Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Pyöräilymatka Toscanassa

Sähköpyöräile Toscanan kauniissa luonnossa, tutustu Firenzeen ja Chiantin viinialueeseen sekä nauti paikallisruuasta Raffaello Tesin johdolla

  • Firenze 1 yö
  • San Gimignano 1 yö
  • Radda in Chianti 1 yö
  • Siena 2 yötä
  • Castelnuovo Berardenga retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Vaativuus: 1,5/5 helppo (sähköpyörät)

Firenze on Toscanan maakunnan pääkaupunki, ja tunnetaan renessanssitaiteesta sekä vanhastakaupungista. San Gimignanon pikkukaupunki ympäröivine viinilaaksoineen on Toscanaa parhaimmillaan. Siena on rakennettu kolmelle kukkulalle, mikä luo omat erityispiirteensä kaupunkikuvaan.

Toscanan pyöräilymatkalla tutustumme Italian mahtipontiseen historiaan ja kauniiseen luontoon. Luonnollisesti nautimme myös hyvästä paikallisesta ruoasta. Pyöräilemme tunnetulla Chiantin viinialueella linnojen, sypressien, viiniköynnösten ja oliivipuiden hallitsemassa maalaismaisemassa. Käytämme sähköpyöriä, jotka avustavat kulkuamme kumpuilevassa maastossa.

Matkanjohtajana Raffaello Tesi
Olen toiminut Olympian ja Kaukoretkien matkanjohtajana jo vuosia, mutta tällä matkalla pääsen esittelemään oman kotiseutuni parhaimmat puolet. Sähköpyörillä kulkeminen Toscanassa on upea tapa tutustua Italiaan – ihan uudella tavalla.”

Matkaohjelma

A=aamiainen, L=lounas, P=päivällinen

Helsinki – Firenze
1. päivä, keskiviikko 4.9. Lähtö Helsingistä suoralla lennolla (Finnair) klo 7.30 Bolognaan, jonne saavumme klo 9.30. Lentokentältä ajamme bussilla Firenzeen (n. 1,5 t), jossa teemme lyhyen kaupunkikierroksen kävellen. Kohteita ovat mm. tuomiokirkko Duomo, Piazza della Signoria -aukio, kaupungintalo Palazzo Vecchio sekä maailmankuulu silta Ponte Vecchio. Iltapäivällä on vapaa-aikaa ja mahdollisuus vierailla Uffizin galleriassa omatoimisesti. Kaupungissa on kulttuurin lisäksi hyvät ostosmahdollisuudet sekä viehättäviä katukahviloita. Majoitumme kaupungin laidalle vaatimattomaan, mutta viihtyisään Agriturismo Villa Guarnaschelliin, jossa syömme tervetulopäivällisen. (L, P) 

Firenze – San Gimignano
2. päivä, torstai 5.9. (vaihtelevaa maastoa n. 60 kilometriä)
Aamiaisen jälkeen säädämme polkupyörät itsellemme sopiviksi. Lähdemme pyöräilemään Firenzestä etelään ja olemmekin jo pian Chiantin viinialueella. Ensimmäisen päivän reittimme kulkee usean historiallisen kylän läpi. Päivän viimeiset kilometrit ovat nousua, ennen kuin saavumme San Gimignanon kylään (320 m). Majoitumme aivan kylän keskustassa sijaitsevaan tyylikkääseen keskitason Leon Bianco -hotelliin. Ennen illallista teemme kävelykierroksen kaupungin keskustassa. Mahtisuvut rakennuttivat tänne keskiajalla 72 puolustustornia, joista 14 on säilynyt tähän päivään saakka. Tornien vuoksi kaupunkia onkin kutsuttu ”keskiajan Manhattaniksi”. (A)

San Gimignano – Radda in Chianti
3. päivä, perjantai 6.9. (vaihtelevaa maastoa n. 55 kilometriä)
Tänään aloitamme päivän laskettelemalla reilut kuusi ensimmäistä kilometriä lähes koko ajan alamäkeä. Helpon alamäkiajon jälkeen jatkamme laaksossa, välillä myös hiekkateitä pitkin. Iltapäivällä nousemme sähköpyörien avustuksella pitkän nousun Castellina in Chiantin kylään (578 m), jossa olemme Toscanan idyllisten viininviljelymaiden keskellä. Matkamme jatkuu vielä, kunnes majoitumme kumpuilevassa maastossa, keskiaikaisten kylien läheisyydessä, viiniviljelmien keskellä sijaitsevaan Il Borgo di Vescine -hotelliin (590 m). Majoituspaikassamme pääsee pienen etruskikylän tunnelmaan. (A, P)

