Hyppää pääsisältöön

Ensisijaiset välilehdet

Sveitsi - hyvinvointimatka Alpeilla

Kokonaisvaltaista hyvinvointia ja patikointia huikeissa Alppimaisemissa personal trainer Piia Korisevan kanssa
6 päivää alk.1 990 €/hlö
Uutuus
 • 24.6.2019 - 29.6.2019 Varaa
 • Grindelwald 5 yötä
 • Wengen retki
 • Eigerjäätikkö retki
 • Mürren retki
 • Trümmelbachin vesiputoukset retki
 • First retki
 • Bern retki

Matkareitti

Bussi
Auto
Lento
Laiva
Juna

Lähes kolme kilometriä Grindelwaldin kylän yläpuolelle nousevat Öykkäri (Eiger 3970 m), Munkki (Mönch 4107 m) ja Neitsyt (Jungfrau 4158 m) ovat maisemassa kuin suojelijoina valvomassa, että alhaalla kaikki on hyvin. Huipuilta laskeutuvat jäätiköt muodostavat vahvan kontrastin vehreille laaksoille. Vaelluskengät jalkaan – tämän haluan nähdä lähempää.

Matkalla asumme Jungfraun alueen keskuksessa Grindelwaldissa (1034 m). Alppikylästä on helppo lähteä tutustumaan muihin nähtävyyksiin, sillä paikalliset junat kulkevat kuin sveitsiläinen kello. Vaikka maisemat ovat todella jylhät, olemme tälle matkalle valinneet reittejä, jotka ovat haasteellisia, mutta eivät liian vaativia. Patikoimme metsäisiltä vuorenrinteiltä aina jäätiköiden läheisyyteen asti. Illalla meitä kutsuu hotellimme viihtyisä kylpyläosasto. Matkaan sisältyy myös yksi vapaapäivä. Patikointimatkamme on Alppeja parhaimmillaan: vuoret, jäätiköt, järvet ja joet - kaikki lyhyen etäisyyden päässä toisistaan. Oletko unelmoinut Edelweissista? Tällä matkalla löydät enemmän.

 

 

Alpeille personal trainer Piia Korisevan johdolla
Piian oikea puoli halvaantui vuonna 2008 aivoinfarktissa. Vastoin lääkäreiden ennusteita hän juoksi puolimaratonin syksyllä 2013. Piia kuntoutui sisulla sekä tahdonvoimalla ja on nyt toiminut personal trainerina vuodesta 2014. Hän on pitänyt eri puolilla Suomea luentoja, missä hän kertoo hyvästä olosta, elämänilosta sekä oikeanlaisesta ravinnosta. Tänä syksynä julkaistiin esikoiskirja "365 muutoksen päivääni".  Sitä voisi luonnehtia suorastaan "personal traineriksi kansien välissä". 

Piia Koriseva
Piia Koriseva

Sinulla on nyt mahdollisuus lähteä Piian kanssa Sveitsin Alpeille. Kuulet päivittäin tunnin mittaisia luentoja hyvinvoinnista, harjoittelusta sekä ravinnosta. Päivisin patikoimme helppokulkuisia reittejä ja nautimme Alppien jylhistä maisemista. Viikon aikana käymme läpi kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin avainkohdat. Saat vinkkejä omaan harjoitteluun sekä henkilökohtaiset ravinto-ohjeet. Näillä tiedoilla sinun on helppo aloittaa energisempi ja aktiivisempi elämä.
Tule toteamaan, miten Piian iloinen, energinen ja aurinkoinen olemus tarttuu. Puitteet hyvinvoinnille löytyvät tältä matkalta – tervetuloa mukaan!

Matkaohjelma

(A=aamiainen, RE=retkieväät, P=päivällinen)


* Hyvinvointivalmennuksesta vastaa personal trainer Piia Koriseva. Valmennuksen ohjelma matkaohjelman lopussa.

Helsinki – Zürich – Grindelwald
1. päivä, maanantai

Lähtö Helsingistä (Finnair) klo 07.55 Zürichiin, jonne saavumme klo 09.45. Siirrymme Jungfraun alueelle bussikuljetuksella (n. 4 tuntia). Matkalla pidämme tauon, jolloin on mahdollisuus lounaaseen. Myöhemmin iltapäivällä saavumme Grindelwaldiin. Majoitumme kylän keskustassa sijaitsevaan keskitason Eiger Selfness -hotelliin (★★★★). Tervetulopäivällinen. (P)
Luento: Hyvinvointi ja elämäntapamuutos

