáriafùrdõ 1 yö
  • Siófok 1 yö
  • Budapest retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Vaativuus: 1½/5 helppo

 

Unkarilla ei ole merta, mutta sillä on Balaton. Keski-Euroopan suurin järvi on pitkä ja kapea ja se levittäytyy liki 600 neliökilometrin alueelle. Järveä ympäröi yli 200 kilometrin pituinen hyvin hoidettujen pyöräteiden reitti, joten alue soveltuu pyöräilyyn erityisen hyvin. Päiväretkillämme poljemme enimmäkseen järvenrantamaisemissa, tutustumme kauniiseen luontoon ja historiallisesti merkittäviin kylpyläkaupunkeihin. Vierailemme myös viinikellareissa ja herkuttelemme maukkailla perinneruuilla. Reittimme myötäilee sekä Balatonin pohjoisrannan vehmaita viini- ja hedelmätarhoja että eteläpuolen hiekkarantoja, jotka houkuttelevat pysähtelemään matkan varrella.

Saamme nauttia Balatonjärven ihastuttavista maisemista, kauniista maalaisidyllistä ja luonnossa liikkumisesta. Matkalla on täysihoito.
 

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, RE=retkieväät, P=päivällinen

Helsinki – Balatonfüred
1. päivä, sunnuntai Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 9.35 Budapestiin, jonne saavumme klo 10.55. Tapaamme kentällä unkarilaisen suomea puhuvan matkanjohtajamme, joka tutustuttaa meidät maansa kulttuuriin, nähtävyyksiin ja paikalliseen elämänmenoon. Jatkamme bussilla noin kahden tunnin matkan Balatonfürediin, joka on yksi Unkarin vanhimmista kylpyläkohteista. Balatonfüredin termaalivettä nautitaan sisäisesti vatsa- ja suolistovaivojen lievittämiseksi. Kylpylähoidossa vesi taas parantaa ääreisverenkiertoa. Nykyään kylpylä toimii sydänsairaalana. Kauniit maisemat, hyvät viinit ja erinomainen sijainti Balatonjärven rannalla houkuttelevat kaupunkiin runsaasti vierailijoita. Teemme kävelykierroksen rantabulevardilla ja maistelemme vanhan kylpylän terveyslähteen vettä. Majoitumme 2 yöksi kaupunkialueella sijaitsevaan vaatimattomaan Zöldház-majataloon. Illalla syömme tervetulopäivällisen. (L, P)

Balatonfüred – Tihany
2. päivä, maanantai (pyöräilyä 40 km)
Aamiaisen jälkeen pyöräilemme Balatonin kansallispuistoon kuuluvalle Tihanyn niemimaalle, joka on Unkarin vanhinta ja arvostetuinta luonnonsuojelualuetta. Matka taittuu rantateitä pitkin, kunnes käännymme niemimaalle vievälle tielle kohti Tihanyn kalastajakylää. Idyllistä kylämaisemaa hallitsee barokkityylisen benediktiiniluostarin kaksitorninen kirkko. Näemme myös viehättäviä ruokokattoisia perinnetaloja ja tutustumme paikallisten käsityökojujen tarjontaan. Pyöräilemme kauniiden maalaismaisemien, viiniviljelysten ja pikkukylien kautta takaisin majapaikkaamme Balatonfürediin. (A, L, P)

Balatonfüred – Badacsony
3. päivä, tiistai (pyöräilyä 46 km)
Tänään pyöräilemme Balatonin rantaa myötäillen kohti Badacsonya. Matkalla pysähdymme Balatonakalin kylässä ja ajamme Balatonszepezdin unkarinsaksalaisten perustaman pikkukaupungin läpi. Kaukana häämöttää Badacsonyin sammunut tulivuori, jonka jyrkät basalttimuodostelmat hallitsevat maisemaa. Alemmilla viinirinteillä kasvatettavista rypäleistä valmistetaan Unkarin parhaimmat valkoviinit. Majoitumme Badacsonyn kylässä sijaitsevaan vaatimattomaan Neptun Panzión -majataloon. (A, RE, P)

