Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Irlanti - patikointia Kerry Wayllä

Lähde patikoimaan Irlannin ainutlaatuisiin maisemiin. Majoitus Killarneyssa, josta teemme päivittäin patikointeja Kerry Wayllä.
 

7 päivää alk. 1 730 € /hlö
Uutuus
 • 8.9.2021 - 14.9.2021 alk. 1 770 €/hlö Varaa
 • 29.9.2021 - 5.10.2021 Varaa
 • Killarney 6 yötä
 • Derrycunnihy  
 • Kenmare  
 • Blackwater Bridge  
 • Mangerton Mountain lisäretki (vaativuustaso 2,5)
 • Gap of Dunloe  
 • Dublin  

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Vaativuus: 1,5 / 5 helppo
(Lisäretki: Mangerton Mountain 2,5 haasteellinen)

”Céad míle fáilte”. Näillä sanoilla ystävälliset irlantilaiset toivottavat matkailijan tervetulleeksi pienelle vihreälle saarelleen. Historian ja kulttuurin näkökulmasta Irlanti on kuitenkin paljon kokoaan suurempi, suorastaan suurvalta. Irlantilaisten iloisuus ja yleinen hyväntuulisuus tarttuu myös matkailijaan.

Kerryn maakunta on kuvankaunis alue Kaakkois-Irlannissa MacGillicuddy’s Reeks -vuorten sylissä Atlantin rannalla. Maakuntaa kutsutaan usein leikillisesti kuningaskunnaksi, "Kerry The Kingdom", sillä kerryläiset pitävät aluettaan omana valtakuntanaan. Majoitumme koko matkan ajaksi Kerryssä sijaitsevaan Killarneyn kaupunkiin. Hotellimme soveltuu sekä sijaintinsa että palveluidensa puolesta mainiosti luonnossa liikkujalle. Patikoimme sekä Killarneyn kansallispuistossa että meren läheisyydessä.

Matkaohjelma

A=aamiainen, RE=retkieväät, P=päivällinen

Helsinki – Killarney
1. päivä, keskiviikko Lento Helsingistä (Finnair) Irlannin pääkaupunkiin Dubliniin klo 8.15–9.30. Siirrymme bussilla noin 4 tunnin matkan Kerryn maakuntaan, Killarneyhin. Matkan aikana pidämme tauon, jolloin on mahdollisuus nauttia lounas. Majoitumme pikkukaupungin laidalla sijaitsevaan, keskitason The Parkavon -hotelliin. Iltapäivällä tutustumme keskustaan kävellen. Pubeissa ja kaduilla soitetaan iltaisin irlantilaista musiikkia ja katukuvaa värittävät perinteiset 'jaunting cars' hevosvankkurit. Tervetulopäivällinen. (P)  

Derrycunnihy – Torc Waterfall – Killarney (Kerry Way)
2. päivä, torstai (16 km, patikointia 5–6 tuntia, nousua n. 100 m ja laskua n. 250 m) 
Aamiaisen jälkeen lyhyt bussikuljetus Killarneyn kansallispuistossa sijaitsevalle Derrycunnihyn kirkolle (180 m), josta aloitamme päivän patikoinnin. Edessämme avautuu yksi alueen kuuluisimmista maisemista, kuningatar Victorian kamarineitojen mukaan nimetty Ladies View. Alkumatkan patikoimme vanhan tammimetsän suojassa. Matka jatkuu Torc- ja Mangerton-vuorten välissä olevaan laaksoon (275 m). Nousemme puurajan yläpuolelle pääosin hyväkulkuista polkua pitkin. Lopuksi laskeudumme Torcin vesiputoukselle. Täältä jatkamme vielä järven rantaa pitkin Muckrossin kartanolle. Halukkaat voivat jäädä tutustumaan kartanon viktoriaaniseen sisustukseen (erillinen sisäänpääsymaksu) tai kulkea kartanon puutarhassa (ei maksua). Hotelliin palaamme perinteisillä hevosvankkureilla. (A, RE)

