Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Kroatia - sähköpyöräilyä ja risteily Dalmatiassa

Lähde risteilemään Kroatian saaristoon. Saarilla liikumme sähköpyörillä joten korkeuserot eivät haittaa ja ehdimme nauttia myös saarten maisemista

8 päivää alk. 1 980 € /hlö
Uutuus
 • 25.9.2021 - 2.10.2021 Varaa
 • Split 7 yön risteily alkaa ja päättyy
 • Brač retki
 • Hvar retki
 • Pelješacin niemimaa retki
 • Mljet retki
 • Korčula retki
 • Hvar retki
 • Šolta retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Vaativuus: 1/5 helppo (sähköpyörät)

Venetsian vallan alla ollut Dalmatia on kiehtonut ihmisiä jo Marco Polon ajoista lähtien. Lähdemme risteilemään Splitistä ja siirrymme Adrianmerellä saarelta toiselle pienellä, mutta hyvätasoisella laivalla.

Isotkin saaret kuten Brač, Hvar ja Korčula ovat juuri sopivan kokoisia pyöräilymatkalle, sillä ehdimme nähdä useat niistä päästä päähän yhden päivän aikana. Sähköpyörillä pääsemme nousemaan päivittäin melko vaivattomasti saarten parhaille näköalapaikoille. Matkalla näemme keskiaikaisia kaupunkeja, syrjäisiä rantoja sekä Mljetin kansallispuiston vehreät mäntymetsät ja turkoosit sisäjärvet - jokainen saari on kuitenkin omanlaisensa. Kahvitauot pienissä kylissä, virkistävät uinnit syrjäisillä lahdilla ja iltakävelyt vanhoissa kaupungeissa ovat kuitenkin ne asiat, jotka tekevät tästä matkasta mitä hienoimman kokemuksen.

Matkaohjelma

A=aamiainen, RE=retkieväät, L=lounas, P=päivällinen

Helsinki – Split – Brač
1. päivä, lauantai (pyöräilyä 25 km, noin 2 tuntia)
Lento Helsingistä (Finnair) klo 9.10 Splitiin, Kroatiaan, jonne saavumme klo 11.10. Kuljetus laivalle ja majoittuminen. Syömme lounaan samalla, kun risteilemme pari tuntia läheiselle Bračin saarelle. Iltapäivällä pyöräilemme saaren rantoja pitkin, nousten sitten kumpuilevaa reittiä saaren keskiosiin. Saavumme lopuksi Pučišćan pieneen merenrantakaupunkiin, jossa laivamme jo odottaakin meitä. Ilta omaa aikaa. (L)

Brač – Hvar – Pelješacin niemimaa
2. päivä, sunnuntai (pyöräilyä 32 km, 3–4 tuntia)
Aamiaisen aikana risteilemme Kroatian pisimmälle saarelle, Hvarille. Pyöräilyreitti alkaa kauniilta Pokrivenikin lahdelta nousten päivän aikana jälleen upeisiin maisemiin aina 450 metrin korkeuteen merenpinnasta. Matkalla näemme myös useita oliiviviljelmiä. Saavumme Sućurajn pieneen kaupunkiin, jossa nautimme laivassamme myöhäisen lounaan. Illaksi risteilemme Pelješacin niemimaalle Lovištan kylään, jossa yövymme. (A, L, P)

Pelješacin niemimaa
3. päivä, maanantai (pyöräilyä 45 km, 4–5 tuntia)
Tänään nousemme muutaman loivan, mutta pitkän mäen päälle (411 m), josta voimme ihailla Adrianmeren saaristoa mantereelta käsin. Panoraamareittimme kulkee viiniviljelmien läpi sekä merenkävijöiden kaupunkina tunnetun Orebićin kautta Trstenikiin, jossa yövymme. Ennen perille saapumista kuljemme myös vuoren läpi kevyelle liikenteelle tarkoitetun Dingačin tunnelin läpi. Iltapäivä vapaata (A, P)

