Hyppää pääsisältöön

Pyöräilymatka Balatonjärven ympäri

7 päivää alk.1 190 €/hlö
Uutuus
  • 3.9.2017 - 9.9.2017 vain 1 paikka(a) jäljellä Varaa
  • 17.9.2017 - 23.9.2017 Täynnä
  • Alsóörs 2+1 yötä
  • Veszprém retki
  • Badacsony 1 yö
  • Keszthely retki
  • Balatonmáriafùrdõ 1 yö
  • Siófok 1 yö
  • Budapest retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Vaativuus: 1½/5 helppo

Unkarilla ei ole merta, mutta sillä on Balaton. Keski-Euroopan suurin järvi on pitkä ja kapea ja se levittäytyy liki 600 neliökilometrin alueelle. Järveä ympäröi yli 200 kilometrin pituinen hyvin hoidettujen pyöräteiden reitti, joten alue soveltuu pyöräilyyn erityisen hyvin. Päiväretkillämme poljemme enimmäkseen järvenrantamaisemissa, tutustumme kauniiseen luontoon ja historiallisesti merkittäviin kylpyläkaupunkeihin. Vierailemme myös viinikellareissa ja herkuttelemme maukkailla perinneruuilla. Reittimme myötäilee sekä Balatonin pohjoisrannan vehmaita viini- ja hedelmätarhoja että eteläpuolen hiekkarantoja, jotka houkuttelevat pysähtelemään matkan varrella.

Saamme nauttia Balatonjärven ihastuttavista maisemista, kauniista maalaisidyllistä ja luonnossa liikkumisesta. Matkalla on täysihoito.

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, RL=retkilounas, P=päivällinen

Helsinki – Alsóörs
1. päivä, sunnuntai
Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 9.30 Budapestiin, jonne saavumme klo 10.50. Tapaamme kentällä unkarilaisen suomea puhuvan matkanjohtajamme, joka tutustuttaa meidät maansa kulttuuriin, nähtävyyksiin ja paikalliseen elämänmenoon. Jatkamme bussilla noin kahden tun­nin matkan Balatonille Alsóörsiin, jossa majoitumme vaatimattomaan Aranysas-hotelliin. Illalla syömme tervetulopäivällisen. (L, P)

Veszprém
2. päivä, maanantai (pyöräilyä noin 40 km)
Aamiaisen jälkeen pyöräilemme Veszprémiin. Matka taittuu kylien ja viljelysmaiden halki. Pysähdymme vierailemaan Felsõörsin keskiaikaisessa kirkossa. Veszprém perustettiin 1000-luvun alussa piispainkeskukseksi. Se tunnetaan myös kuningatarten kaupunkina, sillä jo Unkarin ensimmäisen kristityn kuninkaan Tapanin puoliso Gizella kruunattiin Veszprémissä. Tutustumme Veszprémin vanhaankaupunkiin ja syömme lounaan. Meillä on myös hieman vapaa-aikaa, ennen kuin palaamme Balatonalmádin huvila- ja mökkialueiden kautta takaisin majapaikkaamme. Päivälliseksi syömme perinneruokaa lähikievarissa. (A, L, P)

Alsóörs – Badacsony
3. päivä, tiistai (pyöräilyä noin 58 km)
Aamiaisen jälkeen lähdemme pyöräilemään Csopakin kautta kohti Balatonfüredia. Balatonfüred on Unkarin vanhimpia kylpyläkohteita. Sen termaalivettä nautitaan sisäisesti vatsa- ja suolistovaivojen lievittämiseen. Kylpylähoidossa vesi taas parantaa ääreisverenkiertoa. Nykyään kylpylä toimii sydänsairaalana. Budapestilaiset kirjailijat ja taiteilijat tulivat kaupunkiin kesänviettoon jo viime vuosisadan alussa. Kauniit maisemat, hyvät viinit ja erinomainen sijainti Balatonjärven rannalla houkuttelevat kaupunkiin nykyään kymmeniätuhansia vierailijoita. Teemme kävelykierroksen Balatonfüredin rantabulevardilla ja maistelemme vanhan kylpylän terveyslähteen vettä. Matkamme jatkuu Tihanyin niemimaan upeissa maisemissa kohti majapaikkaamme Badacsonya. Majoitumme vaatimattomaan Neptun Panzión -majataloon. (A, RL, P)