Kenmare – Derrycunnihy (Kerry Way)
3. päivä, perjantai (12 km, patikointia 4–5 tuntia, nousua n. 320 m ja laskua n. 150 m)
Aamulla siirrymme bussilla vajaan tunnin matkan Kenmaren merenrantakaupunkiin. Lyhyen kaupunkiin tutustumisen jälkeen aloitamme patikoinnin. Nousemme hiljalleen kohti Windy Gapin (331 m) ”satula-aluetta” vuorten välissä. Nummimaisemat ja takana siintävä meri johdattavat meidät hiljalleen sisämaahan. Hyväkuntoinen kärrypolku päättyy purojen saattelemana Derrycunnihyn kirkolle (180 m). Palaamme hotellille bussilla (n. 20 min). (A, RE)

Blackwater Bridge – Kenmare (Kerry Way)
4. päivä, lauantai (16 km, patikointia 6–7 tuntia, nousua ja laskua 260 m)
Aamulla siirrymme bussilla jo tuttuihin maisemiin Kenmareen, mutta nyt jatkamme vuonon rantaa pidemmälle. Patikointimme alkaa Blackwater Bridgestä merenrantaa myötäillen. Päivän aikana kuljemme metsäisiä polkuja sekä osaksi puurajan yläpuolella. Välillä meri näkyy puiden välistä ja välillä niiden yläpuolelta. Pidämme tauon pienessä Templenoen kylässä, jossa on mahdollisuus nauttia lounas paikallisessa pubissa. Ohitamme päivän aikana yksityisessä omistuksessa olevan Dromoren linnan ja Cappanacushin linnan rauniot 1200-luvulta. Saavumme Kenmareen kapeaa soratietä pitkin. (A)

Killarney
5. päivä sunnuntai Vapaapäivä. Halutessasi voit osallistua lisämaksullisille retkille. Pyydämme ilmoittautumaan retkille jo matkaa varatessasi (minimi 10 osanottajaa). (A)

Lisämaksullinen patikointiretki: Mangerton Mountain, vaativuustaso 2,5 (hinta 110 e, sis. retkieväät)
(15 km, patikointia 5–6 tuntia, nousua ja laskua n. 700 m)
 
Aamiaisen jälkeen kuljetus Mangerton-vuoren juurelle (140 m). Tämän päivän patikointireitillä yhdistyvät mahtavat maisemat Mangertonin huipulta (838 m) Killarneyn järvialueelle sekä tutustuminen alueen geologiseen historiaan. Ennen kuin saavumme vuoren huipulle, näemme myös kirkkaan Devil’s Punch Bowl -vuoristojärven. Suurin osa reitistämme on helpohkossa maastossa, mutta polku on kivinen. Nousu Mangertonin huipulle on upea kokemus.

Lisämaksullinen iltaretki: Celtic Steps -show (hinta 60 €)
Celtic Steps -show esittelee lrlannin perinteistä musiikkia, laulua ja tanssia. Esitys on upea sekoitus lrlannin mytologiaa ja vauhdikkaita kansantansseja. Monet esiintyjistä kiertävät myös kuuluisan Riverdance-ryhmän mukana.

Gap of Dunloe
6. päivä, maanantai (12 km, patikointia 4–5 tuntia, nousua ja laskua n. 250 m)
Aamiaisen jälkeen siirrymme bussilla lyhyen matkan Gap of Dunloe -laakson pohjoispäässä sijaitsevalle Kate Kearney’s Cottagelle. Jääkauden muokkaaman laakson dramaattisessa maisemassa on useita järviä. Kävelemme tänään kapealla, päällystetyllä tiellä, jossa ohitsemme kulkee ajoittain myös hevosvankkureita. Mieleenpainuvista maisemista laskeudumme Lord Brandon’s Cottagelle, jossa pidämme lyhyen tauon. Sään salliessa palaamme täältä veneillä vajaan tunnin matkan takaisin Killarneyhin. Reitti kulkee aluksi vuorten välissä kapeassa vesistössä päätyen lopuksi keskiaikaisen kivisillan ali Muckrossin järvelle. Saavumme Rossin linnan rantaan, josta kuljetus hotellille. (A, RE, P)