Radda in Chianti – Siena
4. päivä, lauantai 7.9.  (vaihtelevaa maastoa n. 50 kilometriä)
Aloitamme päivän pyöräilemällä enimmäkseen alamäkeä läheisen Radda in Chiantin kylän kautta kohti Sienaa. Muutaman kilometrin ajamme myös hiekkatiellä. Pysähtelemme reitin varrella kylissä, sillä maasto on laskuineen ja nousuineen melko vaihtelevaa. Iltapäivällä saavumme Sienaan (340 m) ja tutustumme kävellen Sienan vanhankaupungin kauniiseen keskustaan. Erityisen kaunis on puoliympyrän muotoinen Campon keskusaukio, joka tapahtumineen houkuttelee iltaisin kahviloihin ja ravintoloihin. Majoitumme 2 yöksi vaatimattomaan, mutta viihtyisään Minerva-hotelliin, joka sijaitsee aivan vanhankaupungin läheisyydessä. (A)

Castelnuovo Berardenga
5. päivä, sunnuntai 8.9. (vaihtelevaa maastoa n. 50 kilometriä)
Tänään suuntaamme Chiantin eteläisille alueille. Vaihteleva maasto takaa meille upeat maisemat, jotka avautuvat laajimmilleen ajaessamme harjanteiden päällä (470 m). Keskipäivällä saavumme Castelnuovo Berardengan (350 m) kaupunkiin. Keskiaikainen Castelnuovo on Chianti Classicon eteläisin rajakaupunki ja rakennettiin hallitsemaan sitä ympäröiviä pieniä kyliä. Täältä lähtiessämme näemme tyypillistä eteläsienalaista maisemaa. Vihreät viiniköynnökset ja hopeanhohtavat öljypuuviljelmät muuttuvat pikkuhiljaa vaaleiksi, siellä täällä puita kasvaviksi savivuoriksi. Iltapäivällä reittimme vie Montapertin kylän kautta takaisin Sienaan, jossa syömme jäähyväispäivällisen hotellissamme. (A, P)

Siena – Helsinki
6. päivä, maanantai 9.9. Aamupäivä vapaata. Iltapäivällä lähdemme bussilla kohti Rooman lentokenttää, josta suora lentomme (Finnair) lähtee klo 19.45. Saavumme Helsinkiin klo 0.05 tiistain puolella. (A)

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 190 e.

Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ryhmän minimikoko on 12.

Ennakkomaksu 250 e
Peruutusehdot:

  • viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e/henkilö
  • 60–35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään ennakkomaksu 250 e/henkilö
  • 34–15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 600 e/henkilö
  • 14–4 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 50 % matkan hinnasta
  • myöhemmin kuin 4 vrk ennen matkaa, pidätetään 95 % matkan hinnasta

Tämän matkan hinnoittelu perustuu euroon.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja sekä Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Pyöräilymatka Toscanassa: Vinkkejä ja suosituksia

Tällä matkalla käytämme sähköpyöriä, jotka avustavat kulkuamme. Ajamme aina ajotiellä, sillä Toscanassa ei ole pyöräteitä. Italiassa pyöräily on kuitenkin hyvin suosittua, joten liikenteessä pyöräilijät otetaan hyvin huomioon. Reittimme kulkee lyhyitä matkoja lukuun ottamatta asfaltoidulla tiellä. Maasto on kumpuilevaa, mikä tekee pyöräilystä osittain haastavaa, mutta samalla myös mielekästä. Mitä enemmän on kukkuloita ylä- ja alamäkineen, sitä varmemmin on myös kauniit maisemat. Pyörissä on käsijarrut ja 9 vaihdetta. Suosittelemme omaa pyöräilykypärää sekä pikkureppua, johon voi pakata päiväretkien aikana tarvittavat henkilökohtaiset tavarat. Pysähdymme retkien aikana kylissä, joissa voi syödä lounaan.

Toscanan pyöräilymatkalle valmistautumisesta ja esim. matkavarusteista voit lukea lisää tästä infopaketista.

Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan.

Voit olla kiinnostunut myös näistä