Wengen – Eigercletcherin jäätikkö – Alpiglen
2. päivä, tiistai
(12 km, patikointia 4–5 tuntia, laskua n. 600 m)
Siirrymme junalla Lauterbrunnenin (795 m) kautta vuoren rinteessä sijaitsevaan Wengenin pieneen vuoristokylään (1275 m). Lyhyen tutustumisen jälkeen nousemme kabiinihissillä Männlichenin hissiasemalle (2230 m), josta saa kirkkaalla säällä hyvän kuvan koko Jungfraun alueesta. Aloitamme päivän vaelluksen laskeutumalla helppokulkuista reittiä kohti Kleine Schneideggia (2061 m) ja täältä nousemme vuoristojunalla Eigerjäätikön (2320 m) läheisyyteen. Jäätikkövirran viileys tuntuu jo kasvoilla. Palaamme Kleine Sheideggiin, josta jatkamme patikointia Eiger-vuoren alarinteillä. Vuori nousee lähes 2 km yläpuolellemme. Siirrymme vuoristojunalla takaisin kylään. (A, RE, P)
Luento: Keho ja lihaksiston toiminta, vinkkejä harjoitteluun

Mürren – Trümmelbachin vesiputoukset
3. päivä, keskiviikko (7 km, patikointia 2–3 tuntia, nousua n. 150 m)
Siirrymme aamulla junalla ja kabiinihissillä, Grütschalpiin (1489 m). Patikoimme hyvin helppokulkuista reittiä vuoristometsän alueella. Saavumme Mürrenin kylään (1638 m), jossa mahdollisuus lounaaseen. Aikaa on myös omatoimiseen kylään tutustumiseen.  Täältä laskeudumme kabiinihissillä alas laaksoon (862 m). Sitä reunustavat satoja metrejä korkeat pystysuorat kallioseinämät. Hissiaseman vieressä näemme Sveitsin korkeimmat vapaasti laskeutuvat vesiputoukset, joilla on korkeutta 417 m. Siirrymme bussilla lyhyen matkan UNESCON suojelemalle Trümmelbachin vesiputouksille. Jäätiköiltä valuva vesi on syövyttänyt vuoren sisään 10 vesiputousta, joissa kulkee jopa 20 000 litraa vettä sekunnissa. Myöhään iltapäivällä palaamme junalla takaisin Grindelwaldiin. (A)
Luento: Ruokailu ja nesteytys

Grindelwald
4. päivä, torstai

Tämä päivä on vapaata. Reittimerkinnät, hissien toiminnat ja junaverkosto ovat tulleet jo tutuiksi, joten alueen patikointitarjontaan on helppo lähteä tutustumaan myös omin päin. (A, RE)
Luento: Mentaalivalmennus 

First – Bussalp
5. päivä, perjantai (8 km, patikointia 4–5 tuntia, nousua n. 250 m ja laskua n. 450 m)

Nousemme kabiinihissillä Firstin hissiasemalle (2167 m). Kierrämme halukkaiden kanssa lyhyen kallionseinämään kiinnitetyn näköalareitin. Pääsemme ihailemaan upeita näkymiä laaksoon. Jatkamme patikointia helppokulkuista reittiä Bachjärvelle (2271 m), jossa pidämme tauon. Reittimme jatkuu Reetivuoren rinteiltä vuoristopolkuja pitkin Bussalpiin (1825 m). Siirrymme paikallisbussilla takaisin kylään. Jäähyväispäivällinen. (A, RE, P)
Luento: Lepo ja palautuminen sekä helppoja joogaharjoitteita

Grindelwald – Bern – Zürich – Helsinki
6. päivä, lauantai

Jätämme hyvästit Grindelwaldin kylälle ja siirrymme bussilla Berniin, jossa teemme lyhyen kävelykierroksen vanhassa kaupungissa. Iltapäivällä on omaa aikaa vaikkapa ostoksiin. Myöhemmin iltapäivällä siirrymme junalla Zürichin lentokentälle, josta lento klo 19.40 Suomeen (Finnair). Saavumme Helsinkiin klo 22.55. (A)
Luento: Neuvot energiseen ja aktiiviseen elämään

 

*Hyvinvointivalmennus
Piia Koriseva pitää joka päivä noin tunnin mittaisen valmennuksen alla olevista aiheista. Luennot pidetään pääsääntöisesti aamulla klo 9–10, jonka jälkeen lähdemme patikoimaan Alpeille. Ensimmäisen päivän aiheet käsitellään bussimatkan aikana lentokentältä Grindelwaldiin.

