Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Pohjois-Italia – vaellusta Dolomiiteilla

Vaella Cortina d'Ampezzon Dolomiiteilla ja ihastu huikeisiin vuoristomaisemiin Sorapis- ja Misurinajärvillä sekä Cristallon ja Tofane di Mezzon rinteillä
6 päivää alk.1 830 €/hlö
  • 8.9.2019 - 13.9.2019 Varaa
  • Cortina d'Ampezzo 5 yötä

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Vaativuus: 3½/5 vaativa

Pohjois-Italiassa kohoavat Dolomiitit ovat osa Euroopan suurinta ja korkeinta vuoristoa, Alppeja. Alueen vuoristomaisemat pystysuorine vuorenseinämineen, kallioharjanteineen, syvine laaksoineen ja kristallinkirkkaine järvineen ovat Euroopan kauneimpia. Dolomiitit otettiin vuonna 2009 Unescon maailmanperintöluetteloon poikkeuksellisen hienojen maisemiensa ansiosta. Lennämme Venetsian lentokentälle, josta jatkamme majesteettisiin alppimaisemiin Cortina d’Ampezzoon. Tämä pikkukaupunki sijaitsee noin 1200 metrin korkeudessa ja sen maisemaa hallitsevat urkupilleiksikin kutsutut jopa yli 3000 metriin kohoavat kalkkikivivuoret. Vuoret syntyivät noin 60 miljoonaa vuotta sitten merenpohjan mineralisoituneista koralleista. Aikojen saatossa jää, sade ja auringon aiheuttama eroosio ovat muovanneet niistä maanosamme kauneimman vuoriston. Cortinan alue tunnetaan myös vuoden 1956 talviolympialaisista sekä alppihiihdon maailmancupin osakilpailuista. Alue on Italian tunnetuinta laskettelualuetta, mutta kesällä se tarjoaa myös erinomaiset ja monipuoliset vaellusmahdollisuudet.

Majoitumme koko matkan ajaksi ihastuttavaan Cortina d’Ampezzoon, josta teemme päivävaelluksia ympäröiville vuorille, alppilaaksoihin ja vuoristojärville. Vaellus Dolomiiteilla tarjoaa ikimuistoisia elämyksiä henkeäsalpaavissa vuoristomaisemissa!

Matkaohjelma

Helsinki – Cortina d’Ampezzo
1. päivä, sunnuntai
Lähtö Helsingistä (Lufthansa) klo 13.45 Frankfurtin kautta (Lufthansa) Venetsiaan, jonne saavumme klo 18.25. Lentokentältä jatkamme bussilla noin kolmessa tunnissa jylhiin postikorttimaisemiin Cortina d´Ampezzoon. Perillä majoitumme 5 yöksi keskustassa sijaitsevaan keskitason Parc Hotel Victoriaan ja syömme kevyen iltapalan. (IP)

Cristallo-vuori
2. päivä, maanantai (11 km, nousua ja laskua n. 600 m, vaellusaika n. 5 tuntia)
Tänään vaellamme hieman kevyemmän reitin Cortina d’Ampezzosta koilliseen sijaitsevan Cristallo-vuoren rinteillä. Cristallon korkein huippu Monte Cristallo kohoaa 3221 metriin. Lähdemme vaellukselle noin 1700 metrin korkeudesta ja nousemme hiljalleen reiluun 2100 metriin. Alkumatkan loivuus jyrkkenee lounastauolle saavuttaessa ja lounaspaikan harjanteelta meillä on valokuvaukselliset näkymät molemmille puolille vuorenharjannetta. Myöhemmin iltapäivällä palaamme takaisin Cortina d’Ampezzoon ja loppupäivä on vapaa-aikaa nauttia kaupungin kiireettömästä ilmapiiristä. (A, RE) 