Badacsony – Keszthely – Balatonmáriafùrdõ
4. päivä, keskiviikko (pyöräilyä noin 50 km)
Aamiaisen jälkeen pyöräilemme Balatonjärven rantaa myötäilevää tietä kohti Balatonin vanhinta kaupunkia Keszthelyä. Matkan varrella tutustumme Szigligetin pieneen kauniiseen kylään, jonka maisemaa hallitsee keskiaikainen linnanraunio. Keszthelyssä tutustumme Festetics-suvun barokkikartanon upeaan puistoon. Iltapäivällä pyöräilemme kohti majapaikkaamme Balatonmáriafùrdõa. Reittimme kulkee Balatonjärven rannan tuntumassa. Ohitamme Balatonin kansallispuiston, jossa pesii kymmeniätuhansia lintuja. Majoitumme vaatimattomaan Viktor Bor- és Vendégház -hotelliin. (A, RL, P)

Balatonmáriafùrdõ – Siófok
5. päivä, torstai (pyöräilyä noin 50 km)
Aamiaisen jälkeen lähdemme pyöräilemään Balatonboglárin ja Balatonföldvárin kautta Siófokiin, joka on Balatonin etelärannan suurin, noin 23 000 asukkaan kaupunki. Siófokin 17 kilometrin pituinen rantaviiva houkuttelee nauttimaan rantaelämästä ja pulahtamaan vilvoittaviin vesiin. Siófokissa majoitumme vaatimattomaan Kentaur-hotelliin, joka sijaitsee noin 4 kilometrin päässä keskustasta. (A, RL, P)

Siófok – Alsóörs
6. päivä, perjantai (pyöräilyä 40 km)
Aamiaisen jälkeen pyöräilemme Siófokin keskustaan ja tutustumme kaupunkiin. Matka jatkuu kohti Balatonvilágosia, jonka jälkeen maasto ja maisemat muuttuvat vaihtelevammiksi ja mäkisemmiksi. Reittimme kulkee rannan läheisyydessä Balatonálmadin kautta Alsóörsiin, jossa majoitumme jo tuttuun Aranysás-hotelliin. Illalla syömme jäähyväispäivällisen. (A, RL, P)

Budapest – Helsinki
7. päivä, lauantai

Aamiaisen jälkeen ajamme bussilla Budapestiin, jossa syömme lounaan ja tutustumme lyhyellä kävelykierroksella Budan ja Pestin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Kuljetus lentokentälle, josta klo 19.00–22.20 lento (Finnair) Helsinkiin. (A, L)

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 160 e

Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Peruutusehdot Balaton- ja Hiidenmaa-matkoille:
Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa
-    viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 100 e/henkilö, Hiidenmaa-matkalta 50 e/henkilö
-     60–30 vrk ennen matkan alkua, pidätetään ennakkomaksu150 e/henkilö, Hiidenmaa-matkalta 100 e/henkilö
-     29–15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 300 e/henkilö, Hiidenmaa-matkalta 100 e/henkilö
-     14 vrk–48 tuntia ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan kokonaishinnasta
-     myöhemmin kuin 48 tuntia ennen matkaa, ei suoriteta mitään takaisinmaksua

Pyöräilymatka Balatonjärven ympäri: Vinkkejä ja suosituksia

Pyöräretkillä maastojen korkeuserot ovat 100–300 metriä merenpinnasta. Luvassa on tasaista sekä kumpuilevaa maastoa ja komeita maisemia. Pyöräilemme pääsääntöisesti pyöräteillä. Pyörät ovat 21-vaihteisia city-maastopyöriä, joissa on käsijarrut. Saatavilla on myös muutamia jalkajarrullisia pyöriä. Mikäli haluat jalkajarrullisen pyörän, ilmoita siitä jo matkaa varatessasi. Yleensä reiteillä pärjää pyöräilyhousuissa tai shortseissa ja t-paidassa, mutta suosittelemme myös pitkälahkeisten, mielellään ihonmyötäisten housujen ja tuulenpitävän takin mukaan ottamista kaikkina retkipäivinä. Suosittelemme omaa pyöräilykypärää. Matkatavaroita kuljettavan huoltoauton tilat ovat rajalliset, joten suosittelemme keskikokoista pehmeää kassia tai pientä matkalaukkua pyöräilyosuuksille. Isot matkalaukut voi jättää säilöön Aranysas-hotelliin.  

Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Voit olla kiinnostunut myös näistä