Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Hollanti - pyöräilyä ja risteily Etelä-Hollannissa

Tutustu eteläiseen Hollantiin pyöräillen ja majoitu jokilaivalla. Matkalla käydään mm Goudassa, Rotterdamissa ja tietysti Amsterdamissa.

8 päivää alk. 1 590 € /hlö
Uutuus
 • 11.9.2021 - 18.9.2021 Varaa
 • Amsterdam risteily alkaa
 • Haarlem 1 yö
 • Schoonhoven 1 yö
 • Gouda retki
 • Rotterdam 2 yötä
 • Kinderdijk retki
 • Schoonhoven 1 yö
 • Utrecht 1 yö
 • Amsterdam risteily päättyy (1 yö)

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Vaativuus: 1½/5 helppo

Etelä-Hollannin monimuotoiset kaupungit ja kylät kertovat ajasta, jolloin Hollanti oli yksi maailman suurimmista kauppamahdeista. Vaikuttavan historian lisäksi maasta tulevat monelle mieleen tulppaanit ja tuulimyllyt sekä hollannikkaiksi kutsutut puukengät.

Pyöräilyn ja risteilyn lomassa vierailemme useassa Etelä-Hollannin historiallisessa kaupungissa, näemme Kinderdijkin kuuluisan tuulimyllyalueen, ihailemme Rotterdamin kekseliästä arkkitehtuuria ja pääsemme nauttimaan maukkaita juustoja ja vohveleita. Pyöräilemme pääasiassa hyvin hoidetuilla pyöräteillä idyllisissä maalaismaisemissa ja tasaisessa maastossa. Majoitumme koko viikoksi MS Normandie -jokilaivaan, josta teemme pyöräretkiä. Laivalla on täysihoito, pyörät sisältyvät hintaan ja kulkevat mukana laivassa.

Matkaohjelma

A=aamiainen, RE=retkieväät, L=lounas, P=päivällinen

Helsinki – Amsterdam – Haarlem
1. päivä, lauantai
Lento Helsingistä (Finnair) klo 8.10 Amsterdamiin, jonne saavumme klo 9.45. Kuljetus laivalle, jonne jätämme matkatavaramme säilöön. Teemme lyhyen kävelykierroksen kansainvälisen Amsterdamin keskustassa. Kapeat kujat, kanavat ja kävelykadut tarjoavat runsaasti ostos- ja ruokailu­mah­dol­lisuuksia. Iltapäivällä majoitumme 7 yöksi MS Normandie -jokilaivaan, joka klo 17.00 suuntaa kohti Haarlemin kaupunkia. Tervetulopäivällinen laivalla. (P)

Haarlem – Zaandam - Schoonhoven
2. päivä, sunnuntai  (pyöräilyä 25 km)

Ennen lähtöä ensimmäiselle pyöräilyetapille halukkaat voivat tutustua Haarlemin viehättävään vanhaankaupunkiin tuulimyllyineen, kanavineen, nostosiltoineen ja putiikkeineen. Pyöriin tutustumisen ja säätöjen jälkeen suuntaamme kohti maaseutumaisemia helppoa ja tasaista päällystettyä reittiä. Matkalla kohti Zaandamia on mahdollista pysähtyä Zaanse Schans -ulkoilmamuseossa (sisäänpääsy lisämaksullinen), jossa esitellään kattavasti Hollannin historiaa, elintapoja ja rakennustyylejä. Iltapäivällä saavumme Zaandamiin, jossa laivamme odottaa ja kuljettaa meidät Schoonhoveniin. (A, RE, P)

Schoonhoven – Gouda – Rotterdam
3. päivä, maanantai
(pyöräilyä 40 km)
Aamiaisen jälkeen pyöräilemme n. 15 km päässä sijaitsevaan Goudan kaupunkiin. Täällä emme voi välttyä törmäämästä kaupungin nimikkotuotteeseen Gouda-juustoon, josta voi saada maistiaisia lukuisissa juustokaupoissa tai torikojuissa. Herkkusuita houkuttelevat myös Goudan siirappivohvelit, joiden sanotaan olevan parhaita maailmassa - ainakin, jos paikallisilta kysyy. Goudassa sijaitsee myös Hollannin pisin kirkko (123 m), jonka upeat lasimaalausikkunat ovat näkemisen arvoisia. Alkuiltapäivästä jatkamme matkaa määränpäähämme Rotterdamiin, joka sijaitsee n. 25 km päässä.  (A, RE, P)

Rotterdam (–Delft)
4. päivä, tiistai (vapaa päivä tai pyöräilyä 30 - 40 km)
Tänään voit joko viettää vapaa päivän ja tutustua Rotterdamiin omatoimisesti tai tehdä pyöräretken matkanjohtajamme kanssa. Rotterdam on Alankomaiden toiseksi suurin kaupunki, jossa sijaitsee Euroopan suurin satama. Kaupunki on tunnettu erikoisesta ja kekseliäästä arkkitehtuuristaan, jota voi ihailla tai ihmetellä mm. rautatieasemalla ja Kijk Kubus -kuutiotalojen edustalla. Myös uusi kauppahalli Markthal on puolikaaren muotoisena maailman suurimpine kattomaalauksineen ainutlaatuinen. Taiteen ystäviä hemmotellaan Boijmans Van Beuningen -taidemuseossa tai Rotterdamin taidehallissa. Päivän vapaaehtoinen pyöräretkemme suuntautuu Delftin kaupunkiin, joka on kuuluisa sinivalkoisista käsinmaalatuista posliiniastioistaan. Sympaattisen Delftin keskusta on pyhitetty kävelijöille ja pyöräilijöille ja sen kapeat kujat, kävelyteiden ja kauniiden talojen reunustamat kanavat vievät viihtymään ajassa taaksepäin. (A, RE, P)