Sorapisjärvi   
3. päivä, tiistai (12 km, nousua ja laskua n. 750 m, vaellusaika n. 7 tuntia)
Päivän vaelluksemme suuntautuu turkoosinvihreälle Sorapisjärvelle (Lago di Sorapis). Järvi on nimetty sen yläpuolella kohoavan Sorapisvuoren mukaan. Legendan mukaan Sorapis oli rauhaa rakastava kuningas, joka muutti itsensä vuoreksi havaittuaan noidan lumonneen Misurina-tyttärensä lupaamalla tälle taikapeilin palkkioksi kutsumisesta kotiinsa. Myöhemmin Misurina suri isänsä kohtaloa niin vuolaasti itkien, että kyynelistä muodostui Sorapisjärvi. Vaelluksemme aloituspaikka sijaitsee hotelliltamme kymmenisen kilometriä itään n. 1700 metrin korkeudessa lähellä Passo Tre Crocin solaa. Aamupäivän aikana nousemme reilun 1900 metrin korkeuteen ja lounastamme kuvauksellisella Sorapisjärvellä. Iltapäivän vaellusosuus on selvästi aamupäiväistä vaativampi ja nousemme välillä jyrkkääkin rinnettä n. 2300 metrin korkeuteen. Laskeudumme takaisin lähtöpaikkaamme, josta palaamme bussilla Cortinaan. (A, RE)

Misurinajärvi ja Gadini di Misurina -vuori 
4. päivä, keskiviikko (11 km, nousua ja laskua n. 900 m, vaellusaika n. 7 tuntia)
Aamiaisen jälkeen siirrymme bussilla n. 15 km kuvankauniille Misurinajärvelle (Lago di Misurina). Misurinajärven jäällä järjestettiin Cortina d’Ampezzon vuoden 1956 talviolympialaisten pikaluistelukilpailut. Päivän vaelluksemme kohde on järven itäpuolella siintävä lähes kolmen kilometrin korkeuteen kohoava Gadini di Misurinan vuori. Aloitamme vaelluksemme n. 1800 metrin korkeudesta ja nousemme päivän aikana korkeimmillaan n. 2500 metriin ihailemaan näkymiä alas laaksoon ja ympäröiville vuorille. Laskeudumme iltapäivällä takaisin Misurinajärvelle, josta meillä on kuljetus hotellille. (A, RE)

Tofane di Mezzo -vuori 
5. päivä, torstai (11 km, nousua ja laskua n. 650 m, vaellusaika n. 6 tuntia)
Matkaamme bussilla n. 10 km Cortinasta länteen Tofane di Mezzo -vuoren juurelle. Vuoren huippu kohoaa yli 3200 metrin korkeuteen. Päivän vaellusreittimme kiertelee Tofanen rinteiden huikeissa maisemissa. Vaelluksemme aloitus- ja päätöspaikka sijaitsee n. 1750 metrissä ja nousemme päivän aikana korkeimmillaan lähes 2400 metrin korkeuteen. Ylhäältä avautuvat hienot näkymät alas Cortina d’Ampezzon laaksoon. Normaalin laskeutumisen lisäksi halukkailla on vaelluksen loppupuolella mahdollisuus tulla n. 500 metrin matka vaativampaa Via Ferratan reittiä pitkin. Illalla syömme jäähyväispäivällisen. (A, RE, P)

Cortina d’Ampezzo – Helsinki
6. päivä, perjantai Varhain aamulla bussikuljetus Venetsian lentokentälle. Paluulentomme (Lufthansa) lähtee klo 10.25 Frankfurtin kautta (Lufthansa) kohti Helsinkiä, jonne saavumme klo 16.45. (A)

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 240 e 

Tarkistakaa passinne tai virallisen henkilökorttinne voimassaolo ja kunto jo matkaa varatessanne ja hankkikaa tarvittaessa uusi hyvissä ajoin ennen matkaa.
Ryhmän minimikoko 15. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Ennakkomaksu 450 e/henkilö
Peruutusehdot:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
- viimeistään 67 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
- 66–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään ennakkomaksu 450 e/henkilö
- 34–15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 600 e/henkilö
- 14–7 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50% matkan kokonaishinnasta
- myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Pohjois-Italia – vaellusta Dolomiiteilla: Vinkkejä ja suosituksia

Vaelluksien aikana kannamme ainoastaan päiväreppua. Kuljemme pääsääntöisesti kivisillä ja soraisilla poluilla, välillä jyrkilläkin rinteillä. Nilkkaa tukevat jalkineet ovat ensisijaisen tärkeät. Vaellussauvat ovat hyödylliset. Lämpötilaerot Cortina d’Ampezzon (1200 m) ja vaellusalueen korkeimman kohdan (2500 m) välillä voivat olla suuret, joten mukaan kannattaa varata myös lämpimämpää vaatetta. Korkealla lumi- tai raekuurot voivat yllättää kesälläkin. Vuoristotaudin vaaraa tällä matkalla ei juuri ole.

Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin

Voit olla kiinnostunut myös näistä