Pelješacin niemimaa – Mljet – Korčula 
4. päivä, tiistai (pyöräilyä 18 km, noin 2 tuntia)
Risteilemme aamulla Mljetin vihreälle saarelle, joka on kansallispuisto. Tänään kevyt pyöräilyreittimme kulkee osittain sorateillä. Kansallispuiston sisäjärvien kirkkaudella ei tunnu olevan mitään rajaa – ne ovat vaikuttavat. Monipuolinen kasvillisuus, linnusto ja rantareitit antavat mukavat puitteet päivän pyöräilylle. Tänään on hyvin omaa aikaa pulahtaa vaikka uimaan tai käydä omatoimisella retkellä pienen St. Maryn taskusaaren 1100-luvulta peräisin olevassa benediktiiniläisluostarissa. Illaksi risteilemme Korčulan saarelle, jota pidetään Marco Polon synnyinpaikkana. Ilta omaa aikaa. (A, L)

Korčula
5. päivä, keskiviikko (pyöräilyä 55 km, 4-5 tuntia)
Matkamme pisimpänä pyöräilypäivänä ajamme Korčulan saaren lähes päästä päähän. Nousemme Žrnovon kylään ja jatkamme Pupnatiin (340 m), joka on saaren vanhin asutettu alue. Matkalla näemme useita oliivitarhoja sekä viiniviljelmiä. Laskeudumme pitkän maisemareitin meren rantaa seuraillen, vaikuttavien kallioiden rinteillä, saapuen päivän päätteeksi Vela Lukaan, jossa yövymme. (A, P)

Hvar
6. päivä, torstai (pyöräilyä 23 km, noin 3 tuntia. Lisäretki Jelsaan: pyöräilyä 22 km, noin 3 tuntia)
Aamupäivällä risteilemme pari tuntia Hvarin saarelle, jossa tutustumme lyhyesti historialliseen Hvarin kaupunkiin. Päivän pyöräilyreitti vie meidät pienen kylän kautta saaren laella olevaan kahvilaan (410 m). Kroatian nimikkotuote laventeli tulee tutuksi tämän päivän aikana. Laskeudumme lopuksi Stari Gradiin, joka on Kroatian vanhin kaupunki. Iltapäivällä halukkaat voivat pyöräillä vielä läheiseen Jelsan kaupunkiin tai viettää iltapäivän purjehdushenkisessä Stari Gradissa. (A, L)

Hvar – Šolta – Split
7. päivä, perjantai  (pyöräilyä 36 km, 4-5 tuntia)
Risteilemme Šoltan saarelle. Kumpuileva pyöräreittimme vie meidät Stomorskasta saaren korkeimpaan kohtaan Gornje seloon (135 m), jossa voimme ihailla näkymiä saaren molemmille puolille. Palaamme Maslinican kautta takaisin Stomorskaan, jossa nautimme lounaan laivassamme. Iltapäivällä risteilemme takaisin Splitiin, jossa omaa aikaa tutustua kaupunkiin. (A, L)

Split – Helsinki
8. päivä, lauantai Aamiaisen jälkeen siirtyminen lentokentälle, josta suora lento klo 11.50–15.40 (Finnair) Splitistä Helsinkiin. (A)  

Lisämaksu yhden hengen hytistä 410 e (hyttejä rajoitetusti)

Ryhmän minimikoko 14. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 350 e
Peruutusehdot B. Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 91 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
 • 90–61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 250 e/henkilö
 • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään matkan ennakkomaksu
 • 34–21 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
 • 20–8 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 75 % matkan hinnasta
 • 7 vrk tai vähemmän ennen matkan alkua, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Matkan hinta perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

 

Kroatia - sähköpyöräilyä ja risteily Dalmatiassa: Vinkkejä ja suosituksia

Pyöräilemme pääsääntöisesti hyväkuntoisten ja päällystettyjen ajoteiden laidalla, joissa liikenne on hyvin vähäistä. Korkeuseroja on jokaisena päivinä (50-450 m), joten sähköpyörät auttavat nousuissa.Pyörissä on käsijarrut ja 7-vaihdetta. Suosittelemme omaa pyöräilykypärää.
Sään salliessa, uintiin on mahdollisuus lähes päivittäin. Ryhmän minimikoko 14. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Laiva MV Eos
MV Eos on laskettu vesille vuonna 2008. Laivaan mahtuu 42 matkustajaa. Pienissä hyteissä on oma suihku ja wc. Lisäksi hyteissä on pieni vaatekomero, tallelokerot sekä hiustenkuivaaja. Hyttien säilytys- ja kuivatustilat ovat rajalliset. Laivalla on ravintola ja aurinkokansi. Laivamme on MV Eos tai vastaava.

Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Voit olla kiinnostunut myös näistä