Hyppää pääsisältöön

Balatonjärven ympäri - pyöräilymatka Unkarissa 50plus

Pyöräile Balatonjärven ihastuttavissa maisemissa, tutustu kauniiseen luontoon, kylpyläkaupunkeihin ja viinikellareihin sekä herkuttele perinneruuilla
 • Balatonfüred 2+1 yötä
 • Badacsony 1 yö
 • Keszthely retki
 • Balatonmáriafùrdõ 1 yö
 • Siófok 1 yö
 • Budapest retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Vaativuus: 1½/5 helppo

Unkarilla ei ole merta, mutta sillä on Balaton. Keski-Euroopan suurin järvi on pitkä ja kapea ja se levittäytyy liki 600 neliökilometrin alueelle. Järveä ympäröi yli 200 kilometrin pituinen hyvin hoidettujen pyöräteiden reitti, joten alue soveltuu pyöräilyyn erityisen hyvin. Päiväretkillämme poljemme enimmäkseen järvenrantamaisemissa, tutustumme kauniiseen luontoon ja historiallisesti merkittäviin kylpyläkaupunkeihin. Vierailemme myös viinikellareissa ja herkuttelemme maukkailla perinneruuilla. Reittimme myötäilee sekä Balatonin pohjoisrannan vehmaita viini- ja hedelmätarhoja että eteläpuolen hiekkarantoja, jotka houkuttelevat pysähtelemään matkan varrella.

Saamme nauttia Balatonjärven ihastuttavista maisemista, kauniista maalaisidyllistä ja luonnossa liikkumisesta. Matkalla on täysihoito.

Huom! 16.9.2018 lähtevällä matkalla vielä miespaikka jaetussa 2h huoneessa vapaana! Varaus toimistostamme p 09 696 2770 tai olympia@olympia.fi
 

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, RE=retkieväät, P=päivällinen

Helsinki – Balatonfüred
1. päivä, sunnuntai
Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 9.30 Budapestiin, jonne saavumme klo 10.50. Tapaamme kentällä unkarilaisen suomea puhuvan matkanjohtajamme, joka tutustuttaa meidät maansa kulttuuriin, nähtävyyksiin ja paikalliseen elämänmenoon. Jatkamme bussilla noin kahden tun­nin matkan Balatonfürediin, joka on yksi Unkarin vanhimmista kylpyläkohteista. Balatonfüredin termaalivettä nautitaan sisäisesti vatsa- ja suolistovaivojen lievittämiseksi. Kylpylähoidossa vesi taas parantaa ääreisverenkiertoa. Nykyään kylpylä toimii sydänsairaalana. Kauniit maisemat, hyvät viinit ja erinomainen sijainti Balatonjärven rannalla houkuttelevat kaupunkiin runsaasti vierailijoita. Teemme kävelykierroksen rantabulevardilla ja maistelemme vanhan kylpylän terveyslähteen vettä. Majoitumme 2 yöksi vaatimattomaan Zöldház-majataloon. Illalla syömme tervetulopäivällisen. (L, P)

Balatonfüred – Tihany
2. päivä, maanantai (pyöräilyä 40 km)
Aamiaisen jälkeen pyöräilemme Balatonin kansallispuistoon kuuluvalle Tihanyn niemimaalle, joka on Unkarin vanhinta ja arvostetuinta luonnonsuojelualuetta. Matka taittuu rantateitä pitkin, kunnes käännymme sisämaahan vievälle tielle kohti Tihanyn kalastajakylää. Idyllistä kylämaisemaa hallitsee barokkityylisen benediktiiniluostarin kaksitorninen kirkko. Näemme myös viehättäviä ruokokattoisia perinnetaloja ja tutustumme paikallisten käsityökojujen tarjontaan. Pyöräilemme kauniiden maalaismaisemien, viiniviljelysten ja pikkukylien kautta takaisin majapaikkaamme Balatonfürediin. (A, L, P)

Balatonfüred – Badacsony
3. päivä, tiistai (pyöräilyä 46 km)
Aamiaisen jälkeen pyöräilemme Balatonin rantaa myötäillen kohti Badacsonya. Matkalla pysähdymme Balatonakalin kylässä ja ajamme Balatonszepezdin unkarinsaksalaisten perustaman pikkukaupungin läpi. Kaukana häämöttää Badacsonyin sammunut tulivuori, jonka jyrkät basalttimuodostelmat hallitsevat maisemaa. Alemmilla viinirinteillä kasvatettavista rypäleistä valmistetaan Unkarin parhaimmat valkoviinit. Majoitumme vaatimattomaan Neptun Panzión -majataloon. (A, RE, P)