Rotterdam – Kinderdijk - Schoonhoven
5. päivä, keskiviikko
(pyöräilyä 43 km)
Päivän pyöräretkemme suuntaa aluksi Kinderdijkin tuulimyllyalueelle, jonka 19 tuulimyllyä on rakennettu 1700-luvun loppupuolella alunperin säätelemään kanavien vesimäärää pumppaamalla liiat vedet varastoon tulvien ehkäisemiseksi. Ainutlaatuisuutensa ja historiansa vuoksi alue on valittu UNESCOn maailmanperintölistalle. Suurin osa myllyistä on asuttuja ja edelleen toiminnassa. Pyöräretkemme jatkuu Reinin Lek-jokea seuraillen kohti hopeasepistään ja lumoavasta vanhastakaupungistaan tunnettua Schoonhovenia, jossa jokilaivamme jo odottelee meitä. (A, RE, P)

Schoonhoven – Utrecht
6. päivä, torstai
(pyöräilyä 42 km)
Aamiaisen jälkeen lähdemme pyöräilemään kohti Oudewaterin viehättävää pikkukaupunkia. Oudewater sai kaupunkioikeudet jo vuonna 1245 ja sen pitkä historia onkin läsnä lähes kaikkialla.  Kaupungin erikoisuus on ”Noitavaaka”-museo, jossa tarinan mukaan keskiajalla punnittiin noidiksi epäiltyjä ihmisiä. Jos painoa oli tarpeeksi, saattoi välttää roviolle päätymisen, koska sieluttomina noitien uskottiin painavan vähemmän kuin ihmisen. Iltapäivällä saavumme Utrechtin yliopistokaupunkiin, jonka mahtipontinen tuomiokirkko on yksi tunnetuimmista Alankomaissa. Ennen illallista on aikaa tutustua Utrechtin pikkukujiin, kahviloihin ja kanavanäkymiin kävellen. (A, RE, P)

Utrecht – Amsterdam
7. päivä, perjantai (pyöräilyä 50 km)
Viimeisen pyöräilypäivämme reitti seurailee mutkittelevan Vecht-joen kauniita maisemia. Lempinimellä ”Alankomaiden Loire” tunnetun Vecht-joen rannoilla on useita linnoja ja upeita kartanoita, joista osa on matkamme varrelle. Ennen jäähyväis­päivällistä on vielä aikaa tutustua Amsterdamin nähtävyyksiin tai osallistua lisämaksulliselle kanaaliristeilylle. (A, RE, P)

Amsterdam – Helsinki
8. päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen kuljetus Amsterdamin lentokentälle, josta klo 11.55–15.15 suora lento (Finnair) Helsinkiin. (A)

 

Yhden hengen hyttejä on rajallisesti, saatavuus tarkistetaan kysyttäessä. Lisämaksu 350 e/henkilö (alakannella) Tiedustelut Olympian asiakaspalvelusta p. 09-6962 770.

Matkan perushinta on 2h alakannen hytissä (1.590 e/henkilö). Yläkannen 2h hytissä matkan hinta on 1.760 e/henkilö.

Ryhmän minimikoko 14. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Ennakkomaksu 350 euroa
Peruutusehdot B.
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Tämän matkan hinta perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Hollanti - pyöräilyä ja risteily Etelä-Hollannissa: Vinkkejä ja suosituksia

Pyöräilemme pääsääntöisesti hyväkuntoisilla ja päällystetyillä pyöräteillä, mutta ajoittain myös maantien reunassa. Jos opastettu reitti tuntuu lyhyeltä, voi pidempiä lenkkejä tehdä omatoimisesti. Tuulisina päivinä reitin vaativuustaso voi vastatuulessa nousta huomattavasti.

Pyörät ovat käsi- ja jalkajarrullisia 7-vaihteisia citypyöriä. Ilmoita pituutesi jo matkaa varatessasi. Varustukseen kuuluu pyörälaukku ja lukko. Tälle matkalle on myös mahdollisuus ennakkovarata sähköpyörä lisämaksusta (100 e).

Yleensä reiteillä pärjää pyöräilyhousuissa tai shortseissa ja pitkähihaisessa t-paidassa, mutta suosittelemme myös pitkälahkeisten, mielellään ihonmyötäisten housujen ja tuulenpitävän takin mukaan ottamista kaikkina retkipäivinä. Muita hyödyllisiä varusteita ovat esim. pyöräilyhanskat, satulan geelipehmuste, sadetakki tai -viitta, termospullo, eväsrasia sekä pikkureppu, johon voi pakata päiväretkien aikana tarvitsemansa henkilökohtaiset tavarat sekä retkieväät. Suosittelemme omaa pyöräilykypärää.

Hyttien säilytystilat ovat rajalliset. Hyteissä on ikkuna, mutta alakannen hyttien ikkunoita ei saa auki. Kaikki hytit on remontoitu 2019-2020.

Voit olla kiinnostunut myös näistä