Badacsony – Keszthely – Balatonmáriafùrdõ
4. päivä, keskiviikko (pyöräilyä 44 km)
Aamiaisen jälkeen pyöräilemme Balatonjärven rantaa myötäilevää tietä kohti alueen vanhinta kaupunkia Keszthelyä. Matkan varrella tutustumme Szigligetin pieneen kauniiseen kylään, jonka maisemaa hallitsee keskiaikainen linnanraunio. Keszthelyssä tutustumme Festetics-suvun barokkikartanon upeaan puistoon. Iltapäivällä pyöräilemme kohti majapaikkaamme Balatonmáriafùrdõa. Reittimme kulkee Balatonjärven rannan tuntumassa. Ohitamme Balatonin kansallispuistoon kuuluvan alueen, jolla pesii kymmeniätuhansia lintuja. Majoitumme rannan läheisyydessä sijaitsevaan vaatimattomaan Viktor Bor- és Vendégház -hotelliin. (A, RE, P)

Balatonmáriafùrdõ – Siófok
5. päivä, torstai (pyöräilyä 55 km)
Aamulla lähdemme pyöräilemään Balatonboglárin ja Balatonföldvárin kautta Siófokiin, joka on Balatonin etelärannan suurin, noin 25 000 asukkaan kaupunki. Siófokin 17 kilometrin pituinen rantaviiva houkuttelee nauttimaan rantaelämästä ja pulahtamaan vilvoittaviin vesiin. Siófokissa majoitumme vaatimattomaan Lido-hotelliin, joka sijaitsee rantakadun varrella keskustan välittömässä läheisyydessä. (A, RE, P)

Siófok – Balatonfüred
6. päivä, perjantai (pyöräilyä 55 km)
Aamiaisen jälkeen pyöräilemme Siófokin keskustaan ja tutustumme kaupunkiin. Matka jatkuu kohti Balatonvilágosia, jonka jälkeen maasto muuttuu kumpuilevammaksi. Reittimme kulkee rannan läheisyydessä Balatonálmadin ja Alsóörsin kautta Balatonfürediin, jossa majoitumme jo tuttuun Zöldház-majataloon. Illalla syömme jäähyväispäivällisen. (A, RE, P)

Budapest – Helsinki
7. päivä, lauantai

Aamiaisen jälkeen ajamme bussilla Budapestiin, jossa syömme lounaan ja tutustumme lyhyellä kävelykierroksella Budan ja Pestin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Kuljetus lentokentälle, josta klo 19.00–22.20 lento (Finnair) Helsinkiin. (A, L)

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 160 e

Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.
Ryhmän minimikoko 14. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Ennakkomaksu 150 euroa.
Peruutusehdot Balaton-matkoille:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

  • viimeistään 35 vrk ennen matkan alkua pidätetään toimistokuluina 150 e.
  • 34 -15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 300 eur/henkilö
  • 14 vrk – 48 tuntia ennen matkaa, pidätetään 50 % matkan kokonaishinnasta
  • myöhemmin kuin 48 tuntia ennen matkaa, pidätetään 95 % matkan kokonaishinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Balatonjärven ympäri - pyöräilymatka Unkarissa 50plus: Vinkkejä ja suosituksia

Pyöräretkillä maastojen korkeuserot ovat 100–200 metriä. Luvassa on tasaista sekä kumpuilevaa maastoa ja komeita maisemia. Pyöräilemme pääsääntöisesti pyöräteillä. Pyörät ovat 21-vaihteisia city-maastopyöriä, joissa on käsijarrut. Lisämaksusta on saatavilla myös sähköpyöriä. Yleensä reiteillä pärjää pyöräilyhousuissa tai shortseissa ja t-paidassa, mutta suosittelemme myös pitkälahkeisten, mielellään ihonmyötäisten housujen ja tuulenpitävän takin mukaan ottamista kaikkina retkipäivinä. Suosittelemme myös omaa pyöräilykypärää. Matkatavaroita kuljettavan huoltoauton tilat ovat rajalliset, joten pyöräilyosuuksille tulisi olla keskikokoinen pehmeä kassi tai pieni matkalaukku. Isot matkalaukut voi jättää säilöön Zöldház-majataloon.

Suomea puhuvan unkarilaisen matkanjohtajamme apuna on pyöräilyosuuksilla unkarilaisia apuoppaita, jotka eivät puhu suomea.  

Balatonjärven pyöräilymatkalle valmistautumisesta, pyöristä ja matkavarusteista löydät lisätietoja täältä.

Voit olla kiinnostunut myös näistä