Badacsony – Keszthely – Balatonmáriafùrdõ
4. päivä, keskiviikko (pyöräilyä 44 km)
Aamiaisen jälkeen pyöräilemme Balatonjärven rantaa myötäilevää tietä kohti alueen vanhinta kaupunkia Keszthelyä. Matkan varrella tutustumme Szigligetin pieneen kauniiseen kylään, jonka maisemaa hallitsee keskiaikainen linnanraunio. Keszthelyssä tutustumme Festetics-suvun barokkikartanon upeaan puistoon. Iltapäivällä pyöräilemme kohti majapaikkaamme Balatonmáriafùrdõa. Reittimme kulkee Balatonjärven rannan tuntumassa. Ohitamme Balatonin kansallispuistoon kuuluvan alueen, jolla pesii kymmeniä tuhansia lintuja. Majoitumme vaatimattomaan Viktor Bor- és Vendégház -hotelliin. (A, RE, P)

Balatonmáriafùrdõ – Siófok
5. päivä, torstai  (pyöräilyä 55 km)
Aamiaisen jälkeen lähdemme pyöräilemään Balatonboglárin ja Balatonföldvárin kautta Siófokiin, joka on Balatonin etelärannan suurin, noin 25 000 asukkaan kaupunki. Siófokin 17 kilometrin pituinen rantaviiva houkuttelee nauttimaan rantaelämästä ja pulahtamaan vilvoittaviin vesiin. Siófokissa majoitumme vaatimattomaan Lido-hotelliin, joka sijaitsee rantakadun varrella keskustan välittömässä läheisyydessä. (A, RE, P)

Siófok – Balatonfüred
6. päivä, perjantai (pyöräilyä 55 km)
Aamiaisen jälkeen pyöräilemme Siófokin keskustaan ja tutustumme kaupunkiin. Matka jatkuu kohti Balatonvilágosia, jonka jälkeen maasto muuttuu kumpuilevammaksi. Reittimme kulkee rannan läheisyydessä Balatonálmadin ja Alsóörsin kautta Balatonfürediin, jossa majoitumme jo tuttuun Zöldház-majataloon. Illalla syömme jäähyväispäivällisen. (A, RE, P)

Budapest – Helsinki
7. päivä, lauantai

Aamiaisen jälkeen ajamme bussilla Budapestiin, jossa syömme lounaan ja tutustumme lyhyellä kävelykierroksella Budan ja Pestin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Kuljetus lentokentälle, josta klo 19.00–22.20 lento (Finnair) Helsinkiin. (A, L)

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 160 e
(1h huonetta ei saatavissa 2.9.2018 lähdölle)

Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.
Ryhmän minimikoko 14. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Ennakkomaksu 150 euroa.
Peruutusehdot Balaton-matkoille:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 100 e/henkilö
 • 60–30 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 150 e/henkilö
 • 29–15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 300 e/henkilö
 • 14 vrk–48 tuntia ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan hinnasta
 • myöhemmin kuin 48 tuntia ennen matkaa, pidätetään 95% matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia matkaehtoja. Viimeistään 30.6.2018 tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Valmismatkaehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja Kaukoretket-matkoille.
1.7.2018 alkaen tehtäviin varauksiin sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Balatonjärven ympäri - pyöräilymatka Unkarissa 50plus: Vinkkejä ja suosituksia

Pyöräretkillä maastojen korkeuserot ovat 100–200 metriä merenpinnasta. Luvassa on tasaista sekä kumpuilevaa maastoa ja komeita maisemia. Pyöräilemme pääsääntöisesti pyöräteillä.
Pyörät ovat 21-vaihteisia city-maastopyöriä, joissa on käsijarrut (mahdollista varata myös jalkajarrullinen, 3-vaihteinen pyörä).

Yleensä reiteillä pärjää pyöräilyhousuissa tai shortseissa ja t-paidassa, mutta suosittelemme myös pitkälahkeisten, mielellään ihonmyötäisten housujen ja tuulenpitävän takin mukaan ottamista kaikkina retkipäivinä. Suosittelemme myös omaa pyöräilykypärää. Matkatavaroita kuljettavan huoltoauton tilat ovat rajalliset, joten pyöräilyosuuksille tulisi olla keskikokoinen pehmeä kassi tai pieni matkalaukku. Isot matkalaukut voi jättää säilöön Zöldház-majataloon.
Suomea puhuvan unkarilaisen matkanjohtamme apuna on pyöräilyosuuksilla unkarilaisia apuoppaita, jotka eivät puhu suomea.

Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Voit olla kiinnostunut myös näistä