1. Matkapäivä Jo bussimatkalla Grindelwaldiin pääsemme hyvinvoinnin ja elämäntapamuutoksen alkuun kevyen, huumorilla höystetyn luennon muodossa. Käsittelemme laaja-alaisesti omaa hyvinvointiasi. Saat myös pikku vinkkejä arjessa jaksamiseen. Näitä aiheita syvennetään tarkemmin matkan aikana. Tutustumme hieman toisiimme ja saamme tarkempaa infoa siitä mitä on tulossa.

2. Matkapäivä Tänään teemana on keho ja lihaksiston toiminta. Pureudumme oikeaan kävelytekniikkaan ja askeltamiseen. Opettelemme tehokkaita ala- sekä keskivartaloa vahvistavia liikkeitä.

3. Matkapäivä Aiheena on ruokailu ja oikea nesteytys. Puhumme tarkemmin vatsan hyvinvoinnista ja ruokailun merkityksestä. Saat myös vinkkejä, kuinka jo pienillä muutoksilla saa isoja tuloksia aikaiseksi.

4. Matkapäivä Tänään puhumme sinusta ja omista uskomuksistasi. Usein suurin syy epäonnistumisiin on omien korviesi väli. Millaisia peikkoja kannammekaan turhaan mukanamme. Mentaalivalmennuksen päätteeksi rentoudutaan ja hellitään kehoa.

5. Matkapäivä Päivän teemana on lepo ja palautuminen. Lisäksi teemme helppoja joogaharjoitteita, joilla saat näppärästi päiväsi käyntiin ja kehosi herätettyä.

6. Matkapäivä Tänään käymme läpi yhteenvedon viikon aikana keskustelluista asioista. Puramme ajatuksia ja saat matkaevääksi vielä lisää neuvoja kohti energisempää ja aktiivisempaa elämää. Tänään teemme myös tavoitekalenterin.
Lisäksi saat n. 30 minuutin henkilökohtaisen keskustelun, jossa mm. puramme ruokapäiväkirjan ja saat omat uudet ruokailuohjeet. Ennen matkaasi tapaamme Helsingissä n. 3 kk ennen matkaa. Silloin käymme läpi matkaan valmistautumista, varusteita sekä jaamme ruokapäiväkirjat.

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 210 e.

Ryhmän minimikoko 14. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Ennakkomaksu 350 e
Peruutusehdot: Mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 61 vrk ennen matkan alkua, pidätetään toimistokuluina 150 e
 • 60-35 vrk ennen matkan alkua, pidätetään ennakkomaksu 350 e
 • 34–15 vrk ennen matkan alkua, pidätetään 600 e
 • 14 vrk–4 vrk ennen matkaa, pidätetään 50 % matkan kokonaishinnasta
 • myöhemmin kuin 4 vrk ennen matkaa, pidätetään 95 % matkan kokonaishinnasta

Reittien kunto, sääolosuhteet tai viranomaismääräykset saattavat aiheuttaa muutoksia matkaohjelmaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Olympia Kaukomatkatoimisto, joka on asettanut vakuuden Suomen Kilpailu- ja Kuluttajavirastoon (KKV).

Matkoja on myynnissä rajoitettu määrä. Tässä ilmoitetut matkan tiedot ja hinta perustuvat tämän päivän tilanteeseen ja voivat muuttua. Matkan ajantasaiset tiedot, hinta ja saatavuus ovat aina saatavissa olympia.fi -verkkopalvelusta tai toimistostamme. Matkan varaushetkellä vallitseva matkan sisältö, hinta ja matkaehdot muodostuvat osaksi matkasopimusta, joten kehotamme tutustumaan niihin huolellisesti. Annamme mielellämme lisätietoja.

Matkaan sovelletaan Yleisiä Matkapakettiehtoja ja Olympian lisä- ja erityisehtoja.

Sveitsi - hyvinvointimatka Alpeilla: Vinkkejä ja suosituksia

Vaelluksien aikana kannamme ainoastaan päiväreppua. Kuljemme paljon hyväkuntoisilla poluilla, mutta nilkkaa tukevat jalkineet ovat ensisijaisen tärkeät. Vaellussauvat ovat tarpeelliset. Halutessaan voi osallistua ainoastaan osalle retkistä.
Lämpötilaerot kylän (1034 m) ja vaellusalueen korkeimman kohdan (2420 m) välillä voivat olla suuret. Korkealla lumi- tai raekuurot voivat yllättää kesälläkin. Vuoristotaudin vaara on tällä matkalla vähäinen.
Köysiradan vuoksi emme suosittele matkaa korkeanpaikankammoisille. Hotellissamme on sauna ja poreallas, joten uima-asu kannattaa ottaa mukaan.

 

Voit olla kiinnostunut myös näistä