Killarney – Dublin – Helsinki
7. päivä, tiistai Aamulla siirrymme bussilla Dubliniin. Se on puolen miljoonan asukkaan hyväntuulinen ja kodikas kaupunki, joten eipä ihme, että sen suosio matkakohteena on huipussaan. Kaupungin läpi virtaava Liffeyjoki helpottaa suunnistamista keskustassa, jossa O’Connell-kadun ostospaikat, Temple Barin ravintolakorttelit ja Grafton-kävelykatu ovat lähellä toisiaan. Teemme lyhyen kävelykierroksen keskustassa, jonka jälkeen on vapaata aikaa. Iltapäivällä kuljetus Dublinin kentälle, josta suora lento (Finnair) Helsinkiin klo 18.05–23.05. (A)

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 280

Matkalla tarvitaan passi tai virallinen henkilökortti, jonka tulee olla voimassa vielä 3 kuukautta matkan jälkeen. Ryhmän minimikoko 14 matkustajaa. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.
Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Ennakkomaksu 450 €
Peruutusehdot: Matkan erikoisluonteesta johtuen matkaan sovelletaan poikkeavia peruutusehtoja.
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 60–43 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 350 e/henkilö
 • 42–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään ennakkomaksu 450 e/henkilö
 • 34–15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 55% matkan hinnasta
 • alle 15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Irlanti - patikointia Kerry Wayllä: Vinkkejä ja suosituksia

Vaelluksien aikana kannamme ainoastaan päiväreppua. Kuljemme pääsääntöisesti hyväkuntoisilla poluilla, mutta matkalla on myös kivisiä osuuksia. Nilkkaa tukevat jalkineet ovat ensisijaisen tärkeät. Gap of Dunloessa patikoimme päällystetyllä tiellä. Vaellussauvat ovat hyödylliset. Halutessaan voi osallistua ainoastaan osalle retkistä. Matkalla on mahdollisuus uida, joten uima-asu kannattaa ottaa mukaan. Irlannin valuutta on euro.

Lisätietoja matkavarusteista ja matkalle valmistautumisesta löydät tietopaketistamme.

Killarneyssa (sunnuntai) on mahdollisuus osallistua lisämaksullisille retkille. Pyydämme ilmoittautumaan retkille jo matkaa varatessasi (minimi 10 osanottajaa). (A)

Lisämaksullinen patikointiretki: Mangerton Mountain, vaativuustaso 2,5 (hinta 110 e, sis. retkieväät)
(15 km, patikointia 5–6 tuntia, nousua ja laskua n. 700 m)
 
Aamiaisen jälkeen kuljetus Mangerton-vuoren juurelle (140 m). Tämän päivän patikointireitillä yhdistyvät mahtavat maisemat Mangertonin huipulta (838 m) Killarneyn järvialueelle sekä tutustuminen alueen geologiseen historiaan. Ennen kuin saavumme vuoren huipulle, näemme myös kirkkaan Devil’s Punch Bowl -vuoristojärven. Suurin osa reitistämme on helpohkossa maastossa, mutta polku on kivinen. Nousu Mangertonin huipulle on upea kokemus.

Lisämaksullinen iltaretki: Celtic Steps -show (hinta 60 €)
Celtic Steps -show esittelee lrlannin perinteistä musiikkia, laulua ja tanssia. Esitys on upea sekoitus lrlannin mytologiaa ja vauhdikkaita kansantansseja. Monet esiintyjistä kiertävät myös kuuluisan Riverdance-ryhmän mukana.

Voit olla kiinnostunut myös näistä